Dodaj do ulubionych

jak włosy mają szybciej odrosnąć???Proszę o pomoc!

23.04.06, 17:58
Mam kilka pytań na temat urody itd.
1-kilka miesięcy temu obciełam włosy, jednak zdecydowałam sie je jednak
zapuścić. Czy jest może (poza cierpliwością:))jakaś metoda aby szybciej
odrastały??/
2-Mam jak większość z nas włoski na rękach, niestety są bardzo ciemne. Co mogę
z nimi zrobić???
Obserwuj wątek
    • dolly21 Re: jak włosy mają szybciej odrosnąć???Proszę o p 24.04.06, 10:35
      tez mnie to interesuje,szczególnie punkt nr 2
      • szaninka punkt 1 24.04.06, 11:55
        Wiele osob zauwazylo z,e wlosy im szybciej rosly po zazywaniu skrzypu
        polnego,tabletek Merz Special a takze uzywaniu odzywki WAX . POza tym jezekli
        chodzi o naturlane spsosby to :
        1)kompres imbirowy.
        1 saszetę imbiru (takiego zwykłego sklepowego, np. Kotanyi,Galeo
        itp) zalewasz wrzacą wodą tylko powoli: musi się wytworzyć papka. Wtedy ją
        dobrze mieszam aby nie było więkrzych grudek. Jeszce cieplą nakładasz na skórę
        głowy, wmasowujesz i głowę owijasz czepkiem z folii lub takim woreczkiem
        (taniej!) ze sklepu. Powinnać czuć ciepłe pieczenie. Po około 30-45 min
        spłukujesz włosy i po ich wysuszeniu ,wcierasz w skórę głowy dowolny specyfik
        (np. na porost włosów).

2)wywar z szyszek chmielu sporządzonego wg. przepisu na opakowaniu ziela. Tj
        ok.
        1 łyzkę stołową szyszek zalewasz letnią wodą (3/4 -1 szklanki)to podgrzewarz.
        Gdy bedzie sie juz gotować to ogrzewasz dalej ok. 7 min. Potem studzisz,cedzisz
        i gotowe do wtarcia w skórę głowy.Chmiel pobudza porost włosów.(a wiec pijmy
        piwo ;-)

3)Tonik do włosów z bylicy bożego drzewka
        Tonik z ziela bylicy ma właściwości powodujące wzrost włosów (wielusetletnia
        opinia zielarzy). Należy 75 ml skoncentrowanego naparu z ziela bylicy zmieszać
        z 75 ml czystej wódki i zlać do butelki. Należy wcierać we włosy po
        rozcieńczeniu ciepłą wodą w proporcji 1:1.

4)Okład z korzenia chrzanu
        Ze świeżo startego korzenia chrzanu należy zastosować kilkuminutowy okład na
        skórę głowy, po czym spłukiwać wodą dopóki nie zlikwidujemy zapachu chrzanu,
        następnie zastosować jedną z płukanek ziołowych. Okład ten poprawia krążenie w
        skórze głowy, przeciwdziała wypadaniu włosów.

5)Płyn wzmacniający porost włosów
        gramów (części)
        nalewka nagietkowa (Tinctura Calendulae) ------
        • naise Re: punkt 2 25.04.06, 15:30
          możesz albo udać sie do kosmetyczki która pomoże ci sie pozbyć włosków,
          albo spróbować przemywać (myślę że trzeba robić to systematycznie, no i przez
          dłuższy czas) je rumiankiem - nie wiem czy coś da, ale wiem ze rumianek ma
          właściwości rozjaśniające. Nie zaszkodzi, choć nie wiem czy przyniesie efekty.
          • ania1991a Re: punkt 2 25.04.06, 16:22
            Dziekuje z aporady, ale co do punktu 2, to jest mały problem-mam uczulenie na
            rumianek, ostatnio użyłam kremu z rumianku do rąk i mi ręce wysypało wysypką:)
            • ogrryzka Re: punkt 2 27.04.06, 09:06
              Witam,
              to, ze wysypalo Cie po uzyciu kremu rumiankowego wcale nie musi oznaczac, ze
              jestes uczulona na rumianek. Kiedys dostalam uczulenia od kremu do twarzy z
              rumiankiem, i leczylam to przemywajac twarz wlasnie zaparzonym rumiankiem.
              Pomoglo. Poza tym ile tego rumianku jest teraz w kremach? Nie ma sie co
              oszukiwac...
              • eminelle Polecam Wax 01.05.06, 12:34
                Według mnie to super odżywka.Przede wszystkim odrastają po niej nowe włosy,a
                długie nabierają koloru,połysku,są miękkie.Niestety jest dość uporczywa w
                stosowaniu-trzeba nałożyć ją po myciu głowy,a następnie trzymać 30 min pod
                ciepłym ręcznikiem.No i nie jest wydajna...na szczęście nie taka droga (ok.16
                zł)więc mozną wybróbować;)
    • oksana.zarewicz Re: jak włosy mają szybciej odrosnąć???Proszę o p 14.05.06, 23:23
      poza cierpliwością możesz wprowadzić delikatny masaż skóry głowy, który możesz
      wykonać sama opuszkami palców, 3-5 min, przy każdym myciu głowy. Poprawi to
      mikrokrążenie skóry głowy i dotleni cebulki włosów. Koniecznie zadbaj o
      urozmaiconą codzienną dietę.
      W sprawie ciemnych włosków na rękach radzę ci przede wszystkim skonsultować się
      ze specjalistą dermatologiem. Musi on dokładnie zbadać cię. Nie jest
      wykluczone, że zajdzie konieczność wykonania badań hormonalnych lub/i
      konsultacji endokrynologa. Dopiero po wyjaśnieniu prawdziwej przyczyny ich
      pojawienia się można będzie zaproponować ci właściwą metodę zwalczania tego
      problemu.
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka