Gość: mnk Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 08:53 no jak ktos ci tak powiedział to czemu sie jeszcze zastanawiasz a moze ten ktos pomylil sobie rozstepy z czyms innym?? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:49 nie prawda ze bledna opalilam sie we wloszech i wiecie co normalnie bylo jeszcze gorzej bo to dziadostwo sie odznacza nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? 04.04.06, 08:59 nie wiem czy bledną, ale skoro całe ciało się opala, to i pewnie rozstępy także. Jednak nie wiem, czy przesuszenie i dawka promieni może na skórę zadziałać pozytywnie... Odpowiedz Link Zgłoś
neti13 Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? 04.04.06, 09:05 Rozstepy to cos w rodzaju blizn. Z tego co wiem blizny sie nie opalaja. Jesli opalisz skore tam gdzie masz te rozstepy , moze sie tylko wydawac , ze one " jasnieja", w rzeczywistosci sa takie same jak przed tem , tylko tlo wokol nich jest ciemniejsze ;) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu29 Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: 217.153.136.* 04.04.06, 09:05 Mój szwagier ma ładnie opalone rozstepy na łydkach i naprawde trzeba sie przyjrzec zeby zobaczyć ze ma rozstepy. Sama planuje isć na soalrium ale dopiero pod koniec maja bo teraz mam buziaka po zabiegi i nie moge sie opalać Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.jun Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? 04.04.06, 09:23 no widzicie, lulu mi ładnie odpowiedziała bo ma DOWODY;P :) Odpowiedz Link Zgłoś
neti13 Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? 04.04.06, 09:59 Ladnie , bo po Twojej mysli ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? 04.04.06, 10:34 komu pomogło??? chyba komu zaszkodziło... opalanie niszczy włókna kolagenowe, które są odpowiedzialne za elastyczność skóry. nieelastyczna skóra "pęka" - powstają rozstępy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:40 justa ,podziwiam cie za cierpliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szer justa jak zwykle ma racje- SzKoDzI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:56 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: justa jak zwykle ma racje- SzKoDzI IP: *.business.telia.com 04.04.06, 11:06 ROZSTEPY TO BLIZNY-NIE DA RADY ICh OPALIC!! U mnie ich pod dostatkiem;) chodze na solarium wiem cos o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca305 Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: *.skranetcan.pl 04.04.06, 11:10 Justa ma rację jak zwykle, to fakt. Powaliła mnie polszczyzna - pomieszanie blednąć i blaknąć jest porażające. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.jun Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? 04.04.06, 12:19 to tak jakby powiedzieć, że palenie zabije wszystkich którzy palą. SORRY, ale skóra skórze różna... i bez czepiania sie o język, przeciez nikt nie pisze mUj tudzież dziękÓje-luca przepraszam, że nie jestem taka wspaniała jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? 04.04.06, 12:21 opalona skóra zawsze wygłada na gładszą i atrakcyjniejszą-opalenizna pozwala lekko zatuszowac lub nawet ukryć rózne przebarwienia, blizny itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:02 justynnka napisała: > opalona skóra zawsze wygłada na gładszą i atrakcyjniejszą-opalenizna pozwala > lekko zatuszowac lub nawet ukryć rózne przebarwienia, blizny itd. Przebarwienia, jakies pryszczyki-tak, zmniejszy widocznosc, ale rozstepy to blizny i sie nie opalaja!!! Na tle opalonej skory beda jeszcze bardziej widoczne. Zreszta jak autorka watku sama sprobuje to sie przekona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: do wszystkich wrednych bab IP: 217.153.136.* 04.04.06, 20:24 anula tak czy siak mówie ja jest : mojemu szwagrowi po opaleniu nie widać rozstępów . A swoja drogą dlaczego na tym forum te baby sa takie zgryźliwe i wredne ? O jakiegoś czasu siedze na forum e-wesele i z czymś takim sie nigdy nie spotkalam . Niech dziewczyna spróbuje , może akurat u niej beda mniej widoczne , a pozatym skoro rozpoczeła taki watek to znaczy zę ma jakiś problem i jej to przeszkadza . A pozatym jak kilka razy pójdzie na solarium to nic jej nie bedzie . Ciekawe czy wy nie robicie wielu innych rzeczy które tez szkosza m.in na cere . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca3105 Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: *.skranetcan.pl 04.04.06, 12:41 ... skóra skórze nie równa! Nie musisz być tak wspaniała jak ja, ale piszesz na polskim forum i Twój szacunek dla innych objawia się także w ten sposób, że czytasz post PRZED wysłaniem. Że o "roztępach" nie wspomnę. A w ogóle, to ile Ty masz lat, dziecko? Z nudów zakładasz wątki? To przynajmniej przyjmuj do wiadomości odpowiedzi tych, którzy chcą Ci pomóc, bo widocznie znają się lepiej lub maja większe doświadczenie. Jakoś dziwnie w swoim oślim uporze przypominasz mi sławetną melaskę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.jun Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? 04.04.06, 12:52 czy wy się zawsze musicie kłucić? czepiać? a może na forum jest PEŁNO osób, które mają dysleksje? co, mają się przedstawiać: cześć jestem Kasia nie krzycz na mnie mam dysleksje. a może jest pełno dorosłych osób po zawodówkach, w których nie uczono ich jak się pisze poprawnie po polsku? i jaka melaska? znasz już wszystkich na tm forum, nie masz nic innego do roboty? powstań od monitora, to piękności szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca3105 Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: *.skranetcan.pl 04.04.06, 13:01 Poprawnie - kłócić. I daruj sobie naiwne tłumaczenia. Na dysleksję cierpi każda, której zwróci się uwagę na błędy.A w zawodówce nie uczą pisać poprawnie, bo tego uczą w szkole podstawowej. Na złośliwości nie zwaracam uwagi; na brak argumentów zawsze używa się "a u was biją murzynów". Do szkoły, dziecko,do książek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: komu pomogło SOLArium na roztępy? IP: *.proxnet.pl 04.04.06, 15:03 hehe widzisz-popełniam błędy mimo, iż chodze do liceum ogólnokształcacego, do którego bardzo trudno jest się dostać-ciekawe jak mnie przyjeli? no bo chyba za ładną buzie nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina Solarium nie pomaga na rozstępy tylko IP: *.chello.pl 04.04.06, 15:09 sprawia,że są mniej widoczne - w rzeczywistści niszczy włókna kolagenowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.jun Re: Solarium nie pomaga na rozstępy tylko 04.04.06, 15:15 okej. p.s. gdzies czytałam wypowiedź chłopaka, który napisał "solarium + letnia opalenizna działają cuda", jak widać każdy ma inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina kasia jun. IP: *.chello.pl 04.04.06, 15:22 mogę Tobie tylko polecić liczenie się z opiniami osób kompetentnych - w tym wypadku - dermatologów, kosmetyczek, któzy -o dziwo - są zgodni co do tego,że solarium - owszem ma swoje pozorne zalety ponieważ nadaje kolor - a ten odwraca uwagę od niedoskonałości, ale jego wady mogą odbić się negatywnie na zdrowiu. Nie oszukujmy się - solarium jest szkodliwe. poczytaj w wolnej chwili: www.mediweb.pl/beauty/wyswietl_vad.php?id=907 www.solarium.pl/ www.mediweb.pl/beauty/wyswietl.php?id=910 serwisy.gazeta.pl/avanti/1,53382,2508883.html Odpowiedz Link Zgłoś
neti13 Re: Solarium nie pomaga na rozstępy tylko 04.04.06, 15:40 kasia.jun napisała: > okej. > p.s. gdzies czytałam wypowiedź chłopaka, który napisał "solarium + letnia > opalenizna działają cuda", jak widać każdy ma inne zdanie. Pozorne cuda ;) Teraz gdy masz te swoje nascie latek , wszystko jest ok. Mozesz sie cieszyc swa solarkowa opalenizna . Hmm , to potrwa moze jakies 10 , 15 lat ;) Pozniej , po czterdziestce bedziesz wygladala jak 65-tka ;). Moze masz racje, uwazajac , ze wazne jest " tu i teraz " , reszta sie nie liczy. Poczytaj troche ludzi, ktorzy sie znaja na tych sprawach , a nie wyszukujesz wypowiedzi, ktore chcesz uslyszec. Ktos napisze , ze to jest cool , a ty naiwna wierzysz ;) A z reszta , Twoja skora . Twoja sprawa ;) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.jun Re: Solarium nie pomaga na rozstępy tylko 04.04.06, 18:57 oki, ale to samo można powiedzieć o zwykłym słońcu. pamiętam kiedyś babka z biologii powiedziała, że solarium jest zdrowsze od zwykłego słońca, zdziwiło mnie to, bo zawsze myślałam, że jest inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Solarium nie pomaga na rozstępy tylko 04.04.06, 21:03 owszem, jest inaczej - to solarium jest bardziej szkodliwe, gdyż dawka promieniowania jest tam o wiele wyższa niż na słońcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina pozdrów swoją babkę od biologii i IP: *.chello.pl 05.04.06, 02:00 powiedz jej , że się nieźle uśmiałam z tego dowcipu o tym, że słońce bardziej szkodzi :) hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.jun Re: pozdrów swoją babkę od biologii i 05.04.06, 12:52 hehe, nie powiem jej;p bo nie mam już z nią kontaktu, ale dziwne, ze kobieta po studiach takie rzeczy opowiada... i jeszcze innym wmawia i wierzą!! Odpowiedz Link Zgłoś