27.11.06, 12:09
witam!
Od pewnego czasu stosuje na noc Effeclar k, w dzień nakładam na twarz krem
nawilzający Iwostinu z filtrem. Jestem bardzo zadowolona z efektów: twarz jest
wyraźnie czystsza, skóra gładsza, jaśniejsza. Ale tak juz jest, że apetyt
rośnie w miarę jedzenia i tak pomyślałam, żeby sięgnąć po jakiś mocniejszy
kwas. W kafeterii trafiłam na recenzje 2 produktów z kwasami: 1)Dr Noyle's-
Zel z kwasami owocowymi na noc i 2)Freeman's Aha Moistursing Lotion. Czy
znacie je i czy wiecie gdzie dostać ten drugi (pierwszy jest dostępny na
Allegro i w esentia.pl)Dzięki za wszelkie info i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: kwasy 28.11.06, 14:00
      te kosmetyki są mnie znane, gdyż są trudniej dostępne. popularniejszy jest np.
      Lysanel Active (tonik lub krem) czy Diacneal, które kupisz w aptece. te kremy
      zawierają jednak kwasy AHA, nie BHA, jak Effaclar K, zatem nie można ich używać
      np. przy cerze naczynkowej. a jakiego dokładnie kremu z filtrami używasz? czy
      to jest ten z SPF 20? jeśli tak, to przy mocniejszych kwasach musisz sięgnąć po
      coś lepszego, gdyż ten krem ma za niskie filtry i w dodatku niestabilne.
      Iwostin ma fotostabilne filtry w serii Solecrin, są tam 3 preparaty do wyboru.
      • zielonaherbata7 Re: kwasy 28.11.06, 14:54
        justa_79 napisała:

> te kosmetyki są mnie znane, gdyż są trudniej dostępne. popularniejszy jest np.
        > Lysanel Active (tonik lub krem) czy Diacneal, które kupisz w aptece. te kremy
        > zawierają jednak kwasy AHA, nie BHA, jak Effaclar K, zatem nie można ich używać
        >
        > np. przy cerze naczynkowej. a jakiego dokładnie kremu z filtrami używasz? czy
        > to jest ten z SPF 20? jeśli tak, to przy mocniejszych kwasach musisz sięgnąć po
        >
        > coś lepszego, gdyż ten krem ma za niskie filtry i w dodatku niestabilne.
        > Iwostin ma fotostabilne filtry w serii Solecrin, są tam 3 preparaty do wyboru.

Dzięki za odpowiedź. Rzeczywiście, teraz używam Kremu nawilżającego Iwostin z
        filtrem 20, a więc pomyślę nad mocniejszym filtrem. Dzięki serdeczne za
        wskazówkę w tej kwestii. Niby logiczne - mocniejszy kwas to mocnieszy filtr, ale
        nie pomyślałam o tym. Pozdrawiam
      • arieska Re: kwasy 28.11.06, 15:46
        justa_79 napisała:

> te kosmetyki są mnie znane, gdyż są trudniej dostępne. popularniejszy jest np.
        > Lysanel Active (tonik lub krem) czy Diacneal, które kupisz w aptece. te kremy
        > zawierają jednak kwasy AHA, nie BHA, jak Effaclar K, zatem nie można ich używać
        >
        > np. przy cerze naczynkowej.

To ja juz zglupialam-dermatolog mowila mi, ze Diacneal zawiera kwas (lub kwasy,
        niestety nie pamietam, co konkretnie miala na mysli), ktory na dluzsza mete moze
        wrecz polepszyc stan takiej cery (obkurcza lub wzmacnia naczynka).
        • justa_79 Re: kwasy 28.11.06, 16:35
          owszem, zawiera retinaldehyd, ale kwas glikolowy też w nim działa i większość
          osób z cerą naczynkową odczuwa przy Diacnealu bardziej negatywne skutki
          działania AHA niż pozytywne retinaldehydu. lepiej wybrać coś z retinaldehydem,
          a bez AHA - Diroseal, Ystheal, Eluage.
          • arieska Re: kwasy 28.11.06, 18:12
            justa_79 napisała:

> owszem, zawiera retinaldehyd, ale kwas glikolowy też w nim działa i większość
            > osób z cerą naczynkową odczuwa przy Diacnealu bardziej negatywne skutki
            > działania AHA niż pozytywne retinaldehydu. lepiej wybrać coś z retinaldehydem,
            > a bez AHA - Diroseal, Ystheal, Eluage.

Uff, czyli jednak dobrze z moim sluchem. Zapytam o to wszystko przy najblizszej
            kontroli :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka