jaonna1 21.12.06, 11:01 jak mam sobie z nim poroadzić-broda spuchnięta boli jak cholera, chciałam wydusić ale sie nie da-tak jakby tam nic nie było.przeczekać az sam sie wchłonie-wygladam jakby mnie ktos uderzył. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pomidorekk Re: bolacy Syf na brodzie 21.12.06, 12:22 dwa dni temu pytałam się o to samo. wybrałam wizyte u kosmetyczki - polecam bardzo- zdezynfekowała, wydusiła ropę (od samodzielnego dłubania wdał sie stan zapalny, dlatego boli cie pół brody jak mnie). miałam dwóch takich gości na brodzie- po 2 dniach sa ledwo widoczni, byli potężni i rozpdrapani przez mnie, więc proces gojenia jest wolniejszy. Druga opcja- maść ichtionowa, która wszystko wyciagnie, ale to zalezy od pryszcza i trwa dłużej. nie polecam przysuszania , bo ropa długo bdzie siedziała i pryszcz wolno będzie sie goił. Odpowiedz Link Zgłoś
omniabulgari Re: bolacy Syf na brodzie 21.12.06, 13:32 ja w takich sytuacjach staram sie nei ruszac, nakladam na to podklad, potem lekko pudruje, w ciagu dnia tego wogole nei widac, mzoe minimalnei z bliska, a pod koneic dnia meijsce to robi sie tak wysuszone ze czesto strupek odpada samm na drugi dzien przy porannym myciu twarzy. Ale polecam regularne wizytu u kosmetyczki tak ra zna pol roku. Odpowiedz Link Zgłoś
snow.queen Re: bolacy Syf na brodzie 21.12.06, 15:53 Jeśli zostawisz pryszczyka samemu sobie będzie jeszcze jakis czas bolał i długo się goił. Warto iść do kosmetyczki, ktora go fachowo wydusi. Ból tylko przy zabiegu, ale za to później szybko się goi. Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: bolacy Syf na brodzie 21.12.06, 19:01 Maść pichtowa spowodowała u mnie wysyp bolących,podskórnych pryszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: bolacy Syf na brodzie 21.12.06, 21:47 Maść pichtowa to nie to samo co ichtiolowa. Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: bolacy Syf na brodzie 22.12.06, 16:30 jade.fox napisała: > Maść pichtowa to nie to samo co ichtiolowa Tego tego jest jeszcze więcej?! Ratunku Odpowiedz Link Zgłoś