Dodaj do ulubionych

polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz prosze

24.06.06, 09:33
mam jasną karnację,trudno mi się opalić,a już nogi to zawsze mam białe...marzę
o opalonych nogach, czy ktoś może mi polecić coś dobrego? miałam kiedyś piankę
Daxa ale trzeba sie bylo kilka razy posmarowac zeby byl widoczny jakis
efekt..moze nawet smierdziec,byle cos bylo widac!
z gory dziekuje:)
Obserwuj wątek
    • naise Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 24.06.06, 09:49
      Nowy Johnson - ok 12 zł, ale trzeba dokładnie rozsmarować :)
      • omniabulgari Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 24.06.06, 09:54
        i własnie ten nowy johnson to nie taki klasyczny samoopalacz. Wczoraj właśnie
        pytałam o kremy tonujące ale mało odp. Zarówno te kremy jak i balsamy nie są
        typowymi saoopalaczmai, pielegnują normalnie, nawilżają,a opaleniznę dają
        stopniowo, po kilku dniach. Dla mnie brzmi ciekawie, bo nie używałam nigdy
        samoopalacza, i nie bardzo byłam przychylna. Wiem, że takie produkty mają dove,
        johnson, garnier, eveline itd. Zanim zdecyduje się na coś porządniejszego
        kupiłam na próbę do twarzy garnier- skóra muśnieta słońcem. Uzywam dopiero 2
        dni. Ale powoli widzę ładny i naturalny efekt.
        • bzzzk Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 24.06.06, 10:14
          moja mama ma Dove i jest bardzo zadowolona, balsam ślicznie pachnie i efekt
          opalenizny jest ładny, naturalny. mama ma też Johnsona i on jej niezbyt pasuje,
          a w mojej opinii obserwatora- przeokrutnie śmierdzi;)

a, obie wersje do skóry jasnej/normalnej.

pzdr
          • junkii Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 24.06.06, 10:18
            A ja polecam Sun Ozon z rosmana:)uzywam go juz 2 rok i jestem bardzo
            zadowolona:)a od czasu do czasu zmieniam na balsam sopot:)dla mnie bomba.....:)
            • bzzzk Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 24.06.06, 10:22
              a, zapomniałam, Sun Ozon też mam obecnie, używam tylko do twarzy i sprawdza się
              rzeczywiście dobrze. jest tani, butelka mleczka kosztuje ok. 15 zł, tubka kremu
              8, więc warto wypróbować. i, moim zdaniem, zapach dość przyjemny, jak na
              samoopalacz.

pzdr
              • raggiodelsole Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 24.06.06, 22:45
                ale chodzilo mi o samoopalacze a nie balsamy brazujace..
          • elfia4 Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 24.06.06, 22:58
            Johnson's faktycznie ma okropny zapach w chwilę po nałożeniu. Ja miałam
            samoopalacz, ale tylko do twarzy z avonu i polecam, bo nie powsta smug i efekt
            jest naturalny. Słyszałam, że samoopalacze do ciała też są dobre. Miałam kiedyś
            taki kupiony w rossmanie jeden z najtańszych. Ma ładny zapach chociaż po pewnym
            czasie wyczuwa się silniej zapach samoopalacza (ta firma to awa czy jakoś
            podobnie). O sun ozon też są dobre opinie.
    • n_nicky Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 24.06.06, 23:20
      jeśli chodzi o Johnson's w żółto-złotym opakowaniu to jest to raczej balsam
      brązujący. Nie polecam, bo trzeba niezłych umiejętności, by go dobrze nałożyć, w
      przeciwnym razie robi nieładne smugi. Kolor też nie jest ładny-jak dla mnie zbyt
      sztuczny.
      z samoopalaczy-jest specjalny spray do nóg L'oreal Sublime Bronze
      www.mojekosmetyki.pl/add2cart.php?product=713 , jest nowy Avon Be Bronze
      www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=14305 , jest też Nivea Sun
      w sprayu. sama szukam samoopalacza, który daje brązowy-oliwkowy kolor
      opalenizny, a nie pomarańczowy...
      • magdaksp Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 25.06.06, 00:34
        ja uzywam daxa i efekt jest po jednym nalozeniu mimo ze mam ciemna karnacje
        wiec niewiem jak to mozliwe zebys musiala tyle go nakladac
        • wszczeliniesnu Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 25.06.06, 09:52
          A nie lepiej wydać nieco więcej (ok.25 zł) i kupić sobie samoopalacz Sublime
          Bronze Loreal do twarzy i ciała? Mam karnację jak ser biały, a ten opalacz jest
          bombowy i starcza od wiosny do jesieni. Spróbuj!
    • ileczka76 Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 25.06.06, 09:25
      ja zdecydowanie polecam balsam brązujący Sopot firmy Ziaja- używam go od kilku
      lat i zawsze do niego wracam po kolejnych próbach znalezienia czegoś lepszego!
      nie zostawia smug, skóra ma bardzo ładny (i co najważniejsze naturalny!!!)
      kolor, nie jest drogi i nie schodzi w plamy. może nie pachnie najcudowniej, ale
      zalecam posmarowanie się na noc, a rano prysznic. a, smaruje nim również twarz:)
      jak dla mnie bomba!
      • raggiodelsole Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 25.06.06, 13:39
        ile kosztuje ten L'oreala?
        • n_nicky Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 25.06.06, 16:28
          ok. 35-40 zł
          • wszczeliniesnu Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 25.06.06, 19:08
            Nie, nie kosztuje 40 zł. W Auchan płaciłam za niego 26 złotych.
            • n_nicky Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 25.06.06, 20:37
              jak 26 zł to ok, w hipermarketach jest zazwyczaj taniej. ja podałam cenę ze
              zwykłych drogerii czy perfumerii, nawet nie wiedziałam że w Auchan jest po 26
              (różnice w cenach kosmetyków wynoszą czasem nawet kilkanaście złotych).
    • m_olka Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 25.06.06, 20:00
      A dobrze się rozsmarowuje ten od loreala, bo ja mam zawsze z tym kłopot,
      choćbym nie wiem jak rozprowadzała, to zawsze jakieś smugi mi się robią i mam
      wrażenie, że ta opalenizna wygląda bardzo sztucznie. dodam, ze też mam jasną
      karnację
      Pozdr.
      Olka
      • wszczeliniesnu Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 26.06.06, 07:00
        Loreal jest odpowiedni nawet dla bardzo jasnej karnacji. A rozsmarowuje
        swietnie bo ma ciemnobrazowy kolor (widac jak rozsmarowalas).
    • n_itka Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 25.06.06, 22:18
      ja mam w domu kolastyny w speju, kosztowal cos ponad 10 zl, nie smierdzi zz
      bardzo, nie ma zadnych zaciekow, z tym, ze ja nie mam jasnej skory :) a odcien
      opalenizny jest ladny, nie pomaranczowy.
      • kaatkaa Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 26.06.06, 08:11
        mam dax cosmteics (ale nie ta piankę) wczoraj uzylam 2 razy w odstepie 4 godz.
        i jestem calkiem ladnie opalona:)
        • iskierka4 Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 26.06.06, 14:06
          hmmm... Ja probowalam samoopalacz Loreala do twarzy - ten nowy co jak wciskasz
          pompke to leci samoopalacz i krem. Wzielam probke z sephory. Niby nie smierdzi.
          Ma kolor brazowy wiec widac co sie naklada i gdzie . Zazwyczaj nakladam na noc.
          rano umylam twarz i leciala brazowa woda. I to mie jakos wkurza bo nie wiem czy
          ten samoopalacz tak szybko schodzi czy zmywa sie tylko zewnetrzny barwnik.
          jakos super opalona nie bylam. I za kazdym razem jak przecieralam twarz
          tonikiem to taka gruba warstwa schodzila, ze szok. Przy zadnym samoopalaczu nie
          mialam az tak brazowych platkow kosmetycznych. Jest tez wersja do nog i ciela i
          jesli jest ona taka sama to nie polecam!
    • de_mo_lka Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 26.06.06, 16:01
      według mnie nie ma dobrych samoopalaczy, każdy który miałam zostawiał smugi,
      teraz mam dax w piance i oczywiście tez zostawia smugi,pomimo ze stosuję także
      balsam brązujący,
      • wszczeliniesnu Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 26.06.06, 17:34
        Pozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym. W przeddzień zastosowania
        samoopalacza robię piling i w życiu smugi mi się nie zdarzyły. A znajomi
        pytają, gdzie tak ładnie się opaliłam.
        • de_mo_lka Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 26.06.06, 17:45
          ja też stosuję peeling bo to podstawa przed samoopalczem, ale nigdy nie
          osiagnełam pieknej opalenizny,
          spróbuję firmy, którą ty polecasz
        • elfia4 Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 26.06.06, 20:14
          Mi też się smugi nie robią; tylko raz kiedy nałożyłam zbyt dużo, bo chciałam
          szybkiego efektu po jednym użyciu. Po peelingu można nałożyć balsam i dopiero
          samoopalacz wtedy łatwiej jest go rozprowadzić, bo nie wsiąka tak szybko,
          szczególnie przy suchej skórze.
    • ira0986 Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 26.06.06, 18:06
      Osobiście polecam nowy Dove,sama go stosuje bo mam podobne problemy z opalaniem
      a raczej spalaniem się na raka.Efekt jest fantastyczny.
      • misstea Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 26.06.06, 21:08
        a ja mam tego nowego Johnsona do skory normalnej-ciemnej /mimo ze mam raczej
        jasna;)/ i musze przyznac, ze ladnie pachnie sam w sobie, potem mocno czuc ten
        samoopalaczowy zapach, z plusow to, ze dziala naprawde silnie samoopalajaco,ale
        wystarczajaco slabiej, zeby po jednym nalozeniu nie bylo tragedii jak sie cos
        krzywo zrobi;) a efekty sa:) wiec daje mu mocne 4;]

DOve strasznie kusi mnei zapachem,ale jak mam wydac 17 na balsam brazujacy, to
        chyba samooplacz za troszke wiecej kupic;)
    • agnieszka.paczkowska Re: polećcie jakiś dobry i niedrogi samoopalacz p 26.06.06, 22:35
      polecam L`OREAL SUBLIME BRONZE, nie pozostawia zaciekow- tyle ze na dwa dni
      wczesniej jest calkowita depilacja jakiegokolwiek owlosionia, nestepnego dnia
      pozadny peeling i wtedy tuz po mozna uzyc samoopalacz, najlepiej na
      nabalsamowane cialo - balsam nie moze byc tlusty, najlepiej lekko wchlanialny
      balsamik zastosowanc tuz po kapieli- peelingu-, a przed nalozeniem samoopalacza.
      mozna tez nalozyc samoopalacz dzien po zrobieniu peelingu tak tez testowalam i
      bylo rownie dobrze. Trzeba pamietac jednak by rozprowadzajac samoopalacz po
      ciele- szczegolnie na nogach-, by nie wcierac "ruchami wzdluz lecz delikatnie
      okreznymi ruchami". pamietaj tez o lokciach, stopach i nadgarstkach, tu- mi
      przynajmniej- jest najtrudniej rownomiernie rozprowadzic ten zel. z opini
      slyszalam zeby zwrocic tez uwage na kolana, lecz w tym przypadku ja nie mialam
      zadnego problemu. jedyny dosc znaczacy dla mnie dyskomfort pojawia sie w chwili
      gdy schodze z silowni po trenigu i opalenizna splywa wraz z potem-szczegolnie w
      miesjcach gdzie np koszulka byla mocniej spocona/mokra. zapach zelu pojawia sie
      po ok 70 minutach po rozsmarowaniu- nie pachnie ladnie, ale tez nie smierdzi;) ,
      da sie go wytrzymac.

pozdrawiam i zycze powodzenia
      agniesia
    • omniabulgari Nabyłam SUN OZON 30.06.06, 09:23
      po przeczytaniu tylu dobrych opini kupiłam go, tym bardziej że cena śmieszna-
      15 zł za mleczko. W sumie to już nie wiem czy to balsam brązujący czy
      samoopalacz... Daje świetny efekt, bez żadnych zacieków itp, wszytsko
      równiutko, dobrze się rozsmarowywuje, nie brudzi ubrań, schnie trochę dłużej co
      zniosę ale jest jedno spore ALE- rzeczywiście na początku nie czuć nic, ma miły
      zapach jednak po kilku godzinach tragedia!! również używam go na noc, ale gdy
      wstanę rano czuć straszny smród, i nawet po kąpieli dalej się unosi, również
      piżama mi przęsiąknęła tym smrodem. jednak poza tym funkcję swoja spełnia
      znakomicie. Gdy czytam różne opinie o samoopalaczach, o tym że źle się
      rozsmarowywują, robią zacieki tu nic takiego nei ma miejsca. po trzech
      aplikacjch jestem już bardzo brązowa, mam wersję do ciemniejszej skóry
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka