Dodaj do ulubionych

Pare pytan o... - GUAM

22.10.06, 02:45
Mam pare pytan odnosnie Guam-u, poczytalam cos niecos na ten temat na forum,
ale nie bylo tam nic konkretnego. Chodzi mi o to czy ktos, kto stosowal Guam
moze mi podac troszke dokladniejsze informacje na ten temat, niz tylko, ze
dziala:). Np.:
- jak czesto go stosowac
- w jaki sposob
- mniej wiecej na jak dlugo starcza 1kg GUAM-u
- jakie sa efekty i po jakim czasie i wszelkie inne informacje.

Zalezy mi, zeby zanim wydam ok. 300zl, dowiedziec sie, czy na pewno warto:).
Bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje na ten temat. Z gory bardzo
dziekuje i pozdrawiam:).
Obserwuj wątek
    • kathy-ann Re: Pare pytan o... - GUAM 22.10.06, 20:05
      hej,
      guam smaruje się na czyste, najlepiej wepeelingowane cialo (uda, pupa- w moim
      przypadku) i owijasz się szczelnie folia spożywczą i przykrywasz ciepłym kocem.
      Generalnie musi być ci cieplo w to poguamowane miejsce. Leżysz tak 1 godz. Na
      początku będziesz odczuwała pieczenie, szczypanie, tzn. specyfik działa.
      Proponuje zrobić takich zabiegów 10 w odstepach 2 max 3dniowych. Ja po takiej
      serii mialam ok 2cm mniejszy obwód w udach i cialko jak mój 2letni synek.
      Polecam. Acha, i guam kupowałam w necie. Kiedyś robiłam u kosmetyczki ale za
      zabieg płaciłam 100zł, więc po 2 razach podziękowałam pani a znajoma
      kosmetyczka powiedziala skąd ów guam wziąć.
      powodzenia.
      • kaska_84 Re: Pare pytan o... - GUAM 22.10.06, 23:43
        Dzieki:). Jeszcze jedno:), czy sa szanse (i jakie?), ze np. na mnie to nie
        zadziala i czy wiecie czemu jedni widza u siebie efekty po guamie, a inni nie?
        Czy jedno opakowanie kilogramowe starczy na 10 takich zabiegow? Napisalas, ze
        zrobic 10 zabiegow, co 2-3 dni - i co potem, czy te efekty sie utrzymuja i jak
        dlugo? Jak czesto powinno sie taka serie 10 'zabiegow' powtarzac? Przepraszam,
        ze tak zasypuje pytaniami, ale chcialabym sie jak najwiecej dowiedziec:).
        Aha :p, aa jak grubo sie smarowac tym guamem? Wystarczy cienka warstwa pokryc
        skore, czy trzeba dosyc grubo? Jeszcze raz z gory dziekuje.
        • othala76 Re: Pare pytan o... - GUAM 23.10.06, 12:39
          to może ja odpowiem:
          1. nie mam pojęcia dlaczego na jednych działa a na innych nie, zakładam, że
          jedni i drudzy robili sobie taki zabieg a nie powtarzali że to nie działa,
          2.1 opakowania z pewnością ci wystarczy na 10 zabiegów, zwlaszcza że warstwa
          guamu jest cieniutka, (jesli robisz uda i pupę tylko to nawet na 20)
          3. efekty się utrzymują długo pod warunkiem że dbasz o siebie, malo soli,
          cukru, trochę ruchu - czyli standard, bez 'fikołków'
          4. zabiegi można powtarzać co pół roku - chyba że masz jakiś straszny stan i po
          prostu trzeba więcej.
          Do całej kuracji polecam jeszcze dodać masaż szczotką z okrągłymi wypustkami na
          oliwce np. Ziaji Lipocel - u mnie to dalo fantastyczny efekt.
          powodzenia życzę i daj znać jak Ci poszło.
    • lalunia151 Re: Pare pytan o... - GUAM 22.10.06, 21:41
      Kup w necie, jest tego sporo na allego-pod nazwą guam albo błoto, a ze działa
      to napewno
      • kaska_84 Re: Pare pytan o... - GUAM 23.10.06, 18:49
        Dziekuje bardzo Wam wszystkim:)
        • iskierka4 Re: Pare pytan o... - GUAM 24.10.06, 07:43

hej. tez kiedys chodzilam na guam do kosmetyczki ale po czasie stwierdzilam ze
          sama sobie bede robic.

Stosowalam co 2 dzien, na to folia a nawet kupilam sobie takie foliowe spodnie
          co nie przepuszczaja powietrza co zwieksza efekt sauny. Na to zakladalam dres
          bawelniany i pod koldre aby bylo na maxa cieplo. Mi guam sprawia duza
          przyjemnosc. Na poczatku piecze ale po czasie robi sie przyjemnie i z reguly
          przysypialam. Po godzinie zmywa sie. Robilam co 2 dzien. 1kg starczyl mi "na
          styk" na 10 zabiegow a mam 45 kg, wiec jesli ktos jest wyzszy niz ja i ma inne
          gabaryty pewnie starczy na krocej. Aha ja smarowalam sobie posladki i uda do
          kolana. Ale guam mozna tez stosowac na brzuch i wogle cale cialo. Skora po nim
          jest bardzo jedrna, gladka i oczyszczona. efekt utzrymuje sie dosc dlugo. Co
          roku funduje sobie taka serie wiosna.

Ja polecam. mam nadzieje ze i Ty bedziesz zadowolona.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka