Dodaj do ulubionych

Ivostin 50+,czy Avene 50+?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 19:22
Pytanie jak w temacie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Ivostin 50+,czy Avene 50+? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 19:44
      to trudno,sama sprawdzę różnicę.Pozdrawiam.
    • Gość: ja Re: Ivostin 50+,czy Avene 50+? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 19:59
      ja mam Iwostin i jest bardzo dobry. Tyle, że wszystkie filtry są dość tłuste.
      Ten się ładnie wchłania, nie błyszczy się jakoś tragicznie. Podobno używanie
      opudrów z talkiem osłabia jego działanie. Ja nie używam pudrów, jak używam
      filtrów, a nawet jak używam, bo akurat mam taka potrzebę, to i tak jest ok. Mam
      uczulenie na słońce i ten krem spisuje się super. I jest dużo tańszy niż Avene.
      Ja go polecam.
      Jedyną wadą jest to, że nie zailża skóry tak jak zwykły Iwostin (co jest
      oczywiste- nie do tego służy...) i po kilku dniach stosowania troszkę łuszczy mi
      się skóra. Ale moja zawsze się łuszczy... No i w przypadku tłustej cery
      wszystkie filtry zatykają pory po dłuższym czasie używania.
      • Gość: Marta Re: Ivostin 50+,czy Avene 50+? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 21:15
        Dzięki,.
    • Gość: justy Re: Ivostin 50+,czy Avene 50+? IP: 213.241.34.* 31.05.06, 22:11
      Avene jest stabilniejsze (bo bez Parsolu), a Iwostin jest dużo tańszy (ale moze
      zatykać pory).
      • Gość: doris Re: Ivostin 50+,czy Avene 50+? IP: *.aicon.biz 31.05.06, 22:21
        sorki, parsol jest dość precyzyjnie działającym składnikiem, nie mam nic
        przeciw. Moze nie najnowocześniejszy, ale rzetelny filtr
        • Gość: justy Re: Ivostin 50+,czy Avene 50+? IP: 213.241.34.* 31.05.06, 22:25
          parsol chroni świetnie przed UVA, ale jest niestabilny; nawet źle dobrany puder
          może zniweczyć jego ochronę; jeśli zależy nam na maksymalnej
          ochronie/fotostabilności i swobodzie w makijażu, to lepiej wybrać preparat na
          tinosorbach i/lub mexorylach. (osobiście, jeśli krem zawiera też inny filtr
          UVA, to Parsol w zaden sposób mi nie przeszkadza)
          • jouka2 Re: Ivostin 50+,czy Avene 50+? 31.05.06, 22:49
            Btw, czy oprocz Avene jeszcze jakas firma nie uzywa tego Parsolu w kremach (a
            wlasciwie emulsjach, chodzi mi o cos maksymalnie lekkiego) 50+? Czy zostaje
            tylko Avene, jesli nie chce rezygnowac z pudru?
            • Gość: malinche Re: Ivostin 50+,czy Avene 50+? IP: *.chello.pl 01.06.06, 00:56
              a La Roche Possay?
            • justa_79 Re: Ivostin 50+,czy Avene 50+? 01.06.06, 10:13
              oprócz Avene tylko Klorane z tego samego koncernu. filtry pozostałych firm
              zawierają Parsol. są jeszcze filtry mineralne, ale to już inna sprawa.
              • Gość: DO JUSTY Re: Ivostin 50+,czy Avene 50+? IP: *.chello.pl 01.06.06, 20:31
                Juz mi sie pomieszało wszystko...
                Mam cerę suchą i chciłabym ku;pić filtry.Wahałam się między LRP i Avene. Z
                tego, co wywnioskowalam, to LPR zawiera Parsol?
                Dzis wzielam ultki, ale nadal sie nie zdecydowalam.Wpadl mi w oko Avene 50+ dla
                skory suchej i wrazliwej.
                mam metlik w głowie.
                • justa_79 Re: Ivostin 50+,czy Avene 50+? 01.06.06, 20:41
                  tak, LRP zawiera Parsol, jak również alkohol - w filtrach Avene ich nie
                  znajdziesz, ze względu na brak tego drugiego Avene powinny być lepsze do suchej
                  cery. ten Avene do skóry suchej i wrażliwej jest przez niektórych chwalony, mi
                  osobiście nie odpowiada, bo trudno go wsmarować do końca i zostawia białe smugi
                  na mojej mieszanej cerze, możliwe, że na suchej lepiej się wchłonie. na coś
                  trzeba się zdecydować, a nie ma innej możliwości dobrania sobie filtrów niż
                  testy na własnej skórze :) proś w aptekach o próbki, często o nie trudno, ale
                  zawsze coś uda się wypróbować.
                  • Gość: Aleksandra Re: Ivostin 50+,czy Avene 50+? IP: *.chello.pl 01.06.06, 20:46
                    Dziękuję Ci za odpowiedź. Byłam ostatnio w 3 aptekach, ale nie mieli próbek.
                    Może jeszcze jutro do kilku zajrzę.
                    A swoja drogą, ile np. taki komplet Avene(ten z miniproduktami) kosztuje? Nie
                    chciałabym przepłacić. Mieszkam w Wareszawie.

pozdrawiam
                    • justa_79 Re: Ivostin 50+,czy Avene 50+? 01.06.06, 20:56
                      pewnie ok. 50-55 zł, w aptekach internetowych taniej.
      • Gość: a do justy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:42
        a czy Avene nie zatyka porów?
        • justa_79 Re: do justy 01.06.06, 20:58
          no tego to już Ci nie powiem, bo to indywidualna kwestia, mi w zasadzie nic nie
          zatyka porów. z Avene przez dłuższy czas używałam tylko emulsji do cery
          mieszanej i tłustej, była OK. może poczytaj opinie o filtrach w KWC na Wizażu?
    • Gość: . Avene jest swietny nt IP: *.dyn.optonline.net 01.06.06, 01:38
      • Gość: polla4 Re: Avene jest swietny nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 13:05
        Nie miałam Iwostinu, ale mogę z czystym sumieniem polecić Avene 50+
        • Gość: nieania1 Re: Avene jest swietny nt IP: *.zax.pl / *.zax.pl 01.06.06, 13:13
          Również polecam Avene-dla mnie świetny.Ale jak tylko go skończe to napewno
          kupie Iwostin-warto go sprawdzić,cena zachęcająca, Basia K.go proponuje..więc
          czemu nie. Boje się tylko by nie zapychał porów.Pozdrawiam.
          • Gość: Marta Re: Avene jest swietny nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 13:31
            Dzięki za wypowiedzi.Kupiłam Ivostin-bo jest tańszy.Avene jest super ale warto
            porównać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka