kabja 19.04.06, 11:11 Mam zamiar kupić sobie prasowalnicę do włosów,ale nie jestem pewna,czy to nie zaszkodzi moim włosom. Podobno prasowanie włosów pomaga w przypadku ich przetłuszczania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naise Re: Prasowanie włosów 19.04.06, 12:37 Nie wiem czy pomaga, wiem natomiast że za częste i zbyt intensywne prostowanie szkodzi. Wysyszysz włosy, możesz je nawet popalić, staną się bardziej łamliwe i osłabione. Prostownica to fajna sprawa, ale tak jak wszystkiego trzeba używać jej z umiarem i zgodnie z instrukcją. Polecam również kupić jakiś specyfik do nałożenia przed prostowaniem włosów np. Loreal. Odpowiedz Link Zgłoś
szaninka Re: Prasowanie włosów 19.04.06, 12:53 O tym czy prostownica pomaga na przetłuszczajace sie włosy to prawdę mówiąc nie słyszałam,ale prawdą jest ,że niszczy ona włosy-jak bardzo zalezy od rodzaju prsotownicy, częstotliwości jej używania (im rzadziej tym lepeiej) i pilęgnacji włosów. Najelspze prsowtronice są z Eurolux, Gama, Wigo i Babyliss. I warto też uzwac dopwiedznich kosmetyków forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=542&w=38893097&a=39912436 Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaa19 Re: Prasowanie włosów 19.04.06, 21:06 niestety bardzo niszczy włosy, dzisiaj po ok 2 lat prostowania jestem od niej uzależniona. Polecam inwestowac w dobry sprzet który bedzie Ci służył i oczywiscie mniej niszczył włosy polecam prostownice wigo i takze szukaj moze jakiejs z jonowym prostowaniem np remington albo philips Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: Prasowanie włosów 07.05.06, 23:06 prostowanie włosów za pomocą prostownicy w żadnym przypadku nie jest sposobem na walkę z przetłuszczającymi się włosami! Jeżeli chcesz, to kup sobie prostownicę, na którą cię stać, ale radzę używać jej okazjonalnie oraz stosować przy tym któryś z preparatów termoochronnych w postaci kremu lub żelu aby zminimalizować szkodliwy wpływ wysokiej temperatury na włosy. Oksana Odpowiedz Link Zgłoś