Dodaj do ulubionych

najbardziej błyszczące kosmetyki

IP: *.markom.krakow.pl 02.12.02, 21:53
przyszło mi do głowy założenie takiego wątku [mam nadzieje, że jeszcze nie
było...] - wrzucajcie tu wszystko co się pięknie błyszczy, świeci i migocze -
cienie, emulsje, szminki, lakiery....

ja ostatnio nabyłam :

glittering shimmer Sephory, jest fajny ale przyznam, że spodziewałam się
bardziej spektakularnego efektu...

z brokatów -dość zadowolona byłam z żelu do ciała i włosów [nr 3] Hean
energy 2001
Obserwuj wątek
    • Gość: kuleczka Re: najbardziej błyszczące kosmetyki IP: *.gabo.pl 02.12.02, 22:54
      Połyskujący żel do ciała, Avonu, połyskuje drobinkami, 3 zapachy. (Pur Blanca,
      Sunny Skis i Celebre- w przypadku Celebre po jakims czasie zapach stal sie
      brzydszy niz jest naprawde

- Rozświetlający żel ze złotymi drobinkami do rozświetlania zarówno twarzy, jak
      i ciała. Inspiracja, Dermika,
      30 ml - 34 zł.

- Nawilżający żel ze złocistymi drobinkami podkreśla naturalną opaleniznę. Sun
      Shining Gel, Lancaster Sun, 50 ml - 95 zł.

- Rozświetlający podkład do cery wrażliwej. Calming Effects Illuminating
      Foundation, Avon, 30 g - ok. 34 zł.

- Podkład w wygodnym sztyfcie, idealny do rozświetlania środkowych partii
      twarzy. Light Radiance Stick Foundation, Oriflame, 8,5 g - 46 zł.

• vampirelka Re: najbardziej błyszczące kosmetyki 02.12.02, 23:30
        ! wlasnie sobie przypomnialam o cieniach
        Pupa, Polvere di Luce Ombretto Extrapearl
        rewelacja!

jest pare recenzji i fotka na stronie:

www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&cmd=details&itemid=1640
        • Gość: magdalen Re: najbardziej błyszczące kosmetyki IP: *.unizeto.pl 03.12.02, 09:23
          - błyszczyk "Glam Shine" firmy L'OREAL (po prostu cudo! Extra błyszczą, mają
          piękne kolory,np. nr 14, 15; są dosyć trwałe, raczej gęste, nie spływają z ust.
          Porównuje je do wspaniałych błyszczków Chanel) cena 15 zł,
          - cienie do powiek w postaci pyłku kanadyjskiej firmy Ruby Rose (pięknie się
          mienią, połyskują i błyszczą, co najważniejsze- nie obsypują się, a kosztują
          tylko 6 zł; najlepsze, jakie dotychczas miałam),
          - eyeliner L'OREAL (w złotym opakowaniu)w postaci pędzelka-wąskiej gąbeczki,
          czarny z drobniusieńkim błyszczącym srebnym brokatem ( za dnia - efekt raczej
          naturalny, wieczorem lub w sztucznym świetle - kreseczki na powiekach bardzo
          ładnie połyskują; trwały, bardzo dobrze, przede wszystkim WYGODNIE maluje się
          nim kreski),cena 15 zł,
          - pojedyńcze cienie firmy L'Oreal "Apple coś tam /nie pamiętam/, w złotym
          małym, kwadratowym, płaskim pudełeczku (ja posiadam cień w kolorze ciemno
          grafitowym, prawie czarnym, zawiera w sobie srebne połyskliwe drobinki, można
          nanosić go zarówno na sucho, jak i na mokro), cena 15 zł.

Jak mi się coś jeszcze przypomni, to napiszę. Kosmetyki, które wymieniłam
          szczerze polecam! Pozdrawiam.
          -
          • drzazga1 Re: Do Magdalen 03.12.02, 09:42
            Gość portalu: magdalen napisał(a):

> - błyszczyk "Glam Shine" firmy L'OREAL (po prostu cudo! Extra błyszczą, mają
            > piękne kolory,np. nr 14, 15; są dosyć trwałe, raczej gęste, nie spływają z
            ust.
            >
            > Porównuje je do wspaniałych błyszczków Chanel) cena 15 zł,
            > - cienie do powiek w postaci pyłku kanadyjskiej firmy Ruby Rose (pięknie się
            > mienią, połyskują i błyszczą, co najważniejsze- nie obsypują się, a kosztują
            > tylko 6 zł; najlepsze, jakie dotychczas miałam),
            > - eyeliner L'OREAL (w złotym opakowaniu)w postaci pędzelka-wąskiej gąbeczki,
            > czarny z drobniusieńkim błyszczącym srebnym brokatem ( za dnia - efekt raczej
            > naturalny, wieczorem lub w sztucznym świetle - kreseczki na powiekach bardzo
            > ładnie połyskują; trwały, bardzo dobrze, przede wszystkim WYGODNIE maluje się
            > nim kreski),cena 15 zł,

Właśnie szukam czegoś takiego - naprawdę tylko 15 zł? Jakoś się ten eyeliner
            nazwa?

Dodaję do listy:
            rozświetlacz Bell do makijażu twarzy i ciała - w małym okrągłym pudełeczku z
            przezroczystym okienkiem na wieczku, jest 5 kolorów: jasnozłoty, srebrny,
            perłoworóżowy, złocisty brąz i jeszcze jakiś, którego nie umiem opisać, efekt
            bardzo delikatnego połysku. Ok. 5 zł.

> - pojedyńcze cienie firmy L'Oreal "Apple coś tam /nie pamiętam/, w złotym
            > małym, kwadratowym, płaskim pudełeczku (ja posiadam cień w kolorze ciemno
            > grafitowym, prawie czarnym, zawiera w sobie srebne połyskliwe drobinki, można
            > nanosić go zarówno na sucho, jak i na mokro), cena 15 zł.
            >
            > Jak mi się coś jeszcze przypomni, to napiszę. Kosmetyki, które wymieniłam
            > szczerze polecam! Pozdrawiam.
            > -
            • Gość: magdalen Re: Do Drzazgi 1 IP: *.unizeto.pl 03.12.02, 10:37
              Sorry, ale teraz nie mogę Ci napisać, jak się on nazywa. Mam go w domu, gdy do
              niego wrócę z pracy, to dokładnie opiszę Ci ten kosmetyk. Pytasz, dlaczego, tak
              tanio? Otóż, jestem ze Szczecina, u nas, np. na giełdzie lub na rynku można
              kupić kosmetyki, które, np. jeszcze nie pojawiły się lub już są w sklepach, po
              okazyjnych cenach, przeważnie jest to 50% ceny sklepowej. Są to kosmetyki
              sprowadzane, przeważnie z Niemiec. Ja zakupuję od sprawdzonych osób, które
              przywożą tylko po kilka sztuk. Napewno są to oryginały. Pozdrawiam.
              • Gość: figa Re: Do Drzazgi 1 IP: *.chello.pl 03.12.02, 11:25
                Nazwijmy rzecz po imieniu.

Te firmowe kosmetyki na bazarku w Szczecinie przywożone z Niemiec i sprzedawane
                za 50 % wartości są po prostu kradzione przez naszych sprytnych rodaków. Mówi
                sie na to juma. A cały proceder- to w jezyku prawniczym paserstwo.
              • drzazga1 Dzięki 03.12.02, 14:01

> Sorry, ale teraz nie mogę Ci napisać, jak się on nazywa. Mam go w domu, gdy
                do niego wrócę z pracy, to dokładnie opiszę Ci ten kosmetyk. Pytasz, dlaczego,
                tak tanio? Otóż, jestem ze Szczecina, u nas, np. na giełdzie lub na rynku
                można
                > kupić kosmetyki, które, np. jeszcze nie pojawiły się lub już są w sklepach,
                po okazyjnych cenach, przeważnie jest to 50% ceny sklepowej. Są to kosmetyki
                > sprowadzane, przeważnie z Niemiec. Ja zakupuję od sprawdzonych osób, które
                > przywożą tylko po kilka sztuk. Napewno są to oryginały. Pozdrawiam.

No to w sklepie pewnie zaśpiewają ze 40 zet :-(((
                Ale i tak będę wdzięczna za nazwę.
                • Gość: magdalen Re: Dzięki - do Drzazgi1 IP: *.unizeto.pl 04.12.02, 08:12
                  drzazga1 napisała:

> No to w sklepie pewnie zaśpiewają ze 40 zet :-(((
                  > Ale i tak będę wdzięczna za nazwę.

Sorry, że tak późno odpowiadam.
                  Trochę literek mi się zamazało, ale to co udało mi się odczytać:

L'OREAL - "SUPER LINER" w kolorze Crystal Noir, Crystal Black.

Chciałam tylko dodać, że te eyelinery są również w opakowaniach czarnych, ale
                  to, o którym piszę jest w złotym opakowaniu, zwężającym się ku górze. Napisy
                  też są w złotym kolorze. Pozdrawiam.
                  • drzazga1 Re: Dzięki - do Drzazgi1 05.12.02, 16:41

> Sorry, że tak późno odpowiadam.
                    > Trochę literek mi się zamazało, ale to co udało mi się odczytać:
                    >
                    > L'OREAL - "SUPER LINER" w kolorze Crystal Noir, Crystal Black.
                    >
                    > Chciałam tylko dodać, że te eyelinery są również w opakowaniach czarnych, ale
                    > to, o którym piszę jest w złotym opakowaniu, zwężającym się ku górze. Napisy
                    > też są w złotym kolorze. Pozdrawiam.

Dzięki, popatrzę w perfumeriach.
                    Pozdrawiam
          • Gość: Puffetta Re: Do Magdalen IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 04.12.02, 22:35

> - błyszczyk "Glam Shine" firmy L'OREAL (po prostu cudo! Extra błyszczą, mają
            > piękne kolory,np. nr 14, 15; są dosyć trwałe, raczej gęste, nie spływają z
            ust.
            >
            > Porównuje je do wspaniałych błyszczków Chanel) cena 15 zł,
            > - cienie do powiek w postaci pyłku kanadyjskiej firmy Ruby Rose (pięknie się
            > mienią, połyskują i błyszczą, co najważniejsze- nie obsypują się, a kosztują
            > tylko 6 zł; najlepsze, jakie dotychczas miałam),
            > - eyeliner L'OREAL (w złotym opakowaniu)w postaci pędzelka-wąskiej gąbeczki,
            > czarny z drobniusieńkim błyszczącym srebnym brokatem ( za dnia - efekt raczej
            > naturalny, wieczorem lub w sztucznym świetle - kreseczki na powiekach bardzo
            > ładnie połyskują; trwały, bardzo dobrze, przede wszystkim WYGODNIE maluje się
            > nim kreski),cena 15 zł,
            > - pojedyńcze cienie firmy L'Oreal "Apple coś tam /nie pamiętam/, w złotym
            > małym, kwadratowym, płaskim pudełeczku (ja posiadam cień w kolorze ciemno
            > grafitowym, prawie czarnym, zawiera w sobie srebne połyskliwe drobinki, można
            > nanosić go zarówno na sucho, jak i na mokro), cena 15 zł.
            >
            > Jak mi się coś jeszcze przypomni, to napiszę. Kosmetyki, które wymieniłam
            > szczerze polecam! Pozdrawiam.
            > -
            Uwielbiam takie błyszczące cienie z połyskliwymi drobinkami. Szczególnie w
            ciemnych odcieniach szarości, grafitu i czerni, ale nie tylko. Chciałabym Cię
            prosić o informację w sprawie tych z L'Oreala "Apple coś tam (cytuję:). Czy są
            ogólnie dostępne, czy to jakaś nowość, czy wręcz przeciwnie? I gdybyś mogła mi
            podać dokładną nazwę to byłabym wdzięczna. Aaaa, interesują mnie jeszcze te
            sypkie cienie kanadyjskiej firmy Ruby Rose, której zupełnie nie znam. Jak
            wygląda ich dostępność na polskim rynku? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Puffetta
            • Gość: Magdalen Re: Do Puffetty IP: *.unizeto.pl 05.12.02, 08:17
              Gość portalu: Puffetta napisał(a):

> Uwielbiam takie błyszczące cienie z połyskliwymi drobinkami. Szczególnie w
              > ciemnych odcieniach szarości, grafitu i czerni, ale nie tylko. Chciałabym Cię
              > prosić o informację w sprawie tych z L'Oreala "Apple coś tam (cytuję:). Czy

> ogólnie dostępne, czy to jakaś nowość, czy wręcz przeciwnie? I gdybyś mogła
              mi
              > podać dokładną nazwę to byłabym wdzięczna. Aaaa, interesują mnie jeszcze te
              > sypkie cienie kanadyjskiej firmy Ruby Rose, której zupełnie nie znam. Jak
              > wygląda ich dostępność na polskim rynku? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
              Puffetta

Witaj Puffetta. Odpowiadam na Twoje pytanie. Otóż te cienie L'Oreala nie
              nazywają się "Apple" (sorry za pomyłkę), ale "Color Appeal". Są one w małych
              kwadratowych, złotych opakowaniach z przezroczystym, okrągłym okienkiem na
              wieczku.
              Jeśli zaś chodzi o ich dostępność w sklepach, to sądzę, że powinnaś je zakupić
              chyba w każdej dobrej drogerii, w galeriach Centrum lub w sklepach typu Sephora.

Jeśli dobrze wkleiłam, to powinien tu poniżej być link do strony z tymi
              cieniami.
              www.lorealparis.de/Catalog/FicheProduit.asp?idObjLien=%7B1A3399E4%2D3629%2D4946%2D8C3B%2DDA362F855BED%7D&idproduit=%7B1CAA1E97%2D02BF%2D49DF%2D95BF%
              2D6BFEAA3F4D57%7D&LienMetier=MakeUp%2Fmaquillage%
              2Easp&nomMetier=Dekorative+Kosmetik

Jeśli zaś chodzi o produkty kanadyjskiej firmy Ruby Rose, to szczerze mówiąc,
              nie wiem jak to jest z ich dostępnością na rynku polskim. Nie widziałam ich w
              drogeriach, jedynie na bazarach lub dużych rynkach typu "Manhattan". A szkoda,
              bo wybór wśród kosmetyków tej firmy jest bardzo duży. W ich asortymencie możemy
              znaleźć, jak już wspomniałam sypkie cienie, cienie w welu kombinacjach i
              zestawach kolorystycznych (raczej błyszczące i perłowe), pomadki, błyszczki,
              cienie w płynie (bardzo trwałe), eyelinery w różnych kolorach(błyszczące i
              matowe), pudry, róże, kredki wykręcane (perłowe i z drobinkami), lakiery do
              paznokci w pięknych buteleczkach i wiele, wiele innych. Podobno mają swoją
              stronę internetową, ale jakoś nie mogłam na nią wejść. Jak znajdę jej adres, to
              napiszę Tobie. Z góry dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.
              Magdalen.
              • Gość: Magdalen Re: Do Puffetty IP: *.unizeto.pl 05.12.02, 08:55
                Gość portalu: Magdalen napisał(a):

>
                > Jeśli dobrze wkleiłam, to powinien tu poniżej być link do strony z tymi
                > cieniami.
                > <a href="www.lorealparis.de/Catalog/FicheProduit.asp?idObjLien=%
                7B1A3399
                > E4%2D3629%2D4946%2D8C3B%2DDA362F855BED%7D&idproduit=%7B1CAA1E97%2D02BF%2D49DF%
                2
                > D95BF%"target="_blank">www.lorealparis.de/Catalog/FicheProduit.asp?idObjLien=%
                7
                > B1A3399E4%2D3629%2D4946%2D8C3B%2DDA362F855BED%7D&idproduit=%7B1CAA1E97%2D02BF%
                2
                > D49DF%2D95BF%</a>
                > 2D6BFEAA3F4D57%7D&LienMetier=MakeUp%2Fmaquillage%
                > 2Easp&nomMetier=Dekorative+Kosmetik
                >

Przepraszam, ale chyba ta strona nie wchodzi. Spróbuj w ten sposób:

www.loreal-paris.de/Catalog/Makeup/maquillage.asp

Klikasz na: Augen - Lidschatten - Color Appeal.

Pzdr.

• Gość: puffetta Re: Do Magdalen IP: *.ha.pwr.wroc.pl 05.12.02, 16:02
                  Gość portalu: Magdalen napisał(a):

> Gość portalu: Magdalen napisał(a):
                  >
                  > >
                  > > Jeśli dobrze wkleiłam, to powinien tu poniżej być link do strony z tymi
                  > > cieniami.
                  > > <a href="<a href="www.lorealparis.de/Catalog/FicheProduit.asp?id
                  > ObjLien=%"target="_blank">www.lorealparis.de/Catalog/FicheProduit.asp?
                  idObjLien
                  > =%</a>
                  > 7B1A3399
                  Dzięki wielkie za informacje. Cienie z L'Oreala już znalazłam na ich stronce,
                  muszę jeszcze poszukać "na żywo". I oczywiście czekam na dalsze wiadomości od
                  Ciebie w sprawie firmy Ruby Rose. Szkoda, że o jej produkty tak trudno. Ale
                  spróbuję się porozglądać na bazarkach, może akurat...Pozdrawiam, puffetta
                  > > E4%2D3629%2D4946%2D8C3B%2DDA362F855BED%7D&idproduit=%7B1CAA1E97%2D02BF%2D4
                  > 9DF%
                  > 2
                  > > D95BF%"target="_blank">www.lorealparis.de/Catalog/FicheProduit.asp?idOb
                  > jLien=%
                  > 7
                  > > B1A3399E4%2D3629%2D4946%2D8C3B%2DDA362F855BED%7D&idproduit=%7B1CAA1E97%2D0
                  > 2BF%
                  > 2
                  > > D49DF%2D95BF%</a>
                  > > 2D6BFEAA3F4D57%7D&LienMetier=MakeUp%2Fmaquillage%
                  > > 2Easp&nomMetier=Dekorative+Kosmetik
                  > >
                  >
                  > Przepraszam, ale chyba ta strona nie wchodzi. Spróbuj w ten sposób:
                  >
                  > www.loreal-paris.de/Catalog/Makeup/maquillage.asp
                  >
                  > Klikasz na: Augen - Lidschatten - Color Appeal.
                  >
                  > Pzdr.
                  >
    • Gość: Xena Re: najbardziej błyszczące kosmetyki IP: *.acn.waw.pl 03.12.02, 12:52
      * sztyft nabłyszczający Yves Rocher (z serii Coulers Nature) - do rozświetlania
      wybranych partii twarzy (ust, policzków, powiek). Daje fajne akcenty w
      wieczorowym makijażu;

* podobny sztyft L'oreala (z serii Quick Stick) - nabłyszczający róż, ale z
      powodzeniem mozna go uzywać nie tylko do podkreślania kości policzkowych

* rozmaite "rozświetlacze" do ciała (z połyskującymi drobinkami i bez) -
      Skinlights, balsamy do ciała YR "Ode a... ", etc.

* Pierre Rene - w nowej kolekcji jest sporo nabłyszczających cudeniek do
      makijażu (rozświetlający żel do twarzy i ciała, rozświetlające pudry, sztyfty,
      podkład etc.)
    • nieszenka Re: najbardziej błyszczące kosmetyki 03.12.02, 13:04
      - Eveline- emulsja rozświetlająca do twarzy i ciała,
      - Oriflame puder nabłyszczający do twarzy i ciała
      • naturella Re: najbardziej błyszczące kosmetyki 03.12.02, 15:01
        Tak przy okazji - mam żel nabłyszczający do ciała Sunny Skies (nowy) i taki
        krem brązujący do ciała z błyszczącym, złotym brokatem Jade (3/4). Mogłabym się
        z kimś zamienić na jakiś kremik pielęgnacyjny. Jestem z Wawy.
    • julia.julia Re: najbardziej błyszczące kosmetyki 04.12.02, 11:12
      Do ciała: żel Avon Sunny Skies. Cudo!! Rewelacyjny na imprezę ze sztucznym
      światłem.
      Do ust: szminka Ultra Diamonds Maybelline. Absolutnie genialna!!
      Do powiek: cienie Inglot Super star (najładniejszy jest odcień jasnoróżowy) i
      cienie L'Oreal w małym złotym kwadratowym pudełeczku (ja mam odcień
      ciemnofioletowy).
      Wszystkie te kosmetyki z czystym sumieniem polecam :-))
      • Gość: lara Re: najbardziej błyszczące kosmetyki IP: *.acn.waw.pl 04.12.02, 22:55
        E tam Ultra Diamonds Maybelline szybko się ściera:-(
    • Gość: justy Re: najbardziej błyszczące kosmetyki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 18:08
      Dorzucę jeszcze Shimmering Pan Stick Max Factor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka