Dodaj do ulubionych

filtry w Clinique City Block SPF 40

01.05.06, 19:07
Prosze o pomoc - potrzebuje kupic porzadny krem z filtrami (na noc stosuje
krem z kwasami), mieszkam w Anglii wiec kiepsko tu z dostepnoscia
zachwalanych filtrow aptecznych marek. Pomyslalam ze moze ten krem bedzie OK,
szczegolnie ze ma formule beztluszczowa. Czy on ma jednak dobre i stabilne
filtry? I czy nie gryza sie one z podkladem i pudrem (czytalam cos o zlych
interakcjach tych kosmetykow). Prosze o opinie!
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: filtry w Clinique City Block SPF 40 04.05.06, 15:18
      trudno to ocenić, nie znając składu ;)
      • Gość: jouka2 Re: filtry w Clinique City Block SPF 40 IP: 158.143.170.* 20.05.06, 17:29
        Podaje sklad: aqua purificata, trioctyldodecyl citrate, ethylhexyl
        methoxycinnamate, butylene glycol, titanium dioxide, dimethicone, octyldodecyl
        neopentanoate, steareth 2, ethylhexyl salicylate, silica, aluminum stearate,
        angelica acutiloba root extract, zizyphus jujuba friut extract, rosa roxburghil
        fruit extract, citrus unshiu peel extract, porphyra yezoensis extract, paeonia
        suffruticosa root extract, gardenia florida extract, carthamus tinctorius
        flower extract, glycyrrhiza glabra root extract, paeonia albiflora root
        extract, poria cocos sclerotium extract, saccharomyces lysate extract, cucumis
        sativus fruit extract, betula alba bark extract, hordeum vulgare extract,
        rosmarinus officinalis leaf extract, helianthus annuus seedcake, gentiana lutea
        root extract, yeast extract, sodium rna, magnesium ascorbyl phosphate,
        dipotassium glycyrrhizate, tocopheryl acetate, pantethine, glycerin, glucose,
        squalane, polyglyceryl-6 polyricinoleate, tricaprylin, propylene glycol
        dicaprate, chamomilla recutita, hexylene glicol, peg/ppg-18/18 dimethicone,
        caprylyl glycol, barium sulfate, polyethylene, xanthan gum, magnesium aluminium
        silicate, lecithin, ceteth-2, peg-40 stearate, sodium stearate, steareth-20,
        sorbitan tristearate, isopropyl titanium triisostearate, citric acid, disodium
        edta, bht, phenoxyethanol, mica, iron oxides (ci 77491, ci 77492, ci 77499),
        titanium dioxide (ci77891), zinc oxide (iln 28030).

Uff... mam nadzieje ze teraz ktos mi pomoze. Czekam na wypowiedzi, na ile to
        wartosciowy specyfik. Pozdrowienia!
        • Gość: Iza Re: filtry w Clinique City Block SPF 40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 17:35
          Oh my God...
          19 linijek składników - toż to prawdziwa elektrownia atomowa ;)
        • justa_79 Re: filtry w Clinique City Block SPF 40 21.05.06, 13:39
          cóż, krem nie zawiera najskuteczniejszych obecnie Tinosorbów ani Mexoryli.
          ethylhexyl methoxycinnamate, ethylhexyl salicylate - UVB
          titanium dioxide - UVA/UVB - to tutaj jedyny filtr UVA, który nie stanowi
          wystarczającej ochrony.
          • Gość: jouka2 Re: filtry w Clinique City Block SPF 40 IP: *.135.dyn.lse.ac.uk 21.05.06, 14:49
            Dzieki serdeczne. Czyli bede musiala poszukac czegos innego. Czy ktos mi
            doradzi dobry krem z filtrami UVA/UVB ktory mozna dostac w Anglii? Jest problem
            z filtrami aptecznymi, przynajmniej ja nie spotkalam ich na polkach Boots czy
            Superdrug...
            Czy Tinosorby i Mexoryle to filtry fizyczne czy chemiczne? Troche sie
            naczytalam o szkodliwosci tych drugich, ale nie wiem czy to prawda czy jakis
            humbug?
            • justa_79 Re: filtry w Clinique City Block SPF 40 21.05.06, 15:55
              to filtry chemiczne, wg mnie bardziej skuteczne i pewne. spotkałam się tylko z
              jednym badaniem dot. ich szkodliwości u zwierząt, ale i też nie szukałam takich
              badań - bardziej interesowała mnie ich skuteczność ;) nie sądzę, żeby filtry
              chemiczne były faktycznie tak szkodliwe dla ludzi. Basia Kwiatkowska jest ich
              ogromną znawczynią i nic nie wspominała o ich szkodliwości, a nie ma żadnego
              interesu w zachwalaniu ich.
              • jouka2 Re: filtry w Clinique City Block SPF 40 23.05.06, 18:40
                Przepraszam ze znow marudze, ale ze zdziwieniem przeczytalam u Pauli Begoun ze
                Clinique ma bardzo dobre filtry, plus jej recenzje City Blockow ze sa swietnymi
                kremami. Stad pytanie do specjalistek, bo zazwyczaj ufalam w recenzje Pauli,
                czy ona sie pomylila w kwestii tych filtrow, czy cos sie pozmienialo od tamtego
                czasu? Pozdrawiam!
                www.cosmeticscop.com/learn/reviews.asp?bFlag=1&pos=1&selCategory=00&selBrand=41&selRating=00&keys=&button1=Search+Produ
                ct+Reviews
                • justa_79 Re: filtry w Clinique City Block SPF 40 24.05.06, 16:03
                  cóż, Paula zapewne powie, że jej własne filtry też są świetnie, nie? problem w
                  tym, że w USA nie można stosować Tinosorbów ani Mexoryli. które na szczęście
                  mamy w Europie. ja wyjaśniłam, dlaczego ten krem nie ma dobrych filtrów - a
                  dlaczego wg niej ma? chętnie się dowiem, co nie zmieni faktu, że nie zawiera on
                  najskuteczniejszych obecnie filtrów ;) może dobre to one i są, ale w USA. u nas
                  są lepsze ;)
                  • Gość: jouka2 Re: filtry w Clinique City Block SPF 40 IP: 158.143.170.* 25.05.06, 09:53
                    Dzieki za to wyjasnienie - co do jej recenzji, to nieudolnie wkleilam linka,
                    poza tym recenzowala osobno City Block 25 i City Block Sheer 15. Pozdrawiam!
                • justa_79 Re: filtry w Clinique City Block SPF 40 24.05.06, 16:04
                  Paula ma świetne kwasy i chwała jej za to :)
        • Gość: Gala Re: filtry w Clinique City Block SPF 40 IP: *.aster.pl 25.05.06, 09:55
          Tablica Mendelejewa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka