Dodaj do ulubionych

siwe wlosy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 14:50
mam problem bo majac 21 lat nawet jeszcze nie skonczone, zauwazylam u mnie
wystapienie siwych wlosow jak dla mnie to tragedia chce wiedziec czy tez
macie takie problemy pytam kobiety bedace w moim wieku, pozatym czy cos mam
nie tak z organizmem czy to nie za wczesnie na siwienie??
Obserwuj wątek
    • Gość: Ka Re: siwe wlosy IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.06, 14:53
      Czasem jest to genetycznie uwarunkowane- niestety.
      A jak w rodzinie to wygląda??
      • evelisia Re: siwe wlosy 13.03.06, 16:56
        ja mam 23 lata i też zdarza mi sie wyrwać siwego włosa. trochę mnie to
        denerwuje, szczególnie że jestem brunetką..ale moja mama i jej siostry również
        dość szybko zaczęły siwieć. no ale co zrobić, trzeba będzie częściej malować
        włosy :)

www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4205453
        śliczne torebeczki
        • Gość: M Re: siwe wlosy IP: *.elk.mm.pl 13.03.06, 17:41
          Zdarza się, jest to uwarunkowane genetycznie. Moja mama zaczęła siwieć w wieku 23 lat.Sama zachęłam siwieć jeszcze przed 30,mam sporo siwych włosów, jednak farbuję je, ale na kolor zbliżony do moich naturalnych.To chyba jedyny sposób, by nie być siwą w młodym wieku.
          • Gość: gosia Re: siwe wlosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.06, 20:29
            a ja mam 20 lat ale siwe włosy to koleżanki wyrywały mi już na lekacjach w LO ;-
            ) na dodatek jestem brunetka i nie farbuje włosów wiec moze to śmiesznie
            wygladac :P ale co tam, jeszcze zdaze sobie je zniszczyc farbami wiec na razie
            chodze sobie taka 'siwa' hehe nie wiem czy to spowodowane jest tym ze czesto
            sie denerwuję czy genetycznie.. zreszta co za różnica :)
            • chantal11 Re: siwe wlosy 13.03.06, 22:41
              nie wolno siwych wlosow wyrywac. Gdy sa pojedyncze sztuki nalezy je obciac
              krotko przy skórze.
              • Gość: Meg Re: siwe wlosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 00:21
                Dlaczego nie wolno ich wyrywać?
              • carolinascotties nie wolno wyrywać siwych??ciekawe... 14.03.06, 00:49

• zoe28 Re: nie wolno wyrywać siwych??ciekawe... 14.03.06, 00:51
                  Też to gdzieś słyszałam, ale nie wiem ile w tym prawdy.
                  • carolinascotties hmmm, nie moge tego znaleźć - poczekam 14.03.06, 01:01
                    na odpowiedź tych, które się na tym znają...
                    • chantal11 Re: hmmm, nie moge tego znaleźć - poczekam 14.03.06, 11:51
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=22825802&a=22872833
    • Gość: luca3105 Re: siwe wlosy IP: 62.40.80.* 14.03.06, 12:08
      Hej, nie mów, że to tragedia! Po prostu uwarunkowanie genetyczne.Też tak mam od
      lat!Mój dzidek był bieluteńki jak gołąbek w wieku lat 30-tu, moja mam też, mnie
      niestety nie ominęło. Chwała tym, którzy wymyślili farby do włosów!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka