Dodaj do ulubionych

Jak przytyć???

01.05.06, 14:21
Wiem,że pewnie wiele z was wybychnie teraz śmiechem,bo większość koiet chce
się skutecznie odchudzić,ale ja mam odwrotny problem.Przydało by mi się kilka
kilogramów,przy wzroście 170 ważę 45 kilo.Nie jem mało,myślę,że tyle co
przecięztny czlowiek,ale mam bardzo szybką przmianę materii.Ciężko mi
przybrać na wadze.Nie narzekam na figurę,mam dlogie nogi i wszystko
proporcjonalne,ale nie zmaierzam zostać modelką,jak mi niektórzy radzą;P i
chciałam bym się troszkę zaokrąglić,min w biodrach.Poradźcie,jaką dietę mam
stosować,żeby przytyć do wakacji!Dodam,żę zaczęłam nawet brać tabletki
antykoncepcujne,żeby przybrać na wadze,ale to niweile pomogło:(
Obserwuj wątek
    • Gość: em chciałabym mieć taki problem ;) pozdro n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 14:23
    • eminelle Re: Jak przytyć??? 01.05.06, 14:32
      Wiem,słyszę to na każdym kroku,ale dla mnie to naprawdę problem bo wyglądam jak
      chodzący wieszak,wszyscy się mnie pytają czy dobrze się czuję,czu może mam
      anoreksję albo bulimię!To już naprawdę mnie męczy,mam tak przez całe życie,nie
      chcę więcej wyglądać jak szkieletor:(
    • Gość: sara_87 Re: Jak przytyć??? IP: *.csk.pl 01.05.06, 14:46
      jedz dużo białka: jajka, indyk, kurczak, ser biały, serek wiejski,ryz
      jedz zdrowe węglowodany:razowwy chleb, roazowe makarony i ryż

Odradzłabym sposób na "super size me", czyli fast foody, śłodycze, bo tylko
      popsujesz sobie zdrowie. Tzn nie mówię, żebyś wogóle rezygnmowała z niezdrowego
      jedzenia, nie odmawiaj sobie. Jedz raczej zdrowo, może jedz jak teraz, tylko w
      większych porcjach? Pozwól sobie na solidny obiad i śniadanie.

może stosuj odwrócony dekalog odchudzających się tylko oczywiście z umiarem ? ;)

• eminelle Re: Jak przytyć??? 01.05.06, 14:56
        Właśnie,o tych węglowodanach już słyszałam,chleb razowy wcinam,uwielbiam
        makaron,ser biały też jem często.Jeśli chodzi o porcje to nie chcę nic wpychać
        na siłe,bo jak zjem np.bardzo obfity obiad,to potem zero kolacji:( Ale dzięki
        za radę.Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły??
    • Gość: sara_87 Re: Jak przytyć??? IP: *.csk.pl 01.05.06, 14:54
      źrodło: kobieta.wp.pl

Co jeść, aby utyć
      - Tłuszcz w postaci śmietanki, serów śmietankowych i pełnego mleka, masła,
      żółtek jaj, oliwy z oliwek.
      - Produkty zawierające białko: mięso, nabiał i jego przetwory.
      - Łatwo przyswajalne węglowodany (np. napoje słodzone miodem), potrawy mączne
      (np. makaron z owocami i śmietanką).
      - Obfite desery.

Ważne wskazówki dietetyczne
      - Przy niedożywieniu i wyniszczeniu organizmu przybieranie na wadze zaczynamy
      od diety niskokalorycznej, zwiększając stopniowo z każdym dniem liczbę kalorii,
      aż do 2800-3000 kcal na dobę.
      - Do mleka dodajemy żółtka jaj, gotujemy kleiki z ryżu lub kaszy, a
      ziemniaczane purée podajemy ze świeżym masłem lub śmietanką.
      - Na początku przyrządzamy mięso mielone z drobiu lub cielęciny. Łagodnie
      przyprawiamy do smaku, potem gotujemy na parze. Później możemy je smażyć,
      najlepiej bez tłuszczu.
      Uwaga!
      Jeśli się rygorystycznie odchudzasz i zaobserwowałaś gwałtowny spadek wagi, nie
      przedłużaj samowolnie diety! Wróć do normalnego odżywiania, zmniejszając tylko
      porcje. W ten sposób nie doprowadzisz do niedoboru podstawowych składników
      odżywczych. Objawy niedoboru nie występują nagle - poprzedza je okres utajenia,
      kiedy to organizm wykorzystuje zgromadzone zapasy.

Co sprzyja dobremu trawieniu
      Właściwa organizacja każdego dnia (zajęć domowych i wykonywanej pracy) wpływa
      na tempo przemiany materii, a w konsekwencji pomaga łatwiej dojść do zdrowia.
      Jak sobie pomóc
      - Codziennie jadać pożywne śniadanie. Oprócz ciepłych napojów dobrze jest zjeść
      np. zupę mleczną.
      - Jeśli wychodzimy z domu na dłużej, zabierzmy ze sobą kanapkę i owoc.
      - Dbajmy, by jadać o stałych porach dnia, co najmniej 5-6 posiłków dziennie.
      Możemy też pozwolić sobie na pojadanie między nimi.
      Pobudzają apetyt
      - Niezbyt słodkie kompoty, soki owocowe i warzywne - ze świeżych owoców,
      najlepiej wyciśnięte w domu. Należy je rozcieńczać przegotowaną lub mineralną
      niegazowaną wodą, by miały mniej intensywny smak.
      - Różnorodne surówki i sałatki z warzyw i owoców, leguminy, orzeźwiające desery
      owocowe (kisiele, galaretki).
      - Świeże, sezonowe owoce oraz warzywa, starannie oczyszczone i umyte. Należy je
      dokładnie gryźć i powoli przełykać. Zimą można je zastępować owocami
      południowymi (pomarańczami, grejpfrutami, mandarynkami).
    • Gość: aqqA Re: Jak przytyć??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 21:39
      No i ja mam tak samo. Mam 165cm, waże 48kg. Chciałbym chociaż dojechać do tych
      50kg, zaokrąglić się trochę w biodrach i w pupie. Jem sporo, 5 posiłków
      dziennie, niczego sobie nie odmawiam, uprawiam sport. Niektórym jednak ciężko
      jest przytyć, ale próbować jakoś trzeba.
      • Gość: baska Re: Jak przytyć??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 21:52
        ja mam 169 i waze 53 i chce chudnac ... ni podobam sie sobie.. mam masywne uda
        az 52cm:/ i opone na brzuchu :9 cwicze ale to nic nie daje :(
    • Gość: gooska Re: Jak przytyć??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 10:33
      wazylam kiedys 52 kg przy wzroscie 171 i wygladalam jak chodzaca smierc...
      doskonale Cie rozumiem. ciezko jest przytyc. jakos mi sie udalo dobic do 56 ale
      to i tak za malo dla mnie, jeszcze 2 kg i bedzie super. jak przytylam?Rzucilam
      palenie :) ze wzgledu na charakter pracy mialam malo rucu (wszedzie samochodem)
      i jadalam niestety na szybko w drodze (restauracje, fast foody) tu ciasteczko,
      tam ciasteczko :) probowalam diet ale to wszystko do bani. jadlam wszystko to n
      co mialam ochote.
      pamietaj zeby przy tym cwiczyc bo z brzucha zrobi sie flak a tylek bedzie
      brzydki.

a Panie, ktore nam zazdroszcza nie wiedza co mowia. tak drogie Panie to nic
      przyjemnego.

pozdrawiam,
      gooska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka