soica 03.08.06, 18:42 Jak w temacie . Dodam ,że chodzi o odżywki wygładzające ,do zniszczonych włosów - takich po użyciu której włosy są miękkie ,nawilżone i łatwo się rozczesują . Całuski . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malamuszelka Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 03.08.06, 18:55 Mam bardzo zniszczone włosy i wypróbowałam już chyba wszystkie odżywki. Najlepiej spisała się Joanna - proteiny ryżowe i balsam Mrs Potter's do włosów suchych i zniszczonych (zdaje się, że był aloesowy) Odpowiedz Link Zgłoś
cezary.malgorzata Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 03.08.06, 20:25 z olejem rycynowym polskiej firmy Ziaja lub z górnej półki Kerastase z cementem Odpowiedz Link Zgłoś
soica Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 03.08.06, 20:32 Zapomniałam wpisać swój hit . Jest to Elseve ta w żółtym opakowaniu . Mam pytanie czy po Mr.Potters i po Ziaji jesteście w stanie rozczesać włosy ? Bo ja kiedyś miałam tę z ziaji (chyba z aloesem ) do zniszconych włosów i przy rozczesywaniu był koszmar -plątały się strasznie i musiałam ą szybko zmyć i położyć inna:-( może teraz są jakieś lepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
malamuszelka Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 03.08.06, 20:34 Po odżywkach Mrs Potter's rzeczywiście włosy pozostawiają wiele do życzenia, ale po balsamie o ktorym wspomniałam rozczesują się świetnie, są miękkie i puszyste, ale nie robi się siano, wiecie, o co chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
guapatia Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 10.08.06, 08:16 ja tez niestety po odzywkach Mrs Potters mam ogromne problemy z rozczesywaniem wlosow:((natomiast dla mnie najlepsze sa odzywki Gliss Kur-super!!no i moze jeszcze Fructis Dlugie&Mocne:)pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka78 Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 23.08.06, 12:05 Do codziennej pielęgnacji: Herbal Essences w różowej butelce, Seboradin a raz na jakiś czas: Joanna maska w zieloniej tubie. Sprawdziłam już wiele różnych odżywek ale te są świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
hajaga Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 03.08.06, 20:50 Kadus - wypróbowałam już naprawdę wiele odżywek i tej firmy są zdecydowanie najlepsze, ale cena... mnie rozwala około 50zł. To niestety nie na moją kieszeń do regularnego stosowania, bo mam długie kręcone włosy, więc za duży przerób :-( Odpowiedz Link Zgłoś
dzenifer Kadus 03.08.06, 21:11 hej! moglabys napisac, ktora to z tych odzywek/ balsamow dziala cuda? mam siano i za nic nie moge sobie z nim poradzic. Odpowiedz Link Zgłoś
hajaga Re: Kadus 03.08.06, 21:32 Imunal Repair Energy i Color Energy (te dwie używałam i chętnie bym je używała przy każdym myciu). Najlepiej wejdź na stronę www.kadus.pl tam znajdziesz pełne info (dostępne chyba tylko u fryzjera) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 03.08.06, 21:10 Ja polecam balsam Seboradin Niger, w aptekach za ok. 14 zł, ale bardzo wydajny. Włosy błyszczą, są lekkie, ale nie puchate - tylko takie lśniące zdrowiem. I to, do licha, już po pierwszym użyciu! Odpowiedz Link Zgłoś
searena Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 03.08.06, 23:47 Polecam na wysuszone włosy głeboko regenerującą odżywkę Osmo Essence, ja kupiłam od fryzjerki, jest to profesjonalny produkt używany w salonach. Konsystencja pasty, pachnie trochę guma balonową a trochę kokosem :) Używam też rewelacyjne serum Zero Frizz, amerykańskie. Nakłada się kroplę na końcówki i po wierzchu włosów, tam gdzie są przesuszone. Całkowiecie znika efekt siana. Włosy są mięciutkie i błyszczące. Z tej serii Zero Frizz są też szampony i inne odżywki. Kupuję w Sephorze. Odpowiedz Link Zgłoś
philo77 Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 17.08.06, 15:53 Searena a mogłabyś podac pelną nazwę tej odżywki Zero Frizz? Zdaje się, że czegos takiego poszukuję. Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 04.08.06, 09:48 Radical - serum bez splukiwania (cale 7,99 zl w Superpharmie) - to w czerwonej tubce. Znakomite na przesuszone wlosy. farmona.pl/shop/product_info.php/cPath/23_36/products_id/113 Niekiepski jest rowniez balsam Gliss Kur Satynowy Braz, wlosy po nim sa miękkie i pięknie pachną: www.goldmax.pl/product_info.php?products_id=1974 Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 04.08.06, 10:05 Polecam maske do włosów Dove :). Sprawdza się przy farbowanych włosach. Jeśli są bardzo zniszczone, to na początku nakładałabym ją przy każdym myciu, a jak już włosy odzyskają kondycję, to używajcie odżywki. Ps. Napisałam "nakładałabym", bo już nie farbuję, ale i tak od czasu do czasu funduję włosom tę "przyjemność" :):):) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
council Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 04.08.06, 10:14 Ja najbardziej lubię odżywkę dodaną do farby Recital Preference Loreal,niestety nie jest dostępna jako odrębny produkt(może tylko tak mi się wydaje). Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 04.08.06, 10:27 Tak jak serdecznie nie znosze Szwarzkopfa (nawet nie wiem czy to sie tak pisze???:)) to ostatnio mile zaskoczyl mnie balsam/odzywka z serii Asia Beauty - moje ladnie wygladza i ulatwia rozczesanie - pozatym ja nie moge takich niesplukiwanych stosowac bo okropnie obciazaja mi wlosy - a ost coraz wiecej takich (w ramach wygody chyba ) Ja musze splukac ;) Ale juz na wilgotne tez Asia B. w sprayu taka odzywaka w plynie .... calkiem calkiem ps. ostatnio sie niesmialo przymierzam do wydania $ na slynne Kerastese ;) ale caly czas sie waham - czy warte swojej ceny :) Odpowiedz Link Zgłoś
surflife Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 10.08.06, 15:06 niewarte. genialny jest biotherm: hair re-source. Odpowiedz Link Zgłoś
mabemi Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 04.08.06, 13:58 dla mnie , co prawda dopiero, od 2 tygodni - WAX z ekstraktem z henny. a wczesniej probowalam juz wszystkiego loreal professional, pantene, gliskur, Joico, jedwab do wlosow itd. dopiero po tym WAX mam nareszcie ladne wlosy jakich nie mialam od wielu lat i nareszcie je moge rozczesac. dodam ze pol roku temu przestalam je rozjasniac , wiec to jest chyba to - jak sie ma cienkie wlosy to chyba trzeba wybrac co wazniejsze sztuczny kolorek czy zdrowe wlosy. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolunia79 Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 10.08.06, 09:06 Spróbowałam Timotei z bambusem.Włosy rozczesują sie super. Odpowiedz Link Zgłoś
kassi_23 odp.. 10.08.06, 13:57 Moje włosy ostatnio wymagały odpowiedniej pielegnacji,polecam: * elseve żółta,tak jak producent zapewniał odbuduwuje,wydajna odzywka,włosy sie dobrze rozczesują,daje połysk,moim czarnym niegdys włosom pomogła bardzo,koncowki w stanie idealnym. * Joanna czarna Rzepa, włosy sie dobrze rozczesuja po tej odzywce, są puszyste,ale nie poradziła sobie z wypadaniem włosów. Uzywam też Seboradin balsam regenerujący i tez po nim włosy sie rozczesują dobrze,ale są "ochlapłe" jakbym ich nie myła,ale dam mu szanse zeby poprawił stan moich włosow,ale po jakims czasie wróce do wyżej wymienionych odzywek.Bo warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
renia.87 Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 10.08.06, 16:47 według mnie (ja stosuję) bardzo dobre jest nałożenie zaraz po umyciu na włosy, maski z kolagenu naturalnego! Super efekt ;) Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ziel_lona Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 10.08.06, 20:37 to co prawda nie odzywka ale... błotko z morza martwego BIelendy fajne - tylko pierwszego dnia po umyciu wlosy sie "pusza" ale potem (przy reg stosowaniu" fajnie dziala :) Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 11.08.06, 06:00 1. domowej roboty z zoltka i oliwy 2. ta w tubie dodawana do farb L'Oreal 3. I.K.O.N. do wlosow farbowanych 1-3 maja naprawde widoczny efekt 4. Dove nawilzajaca, bo jest lekka, ale to tylko wtedy gdy mam wlosy w b. dobrym stanie Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka4 Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 11.08.06, 07:36 Ja mam fiola na punkie odzywek do wlosow i przetestowalam chyba wszystko. Moje ulubione to: 1. odzywka bez splukiwania dwufazowa gliss kur (taka w sprayu) 2. Gliss kur bez splukiwania ale taka do wyciskania uwielbiam tez maski 3. maska henna wax treteiment 4. regenol - gdyby nie zapach bylaby super 5. odzywki do splukiwania pantene pro v 6. odzywki dolaczone do farb loreala 7. serum do zniszczonych koncowek z Avonu (mam tez jedwab Farouka i mnostwo innych specyfikow do koncowek ale ten lubie najbardziej bo wlosy sa miekkie, i nie przetluszczaja sie szybko) Mialam cala serie radicala (do kupienia w aptekach. Tesco) ale po tym moje wlosy sa zbyt puszyste, piorkowate a tu jest ranking odzywek po ktorych wlosy sa zdscyplinowane, gladkie itp. Kupilam sobie Kerastese (zielona odzywke) ale zadnych rewelacji. Szkoda tylko bylo na nia pieniedzy. Mam tez ampulke z Kerstese (zielona) i potem efekt zauwazylam - juz po 1 uzyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiary Odżywka dodawana do farb L'Oreal'a 11.08.06, 09:12 Odżywkę taką, ja ta dodawana do farb L'Oreal'a można kupić oddzielnie jako L'Oreal Professionnel - Absolut Repair - Maska regenerująca włosy. Taka jak tu: torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=6809 Czy ktoś używał tej maski i znalazł coś jeszcze lepszego? Bo ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 11.08.06, 20:37 nowa elseve do włosów zniszczonych. i pieknie pachnie:D Odpowiedz Link Zgłoś
lhasa Fructis - Długie&Mocne 12.08.06, 02:07 Swietna odzywka - pięknie wygladza i nablyszca wlosy Odpowiedz Link Zgłoś
natella polecam ... 13.08.06, 18:28 Do włosów zniszczonych ciągłym rozjaśnianiem polecam: - na codzień seria różowa Elseve - 1 x w tyg. odżywka włoskiej firmy ALFAPARF z serii Semi Di Lino (wgł mnie najlepsza odżywka na świecie) Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka4 Re: polecam ... 14.08.06, 07:21 nie sadze aby byla to ta sama odzywka loreala. Bo po 1 to co pokazalas to maska, a te z farb to odzywki - nakladasz i od razu splukujesz. Te maske tez mialam. Fajnie nawilza ale na pewno nie jest to ta sama. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
morwa23 Re: polecam ... 14.08.06, 13:00 -"hypact" w sklepach dla fryzjerów , nakłada sie na umyte włosy i spłukuje po 5 minutach -olejek na końcówki włosów Cehko z siemienia lnianego o niebo lepszy od tego włoskiego który jest często polecany -wax , zawsze i wszędzie to narazie tyle m Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia Re: polecam ... 14.08.06, 20:55 Niedawno odkryłam odżywkę rzepową z serii Zioła Polskie firmy Eva Natura. Jest fanstastyczna! Włosy miękkie, bardzo zdrowe, pięknie się układają, ładnie pachną i nie są obciążone ani obklejone. Kosztuje 4 zł za 300 ml, bardzo polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
morwa23 Re: polecam ... 17.08.06, 10:43 kupiłąm tą odżywke-balsam kadus użyłam dopiero raz , ale jestem baaaardzo zadowolona m Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 17.08.06, 10:48 Timotei z bambusem-świetna Odpowiedz Link Zgłoś
janeavril Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 23.08.06, 16:33 Czy mozna cos blizej wiedziec o tej WAX? Gdzie kupic i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
ayamei Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 25.08.06, 14:12 WAX jest dostępny prawie w każdej aptece, nie pamiętam dokładnie ile kosztuje ale gdzieś koło 20 zł. Odżywka dostępna jest w dwu wersjach dla blondynek i dla brunetek. Ja testowałam tą dla brunetek i faktycznie jest rewelacyjna. Polecam nałożyć na włoski i posiedzieć 20-30 minut w ciepłej kąpieli. Pod wpływem ciepła składniki wnikają w strukturę włosa i poprawiają jego kondycję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
floridastory Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 26.08.06, 16:48 A jaka odzywka do matowych po farbowaniu wlosow ( blond ), ale supercienkich i superrzadkich ? takich "dzieciecych".... Potrzebuje odzywke, ktora nawilza, ale kompletnie nie obciaza wlosow, jeszcze mi sie nie udalo takiej znalezc.... Pomozcie :) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 27.08.06, 18:53 A ja kupiłam oststnio mleczną maskę do włosów KALLOS i musze powiedzieć ze baaardzo ładnie nawilżyła włoski i pieknie pachnie mleczną krówką :) co nie każdemu może pasować. KALLOS to podobno prof. kosmetyki :) ja tam nie wiem ale jak na maskę za 4,50 jest super :) Odpowiedz Link Zgłoś
natella Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 27.08.06, 18:59 A mogę spytać gdzie kupiłaś tą maskę za tak niską cenę i jaka jest jej pojemność? Chętnie bym ją wypróbowała ... Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 27.08.06, 19:06 natella kupiłam najmniejszą dostępną do wypróbowania 275 ml za 4,50 + wysyłka , w sklepie internetowym www.uradka.pl są jeszcze inne pojemnosći ale ja kupiłam ją 1 raz wiec wolałam tą mniejszą :) Odpowiedz Link Zgłoś
grochalska Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 27.08.06, 19:13 A ja polecam jedwab w płynie. Co prawda, nie jest to odżywka, ale cudownie działa na włosy. Zawsze miałam z nimi problem, bo choć są wyjątkowo grube, to mają również tendencję do wypadania, a i z końcówkami różnie bywało. Po jedwabiu włosy są błyszczące i mocniejsze. Nie wolno go jednak stosować bez przerwy, bo zamiast włosom pomóc, można je tylko zniszczyć. Ja aktualnie mam miesięczną przerwę w kuracji. Dodam jeszcze, że mała buteleczka kosztuje ok. 8 zł i można kupić w sklepach fryzjerskich lub salonach. Bardzo wydajna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 27.08.06, 20:08 Też kupuje jedwab , kupiłam zresztą znów z tą odżywką, jest tam w promo za 4,50 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tini83 Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 28.08.06, 19:52 ja akurat mam loki 1. jedwab 2. gliss kur dwufazowa do farbowanych w sprayu bez splukiwania 3. nivea loki i fale- bardzo wydajna bo sie pieni i mozna ja dobrze rozprowadzic 4. rozowa herbal essences- ale malo wydajna 5. nie polecam ziaji olej rycynowy-wlosy sie bardzo placza 6. jeszcze maska avonu w takim pudelku z rozowa zakretka-swietnie wlosy sie rozczesuja, sa miekkie, bosko pachna. maska jest wydajna-moja ulubiona. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 28.08.06, 20:00 Ja lubie Gliss Kur , jest rewelacyjna , odżywki , maseczki i szampony... Odpowiedz Link Zgłoś
ayamei Re: Zróbmy ranking najlepszych odżywek . 29.08.06, 11:27 a ja proszę o podpowiedź, gdzie mogę kupić tę dwufazową odżywkę w spray'u Gliss Kur? Już odwiedziłam parę dużych drogerii i nigdzie tego nie mogę dostać :-(. Aha i po ile to cudo na wolnym rynku ;-). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
silentia Zdecydowanie maska sephora z ekstraktem z manoi!. 29.08.06, 10:06 no to teraz ja Wam polecę moje ostatnie odkrycie: przy bardzo zniszczonych, cienkich włosach, gdzie nie pomogła mi nawet maska l`oreal absolut repair zakupiona w salonie, dostałam w sephorze próbkę maski regenerującej SEPHORA z ekstraktem z manoi. Po jej nałożeniu i zmyciu po godzinie włosy w końcu odzyskały blask i stały się miękkie! Nie mogłam uwierzyć że to jednorazowy efekt, oczywiście następnego dnia kupiłam opakowanie w sephorze - koszt 45 zł. (Maska zapakowana jest w różowy pojemnik - puszkę) Obecnie używam drugiego opakowania i kondycyjnie moje włosy są bez porównania, w końcu są zdrowe i lśniące. Naprawdę gorącą polecam wszystkim dziewczynom zmeczonym szukaniem naprawdę skutecznych odżywek czy masek regenerujących, dla mnie rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś