Dodaj do ulubionych

Dekoloryzacja wlosow

20.03.06, 21:33
Mam pytanie, co sadzicie o dekoloryzacji wlosow, czy robilyscie cos takiego?
Mam wlosy w kolorze sliwkowej oberzyny i chce wrocic do naturalnego koloru
(jasna szatynka) czy to bardzo niszczy wlosy, ile trwa zabieg, czy wystarczy
jeden? Prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • monia21b Re: Dekoloryzacja wlosow 23.03.06, 14:41
      odradzam i jeszcze raz odradzam ja mam wlosy po dekoloryzacji i nie mialam tak
      ciemnych wlosow jak ty jak sciagalam kolor a i tak sa zniszczone i mialam
      robione je w profesjonalnym salonie ale ja koniecznie chcialam zrobic sie
      blondynka a byly koloru brazowego i i tak efekt byl zolty,najlepiej idz do
      jakiegos salonu ,ale pewnie i tak ci odradza ,tak jak mi odradzali ,ale tak
      szczerze mowiac to i tak nie zaluje bo wlosy juz dochodza do siebie i je
      systematycznie podcinam,teraz juz mam piekny naturalny blond,oplacilo sie ,ale
      decyzja nalezy do ciebie
      • aleks2539 Re: Dekoloryzacja wlosow 04.04.06, 22:03
        witam. Ja mam włosy w kolorach czerwony z fioletem i trochę czarnego. W
        sierpniu ślub i postanowiłam zrobić na głowie coś w kolorze naturalnych włosów
        czyli coś w brązie. no i fryzjerka zaproponowała odbarwianie - nie wiem czy się
        na to zdecydować, trochę się boję, ale obecna mieszxanka jakoś mi do sukni
        ślubnej nie pasuje...
        • szaninka Re: Dekoloryzacja wlosow 05.04.06, 09:27
          Tak naprawde wszystko zalezy od fryzjera, ale w wiekszosci wypadkow niestety
          nie udaje sie uniknac najgorszego,czyli spalenia wlosow-nie wszystkich(choc i
          to sie zdarza) i potem nie zostaje nic innego jak obciecie. W kazdym razie
          wlosy sie niszcza, jak bardzo to zalezy od stezenia dekoloryzatora i
          fryzjera.Ja osobiscie odradzam. Dekoloryzacji to jednak zabieg drastyczny i
          bardzo ryzykowny
          • suzanna Re: Dekoloryzacja wlosow 05.04.06, 09:51
            Cześć. Ja odbarwiałam włosy dwa razy. Ostatnio jakieś dwa tygodnie temu. Musze powiedzieć, że chyba miałam farta, gdyz moje włosy raczej się nie zniszczyły (a schodziłam z czarnych). Może to kwestia późniejszej pielęgnacji:maseczki, odżywki itp. Za to zawsze miałam włosy zniszczone po trwałych. Ale rzeczywiście dużo zależy od salonu w których się zabieg wykonuje. Ja chyba miałam szczęście. Pozdrawiam
            • aleks2539 Re: Dekoloryzacja wlosow 05.04.06, 10:39
              a jaki miałaś dekoloryzator, jakiej firmy? I w jakim salonie? Jakaś marka lub
              nazwa miejscowości? Kurcze, trochę się boję...
              • suzanna Re: Dekoloryzacja wlosow 05.04.06, 17:27
                Denigue, Warszawa, Arkadia, cena dekoloryzacji 49, z nałozeniem farby i releksami 250, pytać o Panią Patrycję. Wczesniej Deyla, też Warszawa, na Żoliborzu, ul. chyba Żeromskiego, na przeciwko księgarni K.K. Baczyńskiego. Pytać o Panią Iwonę.
    • oksana.zarewicz Re: Dekoloryzacja wlosow 05.04.06, 22:07
      ten zabieg jest bardzo agresywny dla włosów i odradzam ci go. Możesz mieć
      problem z włosami przez dłuższy czas. Być może warto rozważyć możliwość
      stopniowej zmiany koloru farbując je farbami o jaśniejszych odcieniach.
      Oksana
      • aleks2539 Re: Dekoloryzacja wlosow 06.04.06, 08:26
        dziękuję bardzo za informacje a co do cen to jestem w szoku. U mnie
        dekoloryzacja + farbowanie to wydatek 60 zł... z pasemkami czy "balejażem"
        około 100 zł. Ceny z okolic Torunia.
        A jak inaczej przejść na brąz np. poprzez rozjaśnianie? Nie wiem. Zostało mało
        czasu - niecałe 4 miesiące do uroczystości
        • aniczkamk Re: Dekoloryzacja wlosow 07.04.06, 12:49
          Witam. W koncu zdecydowalam sie na dekoloryzacje, bylam na zabiegu trzy dni
          temu, z fioletowych zmienilam kolor na ciemny blond. Wlosy rzeczywiscie sa
          nieco zniszczone, ale jestem dobrej mysli, ze wylecze je odzywkami i bede
          przycinac regularnie. Zaplacilam za to 160 zl ale warto bylo. Fryzjerka
          polecila mi, zebym po myciu wlosow nakladala odzywke do zniszczonych wlosow i
          zakladala na glowe czepek i recznik i trzymala to na wlosach ok pol godziny, a
          potem zmywala. Poza tym zakupilam buteleczke plynnego jedwabiu na zniszczone
          koncowki. Pozdrawiam.
      • suzanna Re: Dekoloryzacja wlosow 10.04.06, 12:25
        no pewnie, że jest to zabieg agresywny, ale jak inaczej pomóc dziewczynom, które chcą się pozbyć kruczoczarnych włosów rodem z "Kręgu" albo z "Klątwy" ;-). Raz się żyje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka