bella41 17.06.06, 06:26 wlasnie dostalam dzis przesylke z maslem shea i dostalam tez probki masla z mango i masla z jojoba,czy wiecie, jak je stosowac i jakie maja wlasciwosci dzieki za wskazowki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladifesa Re: maslo z mango 17.06.06, 08:36 O, a można wiedzieć, gdzie dostałaś takie cuda? Na masło z mango choruję od dawna, ale nigdzie nie mogłam na nie trafić ;( Tu przepis na masło do ciała z mango butter: www.pvsoap.com/recipe_mango_body_butter.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kaszkaszka Re: maslo z mango 17.06.06, 15:56 Ja używąłam tylko masła z mango z TBS-u. Stosowałam jak balsam... Na zimę świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
bella41 Re: maslo z mango 17.06.06, 16:07 www.inesscents.com/store/product.php?productid=12&cat=2&page=1 dostalam tutaj, byly extra do zamowienia, male probki/okolo10g/ a co z maslem jojoba, czy stosuje sie tak samo, jak olej Odpowiedz Link Zgłoś
papaya7 Re: maslo z mango 18.06.06, 05:58 Wlasnie koncze wsmarowywac w siebie 250g opakowanie papajowego body butter (dla b. suchej skory) Bardzo przyjemnie wygladza i nawilza. Oraz pachnie. W skladzie: maslo shea , maslo kakaowe, gliceryna. syntetyczny wosk, olejek ze slodkich migdalow oraz oczywiscie kupa roznych chemikaliow, w tym zapach mango. Wiec pewno w twoim masle z mango z tego ostatniego jest wylacznie zapach (syntetyczny). Odpowiedz Link Zgłoś
jogolle Re: maslo z mango 18.06.06, 11:02 Czyste maslo mango jak i shea nie pachna wcale ladnie (a takim "tluszczem") i nie maja takiej maselkowatej konsystencji. Maselka z TBS sa perfumowane i to dosyc mocno, szczegolnie te o owocowych "smakach". Odpowiedz Link Zgłoś
aska90 Re: maslo z mango 18.06.06, 11:13 > Czyste maslo mango jak i shea nie pachna wcale ladnie (a takim "tluszczem") Kwestia nosa;) Uwielbiam zapach masła shea - dużo bardziej niż perfumowane kremy Loreala czy "aptecznego" Vichy. Odpowiedz Link Zgłoś
papaya7 Re: maslo z mango 18.06.06, 11:09 Erratum do mojego postu wyzej: Oczywiscie Papaya butter jest pefumowane papaja a nie mango, silly me! Rozumiem zatem, ze Mango butter byloby robione z tluszczu z pestek tego owocu ? Czy to mialas na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
jogolle Re: maslo z mango 18.06.06, 12:14 >Rozumiem zatem, ze Mango butter byloby robione z tluszczu z pestek tego owocu? Maslo z mango robione jest z pestek, ma lekko zoltawo-bezowawe zabarwienie. Pisze tutaj o czystym masle (!), nie o maslach z dodatkami olejow, perfum, emulgatorow czy innych skladnikow, na co warto zwrocic uwage. Zapach czystego masla mango nie jest takim zapachem jaki spotyka sie czesto w roznych kosmetykach (jak zachwalaja producenci) z dodatkiem tego skladnika. Ani nie wyglada atrakcyjnie, ani nie pachnie ladnie, ani nie ma takiej maslowej konsystencji (dopiero po dodaniu innych skladnikow tworzy sie ladna maz do smarowania). Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: maslo z mango 18.06.06, 12:30 A jak ja chciałam sprzedac nowe oryginalne masło the Body Shop na forum kosmetyki wymiana to nikt się nie zgłosił. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: maslo z mango 18.06.06, 12:36 www.usa.thebodyshop.com/bodyshop/browse/product_detail.jsp?productId=prod4010008&tabname=ingredients#detailtabs Odpowiedz Link Zgłoś
a-la Re: maslo z mango 18.06.06, 12:44 Pierwsze cztery składniki bardzo OK, piąty do zaakceptowania, pozostałe można podłozyć pod tramwaj - dziekuję, nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
jola1913 Re: maslo z mango 18.06.06, 13:20 hej hej ja byłabym zainteresowana, zaraz napiszę maila Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: maslo z mango 18.06.06, 14:46 A czy ktoś ci w ogóle cokolwiek proponował? Aleś strzeliła z tym tramwajem. Odpowiedz Link Zgłoś
a-la Re: maslo z mango 18.06.06, 15:04 Słoneczna, wyluzuj, bo się zachmurzysz. Początkowe składniki są OK, następne do d..., ujęłam to delikatniej. > A czy ktoś ci w ogóle cokolwiek proponował? Napisałam, że nie skorzystam, ale z masła, a nie z twojej oferty. Podobno chcesz sprzedać... Odpowiedz Link Zgłoś
bella41 Re: maslo z mango 18.06.06, 15:28 moje maslo mango nie pachnie,troche twardawe,w odcieniu jest bezowo- szarenatomiast maslo jojowa jest biale/jak smalec/, tez twardawe/tzn. nie mazidlo, ale i nie twarde/ jak napisalam , to sa probki, ale gdybym wiedziala dokladniej, jak ich uzywac, moze skusilabym sie na wiecej dlatego prosilam o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś