Gość: vampirelka IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 20:33 dziewczyny, poleccie mi sprawdzone lakiery do manicure. Przetestowalam juz strasznie duzo ale mam ochote jakies jeszcze sprawdzic ps. chodzi mi o odcienie rozowawe (a nie bezowe) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olliwkaa Re: najlepsze lakiery do french manicure 06.01.03, 20:41 ja uzywam s.hansen i jestem zadowolona, niestety w nie interesujacym cie odcieniu bezowym. troszke odbiegne od twojego pytania i prosze o rade: w jakim ksztalcie opilowac paznokcie do frencza? czy w delikatna lezke czy raczej na kwadratowo??? dzieki i pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampirelka Re: najlepsze lakiery do french manicure IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 20:47 ja mam na kwadratowo, bo tak mi sie bardziej podoba, ale kwestia gustu. Zreszta te moje kwadraty tez sa leciutko zaokraglone. natomiast ostatnio bylam na jakims czacie z ... nie pamietam jak sie ta pani nazywala, w kazdym razie jest mistrzynia swiata manicure ( haha, fajne zawody) i radziła niezaleznie od ksztaltu paznokcia tysowac rowna biala kreske - bez zakretasow. Jedyny wyjatek: gdy paznokcie sa ktorko opilowane i robi sie cieniutka bilala czesc (1-2 mm.) to wtedy sie maluje zgodnie z linia paznokcia. chyba tez odbieglam od tresci pytania, ale moze Ci sie przyda ta informacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
olliwkaa Re: najlepsze lakiery do french manicure 06.01.03, 20:51 dzieki za wyczerpujaca odpowiedz. ksztalt moich paznokci jest taki w sumie nijaki....ale moze rzeczywiscie lepiej wygladaja bardziej kwadratowe... dzieki jeszcze raz! pozdrawiam cie serdecznie aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampirelka Re: najlepsze lakiery do french manicure- do agi IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 20:54 ! wiesz jak ja wypilowalam ladny ksztalt. kupilam tipsy o ladnym ksztalcie kwadrata, i zastosowalam go jako szablon. Naprawde teraz swietnie to wyglada z frenczem - bo kreseczki zajmuja dokladnie tle miejsca na paznokciu co powinny. Poza tym wczesniej zawsze jeden paznokiec mialam bardziej jeden mniej kwadratowy. polecam metode. Odpowiedz Link Zgłoś
olliwkaa Re: najlepsze lakiery.... do vampirelki 06.01.03, 20:58 dzieki za rade!!! stokrotne! ze tez na to nie wpadlam...??? na pewno sprobuje!!! buzka! a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tami Re: najlepsze lakiery do french manicure IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 07.01.03, 14:28 a powiedzcie czy przy długich paznokciach malujecie tylko 2-3 mm od końca na biało czy całą powierzchnię poza opuszkiem wtedy jest to ok.5-6 mm??? Odpowiedz Link Zgłoś
_anna Re: najlepsze lakiery do french manicure 08.01.03, 14:13 Ja maluje zawsze pasek 2 - 3 mm, bo szersze wydaja mi się wulgarne. Frencza robię tylko do pewnej długości paznokci, tak, żeby nie było za dużej róznicy między paskiem a naturalnie jaśniejszą częścia paznokcia. A jeśli mam juz ochote na b. długie, to kładę kolor. Nie cierpie całych końcówek na biało. Na kwadracie jeszcze ujdzie, ale juz migdałki z takim czubkiem, o nie... Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: najlepsze lakiery do french manicure 06.01.03, 20:48 Tylko kwadrat! Łezka - przynajmniej wg mnie - strasznie poszerza przy frenczu paznokieć. --------------------------------------- "każde wyjście jest wejściem gdzieś indziej..." Odpowiedz Link Zgłoś
mo.k Re: najlepsze lakiery do french manicure 06.01.03, 20:50 A ja obecnie używam lakierów firmy Sterling (nie mam pojęcia kto to produkuje, ale są dobre i śmiesznie tanie, można wypróbowywać do woli:)) Różowy jest ładnie różowy a biały jest w sprytnej malutkiej buteleczce, co bardzo mi się podoba bo do tej pory połowa szła na zmarnowanie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampirelka Re: najlepsze lakiery do french manicure - do m.ok IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 20:51 co to za firma to sterling? gdzie kupic, ile kosztuja. Odpowiedz Link Zgłoś
mo.k Re: najlepsze lakiery do french manicure - do m.o 06.01.03, 21:02 Dalibóg, patrzę na buteleczkę i nie wiem, bo trochę się już starł napis:) Wyglądają dość porządnie jak na swoją cenę ;), podejrzewam że są produkowane w Polsce bo kosztują ok. 4zł, kupić je można raczej w tych zwykłych kosmetycznych sklepach, a poznać je można po tym, że są wyeksponowane na takich sporych obrotowych stojakach. Mam nadzieję że choć trochę pomogłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampirelka Re: najlepsze lakiery do french manicure - do m.o IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 21:12 dziekuje bardzo, poszukam. za 4 zlote to rzeczywiscie mozna 2 razy maznac i jak nie pasuje wywalic. Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: najlepsze lakiery do french manicure 06.01.03, 21:57 do kresek - tylko inglot nr 38. w ogole inglot ma ogromny wybor kolorow, w tym do frencza, i czesto widuje wlasnie te lakiery do frencza w roznych salonach. aha - ja sobie maluje bialego frencza, mlecznego - rozowy jakos mi nie odpowiada, a bezowego jako koloru nie znosze. no i do bialego (mlecznego) dobry jest bourjois nr 21, blanc blanc. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
vampirelka Re: najlepsze lakiery do french manicure 06.01.03, 22:07 hm... oj chyba pierwszy raz sie z Toba nie zgodze ;) inglot 82 mi pasuje, ale 38 zgestnial po2 tyg i teraz przypomina korektor hihi. Ale racja - kolor 38 swietny, bo naprawde bialy, a nie taki jak smietana burżuja spróbuje, to dobry pomysl z tym mlecznym kowerem Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: najlepsze lakiery do french manicure 06.01.03, 22:15 a ja tego 82 wlasnie nie kupilam, bo nie bylo i stad zakup burzuja. co do zgestnialego - bywa. czasem trafiaja sie stare lakiery, albo trzymane na oswietlonych polkach - to im chyba nie sluzy... xx. Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: najlepsze lakiery do french manicure 06.01.03, 22:29 z odcieni rozowawych polecam Burzuja z serii Fortifiant Lissant kolor nr 23 Rose Tendre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tami Re: najlepsze lakiery do french manicure IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 07.01.03, 15:02 a powiedzcie czy przy długich paznokciach malujecie tylko 2-3 mm od końca na biało czy całą powierzchnię poza opuszkiem wtedy jest to ok.5-6 mm??? Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: najlepsze lakiery do french manicure 07.01.03, 16:32 cala powierzchnie, ale to kwestia indywidualnych upodoban. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
toolie Re: najlepsze lakiery do french manicure 07.01.03, 16:18 Dostalam od kolezanki zestaw do frencha Inglota. Lakier jasnorozowy nr174. Odpowiedz Link Zgłoś
martaiti Re: najlepsze lakiery do french manicure 08.01.03, 14:25 Clarins nr 106. m Odpowiedz Link Zgłoś