Dodaj do ulubionych

Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przyłączy

04.11.06, 19:45
WItam wszystkich:)
Chciałabym zrzucić około 3 kg - chodzxi mi głównie o brzuszek i biodra-które
ostatnio mi się nieco zaokrągliły. Kupiłam dzisiaj 3 kroki Systemu Slim
Figura Herbapolu. Od jutra zaczynam pić. Czy ktoś pijał te herbatki?
pomagają, czy nie bardzo. Zaznaczam, że ćwiczę (siłownia 1 raz w tyg.) i w
domku też - jak mam chwilę.
A może ktoś będzie pił raze ze mną? zapraszam - razem się poodchudzamy?:)
raźniej jakoś chyba nam będzie:)
Ktoś chętny??
Obserwuj wątek
    • monica_b Re: Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przy 04.11.06, 19:46
      moja mama pila, sasiadka tez. nic nie daje.
      • fifkaa Re: Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przy 04.11.06, 20:21
        je też piłam... nic nie pomaga:)
        • tonieja77 Re: Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przy 04.11.06, 20:57
          tez piłam,zero efektu.
    • bunny.tsukino Re: Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przy 05.11.06, 08:00
      Takie herbatki są w stanie jedynie wspomóc lub przyspieszyć działanie diety i
      ćwiczeń. Nie oszukujmy się, że wystraczy je pić jednocześnie zajadając się
      schaboszczakiem, bigosem i popijając colą i chudnąć (niestety, reklama w tv
      właśnie to sugeruje). Ja piję i łączę z dietą oraz wysiłkiem fizycznym i
      efekty są.
    • basiaplewik Re: Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przy 05.11.06, 08:55
      no właśnie, ale gdybyś była na diecie , ćwiczyła i nie piła tej "cudownej"
      herbatki też byś chudła :))) W ten sposób można zaliczyć każdy napój do
      odchudzaczy-nawet zwykłą kawę- ćwicz, bądź na diecie, i pij 3 razy dziennie
      małą czarną to zobaczysz jakie będą efekty :D
    • anula_a Re: Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przy 05.11.06, 17:45
      ja mogę kbicować, bo odchudzać sie nie muszę, ale miałam kłopoty z żołądkiem i ta pierwsza faza ze względu na skład bardzo pomaga na moje dolegliwości,
      druga też owszem pomaga na skołatany brzuszek, piję raczej z tego powodu, że smakuje mi, a poza tym doczytałam sie, że oczyszcza organizm - pokrzywa, werbena,
      natomiast trzecia sie nie nadaje do picia, jest obrzydliwa w smaku - jakaś taka słodka brrrr...
      ale zauważyłam, że po tej pierwszej faktycznie nie chce mi sie jeść, coś w tym chyba jest
      • rzesa20 anula 05.11.06, 17:52
        co w składzie tej pierwszej fazy jest dobre na żołądek??
        • anula_a do: rzesa20 05.11.06, 18:07
          I faza zawiera przede wszystkim: owoc kopru włoskiego i miętę pieprzową oraz owoc anyżu,
          zawiera też liść mate i nasiona guarany, te z kolei zawierają kofeinę, czyli działają pobudzająco na organizm
          poza tym jest jeszcze herbata czerwona (obniża poziom cholesterolu - to o to chodzi z tym spalaniem tłuszczu, a nie o chudnięcie)
          i coś o czym raczej nie słyszałam, musze więc sprawdzić w internecie- owoce garcinia cambogia - to podobno one zmniejszają apetyt i faktycznie zauważyłam, że rzeczywiście jem mniej po tej herbacie

w drugie fazie dobrze na przewód pokarmowy działa korzeń lukrecji, który rozkurczająco działa na mięsnie gładkie przewodu pokarmowego i korzeń cykorii - pobudzający wydzielanie soku żołądkowego oraz żółci czyli ułatwia trawienie,
          poza tym w II jest też zielona herbata - o jej zaletach nie nalezy chyba nikogo przekonywać, korzeń mniszka, pokrzywa, werbena i także guarana
          • anula_a Re: do: rzesa20 05.11.06, 18:19
            tyle znalazłam o tych owocach garcinia cambogia:
            zawierają kwas HCA (kwas hydroksycytrynowy) znajduje się tylko w małych ilościach w roślinach, jego bogatym żródłem jest Garcinia cambogia. HCA zabrania przemianie węglowodorów na zapasy tłuszczowe przez inhibicję reakcji enzymów. Jego struktura chemiczna jest podobna do struktury kwasu cytrynowego, który znajduje się w płodach cytrusowych. Tłumi apetyt do jedzenia i popiera stratę na wadze.Badania wskazały, że jedzenie 1 kg owoców garcyny przed jadłem powoduje stratę 450 g tłuszczu podskórnego za dzień.

• anula_a Re: do: rzesa20 05.11.06, 21:47
              teraz z uwagą przeczytałam co wkleiłam bez uważnego przeczytania w wątku o owocach garcinia cambogia,
              ale strasznie mi się podoba: o zabranianiu spalania WĘGLOWODORÓW na zapasy tłuszczowe,
              ...przed jadłem - jak swojsko brzmi mimo obcej nazwy owoców :)
              ale najlepsze jest to, że popiera stratę na wadze :)
              zastosowano wybitnie dowolne tłumaczenie, ale wesołe
              • rzesa20 Re: do: rzesa20 06.11.06, 19:16
                oooo! dziękuję Ci ślicznie za wyczerpującą odpowiedz:))) pytałam, bo chce
                zrzucić parę kg, a do tego mam kłopoty z żołądkiem i mnie zaciekawiło, bo
                napisałaś, że pomaga na dolegliwości z nim związane.
    • tiliam Re: Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przy 05.11.06, 20:47
      Zaczęłam dzisiaj pić- i chyba rzecywiście mniej chce mi się jeść. A obiadu to
      prawie nie mogłam całego zjeść - co wczesniej się nie zdartzało raczej:)
      Poćwiczę, popiję, przestanę się objadać -może da jakieś efekty:)
      • fifkaa Re: Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przy 07.11.06, 10:50
        "i chyba rzecywiście mniej chce mi się jeść. A obiadu to
        prawie nie mogłam całego zjeść - co wczesniej się nie zdartzało raczej"

to raczej siła podświadomości a nie herbatki:)

"Poćwiczę, popiję, przestanę się objadać -może da jakieś efekty:)"

Jak będziesz cwiczyć regularnie i się nie objadać efekty napewno będą i bez
        herbatki!
        • tini83 Re: Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przy 07.11.06, 14:38
          te herbaty sa do chrzanu. moj tesc pil i cierpial na bole glowy,brzucha i
          rozwolnienie a wszyscy dookola lacznie ze mna mysleli z jestem w ciazy. caly
          cza wymiotowalam albo bylo mi niedobrze, potrafilam z zajec wybiec z reka na
          ustach. miesiaczka mi sie zatrzymala
          • fifkaa Re: Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przy 07.11.06, 19:12
            ooo zapomniałam, mnie też żołądek nieźle bolał po tych herbatach!!
            • tonieja77 Re: Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przy 07.11.06, 20:01
              to mi teraz dałyście do myślenia bo własnie stosowałam te herabatki,efektu
              odchudzającego nie było ale miałam problemy z żołądkiem...czyzby to TO?!teraz
              na szczęście wszystko wraca do normy:)
          • anula_a Re: Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przy 08.11.06, 08:09
            tini83 napisała:

> te herbaty sa do chrzanu. moj tesc pil i cierpial na bole glowy,brzucha i
            > rozwolnienie a wszyscy dookola lacznie ze mna mysleli z jestem w ciazy. caly
            > cza wymiotowalam albo bylo mi niedobrze, potrafilam z zajec wybiec z reka na
            > ustach. miesiaczka mi sie zatrzymala

współczuję, ale wiesz może warto iść w tej sytuacji do lekarza, bo to nie jest
            normalna reakcja na ziołową herbatę,
            • iskierka4 Re: Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przy 08.11.06, 09:38
              na choroby zoladka najlepszy jest lekarz. szybko zdiagnozowana choroba jest
              latwiej leczona. nie pomoga zadne herbatki. ja mialam kiedys tez problemy z
              zoladkiem - ciagle mnie mdlilo i wissialam nad wc. sadzac ze ziola sa zdrowe
              pilam wiec codziennie rumianek, miete, koperek, czasem lipe czy szalwie nitd.
              ja bardzo lubie ziolowe herbaty. i okazalo sie ze przez nie zalatwilam sobie
              tak zoladek, bo pobudzaja wydzielanie zolci i w gastroskopii okazalo sie ze mam
              za duzo zolci i przez nia ciagle wymiotuje. przepisano mi tabletki a leczenie
              trwalo ok 6 m-cy. do dzis zle sie czuje jak zjem nie odpowiednie potrway ale na
              codzin starm sie ich unikac i herbatek sczzegolnie z szalwi i lipy.
              • rzesa20 Re: Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przy 08.11.06, 10:04
                z ziół to dziurawiec, siemie lniane i rumianek są dobre na żołądek. ja też leczę
                się na żołądek (helicobacter pylori). konieczny jest lekarz i antybiotyki , ale
                przede wszystkim także dieta, bo bez niej niestety nie będzie takich rezultatów
                i będą nawroty.
                • tonieja77 Re: Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przy 08.11.06, 17:42
                  jesli bierzesz antybiotyki to powinny ci zlikwiodować helikobakterie i nie
                  będzie nawrotów-moja mama miała pół życia problemy z żołądkiem,wykryto
                  heliko...zaczeła brac antybiotyki i od jakiś 10lat ma problem z głowy:)
            • tini83 Re: Slim Figura - 3 kroki Herbapolu -kto się przy 08.11.06, 12:12
              moze i nie ale nie wszystko ludziom sluzy. na przyklad po jakichkolwiek
              orzechach i jakiejkolwiek ich ilosci boli mnie zoladek. czasem cos pozornie
              nieszkodliwego moze dac niezle w kosc to zalezy od organizmu. a jak przestalam
              ja pic to od razu wszystko przeszlo, na drugi dzien pojawila sie miesiaczka.
              tesz bym nie wpadla na to ze to po herbacie. tesciowa poradzila mi zeby ja
              odstawic. a efektow zadnych nie zauwazylam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka