rose_marine 20.08.06, 00:05 czy któraś nas niemile zaskoczyla co do jakiejs firmy prowadzacej sprzedaz bezpośrednią? jeśli tak to jaka? i dlaczego? co takiego sie wydarzyło że mamy związane z nią niemiłe wspomnienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziuuunia Re: mój uraz do .. 31.01.07, 22:27 Widze ze malo osob odwiedza to forum. szkoda. Jako pierwsza opowiem o tym jak kilka razy zawiodlam sie na firmie AVON. Bardzo czesto zdarzalo sie tak ze zamowilam pewien produkt, owszem byl na zaznaczony na fakturze ale w paczce go nie bylo!!!! w takich sytuacjach nie wiedzialam co mam zorbic...bo jak udowodnie brak jakiegos produktu:(...inna sprawa bylo to ze kiedys przyslzy dwa szampony nie takie jakie zamowilam, zworcilam je rzadajac wymiany na inny rodzaj danej serii...niedorzeczne bylo to ze szampony nie przyszly a ja musialam doplacic do rachunku..tak wiec stracilam potrojnie bo musuialam zaplacic za przesylke, doplacic do rachunku i stracic produkty... mam nadzieje ze nikogo takie sytuacje nie spotykaly. Pozdrawiam serdecznie wsyzsktie konsultantki i konsultantow!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
pszytulaneczka Re: mój uraz do .. 07.02.07, 14:09 Cześć. Ja jestem konsultantką Oriflame, wedle ścisłości wyjaśnię jak to jest u "nas". Gdy zamawiamy dane produkty wiele osób odbiera je osobiście w oddziale firmy (lub filii albo bniurze regionalnym). Na miejscu (od razu po zamówieniu) dostajemy paczkę/kosz z zamówionymi przez nas produktami i fakturą, sprawdzamy na miejscu czy wszystko się zgadza i jeśłi cos jest nie tak to natychmiast zgłaszamy to w okienku pokazując fakturę i od razu albo dostajemy to czego nam brakuje, albo proukt wqymieniany jest na inny lub jeśłi na fakturze jest coś, czeog nie chciałymy zamówić to wystawiana jest faktura korygująca i dostajemy zwrot pieniędzy (zwrot w formie obniżenia kolejnej faktury o daną kwotę) i oczywiście my oddajemy produkt, którego nie chciałyśmy. NIgdy nie słyszałam aby ktokolwiek miał jakiekolwiek problemy ze zwrotem. W momencie gdy zamaiwamy kosmetyki z dostawą do domu poprostu wypełniamy druk reklamacji i reszta odbywa się podobnie. Konsultanci ufają firmie, a firma nam. nie ma opcji aby ktoś podważył naszą prawdomówność. Odpowiedz Link Zgłoś
rose_marine Re: mój uraz do .. 07.02.07, 16:20 pszytulaneczko... w tym wątku ludzie piszą jaka firma ich powiedzmy.. zdołowała Ty zaczynasz pisac o oriflame. Czyżbyś miała z tą firmą problemy? Myślę, że nie ponieważ wypowiadasz się na jej temat pozytywnie ;) Pozdrawiam wszystkei czytające :) Odpowiedz Link Zgłoś
zorina Re: mój uraz do .. 08.02.07, 22:42 Narazie w tym wątku "ludzie" niewiele piszą ;) Może taki był twój zamysł, ale faktem jest, że pierwsze pytanie brzmi: "czy..." W związku z tym wydaje mi się, że mogę napisać, że "nie". Przykro mi, że mam tylko pozytywne doświadczenia... :P Odpowiedz Link Zgłoś