Dodaj do ulubionych

Guerlain, Fleur de Teint

08.11.06, 20:34
znacie ten podkład, jakie jest wasze zdanie?
Obserwuj wątek
    • baba06 Re: Guerlain, Fleur de Teint 09.11.06, 12:54
      www.luxlux.pl/artykul/572/podklad_guerlain
      nikt go nie "probował"
      • snowbabe Re: Guerlain, Fleur de Teint 13.11.06, 08:38
        Używałam wyłącznie próbki - moją mieszaną cerę przesuszył potwornie (nakładałam
        go jak zawsze podkład - na serum i krem). Bardzo mocno kryje, trudno uniknąć
        efektu maski. Moim zdaniem - do cery zdecydowanie tłustej.
        • venus22 Re: Guerlain, Fleur de Teint 13.11.06, 08:59
          tez nie uzywalam,
          ale jest rodzaj ULTRA MAT i Moisturising Foundation
          Ultra Mat jest extra matujacy a wiec ma wieksza absorpcje faktycznie moze
          lepiej nadawac sie do cery tlustej a Moisturising to znaczy nawilzajacy.

Venus
          • the.main.gosc Re: Guerlain, Fleur de Teint 13.11.06, 11:43
            mam beige naturel normalny i beige clair "ultra mat". oba rewelacyjne, ale
            pierwszy niestety nie nadaje sie na strefe T, bo sie swieci i trzeba pudrowac.
            ultra mat jest idealny. uzywam ich jednoczesnie, beige naturel na gorna czesc
            policzkow, ultra mat na czesc T.
            efekt maski jest niemozliwy. rozne rzeczy mozna wypisywac, ale bez przesady,
            lepij wiedziec o czym sie pisze.
            • snowbabe Re: Guerlain, Fleur de Teint 13.11.06, 16:55
              Uwierz mi wiem..
              Jak to zwykle z podkładami bywa - wszystko to kwestia gustu.
              • the.main.gosc Re: Guerlain, Fleur de Teint 13.11.06, 18:44
                jak to zwykle z podkladami bywa ? :))) zalezy z jakimi, bo fleur de teint, jak
                sama nazwa wskazuje, z "fond" de teint nie ma wiele wspolnego :) zalezy tez
                jaka ma sie raczke, jesli zbyt hojna, to maska powstanie, ale ... prawdziwie
                kapiaca ;)
                fleur de teint nadaje sie do cery z natury dobrej, lepiej pokrywa niz te
                wszystkie embelliseurs (npYSL), ale niczego nie kamufluje, bo nie moze, po
                prostu taka ma teksture. naprawde nie wiem jak sobie te maske z fleur de teint
                zrobilas :)
                ja ten kosmetyk uwielbiam, bo nie lubie mocnego, widocznego makijazu.
                • venus22 Re: Guerlain, Fleur de Teint 13.11.06, 23:31
                  czasami o tworzeniu sie maski decyduje co sie nalozylo POD podklad.

'fleur' o ile sie nie myle to po francusku kwiat a "teint" to kolor, odcien,
                  farba,
                  i mysle ze jest to w nazwie poniewaz akurat ten rodzaj tego Guerlain podkladu
                  zwiera ekstrakt z rozy,
                  i w sumie jest to jakby "podklad koloryzujacy zawierajacy ekstrakt z kwiatu
                  (rozy)".

Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka