Dodaj do ulubionych

zaskórniki

06.10.06, 13:24
Witam
Odkąd pamietam miałam piękną cerę nigdy nic mi nie wyskakiwało na twarzy od
biedy raz na jakiś czas drobna krostka, a tak od kilku miesięcy pojawiły mi
się zaskórniki przede wszystkim na czole wygląda to niezaspecjalnie żle się z
tym czuję. Możecie mi polecić jakieś dobre kosmetyki będę wdzięczna.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marghot Re: zaskórniki 06.10.06, 13:28
      przeszukaj forum - najczęsciej pojaiwają się tu [propozycje: effaclar, acne
      derm, celanance...
    • meiga Re: zaskórniki 06.10.06, 13:37
      Jeśli tych zaskórników nie jest bardzo dużo, to możesz zacząć używać Effaklaru K
      (np. żel do mycia i krem), a z mocniejszych rzeczy np. Lysanel Active na noc
      plus krem z filtrem na dzień. Z tańszych rzeczy np. Benzacne (kupisz w aptece
      bez recepty). Z domowych metod polecam zrobienie sobie raz na jakiś czas parówki
      np. z
      rumianku, nagietka, rozmarynu i maseczkę z płatków owsianych (zalewasz takie
      płatki ciepłą przegotowaną wodą i nakładasz wacikiem na buzię na ok. 20 minut).
      A poza wszystkim, to spróbuj wycierać buzię po myciu jednorazowym ręcznikiem
      papierowym.
    • o.lunia Re: zaskórniki 06.10.06, 13:47
      polecam maseczke rozgrzewajaca garnier z ekstraktem z ogorka, powinna pomoc.
      oprocz tego mozesz sprobowac acnederm, jesli regularne maseczki nie pomoga.
      maseczka z platkow owsianych to tez dobry pomysl.
      benzacne nie polecam, jesli nie masz wiekszych problemow, moze Ci za bardzo
      wysuszyc i zluszczyc skore - owszem, to dobra masc, ale raczej do ropnych
      zmian, nie zaskornikow
    • panitka Re: zaskórniki 06.10.06, 13:47
      Dziewczyny możecie napisać coć więcej o tych kwasach owocowych, u mnie z cerą
      nie jest aż tak żle więc chciałabym coś łagodnego, a strasznie napaliłam się na
      te kwasy.
      • meiga Re: zaskórniki 06.10.06, 13:58
        Lysanel Active raczej nie jest łągodny (ma dość dużą zawartość kwasów).
        Łagodniejszy jest Cleanance K z Avene, Effaclar K z LRP i już chyba najbardziej
        łagodny -Iwostin Purritin na noc.
      • panitka Re: zaskórniki 06.10.06, 14:19
        A wyjdę po tym z domu bo dziewczyny pisały na forum że czasami wygląda się
        tragicznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka