Dodaj do ulubionych

komu pomogło SOLArium na roztępy?

04.04.06, 08:49
podobno blekną...
Obserwuj wątek
    • Gość: mnk Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 08:53
      no jak ktos ci tak powiedział to czemu sie jeszcze zastanawiasz
      a moze ten ktos pomylil sobie rozstepy z czyms innym??
      :(
      • Gość: eska Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:49
        nie prawda ze bledna opalilam sie we wloszech i wiecie co normalnie bylo jeszcze
        gorzej bo to dziadostwo sie odznacza nie polecam
    • marghot Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? 04.04.06, 08:59
      nie wiem czy bledną, ale skoro całe ciało się opala, to i pewnie rozstępy także.
      Jednak nie wiem, czy przesuszenie i dawka promieni może na skórę zadziałać
      pozytywnie...
      • neti13 Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? 04.04.06, 09:05
        Rozstepy to cos w rodzaju blizn. Z tego co wiem blizny sie nie opalaja. Jesli opalisz skore tam gdzie masz te rozstepy , moze sie tylko wydawac , ze one " jasnieja", w rzeczywistosci sa takie same jak przed tem , tylko tlo wokol nich jest ciemniejsze ;)

pozdrawiam:)
    • Gość: lulu29 Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: 217.153.136.* 04.04.06, 09:05
      Mój szwagier ma ładnie opalone rozstepy na łydkach i naprawde trzeba sie
      przyjrzec zeby zobaczyć ze ma rozstepy. Sama planuje isć na soalrium ale dopiero
      pod koniec maja bo teraz mam buziaka po zabiegi i nie moge sie opalać
      • kasia.jun Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? 04.04.06, 09:23
        no widzicie, lulu mi ładnie odpowiedziała bo ma DOWODY;P
        :)
        • neti13 Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? 04.04.06, 09:59
          Ladnie , bo po Twojej mysli ?

;)
    • justa_79 Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? 04.04.06, 10:34
      komu pomogło??? chyba komu zaszkodziło... opalanie niszczy włókna kolagenowe,
      które są odpowiedzialne za elastyczność skóry. nieelastyczna skóra "pęka" -
      powstają rozstępy.
      • Gość: gosc Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:40
        justa ,podziwiam cie za cierpliwosc.
      • Gość: szer justa jak zwykle ma racje- SzKoDzI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:56
        jw
        • Gość: ewa Re: justa jak zwykle ma racje- SzKoDzI IP: *.business.telia.com 04.04.06, 11:06
          ROZSTEPY TO BLIZNY-NIE DA RADY ICh OPALIC!! U mnie ich pod dostatkiem;) chodze
          na solarium wiem cos o tym
    • Gość: luca305 Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: *.skranetcan.pl 04.04.06, 11:10
      Justa ma rację jak zwykle, to fakt. Powaliła mnie polszczyzna - pomieszanie
      blednąć i blaknąć jest porażające.
      • kasia.jun Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? 04.04.06, 12:19
        to tak jakby powiedzieć, że palenie zabije wszystkich którzy palą.
        SORRY, ale skóra skórze różna... i bez czepiania sie o język, przeciez nikt nie
        pisze mUj tudzież dziękÓje-luca przepraszam, że nie jestem taka wspaniała jak
        ty.
        • justynnka Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? 04.04.06, 12:21
          opalona skóra zawsze wygłada na gładszą i atrakcyjniejszą-opalenizna pozwala
          lekko zatuszowac lub nawet ukryć rózne przebarwienia, blizny itd.
          • Gość: anula Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:02
            justynnka napisała:

> opalona skóra zawsze wygłada na gładszą i atrakcyjniejszą-opalenizna pozwala
            > lekko zatuszowac lub nawet ukryć rózne przebarwienia, blizny itd.

Przebarwienia, jakies pryszczyki-tak, zmniejszy widocznosc, ale rozstepy to
            blizny i sie nie opalaja!!! Na tle opalonej skory beda jeszcze bardziej
            widoczne. Zreszta jak autorka watku sama sprobuje to sie przekona.
            • Gość: lulu Re: do wszystkich wrednych bab IP: 217.153.136.* 04.04.06, 20:24
              anula tak czy siak mówie ja jest : mojemu szwagrowi po opaleniu nie widać
              rozstępów . A swoja drogą dlaczego na tym forum te baby sa takie zgryźliwe i
              wredne ? O jakiegoś czasu siedze na forum e-wesele i z czymś takim sie nigdy nie
              spotkalam . Niech dziewczyna spróbuje , może akurat u niej beda mniej widoczne ,
              a pozatym skoro rozpoczeła taki watek to znaczy zę ma jakiś problem i jej to
              przeszkadza . A pozatym jak kilka razy pójdzie na solarium to nic jej nie bedzie
              . Ciekawe czy wy nie robicie wielu innych rzeczy które tez szkosza m.in na cere .
        • Gość: luca3105 Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: *.skranetcan.pl 04.04.06, 12:41
          ... skóra skórze nie równa! Nie musisz być tak wspaniała jak ja, ale piszesz na
          polskim forum i Twój szacunek dla innych objawia się także w ten sposób, że
          czytasz post PRZED wysłaniem. Że o "roztępach" nie wspomnę.
          A w ogóle, to ile Ty masz lat, dziecko? Z nudów zakładasz wątki? To
          przynajmniej przyjmuj do wiadomości odpowiedzi tych, którzy chcą Ci pomóc, bo
          widocznie znają się lepiej lub maja większe doświadczenie. Jakoś dziwnie w
          swoim oślim uporze przypominasz mi sławetną melaskę.
          • kasia.jun Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? 04.04.06, 12:52
            czy wy się zawsze musicie kłucić? czepiać?
            a może na forum jest PEŁNO osób, które mają dysleksje? co, mają się
            przedstawiać: cześć jestem Kasia nie krzycz na mnie mam dysleksje. a może jest
            pełno dorosłych osób po zawodówkach, w których nie uczono ich jak się pisze
            poprawnie po polsku?

i jaka melaska? znasz już wszystkich na tm forum, nie masz nic innego do
            roboty? powstań od monitora, to piękności szkodzi.
            • Gość: luca3105 Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: *.skranetcan.pl 04.04.06, 13:01
              Poprawnie - kłócić. I daruj sobie naiwne tłumaczenia. Na dysleksję cierpi
              każda, której zwróci się uwagę na błędy.A w zawodówce nie uczą pisać poprawnie,
              bo tego uczą w szkole podstawowej. Na złośliwości nie zwaracam uwagi; na brak
              argumentów zawsze używa się "a u was biją murzynów". Do szkoły, dziecko,do
              książek!
              • Gość: kasia Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: *.proxnet.pl 04.04.06, 15:03
                hehe widzisz-popełniam błędy mimo, iż chodze do liceum ogólnokształcacego, do
                którego bardzo trudno jest się dostać-ciekawe jak mnie przyjeli? no bo chyba za
                ładną buzie nie...
                • Gość: carolina Solarium nie pomaga na rozstępy tylko IP: *.chello.pl 04.04.06, 15:09
                  sprawia,że są mniej widoczne - w rzeczywistści niszczy włókna kolagenowe.
                  • kasia.jun Re: Solarium nie pomaga na rozstępy tylko 04.04.06, 15:15
                    okej.
                    p.s. gdzies czytałam wypowiedź chłopaka, który napisał "solarium + letnia
                    opalenizna działają cuda", jak widać każdy ma inne zdanie.
                    • Gość: carolina kasia jun. IP: *.chello.pl 04.04.06, 15:22
                      mogę Tobie tylko polecić liczenie się z opiniami osób kompetentnych - w tym
                      wypadku - dermatologów, kosmetyczek, któzy -o dziwo - są zgodni co do tego,że
                      solarium - owszem ma swoje pozorne zalety ponieważ nadaje kolor - a ten odwraca
                      uwagę od niedoskonałości, ale jego wady mogą odbić się negatywnie na zdrowiu.
                      Nie oszukujmy się - solarium jest szkodliwe.
                      poczytaj w wolnej chwili:
                      www.mediweb.pl/beauty/wyswietl_vad.php?id=907
                      www.solarium.pl/
                      www.mediweb.pl/beauty/wyswietl.php?id=910
                      serwisy.gazeta.pl/avanti/1,53382,2508883.html
                    • neti13 Re: Solarium nie pomaga na rozstępy tylko 04.04.06, 15:40
                      kasia.jun napisała:

> okej.
                      > p.s. gdzies czytałam wypowiedź chłopaka, który napisał "solarium + letnia
                      > opalenizna działają cuda", jak widać każdy ma inne zdanie.

Pozorne cuda ;) Teraz gdy masz te swoje nascie latek , wszystko jest ok. Mozesz sie cieszyc swa solarkowa opalenizna . Hmm , to potrwa moze jakies 10 , 15 lat ;) Pozniej , po czterdziestce bedziesz wygladala jak 65-tka ;). Moze masz racje, uwazajac , ze wazne jest " tu i teraz " , reszta sie nie liczy.
                      Poczytaj troche ludzi, ktorzy sie znaja na tych sprawach , a nie wyszukujesz wypowiedzi, ktore chcesz uslyszec. Ktos napisze , ze to jest cool , a ty naiwna wierzysz ;) A z reszta , Twoja skora . Twoja sprawa ;)

pozdr.
                      • kasia.jun Re: Solarium nie pomaga na rozstępy tylko 04.04.06, 18:57
                        oki, ale to samo można powiedzieć o zwykłym słońcu.
                        pamiętam kiedyś babka z biologii powiedziała, że solarium jest zdrowsze od
                        zwykłego słońca, zdziwiło mnie to, bo zawsze myślałam, że jest inaczej...
                        • justa_79 Re: Solarium nie pomaga na rozstępy tylko 04.04.06, 21:03
                          owszem, jest inaczej - to solarium jest bardziej szkodliwe, gdyż dawka
                          promieniowania jest tam o wiele wyższa niż na słońcu.
                        • Gość: carolina pozdrów swoją babkę od biologii i IP: *.chello.pl 05.04.06, 02:00
                          powiedz jej , że się nieźle uśmiałam z tego dowcipu o tym, że słońce bardziej
                          szkodzi :) hihihi
                          • kasia.jun Re: pozdrów swoją babkę od biologii i 05.04.06, 12:52
                            hehe, nie powiem jej;p bo nie mam już z nią kontaktu, ale dziwne, ze kobieta po
                            studiach takie rzeczy opowiada... i jeszcze innym wmawia i wierzą!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka