Dodaj do ulubionych

Prasowanie włosów

19.04.06, 11:11
Mam zamiar kupić sobie prasowalnicę do włosów,ale nie jestem pewna,czy to nie
zaszkodzi moim włosom. Podobno prasowanie włosów pomaga w przypadku ich
przetłuszczania.
Obserwuj wątek
    • naise Re: Prasowanie włosów 19.04.06, 12:37
      Nie wiem czy pomaga, wiem natomiast że za częste i zbyt intensywne prostowanie
      szkodzi. Wysyszysz włosy, możesz je nawet popalić, staną się bardziej łamliwe i
      osłabione. Prostownica to fajna sprawa, ale tak jak wszystkiego trzeba używać
      jej z umiarem i zgodnie z instrukcją.
      Polecam również kupić jakiś specyfik do nałożenia przed prostowaniem włosów np.
      Loreal.
      • szaninka Re: Prasowanie włosów 19.04.06, 12:53
        O tym czy prostownica pomaga na przetłuszczajace sie włosy to prawdę mówiąc nie
        słyszałam,ale prawdą jest ,że niszczy ona włosy-jak bardzo zalezy od rodzaju
        prsotownicy, częstotliwości jej używania (im rzadziej tym lepeiej) i pilęgnacji
        włosów.
        Najelspze prsowtronice są z Eurolux, Gama, Wigo i Babyliss. I warto też uzwac
        dopwiedznich kosmetyków forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=542&w=38893097&a=39912436
        • naise Re: Prasowanie włosów 19.04.06, 18:48
          Jeszcze dodałabym firmę Efalock :)
    • karolinaa19 Re: Prasowanie włosów 19.04.06, 21:06
      niestety bardzo niszczy włosy, dzisiaj po ok 2 lat prostowania jestem od niej
      uzależniona.
      Polecam inwestowac w dobry sprzet który bedzie Ci służył i oczywiscie mniej
      niszczył włosy polecam prostownice wigo i takze szukaj moze jakiejs z jonowym
      prostowaniem np remington albo philips
    • oksana.zarewicz Re: Prasowanie włosów 07.05.06, 23:06
      prostowanie włosów za pomocą prostownicy w żadnym przypadku nie jest sposobem
      na walkę z przetłuszczającymi się włosami!
      Jeżeli chcesz, to kup sobie prostownicę, na którą cię stać, ale radzę używać
      jej okazjonalnie oraz stosować przy tym któryś z preparatów termoochronnych w
      postaci kremu lub żelu aby zminimalizować szkodliwy wpływ wysokiej temperatury
      na włosy.
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka