idgam 04.12.02, 15:01 Dzień dobry, mam pytanie czy jest sposób na elektryzujące się włosy ? Stosuję różnego rodzaju odżywki i szampony , które mają pomóc ... ale poprawy nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albo_tak Re: elektryzowanie się włosów 04.12.02, 15:24 Też mam ten problem zimą. Zwłaszcza, kiedy spędzę cały dzień w pracy, wśród komputerów :( Odpowiedz Link Zgłoś
maja1000 Re: elektryzowanie się włosów 04.12.02, 17:36 No właśnie co tym robić???? Włosy do słownie przyklejaja mi się do twarzy. Kupiłam juz nawet płyn do tkanin antyelektrostatyczny, spryskuję nim dłonie i przylizuje włosy (które z natury i tak sa przylizane. Wiosną, latem i jesienią walczę, aby je "odleić". Oba przypadki to walka z wiatrakami. Odpowiedz Link Zgłoś
albo_tak Re: elektryzowanie się włosów 06.12.02, 17:05 desperacki krok :-) ja myslalam raczej nad postawienie sobie jakiejs roslinki, czy innego odpromiennika przy kompie, ale dla zieleniny mam za malo swiatla. wieczorem, jak przyjde do domu pomaga mi prysznic - ale nie wiem, czy to nie czysto subiektywne uczucie, ze wszystkie ladunki elektryczne ze mnie splywaja. pozdrawiam wszystkie walczace z wiatrakami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: elektryzowanie się włosów 06.12.02, 21:56 czy nikt nie zna lekarstwa na ten problem?? dziewczyny!! pomozcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: elektryzowanie się włosów 07.12.02, 23:06 Włosy elektryzują się w wyniku pocierania się o siebie lub o inne przedmioty, które nie są elektrycznie neutralne (grzebienie, szczotki, ubrania, szczególnie z dodatkami tworzyw syntetycznych, ale także naturalnej wełny). Radzę unikać kontaktu z takimi przedmiotami, dbać o to, aby włosy nie były suche. Warto używać grzebienia drewnianego lub czesać włosy z odrobiną lakieru. Odpowiedz Link Zgłoś