Dodaj do ulubionych

co daje rowerek?????

IP: 193.24.220.* 25.05.06, 12:20
wlasnie zaczelam robc codziennie po 10min. ale na co on w zasadzie dziala????
bardzo mi zalezy na zlikwidowaniu tluszczu z okolicy kolan i bioder.myslicie
ze pomoze na te miejsca?
Obserwuj wątek
    • Gość: mujer82 Re: co daje rowerek????? IP: *.ghnet.pl 25.05.06, 13:06
      Rowerek daje lepsze krążenie krwi-uruchamia tzw pompę mięśniową nogi, która
      wspmaga prace serca.Bardzo ładnie rzeźbi łydki.Łatwiej pozbędzie się Pani toksyn
      z krwioobiegu.Polecam dodatkwo kurację antycellulitową-miejscowo na uda
      np.ostania seria produktów Garnier lub Glucoblock Vichy,picie czerwonej
      herbaty-naprawdę działa choć fatalnie smakuje,4 razy dziennie po filiżance przez
      4 tygodnie oraz masaż ud specjalną rękawicą pod prysznicem.Co do kolan-można
      stosować kosmetyki zwiększające sprężystość skóry-np.balsamy ujędrniające na
      całe nogi.Tylko jedna uwaga-na rowerku,żeby poczuć jakiekolwiek efekty trzeba
      jeździć przynajmniej non stop przez 15 minut (ważne jest równe tępo jazdy,
      niekoniecznie bardzo wysokie)-tyle potrzeba,żeby zwiększyć tętno i zmienić
      ciśnienie krwi.Polecam jazdę godzinkę dziennie i chodzenie po schodach-też
      rzeźbi nogi.Na te partie,któe chce pani wyrzeźbić dobre są ćwieczenia na atlasie
      w siłowni,przysiady baletowe przy drążku tzw. demi pile (stajemy w średnim
      rozkroku,stopy skierowane powinny być na zewnątrz i trzymająć się prosto robimy
      powoli głęboki półprzysiad i wytrzymujemy w nim a potem tak samo powoli
      podnosimy się do góry do wyjściowej pozycji-drążek ułatwie trzymanie sie prosto
      w czasie wykonywania ćwiczenia.Ważna jest poprawna sylwetka w czasie ćwiczenia i
      to,żeby wykonywac je płynnie i powoli.) oraz wiosłowanie-w kajaku lub na
      specjalnym urządzeniu "wioślarz" na siłowni a także zwykłe przysiady.
    • Gość: zgaga Re:czy rowerek zlikwiduje brzuszek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:10
      Pedałuję już dobrych kilka miesięcy, a brzuszysko jak było, tak jest. Jadę
      godzinę dziennie, zniknęły "boczki", ale cała reszta pozostała...
      • Gość: mujer82 Re:czy rowerek zlikwiduje brzuszek? IP: *.ghnet.pl 25.05.06, 13:17
        To proszę spróbować jeszcze dołączyć skośne brzuszki-unosimy ciało ukośnie anie
        pionowo do góry,raz w lewo raz w prawo i wtedy najlepiej pracuja mięśnie
        damskiego brzucha.A brzuszysko może i jest i wymaga formowania-rzeźbienia mięsni
        ale na pewno jest w nim więcej tkanki mięśniowej niż kiedyś.Miesiąc to pierwszy
        przełom.Zobaczy Pani za 3 miesiące.I polecam świetny krem na brzuch- w
        prefumeriach Yves Rocher-czerwony słoiczek seria SPA Energie Vegetal krem Ventre
        Plat.Mnie pomógł schudnąć po chorobie.Daje dziwne uczucie po zastosowaniu-radzę
        nie stosować zaraz po posiłku albo na najedzony brzuch-to jakby kogoś pani
        intensywnie kopała lub ćwiczyła kick boxing, aż czuć skurcze mięśni.
        • Gość: zgaga Re:czy rowerek zlikwiduje brzuszek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:21
          dzięki za odpowiedz! Nawala mi kręgosłup niestety, więc zawsze było kiepsko po
          brzuszkach, ale co tam, raz kozie...
    • Gość: mujer82 Re: co daje rowerek????? IP: *.ghnet.pl 25.05.06, 13:10
      Gdyby szukała pani ćwiczeń proszę zwrócić uwagę nie tylko na uda ale także tak
      zwane mięśnie przywodziciele nóg-to te biegnące wzdłuż wewnętrznej strony
      pachwiny.Decydują one o kształcie tyłu nóg i uniesieniu do góry pośladków a u
      kobiet są z reguły słąbsze niż u mężczyzn i najszybciej wiotczeją.
    • ewullina Re: co daje rowerek????? 25.05.06, 13:15
      10 min to stanowczo za mało.Godzinka to już coś.
    • Gość: koma77 Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:21
      Przez miesiąc jeździłam codziennie przez pół godziny. Radykalnie zmniejszył się
      cellulit (teraz nie jest widoczny) i nogi wyglądają zgrabnie, zarysowały się
      mięśnie.
      • agis82 To ja tez zaczne jezdzic czesciej:)) n/t 25.05.06, 15:44
    • Gość: aggi up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 15:27
      :)
    • Gość: misia Re: co daje rowerek????? IP: 193.24.220.* 25.05.06, 15:48
      tak ale je nie rowerkuje na rowerze treningowym(bo nie mam),tylko leżąc na
      łóżku i wydaje mi sie ze to bardziej meczy niz na takim wqlasnie rowerze
      • Gość: kinga Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:14
        Na kolana tzn.usunięcie tłuszczyku(O to chodzi?) najlepszy jest stepper.Ja
        efekty zuważyłam po 5 dniach, "steppowałaM"5-10 minut rano i tyle wieczorem.
        Bywa różnie, raz pochodzę mniej,raz więcej, bo to rzeczywiście męczy, ale moje
        minimum to 5 minut. Pozdrawiam i życzę szybkich i trwałych efektów:)
        P.S.nie wiem, jak szybko twój organizm reaguje na ruch, tzn. kiedy zaczyna
        spalać tłyszczyk, ale u mnie błyskawicznie,stąd te 5 dni.Życzę wytrwałości!
    • Gość: Hanka :D IP: *.aster.pl 25.05.06, 16:19
      Taaaa, nie ma to jak umiejętnośc czytania ze zrozumieniem.

Dziewczyna pisze, że zaczęła robić codzienni po 10 minut, na co znawczynie
      odpowiadają, że jeździć trzeba co najmniej pół godziny.
      Ktoś tu się wypowiadał na temat komunikacji bez konieczności ortograficznego
      pisania - z literówkami na siłę jeszcze się da porozumieć, bez umiejętności
      rozumienia czytanego tekstu ni w ząb...

Tak, wiem: do psychologa, polonistka, okres itp. itd.
      • Gość: aggi Re: :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:24
        I bardzo dobrze,że wypowiedziały się znawczynie, przynajmniej wiedzą o czym
        piszą.
        • Gość: Hanka Re: :D IP: *.aster.pl 25.05.06, 16:24
          Nie bałdzo, nie bałdzo wiedzą...
          • Gość: aggi Re: :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:28
            Dziewczyno, w czym Twój problem? Mają całkowitą rację. Należy pedałować
            conajmniej pół godziny,żeby były efekty. Zwykła porada. O co chodzi?
            • Gość: Hanka Re: :D IP: *.aster.pl 25.05.06, 16:29
              O pytanie autorki. Może przeczytaj jeszcze raz - ze zrozumieniem - o co zapytała
              założycielka i wróć.
              • Gość: aggi Re: :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:33
                Hanka, z całą sympatią jaką mam dla ludzi - czepiasz się, ot, co.Pytanie jest
                pytaniem, inni na nie odpowiedzieli, a porady może udzielić każdy. Tym
                bardziej,jeśli jest ona na temat.
                • Gość: Hanka Re: :D IP: *.aster.pl 25.05.06, 16:34
                  Pytanie jest
                  > pytaniem, inni na nie odpowiedzieli, a porady może udzielić każdy. Tym
                  > bardziej,jeśli jest ona na temat.
                  Szkopuł w tym, że nie jest na temat... POlecam czytanie ZE zrozumieniem, a nie
                  BEZ niego.
                  • Gość: aggi Re: :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:38
                    Hanka, wybacz,ale nadajemy na innych falach. Dziewczyna napisała,że zaczęła
                    ćwiczyć 10 minut dziennie. Zapytała, na co to pomaga i czy wogóle pomaga.
                    Ktoś jej napisał,iż żeby na cokolwiek pomagało, należy ćwiczyć min. pół
                    godziny, inni napisali,że najlepiej godzinę. Dla mnie jest to spora podpowiedz,
                    a także odpowiedz na temat na zadane pytanie.
                    Staram się zachować spokój dyskutując z Tobą, ale uwierz mi,nie jest to łatwe.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: Hanka Re: :D IP: *.aster.pl 25.05.06, 16:42
                      Dziewczyna zapytała o ćwiczenia rowerkiem przez 10 min, otrzymała odpowiedź, że
                      powinna jeździć na rowerze co najmniej pół godziny. Rzeczywiście jest to
                      odpowiedź na zadane pytanie. Wszak rowerki i rower to jedno i to samo.

> Staram się zachować spokój dyskutując z Tobą, ale uwierz mi,nie jest to łatwe.
                      Nie przejmuj się, nie Tobie jednej nerwy puszczają i zaczyna bluzgać.

Pozdrawiam:).
                      • Gość: aggi Re: :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:46
                        Oj Haniu, Haniu. Znajdz mi w pierwszym poście- nazwę go macierzystym-
                        słowo "rowerki". Widzisz, zastosowałam teraz Twoją technikę porozumiewania się
                        z innymi. Zrobię skrót myślowy - to chyba naprawdę okres...
                        • Gość: Hanka Re: :D IP: *.aster.pl 25.05.06, 16:48
                          No tak, po co czytać tytuły...
                          Poza tym robić roerki a jeździć to w sumie jedno i to samo...
                        • Gość: Hanka Re: :D IP: *.aster.pl 25.05.06, 16:48
                          roerki - rowerki
    • Gość: aggi Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:51
      Wiesz co Haniu, żałuję,że odpowiedziałam na Twojego posta.Jeśli tak rozmawiasz
      z ludzmi na codzień, to nie powinno Cię dziwić to, co sama napisałaś: do
      psychologa albo okres. Miłego wieczoru życzę.
      • Gość: Hanka Re: co daje rowerek????? IP: *.aster.pl 25.05.06, 16:54
        Na co dzień mam do czynienia z ludźmi rozumiejącymi słowa, którymi się
        posługują, i czytającymi ze zrozumieniem.

to nie powinno Cię dziwić to, co sama napisałaś: do
        > psychologa albo okres.
        Taaa, wg tego forum okres mam nieprzerwanie przez 365 dni. Ciekawe zjawisko.

>Miłego wieczoru życzę.
        Nawzajem:).
        • Gość: kinga Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:33
          założycielka postu pisała z prośbą o sposob na wyszczuplenie m.in. kolan, mnie
          pomógł stepper, a to, że efekty widać szybko, to juz naprawdę nie moja wina.
          Dlatego wszystkie urazone przepraszam za swój organizm.
          • Gość: kinga Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:45
            właśnie przeczytałam wszystkie posty( pod moim) i stwierdzam,że nie były one o
            mnie, ale tak pomyślałam po przeczytaniu poczatku, a że jestem impulsywna, to
            napisalam, co napisałam; dlatego odwołuję to, co napisałam. Jest mi głupio:((
            • Gość: Hanka Re: co daje rowerek????? IP: *.aster.pl 25.05.06, 17:48
              Zdarza się;). Mnie twój post nie uraził. W imieniu innych się nie wypowiadam.
              • Gość: kinga Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 18:06
                dziękuję za zrozumienie:)życzę miłego popołudnia
                • Gość: Hanka Re: co daje rowerek????? IP: *.aster.pl 25.05.06, 18:07
                  Nawzajem:).
    • Gość: ola Re: co daje rowerek????? IP: 193.24.220.* 26.05.06, 19:04
      moze umowcie sie na kawe co????
      • Gość: Hanka Re: co daje rowerek????? IP: *.aster.pl 26.05.06, 19:05
        A dołączysz do nas?;)
    • Gość: joa Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:04
      Jezdżę rowerem do pracy i spowrotem. Pół godziny w jedną i pół w drugą. Srednie tempo - 20 km/h. Na 4 biegu ( jeden przed najwyższym , hehe, w moim rowerku jest ich akurat 5 ). Jeżdże 2 tygodnie .
      Po tygodniu zniknęła zadyszka.
      Ból mięśni - uda z przodu bolą dalej .
      Obwód nóg ani drgnął (w żadnym mijescu)
      Widoczna redukcja cellulitu i bardziej jędrna skóra .
      Największe zmiany na brzuchu - redukcja cellulitu, czuję że mam mieśnie które dobrze pracuja, odzyskałam talię .
      Posładki - bez zmian.
      mam wielkie plany na jesień :))) zakładam że do października bede super laska , hahahhaha. A wogóle fajnie się jeździ , rewelacja w porannym słońcu.

• Gość: joa Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:08
        Zapomniałam o rękach. Ku mojemu zdumieniu zyskały ładną rzeźbę !! przestał mi wisiec tłuszcyk. jakoś się wszystko pokurczyło i wyglądają naprawdę fajnie.
        • Gość: Hanka Re: co daje rowerek????? IP: *.aster.pl 26.05.06, 22:22
          Tłuszcyk zniknął i sare komórecki tak samo... Czy szanowna Joa nie zauważyła
          jeszcze, że autorka pyta o rowerki, nie o jazdę na rowerze?!
          • takasobiekobietka Re: co daje rowerek????? 26.05.06, 23:18
            Hanka,rozumiem Cie i tez widze,ze nikt nie odpowiedzial na pytanie.
            Wszystkie mowicie o rowerze a autorka pyta o rewerki robione lezac na podlodze
            z uniesionymi nogami.Nawet gdzies w srodku napisala jeszcze raz o co jej chodzi.
            • Gość: joa Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 23:57
              no i co z tego? cyt: "co daje rowerek?"
              czy skojarzenie z rowerem naprawdę nie miesci się w sferze wyobraźni?
              • Gość: zołza2 Re: co daje rowerek????? IP: *.aster.pl 27.05.06, 09:16
                Kiedy facet zapyta Cię, dokąd ma się udać, bo boli go GŁÓWKA penisa, wyslesz go
                do neurologa, bo skojarzy ci się z GŁOWĄ?! Gratuluję sfery wyobraźni!!! Hanka co
                prawda ma nie najprzyjemniejszy sposób tłumaczenie, ale kurczę, skoro autorka
                wątku osobiście wyjaśniła, że chodzi jej o ćwiczenie gimnastyczne nazwane
                rowerkiem, a nie jazdę na rowerze, to pytam ile trzeba mieć "latek" i jak bardzo
                nie umieć czytać ze zrozumieniem, żeby dalej trzymać się roweru?!!!

Autorko, 10 min na poczatek w zupełności wystarczy. Z czasem możesz zwiększyć
                liczbę minut, ale stopniowo. Udanych ćwiczen!!
                • Gość: joa Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:06
                  No cóż, zapewne ci droga zołzo nie przyszło do główki ( a co ;0) że mogłam po prostu przeczytac tylko tekst autorki wątku bez odpowiedzi innych i zrozumiec np. że mowa w nim o rowerku treningowym.
                  nie rozumiem również skąd ta niechęć do zdrobnień i gdzie w języku polskim są wytyczne uzywania ich zaleznie od wieku itp.
                  Proponuję naszym Strażniczkom Poprawności i tym , których myśli nie wyrywają sie na bezdroża poza utarte szlaki;) trochę więcej empatii.
                  Bezlitosne drwiny z potknięc i kompleksów innych dziewczyn, bez względu na to jak są kuriozalne też za dobrze o was nie świadczą ( to tak ogólnie na podstawie kilku przeczytanych wątków na inne tematy).
                  • Gość: zołza2 Re: co daje rowerek????? IP: *.aster.pl 27.05.06, 13:48
                    > No cóż, zapewne ci droga zołzo nie przyszło do główki
                    Drogiej zołzie nie przyszło do głowki, ponieważ ma głowę.

> Proponuję naszym Strażniczkom Poprawności i tym , których myśli nie wyrywają si
                    > e na bezdroża poza utarte szlaki;) trochę więcej empatii.
                    A tu już nawet nie chodzi o poprawność, ale o zwykłe rozumienie tekstu. Jeśli
                    dla ciebie "zacząć robić rowerki" to to samo, co "zacząć jeździć na rowerze",
                    może najwyższy czas wrócić do szkoły podstawowej i NAUCZYĆ się podstaw języka.

> Bezlitosne drwiny z potknięc i kompleksów innych dziewczyn
                    Zazwyczaj jestem zdania, że kompleksy są bez sensu i niepotrzebnie zatruwają
                    kobiecie/dziewczynie zycie. Skoro jednak, droga Joo, masz kompleksy na punkcie
                    języka polskiego, to bardzo słusznie. Zamiast się jednak pieklić, że ktoś ci
                    zwrócił uwagę, czas popracować nad swoim językiem. Pieniactwo najlepiej o tobie
                    nie świadczy. Nie zmienia również faktu, ze się popisałaś...

> nie rozumiem również skąd ta niechęć do zdrobnień i gdzie w języku polskim są w
                    > ytyczne uzywania ich zaleznie od wieku itp.
                    Nie ma przepisu, że musisz rozumieć. Jeśli jednak chcesz zrozumieć, ska niechęć
                    i gdzie są wytyczne dotycząc uzywania ich w zalezności od wieku, poczytaj
                    jakiekolwiek opracowanie dotyczące stylu, składni, a nawet gramatyki języka
                    polskiego. Co więcej są one dostępne w internecie, wystarczy wpisać hasło w Google.
              • Gość: Marta Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 09:16
                I dlatego lubię czytać to forum. Tu świetnie widać jakimi bezdrożami mysli
                ludzkie chodzą. A mówiąc po starpolsku "dziad swoje, a baba swoje".
                • Gość: Kamisia Re: co daje rowerek????? IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.05.06, 18:02
                  No więc jak już omówiliśmy, co daje rowerek, może ktoś powie, co daje ROWER? Od
                  wczoraj jeżdżę [nowy rower]. Wczoraj jeździłam 40 min i byłam wykończona
                  [kondycha, nie ma co] a dzisiaj 2 godziny i jakos się trzymam. Tylko kość od
                  siedzenia boli :P [Dobrze że te nowe siodełka teraz robią z wkleśnięciami lub
                  całkiem z dziurami [pewnie na to i owo :P], bo mniej boli niż na całkiem
                  płaskich...]
                  No więc - pomaga to to? I na co? Zależy mi na łydkach i udach. O brzuch zadbam
                  indywidualnie :D

Pozdrawiam
                  • Gość: beti Re: co daje rowerek????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.06, 19:40
                    Żeby się dowiedzieć, co daje rower, wystarczy przeczytać ten wątek. Cała
                    rzesza "rozumiejących" język polski wypowiadała się właśnie na temat jazdy na
                    rowerze;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka