Dodaj do ulubionych

Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązujący?

06.07.06, 21:46
Summiennie leżycie na słoneczku smażąc się czy poprostu stosujecie balsam
brązujący i jestecie zadowolone z efektu szybkiej opalenizny?

Obserwuj wątek
    • littlefrog Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 06.07.06, 21:54
      Jedno i drugie :)
      Ale w taki upał nie wytrzymałabym na słońcu ani minuty więc chwilowo balsam i
      jest ok. Chociaż opalenizna słoneczna ma jedną wielką zaletę i przewagę nad
      balsamem -nie śmierdzi ;P
      • owcazbombowca Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 06.07.06, 22:40
        A ja ani jedno, ani drugie,
        straszę bladością :->
        • searena Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 06.07.06, 23:04
          O przepraszam, opalenizna też śmierdzi :)) Trochę inaczej ale świeżo opalona
          skóra ma charakterystyczny zapach.
          Ja byłam raz na solarium ostatnio i smaruję się balsamami. Na słońcu bym nie
          wytrzymała. Kolorek mam ładny, z lekka złotawy.
          • mikams75 Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 13:22
            ten smrodek po opalaniu to moim zdaniem nie zapach opalenizny ale zapach potu,
            rozgrzanego ciala wymieszany z kremem z filtrem.
    • a_gneskka Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 03:33
      Leżycie na słoneczku i łapiecie raczka... A w najlepszym wypadku pzedwczesne
      zmarszczki. Powodzenia...
      Tylko i wyłącznie samoopalacz, tym bardziej, że zapach tego kosmetyku mi nie
      przeszkadza w ogóle, a moje drugie 1/2 nawet go lubi ;)
      • sumire Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 10:04
        witaminę D też łapiemy, bardzo potrzebną, i serotonina nam się wydziela ;) więc
        nie demonizujmy tego słońca aż tak bardzo.

opalanie jak najbardziej. później balsam brązujący albo rozświetlający.
        samoopalacze jako takie raczej nie - nie udało mi się jeszcze trafić na
        względnie naturalny kolor.
    • zwykladziewczyna5 Lubie moja jasna skore 07.07.06, 05:02
      Popatrz na mlodo wygladajace aktorki nie pierwszej mlodosci. Wszystkie, jak
      jeden maz maja jasna skore.
      Obrzydliwe wygladaja przebarwienia sloneczne na dekoldzie i plecach. Stalam w
      windzie za kobieta, ktora miala piekna sukienke na sobie, ale spalona,
      zwiotczala skore plecow miala pokryta przebarwieniam. Prawie zmymiotowalam na
      ten widok.
    • asiulka555 Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 07:51
      stosuje balsam brazujacy i jestem bardzo bardzo zadowolona. Musialabym
      niewiadomo ile lezec na sloncu zeby nogi mi sie opalily, a tak mam bez
      problemu. A z reszta slonce jest niebezpieczne, poparzenia itd.
      Jezeli chodzi o zapach to dla mnie wcale nie smierdzi. Terz akurat mam SOPOT
      Ziaji i pachnie tak jak balsam do opalania tej firmy.
      • saba63 Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 09:52
        Ja też mam SOPOT Ziaja i jestem bardzo zadowolona. A opalanie? NIGDY W
        ŻYCIU!!!!! I tak bym się nie opaliła. Pozdrawiam.
      • anxipanxi Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 09:56
        Nad wodą leżę pod parasolem i smieję się z ludzi, którym pot spływa z czoła,
        ale oni twardo się OPALAJĄ (swoją drogą fajne słowo, od palić).
        używam samoopalacza i mam ładną brązową skórę.
        Nie prędko pewnie będe mieć jakeiś przebarwienia czy też pomarszczoną skórę na
        plecach :)
    • kropka.nad.zet tylko balsamy, boję się czerniaka 07.07.06, 08:22
      poprezdnio J&J, teraz Soraya, w zapasie mam jeszcze Sopot i Dove
      • skorpionica11 opalam sie teraz codzienie i po opalaniu uzywam 07.07.06, 08:44
        balsamu brazujacego body vit,aby opalenizna dluzej sie utrzymala i dla
        nawilzenia skóry
        • dixi Bielenda opalanie 07.07.06, 08:56
          www.kosmetykionline.pl/product_info.php?products_id=4015
          znacie taki wynalazek? jest jeszcze balsam do ciala, ciekawam opinii...
          • spa76 Re: ani jedno ani drugie 07.07.06, 09:34
            wybrałam naturalny kolor mojej skóry :))
            ciekawe czy to kiedyś zacznie byc modne...
            • magdaksp Re: ani jedno ani drugie 07.07.06, 09:54
              ja uzywam i balsamu i sie opalam.aze mi wystarczy 40 minut ijuz widac efekt
              wiec nie nazwalabym tego smazeniem sie.
    • ladyblue Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 13:02
      jestem naturalnie blada i dobrze mi z tym :)
    • flaminia balsam brazujacy - wylacznie 07.07.06, 13:26
      a do wytworzenia witaminy D wystarczy mi ok 15-20 swiatla dziennego na dobe:-)
      (nie musze w tym celu smazyc sie w pelnym sloncu), w przeciwnym razie w ciemne
      zimy wszyscy cierpielibysmy na niedobor tejze:-)

F.
    • mikams75 Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 13:29
      wybralam balsam/samoopalacz i slonce bez nadmiaru. Nie smaze sie, nie wyleguje
      na plazy, urlop planuje na jesien. Ale tez nie unikam slonca, chodze na spacery,
      wedroje w weekend po gorach, wolne chwile spedzam na rolkach lub rowerze.
      Oczywiscie uzywam filtrow i nie jestem blada, mam lekko opalona skore i wlasnie
      taka najbardziej mi odpowiada. Niektore czesci ciala mam opalone same z siebie
      caly rok, inne "doprawiam" samoopalaczem. Nie podoba mi sie skora spalona
      sloncem ani wymalowana przesadnie samoopalaczem.
    • paulinaa Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 07.07.06, 16:31
      słońce
    • karolina.weronika Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 10.07.06, 17:57
      Wylegiwanie się na słoneczku jak najbardziej tak, ale nie zawsze jest na to
      czas.Wybieram balsam brązujący, i jestem z tego bardzo zadowolona :)
    • drinkit Re: Co wybrałyscie? / opalanie czy balsam brązują 10.07.06, 18:08
      balsam plus dwa dni opalania w cieniu z filtrem. I wyglądam "złoto". Tyle ze
      moja skóra jest podatna na opalanie, wiec to mi wystarczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka