Dodaj do ulubionych

Mam krecone wlosy

22.04.06, 22:36
Witam serdecznie wszystkich forumowiczy. I od razu zwracam sie z problemem.
Mam krecone wlosy. Rozwazam zabieg trwaly prostujacy. Czy ktos juz taki sobie
zrobil i moglby podzielic sie wrazeniami? Jak to przebiega, jakich srodkow
sie uzywa itd. Prosze o wypowiedzi, chce dowiedziec sie jak najwiecej.
Obserwuj wątek
    • fryzjer-bartek Re: Mam krecone wlosy 24.04.06, 10:55
      O trwały prostowaniu możesz poczytać na stronie www.pieknewlosy.pl
      Ja polecam trwałe prostowanie tylko i wyłącznie systemem CHI Transformation
      firmy Farouk Systems USA. Po tym zabiegu włosay są w doskonałej kondycji i nie
      skrecą się napewno po 2-3 miesiącach!!! Producent zapewnia trwałość 6 miesięcy,
      ale z doświadczenia wiem że to nieprawda, bo po prawie rok u mojej klientki
      jest taki sam efekt prostych włosów! Polecam
    • oxy_gen_86 Re: Mam krecone wlosy 24.04.06, 12:13
      Tomatka ale dlaczego chcesz je trwale prostowac? NIe lepiej zostawic takie
      jakie sa? Wiem, ze krecone wlosy to duzy problem (sama jestem ich SZCZESLIWA
      posiadaczka) ale wystarczy dobry fryzjer, dobre ciecie i masz na glowie piekne
      loczki:)))
      W piatek bylam u fryzjera i jestem mega-zadowolona!! W koncu natrafilam na
      kogos kto porzadnie sie nimi "zaopiekowal" i teraz mam na glowie sprezynki:)
    • merlotka30 Re: Mam krecone wlosy 26.04.06, 06:14
      Dziekuje za porade i nowy kierunek w pojmowaniu kreconych wlosow w imieniu
      tomatki.
      Ja mam proste, a bardzo bym chciala miec falowane, ale tak to jest, zawsze u
      sasiada trawa bardziej zielona.
    • oksana.zarewicz Re: Mam krecone wlosy 14.05.06, 23:20
      poza cierpliwością możesz wprowadzić delikatny masaż skóry głowy, który możesz
      wykonać sama opuszkami palców, 3-5 min, przy każdym myciu głowy. Poprawi to
      mikrokrążenie skóry głowy i dotleni cebulki włosów. Koniecznie zadbaj o
      urozmaiconą codzienną dietę.
      W sprawie ciemnych włosków na rękach radzę ci przede wszystkim skonsultować się
      ze specjalistą dermatologiem. Musi on dokładnie zbadać cię. Nie jest
      wykluczone, że zajdzie konieczność wykonania badań hormonalnych lub/i
      konsultacji endokrynologa. Dopiero po wyjaśnieniu prawdziwej przyczyny ich
      pojawienia się można będzie zaproponować ci właściwą metodę zwalczania tego
      problemu.
      Oksana

• oksana.zarewicz Re: Mam krecone wlosy 14.05.06, 23:21
      Przepraszam, ale pomyłkowo wkleiłam niewłaściwą odpowiedź.
      Ja też mam kręcone włosy ale nie chciałabym wyprostować ich na stałe. Uważam,
      że lepiej mieć włosy takie, które można ułożyć w różne fryzury w zależności od
      nastroju i okoliczności. Można to z łatwością robić kiedy ma się zdrowe włosy.
      Kręcone włosy można sobie od czasu do czasu wyprostować, a proste pokręcić w
      różne loczki lub fale. Każdy zabieg chemicznej ondulacji łączy się z ryzykiem
      uszkodzenia struktur włosa i zmianą ich kondycji co powoduje ich zmatowienie,
      łamliwość, niepodatność na układanie się a nawet nasilone wypadanie.
      Jeżeli rzeczywiście masz już dość swoich kręconych włosów i jesteś zdecydowana
      na trwałe prostowanie, to zrób to u dobrego fryzjera, który ma doświadczenie w
      tego typu zabiegach.
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka