Gość: misia IP: 193.24.220.* 25.05.06, 12:20 wlasnie zaczelam robc codziennie po 10min. ale na co on w zasadzie dziala???? bardzo mi zalezy na zlikwidowaniu tluszczu z okolicy kolan i bioder.myslicie ze pomoze na te miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mujer82 Re: co daje rowerek????? IP: *.ghnet.pl 25.05.06, 13:06 Rowerek daje lepsze krążenie krwi-uruchamia tzw pompę mięśniową nogi, która wspmaga prace serca.Bardzo ładnie rzeźbi łydki.Łatwiej pozbędzie się Pani toksyn z krwioobiegu.Polecam dodatkwo kurację antycellulitową-miejscowo na uda np.ostania seria produktów Garnier lub Glucoblock Vichy,picie czerwonej herbaty-naprawdę działa choć fatalnie smakuje,4 razy dziennie po filiżance przez 4 tygodnie oraz masaż ud specjalną rękawicą pod prysznicem.Co do kolan-można stosować kosmetyki zwiększające sprężystość skóry-np.balsamy ujędrniające na całe nogi.Tylko jedna uwaga-na rowerku,żeby poczuć jakiekolwiek efekty trzeba jeździć przynajmniej non stop przez 15 minut (ważne jest równe tępo jazdy, niekoniecznie bardzo wysokie)-tyle potrzeba,żeby zwiększyć tętno i zmienić ciśnienie krwi.Polecam jazdę godzinkę dziennie i chodzenie po schodach-też rzeźbi nogi.Na te partie,któe chce pani wyrzeźbić dobre są ćwieczenia na atlasie w siłowni,przysiady baletowe przy drążku tzw. demi pile (stajemy w średnim rozkroku,stopy skierowane powinny być na zewnątrz i trzymająć się prosto robimy powoli głęboki półprzysiad i wytrzymujemy w nim a potem tak samo powoli podnosimy się do góry do wyjściowej pozycji-drążek ułatwie trzymanie sie prosto w czasie wykonywania ćwiczenia.Ważna jest poprawna sylwetka w czasie ćwiczenia i to,żeby wykonywac je płynnie i powoli.) oraz wiosłowanie-w kajaku lub na specjalnym urządzeniu "wioślarz" na siłowni a także zwykłe przysiady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgaga Re:czy rowerek zlikwiduje brzuszek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:10 Pedałuję już dobrych kilka miesięcy, a brzuszysko jak było, tak jest. Jadę godzinę dziennie, zniknęły "boczki", ale cała reszta pozostała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mujer82 Re:czy rowerek zlikwiduje brzuszek? IP: *.ghnet.pl 25.05.06, 13:17 To proszę spróbować jeszcze dołączyć skośne brzuszki-unosimy ciało ukośnie anie pionowo do góry,raz w lewo raz w prawo i wtedy najlepiej pracuja mięśnie damskiego brzucha.A brzuszysko może i jest i wymaga formowania-rzeźbienia mięsni ale na pewno jest w nim więcej tkanki mięśniowej niż kiedyś.Miesiąc to pierwszy przełom.Zobaczy Pani za 3 miesiące.I polecam świetny krem na brzuch- w prefumeriach Yves Rocher-czerwony słoiczek seria SPA Energie Vegetal krem Ventre Plat.Mnie pomógł schudnąć po chorobie.Daje dziwne uczucie po zastosowaniu-radzę nie stosować zaraz po posiłku albo na najedzony brzuch-to jakby kogoś pani intensywnie kopała lub ćwiczyła kick boxing, aż czuć skurcze mięśni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgaga Re:czy rowerek zlikwiduje brzuszek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:21 dzięki za odpowiedz! Nawala mi kręgosłup niestety, więc zawsze było kiepsko po brzuszkach, ale co tam, raz kozie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mujer82 Re: co daje rowerek????? IP: *.ghnet.pl 25.05.06, 13:10 Gdyby szukała pani ćwiczeń proszę zwrócić uwagę nie tylko na uda ale także tak zwane mięśnie przywodziciele nóg-to te biegnące wzdłuż wewnętrznej strony pachwiny.Decydują one o kształcie tyłu nóg i uniesieniu do góry pośladków a u kobiet są z reguły słąbsze niż u mężczyzn i najszybciej wiotczeją. Odpowiedz Link Zgłoś
ewullina Re: co daje rowerek????? 25.05.06, 13:15 10 min to stanowczo za mało.Godzinka to już coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koma77 Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:21 Przez miesiąc jeździłam codziennie przez pół godziny. Radykalnie zmniejszył się cellulit (teraz nie jest widoczny) i nogi wyglądają zgrabnie, zarysowały się mięśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: co daje rowerek????? IP: 193.24.220.* 25.05.06, 15:48 tak ale je nie rowerkuje na rowerze treningowym(bo nie mam),tylko leżąc na łóżku i wydaje mi sie ze to bardziej meczy niz na takim wqlasnie rowerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:14 Na kolana tzn.usunięcie tłuszczyku(O to chodzi?) najlepszy jest stepper.Ja efekty zuważyłam po 5 dniach, "steppowałaM"5-10 minut rano i tyle wieczorem. Bywa różnie, raz pochodzę mniej,raz więcej, bo to rzeczywiście męczy, ale moje minimum to 5 minut. Pozdrawiam i życzę szybkich i trwałych efektów:) P.S.nie wiem, jak szybko twój organizm reaguje na ruch, tzn. kiedy zaczyna spalać tłyszczyk, ale u mnie błyskawicznie,stąd te 5 dni.Życzę wytrwałości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka :D IP: *.aster.pl 25.05.06, 16:19 Taaaa, nie ma to jak umiejętnośc czytania ze zrozumieniem. Dziewczyna pisze, że zaczęła robić codzienni po 10 minut, na co znawczynie odpowiadają, że jeździć trzeba co najmniej pół godziny. Ktoś tu się wypowiadał na temat komunikacji bez konieczności ortograficznego pisania - z literówkami na siłę jeszcze się da porozumieć, bez umiejętności rozumienia czytanego tekstu ni w ząb... Tak, wiem: do psychologa, polonistka, okres itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggi Re: :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:24 I bardzo dobrze,że wypowiedziały się znawczynie, przynajmniej wiedzą o czym piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: :D IP: *.aster.pl 25.05.06, 16:24 Nie bałdzo, nie bałdzo wiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggi Re: :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:28 Dziewczyno, w czym Twój problem? Mają całkowitą rację. Należy pedałować conajmniej pół godziny,żeby były efekty. Zwykła porada. O co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: :D IP: *.aster.pl 25.05.06, 16:29 O pytanie autorki. Może przeczytaj jeszcze raz - ze zrozumieniem - o co zapytała założycielka i wróć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggi Re: :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:33 Hanka, z całą sympatią jaką mam dla ludzi - czepiasz się, ot, co.Pytanie jest pytaniem, inni na nie odpowiedzieli, a porady może udzielić każdy. Tym bardziej,jeśli jest ona na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: :D IP: *.aster.pl 25.05.06, 16:34 Pytanie jest > pytaniem, inni na nie odpowiedzieli, a porady może udzielić każdy. Tym > bardziej,jeśli jest ona na temat. Szkopuł w tym, że nie jest na temat... POlecam czytanie ZE zrozumieniem, a nie BEZ niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggi Re: :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:38 Hanka, wybacz,ale nadajemy na innych falach. Dziewczyna napisała,że zaczęła ćwiczyć 10 minut dziennie. Zapytała, na co to pomaga i czy wogóle pomaga. Ktoś jej napisał,iż żeby na cokolwiek pomagało, należy ćwiczyć min. pół godziny, inni napisali,że najlepiej godzinę. Dla mnie jest to spora podpowiedz, a także odpowiedz na temat na zadane pytanie. Staram się zachować spokój dyskutując z Tobą, ale uwierz mi,nie jest to łatwe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: :D IP: *.aster.pl 25.05.06, 16:42 Dziewczyna zapytała o ćwiczenia rowerkiem przez 10 min, otrzymała odpowiedź, że powinna jeździć na rowerze co najmniej pół godziny. Rzeczywiście jest to odpowiedź na zadane pytanie. Wszak rowerki i rower to jedno i to samo. > Staram się zachować spokój dyskutując z Tobą, ale uwierz mi,nie jest to łatwe. Nie przejmuj się, nie Tobie jednej nerwy puszczają i zaczyna bluzgać. Pozdrawiam:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggi Re: :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:46 Oj Haniu, Haniu. Znajdz mi w pierwszym poście- nazwę go macierzystym- słowo "rowerki". Widzisz, zastosowałam teraz Twoją technikę porozumiewania się z innymi. Zrobię skrót myślowy - to chyba naprawdę okres... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: :D IP: *.aster.pl 25.05.06, 16:48 No tak, po co czytać tytuły... Poza tym robić roerki a jeździć to w sumie jedno i to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggi Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:51 Wiesz co Haniu, żałuję,że odpowiedziałam na Twojego posta.Jeśli tak rozmawiasz z ludzmi na codzień, to nie powinno Cię dziwić to, co sama napisałaś: do psychologa albo okres. Miłego wieczoru życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: co daje rowerek????? IP: *.aster.pl 25.05.06, 16:54 Na co dzień mam do czynienia z ludźmi rozumiejącymi słowa, którymi się posługują, i czytającymi ze zrozumieniem. to nie powinno Cię dziwić to, co sama napisałaś: do > psychologa albo okres. Taaa, wg tego forum okres mam nieprzerwanie przez 365 dni. Ciekawe zjawisko. >Miłego wieczoru życzę. Nawzajem:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:33 założycielka postu pisała z prośbą o sposob na wyszczuplenie m.in. kolan, mnie pomógł stepper, a to, że efekty widać szybko, to juz naprawdę nie moja wina. Dlatego wszystkie urazone przepraszam za swój organizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:45 właśnie przeczytałam wszystkie posty( pod moim) i stwierdzam,że nie były one o mnie, ale tak pomyślałam po przeczytaniu poczatku, a że jestem impulsywna, to napisalam, co napisałam; dlatego odwołuję to, co napisałam. Jest mi głupio:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: co daje rowerek????? IP: *.aster.pl 25.05.06, 17:48 Zdarza się;). Mnie twój post nie uraził. W imieniu innych się nie wypowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 18:06 dziękuję za zrozumienie:)życzę miłego popołudnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: co daje rowerek????? IP: 193.24.220.* 26.05.06, 19:04 moze umowcie sie na kawe co???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: co daje rowerek????? IP: *.aster.pl 26.05.06, 19:05 A dołączysz do nas?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:04 Jezdżę rowerem do pracy i spowrotem. Pół godziny w jedną i pół w drugą. Srednie tempo - 20 km/h. Na 4 biegu ( jeden przed najwyższym , hehe, w moim rowerku jest ich akurat 5 ). Jeżdże 2 tygodnie . Po tygodniu zniknęła zadyszka. Ból mięśni - uda z przodu bolą dalej . Obwód nóg ani drgnął (w żadnym mijescu) Widoczna redukcja cellulitu i bardziej jędrna skóra . Największe zmiany na brzuchu - redukcja cellulitu, czuję że mam mieśnie które dobrze pracuja, odzyskałam talię . Posładki - bez zmian. mam wielkie plany na jesień :))) zakładam że do października bede super laska , hahahhaha. A wogóle fajnie się jeździ , rewelacja w porannym słońcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:08 Zapomniałam o rękach. Ku mojemu zdumieniu zyskały ładną rzeźbę !! przestał mi wisiec tłuszcyk. jakoś się wszystko pokurczyło i wyglądają naprawdę fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: co daje rowerek????? IP: *.aster.pl 26.05.06, 22:22 Tłuszcyk zniknął i sare komórecki tak samo... Czy szanowna Joa nie zauważyła jeszcze, że autorka pyta o rowerki, nie o jazdę na rowerze?! Odpowiedz Link Zgłoś
takasobiekobietka Re: co daje rowerek????? 26.05.06, 23:18 Hanka,rozumiem Cie i tez widze,ze nikt nie odpowiedzial na pytanie. Wszystkie mowicie o rowerze a autorka pyta o rewerki robione lezac na podlodze z uniesionymi nogami.Nawet gdzies w srodku napisala jeszcze raz o co jej chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 23:57 no i co z tego? cyt: "co daje rowerek?" czy skojarzenie z rowerem naprawdę nie miesci się w sferze wyobraźni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza2 Re: co daje rowerek????? IP: *.aster.pl 27.05.06, 09:16 Kiedy facet zapyta Cię, dokąd ma się udać, bo boli go GŁÓWKA penisa, wyslesz go do neurologa, bo skojarzy ci się z GŁOWĄ?! Gratuluję sfery wyobraźni!!! Hanka co prawda ma nie najprzyjemniejszy sposób tłumaczenie, ale kurczę, skoro autorka wątku osobiście wyjaśniła, że chodzi jej o ćwiczenie gimnastyczne nazwane rowerkiem, a nie jazdę na rowerze, to pytam ile trzeba mieć "latek" i jak bardzo nie umieć czytać ze zrozumieniem, żeby dalej trzymać się roweru?!!! Autorko, 10 min na poczatek w zupełności wystarczy. Z czasem możesz zwiększyć liczbę minut, ale stopniowo. Udanych ćwiczen!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:06 No cóż, zapewne ci droga zołzo nie przyszło do główki ( a co ;0) że mogłam po prostu przeczytac tylko tekst autorki wątku bez odpowiedzi innych i zrozumiec np. że mowa w nim o rowerku treningowym. nie rozumiem również skąd ta niechęć do zdrobnień i gdzie w języku polskim są wytyczne uzywania ich zaleznie od wieku itp. Proponuję naszym Strażniczkom Poprawności i tym , których myśli nie wyrywają sie na bezdroża poza utarte szlaki;) trochę więcej empatii. Bezlitosne drwiny z potknięc i kompleksów innych dziewczyn, bez względu na to jak są kuriozalne też za dobrze o was nie świadczą ( to tak ogólnie na podstawie kilku przeczytanych wątków na inne tematy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza2 Re: co daje rowerek????? IP: *.aster.pl 27.05.06, 13:48 > No cóż, zapewne ci droga zołzo nie przyszło do główki Drogiej zołzie nie przyszło do głowki, ponieważ ma głowę. > Proponuję naszym Strażniczkom Poprawności i tym , których myśli nie wyrywają si > e na bezdroża poza utarte szlaki;) trochę więcej empatii. A tu już nawet nie chodzi o poprawność, ale o zwykłe rozumienie tekstu. Jeśli dla ciebie "zacząć robić rowerki" to to samo, co "zacząć jeździć na rowerze", może najwyższy czas wrócić do szkoły podstawowej i NAUCZYĆ się podstaw języka. > Bezlitosne drwiny z potknięc i kompleksów innych dziewczyn Zazwyczaj jestem zdania, że kompleksy są bez sensu i niepotrzebnie zatruwają kobiecie/dziewczynie zycie. Skoro jednak, droga Joo, masz kompleksy na punkcie języka polskiego, to bardzo słusznie. Zamiast się jednak pieklić, że ktoś ci zwrócił uwagę, czas popracować nad swoim językiem. Pieniactwo najlepiej o tobie nie świadczy. Nie zmienia również faktu, ze się popisałaś... > nie rozumiem również skąd ta niechęć do zdrobnień i gdzie w języku polskim są w > ytyczne uzywania ich zaleznie od wieku itp. Nie ma przepisu, że musisz rozumieć. Jeśli jednak chcesz zrozumieć, ska niechęć i gdzie są wytyczne dotycząc uzywania ich w zalezności od wieku, poczytaj jakiekolwiek opracowanie dotyczące stylu, składni, a nawet gramatyki języka polskiego. Co więcej są one dostępne w internecie, wystarczy wpisać hasło w Google. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: co daje rowerek????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 09:16 I dlatego lubię czytać to forum. Tu świetnie widać jakimi bezdrożami mysli ludzkie chodzą. A mówiąc po starpolsku "dziad swoje, a baba swoje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamisia Re: co daje rowerek????? IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.05.06, 18:02 No więc jak już omówiliśmy, co daje rowerek, może ktoś powie, co daje ROWER? Od wczoraj jeżdżę [nowy rower]. Wczoraj jeździłam 40 min i byłam wykończona [kondycha, nie ma co] a dzisiaj 2 godziny i jakos się trzymam. Tylko kość od siedzenia boli :P [Dobrze że te nowe siodełka teraz robią z wkleśnięciami lub całkiem z dziurami [pewnie na to i owo :P], bo mniej boli niż na całkiem płaskich...] No więc - pomaga to to? I na co? Zależy mi na łydkach i udach. O brzuch zadbam indywidualnie :D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: co daje rowerek????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.06, 19:40 Żeby się dowiedzieć, co daje rower, wystarczy przeczytać ten wątek. Cała rzesza "rozumiejących" język polski wypowiadała się właśnie na temat jazdy na rowerze;). Odpowiedz Link Zgłoś