daria00 06.07.06, 21:46 Summiennie leżycie na słoneczku smażąc się czy poprostu stosujecie balsam brązujący i jestecie zadowolone z efektu szybkiej opalenizny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
littlefrog Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 06.07.06, 21:54 Jedno i drugie :) Ale w taki upał nie wytrzymałabym na słońcu ani minuty więc chwilowo balsam i jest ok. Chociaż opalenizna słoneczna ma jedną wielką zaletę i przewagę nad balsamem -nie śmierdzi ;P Odpowiedz Link Zgłoś
owcazbombowca Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 06.07.06, 22:40 A ja ani jedno, ani drugie, straszę bladością :-> Odpowiedz Link Zgłoś
searena Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 06.07.06, 23:04 O przepraszam, opalenizna też śmierdzi :)) Trochę inaczej ale świeżo opalona skóra ma charakterystyczny zapach. Ja byłam raz na solarium ostatnio i smaruję się balsamami. Na słońcu bym nie wytrzymała. Kolorek mam ładny, z lekka złotawy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 13:22 ten smrodek po opalaniu to moim zdaniem nie zapach opalenizny ale zapach potu, rozgrzanego ciala wymieszany z kremem z filtrem. Odpowiedz Link Zgłoś
a_gneskka Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 03:33 Leżycie na słoneczku i łapiecie raczka... A w najlepszym wypadku pzedwczesne zmarszczki. Powodzenia... Tylko i wyłącznie samoopalacz, tym bardziej, że zapach tego kosmetyku mi nie przeszkadza w ogóle, a moje drugie 1/2 nawet go lubi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 10:04 witaminę D też łapiemy, bardzo potrzebną, i serotonina nam się wydziela ;) więc nie demonizujmy tego słońca aż tak bardzo. opalanie jak najbardziej. później balsam brązujący albo rozświetlający. samoopalacze jako takie raczej nie - nie udało mi się jeszcze trafić na względnie naturalny kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
zwykladziewczyna5 Lubie moja jasna skore 07.07.06, 05:02 Popatrz na mlodo wygladajace aktorki nie pierwszej mlodosci. Wszystkie, jak jeden maz maja jasna skore. Obrzydliwe wygladaja przebarwienia sloneczne na dekoldzie i plecach. Stalam w windzie za kobieta, ktora miala piekna sukienke na sobie, ale spalona, zwiotczala skore plecow miala pokryta przebarwieniam. Prawie zmymiotowalam na ten widok. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 07:51 stosuje balsam brazujacy i jestem bardzo bardzo zadowolona. Musialabym niewiadomo ile lezec na sloncu zeby nogi mi sie opalily, a tak mam bez problemu. A z reszta slonce jest niebezpieczne, poparzenia itd. Jezeli chodzi o zapach to dla mnie wcale nie smierdzi. Terz akurat mam SOPOT Ziaji i pachnie tak jak balsam do opalania tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
saba63 Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 09:52 Ja też mam SOPOT Ziaja i jestem bardzo zadowolona. A opalanie? NIGDY W ŻYCIU!!!!! I tak bym się nie opaliła. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anxipanxi Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 09:56 Nad wodą leżę pod parasolem i smieję się z ludzi, którym pot spływa z czoła, ale oni twardo się OPALAJĄ (swoją drogą fajne słowo, od palić). używam samoopalacza i mam ładną brązową skórę. Nie prędko pewnie będe mieć jakeiś przebarwienia czy też pomarszczoną skórę na plecach :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet tylko balsamy, boję się czerniaka 07.07.06, 08:22 poprezdnio J&J, teraz Soraya, w zapasie mam jeszcze Sopot i Dove Odpowiedz Link Zgłoś
skorpionica11 opalam sie teraz codzienie i po opalaniu uzywam 07.07.06, 08:44 balsamu brazujacego body vit,aby opalenizna dluzej sie utrzymala i dla nawilzenia skóry Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Bielenda opalanie 07.07.06, 08:56 www.kosmetykionline.pl/product_info.php?products_id=4015 znacie taki wynalazek? jest jeszcze balsam do ciala, ciekawam opinii... Odpowiedz Link Zgłoś
spa76 Re: ani jedno ani drugie 07.07.06, 09:34 wybrałam naturalny kolor mojej skóry :)) ciekawe czy to kiedyś zacznie byc modne... Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ani jedno ani drugie 07.07.06, 09:54 ja uzywam i balsamu i sie opalam.aze mi wystarczy 40 minut ijuz widac efekt wiec nie nazwalabym tego smazeniem sie. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 13:02 jestem naturalnie blada i dobrze mi z tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
flaminia balsam brazujacy - wylacznie 07.07.06, 13:26 a do wytworzenia witaminy D wystarczy mi ok 15-20 swiatla dziennego na dobe:-) (nie musze w tym celu smazyc sie w pelnym sloncu), w przeciwnym razie w ciemne zimy wszyscy cierpielibysmy na niedobor tejze:-) F. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 13:29 wybralam balsam/samoopalacz i slonce bez nadmiaru. Nie smaze sie, nie wyleguje na plazy, urlop planuje na jesien. Ale tez nie unikam slonca, chodze na spacery, wedroje w weekend po gorach, wolne chwile spedzam na rolkach lub rowerze. Oczywiscie uzywam filtrow i nie jestem blada, mam lekko opalona skore i wlasnie taka najbardziej mi odpowiada. Niektore czesci ciala mam opalone same z siebie caly rok, inne "doprawiam" samoopalaczem. Nie podoba mi sie skora spalona sloncem ani wymalowana przesadnie samoopalaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 16:31 słońce Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.weronika Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 10.07.06, 17:57 Wylegiwanie się na słoneczku jak najbardziej tak, ale nie zawsze jest na to czas.Wybieram balsam brązujący, i jestem z tego bardzo zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 10.07.06, 18:08 balsam plus dwa dni opalania w cieniu z filtrem. I wyglądam "złoto". Tyle ze moja skóra jest podatna na opalanie, wiec to mi wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś