einekleinerose 24.04.06, 10:20 W aptekach pojawiły się niedawno kremy Doliva z toskańską oliwą z oliwek, firmy Medipharma. Ale czy spełniają "naturalne standardy"?? Z góry dziękuję za opinie! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: kremy Doliva????????? 24.04.06, 13:39 Na stronie nie podają swoich składów, więc ja byłabym nieufna. Tak już się porobiło, że firmy prawdziwie naturalne zazwyczaj podają swoje składy we wszelkich możliwych miejscach, bo się ich nie wstydzą. Chyba że medipharma jest inna:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
crazyworld Re: kremy Doliva????????? 24.04.06, 21:12 Ja za to mam skład, ale nie potrafię go zintrepretować:( Ale podaję: Aqua, PEG-8 Beeswax, Olea Europaea, Triricum Vulgare, Persea Gratissima, Prunus Dulcis, Glycerin, Phenoxyethanol, Parfum, Carbomer, Methylparaben, Disodium EDTA, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Sodium Hydroxide, Butlyparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Citronellol, Limonene, Benzyl Salicylate, Eugenol, Geraniol ufff... Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: kremy Doliva????????? 24.04.06, 21:47 Ojojoj, ten skład nie jest ani trochę naturalny - już sama liczba parabenów i ich miejsce w składzie (im bliżej początku listy, tym więcej danego składnika) go całkowicie dyskwalifikuje. Crazy - gud dżob;) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś