kassi_23 16.09.06, 13:40 naprawde skuteczny czy tylko dobra reklama ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
komyszka Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 16.09.06, 14:38 u mnie zaskutkował. choc łupież wrócił po jakimś czasie (około roku poźniej o ile pamieć nie myli). wypróbowałam wówczas head&shoulders i nie dosc ze specyfik tanszy to i duuuuzo skuteczniejszy- łupiezu nie mam do dzis a mijają juz 3 lata:) Odpowiedz Link Zgłoś
majka_martyna do komyszka 16.09.06, 15:29 a dlugo stowalas za nim tezultaty były ? lupież mam maly, najgorszy ten świąd Odpowiedz Link Zgłoś
komyszka Re: do komyszka 16.09.06, 16:03 ale który szampon? nizoral na pewno krócej- tak jak jest w przepisie uzytkowania. h&s nieco dłużej- zużyłam 2 duże butle tego specyfiku (wtedy był o ile dobrze pamiętam w butelkach chyba po 400 ml). i łupieżowi good-bye:) natomiast jak oba szmpony działaja na świąd skóry głowy -nie mam pojecia. ja tego problemu nigdy niem miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
jagawel Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 28.09.06, 16:07 Bo to trzeba myć raz na 2 tygodnie, nawet jak już łupież zniknie. Dla mnie H&S był za słaby, w każdym razie sobie nie poradził. Na chwilę łupież znikał, ale tak naprawdę to grzyb cały czas był i zaraz zaczynało się to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
drab5 Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 29.09.06, 17:01 Ups, to po co ja tak często myłem? Ech... dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
herkuleska Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 16.09.06, 15:49 polecam:)jak najbardziej:) przetestowany przezemnie z bardzo dobrym efektem:) Odpowiedz Link Zgłoś
majka_martyna do Herkuleska 16.09.06, 18:21 czy towarzyszył Tobie świąd głowy ? po jakim czasie zauwazyłas efekty ? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska T-Gel 16.09.06, 21:57 U mnie najlepiej dziala T-Gel Neutrogeny na lupiez i luszczyce. (trzeba o taki poprosic, bo jest kilka wersji) Odpowiedz Link Zgłoś
herkuleska Re: do Herkuleska 17.09.06, 11:34 majka_martyna napisała: > czy towarzyszył Tobie świąd głowy ? po jakim czasie zauwazyłas efekty ? owszem towarzyszyl,efekty zauwazylam szybko,nie chce przeklamywac teraz,bo tych klopotow od tamtego czasu nie mam ,ale zdaje sie ze po drugim myciu.. Odpowiedz Link Zgłoś
billythefreak Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 19.10.06, 16:40 Nie tylko na Tobie. Ogólnie jest znany z tego, że trybi jak siemasz i to bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_zdziska Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 20.11.06, 17:08 Na przykład na mnie zadziałał. Nie pamiętam ile to trwało dokładnie, ale jakoś tak bezboleśnie przeżyłam ten łupież. Odpowiedz Link Zgłoś
manitu13 Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 16.09.06, 22:12 naprawde bardzo skuteczny.. Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa_poludnia Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 17.09.06, 11:48 Najlepsze są szampony przeciwupieżowe odp. dla Twojego typu włosów np: właśnie Nizorel i o wiele tańszy Head & Shoulders. Przy pozbywaniu się upieżem warto też pamiętać o tym by: - przed myciem głowy dokładnie rozczesz włosy. Zanieczyszczenia i obumarłe komórki skóry dadzą się łatwiej wypłukać. - Używać szamponu przeciwłupieżowego odpowiedniego do Twojego typu włosów. - Unikać zbyt silnego masowania skóry głowy w trakcie mycia. - Dokładnie spłukiwać włosy! Spłukiwanie powinno trwać pięć razy dłużej niż wmasowywanie szamponu. - Unikać suszenia włosów suszarką. Jeśli już musisz to robić ustaw nawiew na zimne powietrze i skróć czas suszenia do minimum. # Używaj produktów sprawdzonych i wysokiej jakości. Tanie produkty lub podróbki częściej uczulają i powodują podrażnienia skóry głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkmasta Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 04.10.06, 16:44 To prawda, że każdy przypadek jest inny, ale ja to jakoś nie jestem przekonany do tych zwykłych szamponów, a podróby Nizoralu to już w ogóle poracha moim zdaniem. Tam tak naprawdę nie ma pewności co się znajduje. Niby jest ten sam sklad, ale nikt na to nie daje gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
majka_martyna Dzieki Wam, jeszcze pytanie 17.09.06, 11:56 jak dbacie o takie włosy z łupiezem, łojotokiem ? był czas gdy miałam bardzo podrazniona skóre głowy, i swedziala i bolała. Scieprox bardzodobrze zaleczyl podraznienie ale nie poradził sobie z lupiezem,mam mały łupiezyk ale nie moge sie go pozbyc. Jakich odzywek uzywacie ? przesuszaja mi te szampony włosy wiec musze uzywac do włsoów suchych,posiadam elseve żółtą. Jakies rady ? moze jakas masc dobra na łojotok albo jakis płyn Odpowiedz Link Zgłoś
karioka11 Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 18.09.06, 15:35 Szczerze mowiac znalazlam inny, lepszy - Denorex, w aptece, w saszetkach lub butelce, z odzywka lub bez, troche tanszy od nizoralu. Swedzenie przechodzi po 1. myciu, lupiez po 2,3. Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 18.09.06, 15:46 Nizoral jest drogi jak piorun, a jeszcze ta pojemnosc....U mnei najlepszy okazal sie Vichy Dercos zielony - tylko on sobie poradzil lupiezem i lojotokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kassi_23 ;( 18.09.06, 17:51 os Nizoralu dostalam tylko wiekszego lupiezu, i ten świąd dokuczliwy :( juz sama co kupic,próbowac czy olać :( Odpowiedz Link Zgłoś
hetan Re: ;( 19.09.06, 15:25 Wygląda na to, że Twój problem jest juz nieco poważniejszy. Tak bywa, ale nie martw się. Da się na to pomóc. Sugeruje wizytę u dermatologa. Leczenie pewnie kilkuetapowe, bo w łupeżu tłustym nie jest tak łatwo, jak przy suchym, ale to się da zrobić. Skutecznie :) Co do włosów: Wiem, że miło byłoby od razu mieć je piękne i nieprzesuszone, zdrowe mocne... ale nie zawsze da się wszystko na raz: najpierw trzeba zadbać o skórę, usunąć przyczynę. Włosy się same poprawią, kiedy usuniesz łupież i zaczniesz o nie dbać. W przypadku lekkiego i suchego łupieżu wystarczają szampony dziegciowe. Co prawda śmierdzą (cos jak kiełbasa i suszone śliwki), ale spokojnie. ten zapach nie utrzymuje się na włosach. Skuteczność dopiero po pewnym czasie, świetne w profilaktyce. Pozdrawiam, Hetan Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 19.09.06, 09:26 Moim zdaniem naprawdę skuteczny, o ile uzywa sie go zgodnie z instrukcją, Head&Shoulders przy nim to totalny badziew. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczek_168 Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 19.09.06, 13:30 mialam i nizoral i szampon dermena<jakis aptekowy> i oba sampony tylko wzmogly lupiez i przetluszcanie ;/ nawet jak je stosowalam dluzej myslac ze to tylko przejsciowe to zero efektow,mam lepsze wlosy po np szamponie joanny z rzepa Odpowiedz Link Zgłoś
trener14 Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 02.10.06, 17:14 :) mocne słowa, chociaż w sumie to się z nimi zgadzam. Trochę taki marketing to niby znakomite działanie szamponów drogeryjnych na łupież. To możliwe chyba tylko w reklamach. Odpowiedz Link Zgłoś
drab5 Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 13.10.06, 17:25 No trochę? Weźcie mi nie mówcie, bo co ja się kasy nawydawałem na nie w nadziei, że zadziałają... Odpowiedz Link Zgłoś
inecita Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 19.09.06, 16:28 Moje objawy: swędzenie, krosty, łojotok, czasem tłusty łupież ot po prostu ŁZS Skutkował Nizoral i Selsun Blue, bardzo dobrze działala czerwony Freederm oraz brązowy Polytar, oba są z dziegciem i smierdzą, ale bardzo dobrze działają, niezły jest Kertyol firmy Ducray. Totalnie nie działało mycie szamponami bez mydła np dla dzieci albo ziołowymi z mydlnicy lekarskiej. Do d**** nadają się tez supermarketowe szampony typu Head & Shoulders Jesli cierpisz na łojotokowe zapalenie skóry to moje rady powinny okazac się dobre, bo znam tę chorobę od lat. Z tanich szamponów gdy juz sprawa jest zaleczona dobry jest szampon i odzywka Joanna z rzepą, z resztą to była jedyna niepoodrazniająca mojej skóry odzywka. Odpowiedz Link Zgłoś
inecita Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 19.09.06, 16:30 aha i jesli to ŁSZ to omijaj DERMENĘ bo maksymalnie zaostrzyła mi objawy. Kup sobie tez tonik neril do wcierania. Z kolei tonik Joanny Rzepa jest w tym przypadku do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
bibeczka Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 09.10.06, 17:57 Rzepa jest super, ale nie na łupieża czy łojotok. Ja na białe paskudztwo Nizoral stosowałam i jakoś działał, bez problemowo wręcz. Odpowiedz Link Zgłoś
fortuitous_girl Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 19.09.06, 20:50 Ja osobiscie polecam Nizoral. Mozesz np kupic w aptece Nizoral w saszetce za okolo 3zl na probe. Nie musisz kupowac calego. Kiedys mialam lupiez (wiecej jak 5lat temu) juz nie wrocil:). Stosowalam Nizoral. Dla odmiany - na mnie te tansze szampony nie podzialay (czyli te z "kosmetycznych", a nie z apteki). Moja mama za to uzywa czasem Selsun Blue (z siarka) ponoc tez dziala na lupiez/lojotok (Abbott'a, tylko czy one dalej sa Abbotta?). Z innych sposobow polecam stosowanie zabiegow pielegnacyjnych na wlosy - nafty. Nafta rowniez ma "przy okazji" dzialanie przeciwlupiezowe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 04.10.06, 18:16 Jeżeli przyczyną łupieżu jest przede wszystkim nadmierne namnożenie grzybków (bytujących normalnie na powierzchni skóry, a u łupieżowców :) rozmnażających się za bardzo), to Nizoral jest bardzo skuteczny. Jeżeli łupież i świąd wynikają z alergii albo podrażnienia skóry głowy, to oczywiście Nizoral nic nie da. Wtedy trzeba odstawić wszystkie odżywki, pianki, żele, woski i inne cuda na kiju, po czym kupić szampon o jak najkrótszej liście składników. Szampony z dziegciem - np. Polytar - są skuteczne w obu tych wypadkach, bo po prostu zmniejszają szybkość narastania naskórka i złuszczania go. Natomiast Head and Shoulders jest do bani w obu przypadkach, bo na łupież "grzybowy" nie pomaga (za mała koncentracja składników), a łupież z podrażnienia tylko zaostrza, bo zawiera kupę niepotrzebnych cudów typu silikony i inne spieniacze. Odpowiedz Link Zgłoś
jagawel Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 05.10.06, 17:09 No i właśnie o to biega. Zwykły szampon nie daje rady. Nareszcie ktoś mnie rozumie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bibi.mal Neutrogena!!! (niestety śmierdzi) 13.10.06, 17:59 A ja po kilku latach walki i używania chyba wszystkiego, co tylko możliwe do walki z łupieżem i wspomnianym już "swędzeniem" głowy odkryłam absolutną rewelację!!! Szampon NEUTROGENA - Ichy hair (albo jakoś tak bardzo podobnie). Jest to szampon dostępny w niektórych aptekach, jest w biało-niebiesko-żółtym kartoniku, sam szampon jest w przezroczystej butelce, a płyn jest koloru brązowego... Dostępny w 2 pojemnościach: 100 i 200ml. Jest rewelacyjny! Jedyną jego wadą jest fakt, że śmierdzi (jego zapach przebija się czasami pomimo faktu, że po jego zastosowaniu myję jeszcze włosy "normalnym" szamponem i nakładam na włosy pachnącą odżywkę). Mi pomógł. Przede wszystkim nie wysusza włosów tak jak Nizoral, jest dużo skuteczniejszy niż np Nizorelle i inne apteczne polskie i zagraniczne dostępne specyfiki. Naprawdę warto spróbować! Odpowiedz Link Zgłoś
katinka555 polecam Cerkosol 10 13.10.06, 20:16 zamiast szamponow polecam Ci plyn do pielegnacji suchej albo podraznionej skory, takze z lupiezem albo swiadem, do wcierania w skore glowy np na noc. rano myjesz glowe i po kilku takich aplikacjach problem znika jak reka odjal ;) preparat (przepisuje teraz z buteleczki): doskonale nawilza i wygladza naskorek, oraz skutecznie usuwa objawy nadmiernego zluszczania i rogowacenia skory. plyn jest w fajnych buteleczkach 75g, w aptekach, za ok. 11zl. super wydajny! dla mnie rewelacja, zwlaszcza ze wlosy po stosowaniu sa sliskie i lejace :) Odpowiedz Link Zgłoś
bibi.mal Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 14.10.06, 18:59 Skoro tak działa na włosy - spróbuję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
trener14 Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 16.10.06, 17:17 I dobrze robisz. Moja siostra mi kiedyś kazałą użyć tego nizoralu, bo już nie mogła na mnie patrzeć :) Udało się, a najlepsze, że nawet ja ogarnąłem jak z niego korzystać :) Odpowiedz Link Zgłoś
gisselea Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 16.10.06, 18:50 rozróznijmy wątki, na łojotok nie pomogą dostępne szampony. Nizoral można używac i owszem , ale sam szmpon nie wyleczy łojotoku. Zalezy tez w jakim jest łojotok stanie i w jakim stanie jest skóra głowy. Widziałam juz całkowite wyłysienia przy łojotokach. Potrzebny będzie dobry dermatolog i nieststy sterydowe płyny do wcierania skóry głowy. Jeśli potrzebujecie dobrego dermatologa na śląsku chętnie podam adres. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
heather4 Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 17.10.06, 09:33 używałam już prawie wszystkiego, nizoralu, neutrogeny, oilatum itd, ale jedynym szamponem który mi pomógł to Farmona Farmed. Używam go teraz nonstop, bo po wszystkim innym dostaję łupieżu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabira Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 17.10.06, 09:56 Znajoma farmaceutka poleciła mi na łupież szampon Triazol - firma DUCRAY i faktycznie jest bardzo skuteczny, już po kilku myciach zniknęło dokuczliwe swędzenie, a potem szybko rozprawił się z moim łupieżem.Do tej pory używam go profilaktycznie co jakiś czas. Polecam. Z tej firmy jest jeszcze Kertyol na łupież tłusty, ale tego nie stosowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
donkajto Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 18.10.06, 16:35 Nie znam tej marki zupełnie. W sumie to żaden ze mnie znawca. Zawsze nizoral wystarczał i nie było szukania po aptekach i sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
jagawel Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 20.10.06, 15:03 No ja miałem okazję sporo szmaponów wypróbować, ale jakoś na nizoralu się zatrzymałem. Odpowiedz Link Zgłoś
jagawel Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 17.10.06, 16:53 Nie obraź się, ale dziwny z Ciebie przypadek :) Pierwsze słyszę żeby ktokolwiek dostał po Nizoralu łupieżu. Raczej to w drugą stronę działa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelline Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 21.11.06, 13:10 Czemu niestety sterydowe płyny do wcierania? Też mam ostatnio jakiś problem, kiedyś miałam gęste i mocne włosy ale od prau lat odnoszę wrażenie, że mam ich coraz mniej niestety, włosy maluję 1-2 razy na rok, biorę tabletki antykoncepcyjne ale one to chyba powinny pomagać na włosy ale chyba w ogóle nie pomagają. Mam teraz włosy cienkie i delikatne, szybko mi się przetłuszczają, to znaczy skóra głowy, jakiś czas temu mogłam jeszcze włosy myć co 2 dni a teraz jest to niemożliwe po prostu, muszę myć codziennie a mam długie włosy (i nie radzcie mi, że mam obciąć bo nie obetnę), na skórze głowy mam jakieś krostki, mało, parę, no ale są a gdzieniegdzie skóra mi się łuszczy. Nie wiem, czy to łupież tłusty? Idę do dermatologa ale nie wierzę, że mi pomoże. Chcę wyleczyć skórę głowy, co polecacie? Jakie szampony, wcierki, leki, witaminy? Odpowiedz Link Zgłoś
donkajto Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 22.11.06, 18:42 Uspokój się, łupież można zupełnie wyleczyć. Nie tylko mi się udało nizoralem go doszczętnie zgnębić. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkmasta Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 24.11.06, 16:39 No dokładnie, dzisiaj już nie ma śladu po moim prześladowcy. Zrobiłem jak donkajto i jest w porządku. Zresztą znam jeszcze kilka osób, które tak samo sobie poradziły. Odpowiedz Link Zgłoś
jagawel Re: Nizoral , łupiez,łojotok -doswiadczenia. 30.11.06, 16:47 Bo to standard. Nie ma co wydziwiać, moim zdaniem nizoral jest najlepszym lekiem na naszym rynku. Ale to tylko moja prywatna opinia :) Odpowiedz Link Zgłoś