Dodaj do ulubionych

Differin i Clindacne - leki na trądzik

14.07.06, 22:59
Stosowała któraś z was jeden z powyższych? Dermatolog mi je przepisał, nie
wiem, czy się decydowac? jak dotychczas pomagały mi tylko tabletki anty,
maści wszelkie niekoneicznie, a często bardzo podrażnialy skorę - mam
wrażliwą. Z góry dzięki za odpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • panekd Re: Differin i Clindacne - leki na trądzik 15.07.06, 00:08
      Differin podobno(mam sasiadke dermatologa) oprocz dzialania przeciwtradzikowego
      dodatkowo zapobiega zmarszczkom, ale stosowac nalezy jesienia, ze wzgledu na
      mozliwosc wystapienia plam od slonca. Clindacne stosowalam i polecam. Lepszy od
      skinorenu. Jest z antybiotykiem, wiec nie wiadomo jak dlugo bedzie dzialal, ale
      moj znajomy stosuje od kilku lat non stop i dziala caly czas
      • kaszkaszka Re: Differin i Clindacne - leki na trądzik 22.07.06, 17:49
        Ja od 3 tygodni stosuję te same maści i widzę poprawę :) Stosuj koniecznie
        filtry.
    • evfca Re: Differin i Clindacne - leki na trądzik 15.07.06, 09:40
      Hey Ja uzywam Differinu i jestem zadowolona z jego efektow ale jakbym wiedziala
      co mnie czeka na poczatku jego stosowania to pewnie wyrzucilabym to cholerstwo
      Uzywalam tylko na brode i przed ponad miesiac mialam cala brode w syfach Pewnie
      kazdy reaguje inaczej Dziewczyny na forum pisaly ze mialy podrazniona skore itp
      Mam nadzieje ze cie nie wystraszylam Ale stosujac go trzeba miec swiadomosc ze
      poczatki sa trudne Pozdrawiam
      • nikate Re: Differin i Clindacne - leki na trądzik 15.07.06, 13:29
        Ja stosuję Differin od maja i jest poprawa.Na początku faktycznie wysyp
        pryszczy, bo differin działa jak peeling, wyciaga wszyustko na zewnątrz.Ale
        teraz jest spoko.Można spokojnie uzywać na słonce, plam nie bedzie-tak mi
        powiedziała moja pani doktor dermatolog:)Musisz tylko mocno nawilżać skore, bo
        moze ja troche podrażnić.
        • ismeria Re: Differin i Clindacne - leki na trądzik 15.07.06, 16:59
          mnie differin nie pomogl za to Acnederm jest naaprawde booooski.Polecam...
          • kaskoss101 Re: Differin i Clindacne - leki na trądzik 16.07.06, 16:16
            Differin jest super, ale rzeczywiście podrażnia skórę, dlatego mi pani
            dermatolog kazała się "obserwować" i najwyżej zmniejszyć częstotliwość
            stosowania kremu, np. 3 razy w tyg.
            • migotka3008 Re: Differin i Clindacne - leki na trądzik 16.07.06, 16:26
              mnie nie pomógł Differin :|
    • kasiamat00 Re: Differin i Clindacne - leki na trądzik 22.07.06, 20:35
      jesli pomagaja Ci tylko tabletki anty, to moze masz po prostu rozregulowana
      gospodarke hormonalna? i zamiast katowac swoja cere roznymi masciami, ktore i
      tak nie pomagaja, warto wybrac sie do endokrynologa i sprobowac leczyc
      przyczyny, a nie skutki?
    • kelly_curlly Re: Differin i Clindacne - leki na trądzik 23.07.06, 22:58
      differin i clindacne- dają chwilowe rezultaty....dla mnie to strata pieniędzy
      • kelly_curlly Re: Differin i Clindacne - leki na trądzik 23.07.06, 23:00
        a i jeszcze jedno za pamięci...jeśli Ci zęby miłe to tabletki antykoncepcyjne
        odstaw na bok.
    • nela_nela Re: Differin i Clindacne - leki na trądzik 27.07.06, 15:09
      ja stosowałam rok temu obie -differin w żelu na wieczór a rano clindacne.te
      maści mi pomogły.Na początku przeraziłam sie bo mialam bardzo wysuszoną skóre na
      twarzy i na brodzie, nie wyglądało to ładnie ale za to potem moja skóra była
      gładka jak po peelingu.w ulotce dołączonej do differinu pisało ze efekty
      leczenia widac po 4-8 tygodniach ale już po 2,3 tygodniach widoczna była poprawa
      i po trądziku prawie nie było śladu. Po ok 2 miesiącach przerwałam leczenie, po
      kilku misiącach znowu odwiedziłam dermatologa i dostałąm differin maść i jeszce
      jakis inny specyfik, nie pomogło.Teraz znów lecze się differinem w żelu i
      clinadcne, czyli znowu taki sam zestaw jak rok temu.
      Polecam oba leki i radzę stosować sysytematycznie i nie przerywć lecznia gdy po
      zużyciu jednoego opakowania już nie ma trądziku.
    • perennou Re: Differin i Clindacne - leki na trądzik 27.07.06, 15:52
      stosuje od ok 2 tyg Differin w żelu. Na razie jest wysyp,ale da się
      przeżyć.Wysusza skórę, dlatego dermatolog kazała nawilżać i -apropos słońca-
      zmywać dokładnie przed wyjściem na zewnątrz
      tak poza tym siostra miała kilka lat temu trądzik, narzekała na wiele
      specyfików, ale mówi że Differin jest b.dobry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka