Dodaj do ulubionych

Cholerne solarium :(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 10:18
Poszlam dwa dni temu na solarium pierwszy raz w zyciu... 7 minut w tubie
troszke mnie zlapalo ale bardzo niewiele wczoraj bylam drugi raz zalecono mi
10 min, njpierw sie ucieszylam bo skora byla ciemna teraz cierpie bo skora na
piersiach i powyzej jest czerwona to samo na twarzy i przedraionach... :((
niebawem ide na wesele boje sie ze zejdzie mi skora... poradzcie cos i
napiszcie czy to naoramalne reakcja na solarium czy nie
Obserwuj wątek
    • Gość: meme Re: Cholerne solarium :( IP: 193.129.184.* 19.04.06, 10:38
      ojojoj... troche przesadzilas z tymi 7 i 10 minutami. Ja mam jasna skore.
      Zaczynam od 4 minut i to przez nastepne 3 razy. Potem podwyzszam o minute, itd.
      Teraz to jedynie masa kremow nawilzajacych ci pomoga by ci skora nie schodzila.
      p.s. soralrium nie jest cholerne, wrecz przeciwne, ale trzeba kozystac z niego
      rozwarznie a nie na wariata.
      • Gość: gość Re: Cholerne solarium :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 10:40
        solarium to najgorsza rzecz jaka może być a do tego uzależnia
        • ywonna Re: Cholerne solarium :( 24.04.06, 14:24
          a skad wiesz,z e uzaleznia, skoro nigdy nie korzystalas?
          • justa_79 Re: Cholerne solarium :( 24.04.06, 15:01
            aha, czyli np. osoba, która nigdy nie paliła papierosów ma być głucha na obecny
            stan nauki i wiedzy i nie ma prawa wiedzieć, że papierosy szkodzą? ;) ciekawa
            teoria, tylko mało prawdziwa. poczytaj trochę o opalaniu, to będziesz
            wiedziała, skąd ktoś inny wie.
    • Gość: helga Re: Cholerne solarium :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 10:46
      no niestety, poparzenie, mozesz tez zastosowac masci i pianki, jak przy
      normalnym poparzeniu, moze skora nie zejdzie, kremy nawilzające mogą nie pomoc;
      faktycznie 7 i 10 minut to duzo jak na pierwszy raz, ale sama juz to wiesz najlepiej
      • Gość: Mika Re: Cholerne solarium :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 11:04
        Wiecie co jest najgorsze? Ze poszlam tam pierwszy raz w zyciu co zaznaczylam
        Pani ktorej placilam, popatrzyla na mnie i powiedziala 10 min spokojnie pani ma
        ciemna karnacje :((( no i co teraz mam... na drugi raz zapytam 10 osob ale nie
        koniecznie tych w solarium :(((
        • justynnka Re: Cholerne solarium :( 19.04.06, 11:11
          być moze były stare lampy- wtedy najłatwiej o poparzenie a nie o opaleniznę. 10
          minut na pierwszy raz to długo jeśłi chodzi o jasną cerę i absolutny debiut
          solariowy. normalnie to dużo nie jest.
          • Gość: Mika Re: Cholerne solarium :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 11:27
            Jedno moje szczescie ze skore mam dosyc ciemna i lagodnie reaguje na slonce
            (natuaralne) moze z raz w zyciu bylam taka czerwona po opalaniu oczywiscie na
            sloncu. Jka myslicie jest szansa zeby skora nie zeszla...? za poltora tyodnia
            zalozy odkryta kiecke chyba sie zalame...
            • Gość: afrodyta Re: Cholerne solarium :( IP: *.chello.pl 19.04.06, 12:06
              Przez półtora tygodnia bedzie po problemie, ale może ci miejscowo zjeść skóra
              jeśli mocno się sparzyłaś.Załatwiłam się tak samo przed ślubem hehe, pomogło
              duuużo balsamów takich "po opalaniu", aplikacja kilka razy dziennie.Nie używaj
              tylko balsamów brązujących, bo wysuszają skórę i wtedy na bank ci zejdzie.
            • Gość: afrodyta Re: Cholerne solarium :( IP: *.chello.pl 19.04.06, 12:06
              Przez półtora tygodnia bedzie po problemie, ale może ci miejscowo zjeść skóra
              jeśli mocno się sparzyłaś.Załatwiłam się tak samo przed ślubem hehe, pomogło
              duuużo balsamów takich "po opalaniu", aplikacja kilka razy dziennie.Nie używaj
              tylko balsamów brązujących, bo wysuszają skórę i wtedy na bank ci zejdzie.
    • kasiunia62 Re: Cholerne solarium :( 19.04.06, 13:13
      ja poszłam sobie w czwartek na 10 minut, a moja skóra była juz brązowa bo
      stosuję balsamy brazujące i co? na drugi dzien miałam spalone plecy! całe
      czerwone. dobrze ze majtek nie zdjęłam bo dupsko też by mi sie opaliło. :) tragedia
      myslałam ze 10mint to malusio
      • Gość: joasia_23 Re: Cholerne solarium :( IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 19.04.06, 13:50
        Skóra prawdopodobnie ci nie zejdzie ale za to te czerwone teraz miejsca beda
        wyzraznie ciemniejsze. Ja bylam w solarium 3 miesiace temu i do dzis mam ciemne
        paski na plecach i posladkach :(
      • nessie-jp Re: Cholerne solarium :( 19.04.06, 14:36
        A co mają balsamy brązujące do opalania? Przecież one w ogóle nie chronią przed
        słońcem, tylko farbują naskórek. Poszłaś z białym ciałem podfarbowanym na
        brązowo, więc nie dziwota, że się przypaliłaś. ;)
        • kasiunia62 Re: Cholerne solarium :( 20.04.06, 13:24
          to ja naiwnie myslałam ze jak jestem brazowa od balsamu to lepiej chroniona ;)
          eh głupota moja
    • elfia4 Re: Cholerne solarium :( 24.04.06, 15:29
      Ha ha, spiekłam się tak z miesiąc temu, przesadziłam o 2 minuty i przez kilka
      dni smarowałam skórę alantanem (tylko jest bardzo tłusty i długo się wchłania).
      Inne preparaty na poparzenia słoneczne też mogą być. Po kilku dniach
      zaczerwienienie zeszło, tylko mimo, iż smarowałam alantanem i balsamami do
      skóry suchej teraz miejscami łuszczy się skóra,tak jakby była w tym miejscu
      przesuszona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka