Dodaj do ulubionych

Meteoryty - pomocy !

10.08.06, 21:01
Mam prośbę do użytkowniczek, posiadaczek i fanek tych osławionych kuleczek.
Jestem brunetką, karnacja raczej ciemniejsza i nie mam pojęcia który odcień
wybrać:
- klasyczne MYTHIC
- różowe PINK FRESH
- beżowe BEIGE CHIC.
Mam obawy, że BEIGE CHIC da mi efekt taki jak po zastosowaniu zwykłego pudru
rozświetlającego, a ja chciałabym czegoś więcej :)
Z kolei trochę przeraża mnie ogrom różu w PINK FRESH.
MYTHIC podobnież bardzo delikatny jest, zbyt delikatny.
Pomóżcie !

Aktualnie nie mam dostępu do żadnej realnej perfumerii, a chcę zrobić zakupy w
sieci.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lhasa Re: Meteoryty - pomocy ! 11.08.06, 01:07
      Ja również jestem brunetką o ciemniejszej karnacji i kupiłam Meteorytki o
      odcieniu Beige Chic i jestem bardzo zadowolona. Oczywiście chce jeszcze i
      przymierzam się do kupna Mythic,ale to jeszcze zobaczymy :-)
      Przede wszystkim odradzam Ci kolor Pink Fresh - kulki są w różnych kolorach różu
      więc kompletnie nie pasują do ciemniejszej karnacji, chyba że jako róż,ale to
      wszystko.
      Mythic jest z założenia uniwersalny i najdelikatniejszy, myślę że pasuje do
      każdej karnacji,ale raczej na początek polecam Ci Beige Chic - bardziej
      pasowałby do Twojej urody.
      Ale uwaga ! Co rozumiesz przez "chce czegoś więcej"? Pamiętaj, że meteorytki nie
      kryją niedoskonałości, umiejętnie nałożone są niezauważalne na twarzy. Ich
      zadaniem jest rozświetlić twarz, nadać jej ładną fakturę,a tego w lustrze od
      razu nie zauważysz, więc jeśli szukasz czegoś kryjącego, mocniejszego to nie
      polecam .
      Ja mam na szczęscie zdrową cerę bez niedoskonałości,a meteorytki delikatnie to
      podkreślają i o to mi chodzi. Więc najlepsze są do cer bezproblemowych.

Jeśli jesteś zdecydowana na kupno, to w perfumerii www.tagomago.pl meteorytki
      kosztują tylko 138 zł :-)
      POzdrawiam i mam nadzieje,ze bedziesz zadowolona z tego cudenka Guerlain'a :-)
    • kola214 Re: Meteoryty - pomocy ! 11.08.06, 01:27
      Zoe, ja jestem bladynka (co smiesznie brzmi, bo nie mam chwilowo dostepu do
      polskiej klawiatury), ale maoja znajoma brunetka uzywa beige chic i wyglada
      swietnie, wiec jak moja poprzedniczka poleam Ci te wlasnie meteoryty, pzdr :)
    • carolinascotties Re: Meteoryty - pomocy ! 11.08.06, 02:53
      Witaj Zoe :)
      Nie wiem, co masz na myśli pisząc "czegoś więcej" - ale jeśli chcesz troszkę
      zbrązowić buzię-bez efektu sztuczności- polecam:
      www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=14115
      Kolor jest dość delikatny, a sam puder bardzo wydajny:)
      Serdeczne pozdrowienia :)
      Ps. meteory różowe odradzam :(
      dla mnie i pozostałe były troszkę za delikatne :)
      • zoe28 Re: Meteoryty - pomocy ! 11.08.06, 14:26
        Witam :)
        A więc klamka zapadła, zdecydowałam się na Beige Chic, ku niemu skłaniałam się
        od początku, ale potrzebowałam potwierdzenia, dziękuję Wam bardzo za pomoc !

Jeśli chodzi o to "coś więcej" to mam tu na myśli ożywienie twarzy,
        rozświetlenie nadające promienisty wygląd cerze. Oczywiście nie oczekuję krycia,
        maskowania niedoskonałości itp., po prostu mam nadzieję uzyskać efekt
        wypoczętej, pełnej blasku twarzy. Chciałabym też zastąpić meteorytami róż, w
        sensie modelowania twarzy.
        Tak więc jestem pełna nadziei i oczekuję na przesyłkę:)

Pozdrawiam
        • tonieja77 Re: Meteoryty - pomocy ! 11.08.06, 23:32
          na truskawie meteory kosztuja 131zł czyli jeszcze tanie:)daj znac jak sie
          spisują bo cos mnie kusi.....:)
          • leeloo15 Re: Meteoryty - pomocy ! 12.08.06, 16:03
            Dziewczynay a dla blondynki z baaardzo jasną karnacją(teraz opaloną, ale za
            miesiąc znów będę świecić białą cerą?czy te uniwersalne o których piszecie? i
            czy one sa oznaczone numerem 1? bo na tagomago nie ma przy nich podanych kolrów
            tylko numerki. No i rozumiem ze to sprawdzone przez wsa sklepy internetowe, bo
            wiem ze w drogeriach kosztują coś ok 2 stów.

proszę potwierdzcie i rozwiejcie moje wątpliwośc

• tonieja77 Re: Meteoryty - pomocy ! 12.08.06, 17:32
              wejdź sobie na strawberrynet.com i sprawdz kolory:)
            • zoe28 Re: Meteoryty - pomocy ! 12.08.06, 17:33
              Oczywiście, dam znać jak się spisują :)
              Leeloo, ja niestety nie mam pojęcia jakie będą pasować blondynce, a 01 to na
              pewno odcień Mythic, czyli uniwersalna, pierwsza wersja meteorytów.
              W Tagomago zamówiłam pierwszy raz, za kilka dni przekonam się czy to wiarygodny
              sklep i podzielę się tą informacją - obiecuję !

• leeloo15 Re: Meteoryty - pomocy ! 12.08.06, 19:26
                zoe dzięki wielkie, czekam więc na potwieerdzenie wiarygodności sklepu ;)
                przepraszam że testowanie będzie na tobie, ale z tego co widze to sprawdzona
                perfumeria.
                jak możesz to proszę napisz też co z tą trójką -czy rzeczywiście będzie
                ciemniejsza po nałożeniu-różowego odcienia na pewno nie kupie bo ni chcę
                wyglądać jak różowa świnka :)
                pozdrwaiam i trzymam kciuki aby puder okazał się rzeczywiście wspaniały,, no i
                czekam na relację
                ;)
                • zoe28 Re: Meteoryty - pomocy ! 13.08.06, 23:20
                  leeloo, nie musisz przepraszać. Zgłosiłam się do testowania dobrowolnie i mam
                  nadzieję na nagrodę w postaci świetnie spisujących się kuleczek :)
                  Już nie mogę się doczekać, może jutro kurier zapuka do moich drzwi:)
                  Czuję się jak dzieciak przed Bożym Narodzeniem:D
                  Teraz idę spać i śnić o pełnym blasku makijażu.

Pozdrawiam

P.S. Oby Tagomago się spisało, bo inaczej rozczarowanie obudzi we mnie bestię.
                  • zoe28 Re: Meteoryty - pomocy ! 17.08.06, 14:15
                    Witam !
                    Dziś wreszcie doczekałam się przesyłki z Tagomago, czekałam dokładnie tydzień,
                    ale strasznie mi się dłużyło :)
                    Meteoryty oryginalne, a to najważniejsze. Jescze ich próbowałam, zrobię to
                    wieczorem :)
                    Dostałam też próbkę perfum.
                    Podsumowując, sklep na szóstkę z plusem.

Pozdrawiam
                    • zoe28 Re: Meteoryty - pomocy ! 17.08.06, 23:31
                      Już po pierwszym makijażu - jestem zachwycona i zaskoczona. Po recenzjach na
                      wizażu zaczęłam się obawiać, że puder uwydatni moje pory i będzie migotał na
                      całej twarzy, nawet tam, gdzie nie powinien - nic z tych rzeczy. Można nawet
                      powiedzieć, że matuje, czego doprawdy się nie spodziewałam :)
                      Można też powiedzieć, że Beige Chic to wersja uniwersalna, dla każdej
                      karnacji, koloru włosów itp. bo efekt muskania skóry kuleczkami jest
                      delikatny aczkolwiek wyrazisty.
                      Cera wygląda zdrowiej, makijaż pełniej. Jestem bardzo zadowolona i mam zamiar od
                      jutra rozpocząć meteorytowe eksperymenty.

Btw już zaczynam zastanawiać się nad zakupem wersji zimowej:)

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka