Dodaj do ulubionych

nastoletnie rozstępy ;(

25.12.06, 20:50
mam dopiero 15 lat i już gdzie niegdzie rozstępy ;(
mam je na granicy ud z pachwinami, przedramionach i biuście ;(
nie jestem gruba. mam ciałko ale nie wylewa mi się ze spodni.
a biust mam nieduzy, nie wiem skąd tam się wzięły rozstepy.
na forum znalazłam takie kosmetyki:
Eveline Slim extra 3D
z firmy Ziajka
Stri Vectin
Galenic
Lireac
krem od Ava laboratorium kosmetyczne.
czy ze względu na mój wiek nie powinnam używać takich kremów?
jeśli tak to których?
a które dostane w aptece a które w drogerii?
czytałam jeszcze że do tego robi się masaż.
jak ten masaz dokładnie wygląda,jakie ruchy rękoma mam wykonywać?

pozdrawiam i z góry dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • syriana Re: nastoletnie rozstępy ;( 25.12.06, 21:24
      poszukaj w wyszukiwarce, jest długi i wyczerpujący wątek na ten temat

a w skrócie:
      przykra prawda jest taka, że jeżeli masz predyspozycje do rozstępów i już się
      tworzą, to raczej niewiele możesz zdziałać przeciw nim

waga raczej niewiele ma do ich powstawania
      uprawianie sportu też nie

taka uroda skóry
      • justa_79 Re: nastoletnie rozstępy ;( 27.12.06, 16:16
        syriana napisała:
        > waga raczej niewiele ma do ich powstawania
        > uprawianie sportu też nie

tu się nie zgodzę, wahania wagi i intensywne uprawianie sportu to jedne z
        najczęstszych przyczyn powstawania rozstępów. na niewystarczająco elastycznej
        skórze.
    • zapach_mimozy Re: nastoletnie rozstępy ;( 26.12.06, 09:15
      w wyszukiwarce znalazłam te kosmetyki, o wieku nic :(
      masaż domyślam się, że to mają być jakieś okrężne ruchy,
      ale czy mogę stosowac te kremy czy nie dalej nie wiem :(
      • syriana Re: nastoletnie rozstępy ;( 26.12.06, 11:11
        Twój wiek nie jest przeszkodą do stosowania kosmetyków, ale nie spodziewaj się
        rewelacyjnych efektów

jak masz dostać rozstępów, raczej i tak dostaniesz
      • martelinka Re: nastoletnie rozstępy ;( 26.12.06, 11:13
        żadnym kremem nie usuniesz rozstępów bo to po prostu pęknięta skóra gdyż brak jej elastyczności, możesz ew. używać zapobiegając powstawaniu nowych ale starych niczym nie usuniesz ... taka jest prawda ... wszystkie kremy czy balsamy mają takie samo zadanie i skład - od twojej kieszeni zależy który wybierzesz :) dodatkowo proponuje dużo ruchu i gimnastyki
        • yagiennka Re: nastoletnie rozstępy ;( 26.12.06, 12:48
          Nie opowiadajcie jej głupot że ma skłonności do rozstępów. Mi to wyglada na taki
          przypadek jak u mnie. Tez w tym wieku mniej więcej pojawiło się mi troche
          rozstępów, ale tylko na udach. Mysle że to jest efekt gwałtownego rośnięcia i
          rozwijania się z dziewczynki w kobietę, zaokrąglenia się kształtów. Ja poza tymi
          nigdy w życiu już nie dostałam ani jednego rozstępa :) A jak juz się wytworzą to
          faktycznie niewiele można poradzić, ale ja radze na te świeże stosować krem na
          blizny, nie pamietam jak on sie nazywa, w aptece powinni podpowiedzieć. Taki
          krem jak się stosuje na blizny po operacji. A oprócz tego używać zapobiegawczo
          kremu na rozstępy aby wzmocnić skórę. Jak przestaniesz się tak szybko rozwijać
          to powinno się zastopować. Uważaj aby gwałtownie nie zmieniac wagi i nagle nie
          przytyć dużo. Ruch i gimnastyka też wskazana, oprócz tego może masaż wodny pod
          prysznicem, są specjalne słuchawki prysznicowe z masażem, wszystko to wzmocni
          skórę.
          • arieska Re: nastoletnie rozstępy ;( 26.12.06, 14:06
            yagiennka napisała:

> Nie opowiadajcie jej głupot że ma skłonności do rozstępów. Mi to wyglada na tak
            > i
            > przypadek jak u mnie. Tez w tym wieku mniej więcej pojawiło się mi troche
            > rozstępów, ale tylko na udach. Mysle że to jest efekt gwałtownego rośnięcia i
            > rozwijania się z dziewczynki w kobietę, zaokrąglenia się kształtów.

Dokladnie, w okresie dojrzewania ta 'urocza' przypadlosc neka wiekszosc
            nastolatek bez wzgledu na wage, po prostu szybko sie rosnie.
            A do autorki-najbardziej chwale sobie Galenic Elancyl Concentre
            Vergetures-koncentrat na rozstepy. W aptekach internetowych i czasem na Allegro
            mozna kupic za ok. 85 zl, w normalnych aptekach (to marka apteczna)juz ponad 100
            zl. Ja potraktowalam nim stare rozstepy, ktorych nabawilam sie w Twoim wieku.
            Oczywiscie nie zniknely, ale nieco sie zwezily (niteczki zamiast dosc szerokich
            rozstepow), a faktura skory mocno sie wyrownala, tzn. "doły" wystepujace przy
            rozstepach prawie zniknely. Efekty po 2-3 miesiacach uzywania 2 x dziennie
            (wmasowuje sie tylko w rozstepy-miejscowo, produkt nieduzy, ale wydajny),
            niestety trzeba tu cierpliwosci. To jedyny preparat, po ktorym widzialam
            roznice. Jesli nie mozesz akurat tyle wydac to kup cokolwiek-zapobiegawczo, aby
            nie bylo nowych. To tez cos. Pozdrawiam.
          • syriana Re: nastoletnie rozstępy ;( 26.12.06, 17:46
            > Nie opowiadajcie jej głupot że ma skłonności do rozstępów.

przecież ma
            niektóre kobiety (i faceci zresztą też) mają rozstępy, inni nie
            są kobiety, które po kilku ciążach i latach karmienia nie mają ani jednego

kwestia uwarunkowań genetycznych, elastyczności skóry i itp.

ruch i gimnastyka owszem, zawsze, ale znam przypadki dziewczyn od dzieciństwa
            uprawiających sport i kicha, też mają

a w oliwki, które LIKWIDUJĄ rozstępy nie wierzę
            bo oliwka blizny nie usunie
    • pretty_woman69 Re: nastoletnie rozstępy ;( 26.12.06, 15:53
      Jestem w twoim wieku. Rozstępy mam na pośladkach, wewnętrznej stronie ud i
      piersiach. A właściwie MIAŁAM. Powiem Ci na uszko, że stosowałam kremy i oliwki
      dla kobiet ciężarnych :) Można się domyślić, że nieprzeznaczone dla nastolatek
      :) Pomogło natychmiastowo, efekty doskonałe. Polecam!
      • pretty_woman69 Re: nastoletnie rozstępy ;( 26.12.06, 15:55
        I dodam, że kompletnie nie zgadzam się z poprzedczkami, jestem żywym dowodem na
        to, że rozstępy można zlikwidować. A pojawiły się na moim ciele już w wieku
        dwunastu lat ;/
        • zapach_mimozy Re: nastoletnie rozstępy ;( 26.12.06, 19:22
          tak?!

a mogłabyś mi podac nazwy tych preparatów i ich cenę?
          wiesz napewno że to dla mnie ważne ;(

będe Ci widzięczna!
          • pretty_woman69 Re: nastoletnie rozstępy ;( 26.12.06, 22:11
            Hmm teraz nie pamiętam nazwy, bo już się skończył. Jutro wieczorem Ci powiem.
            Teraz mam jakiś Babydream z rossmana, ale to lipa jest. Zaglądnij tu jutro w
            godzinach wieczornych (;
            • zapach_mimozy Re: nastoletnie rozstępy ;( 27.12.06, 09:26
              ok, będę Ci bardzo wdzięczna :)
              • pretty_woman69 Re: nastoletnie rozstępy ;( 27.12.06, 13:19
                Jest, mam, przypomniałam sobie wchodząc dziś do rossmana (; Więc jest to serum
                przeciw rozstępom marki Eveline, nazwa brzmi jakoś Slim 3D Extreme. Biało-różowe
                opakowanie na pewno znajdziesz. Mam nadzieję, że przyniesie oczekiwane efekty!
                • zapach_mimozy Re: nastoletnie rozstępy ;( 27.12.06, 15:29
                  dziękuję bardzo! :)
                  • zapach_mimozy Re: nastoletnie rozstępy ;( 27.12.06, 15:32
                    a czy to serum kupię tylko w rossmanie?
                    bo niestety w mojej mieścinie nie ma rossmana :/
                    • pretty_woman69 Re: nastoletnie rozstępy ;( 28.12.06, 08:33
                      No coś Ty (; Powinnaś kupić w każdej drogerii.
                      • zapach_mimozy Re: nastoletnie rozstępy ;( 28.12.06, 15:01
                        kupiłam! :D
                        a stosowałaś do tego jeszcze jakiś żel peelingujący?
                        • pretty_woman69 Re: nastoletnie rozstępy ;( 28.12.06, 15:47
                          Nie, stosowałam sam ten balsam czy co to jest :D
                          Ej, a ile za to dałaś? Bo poprzednio mama kupowała, skończył się i muszę za
                          własną kasę kupić ;|
                          • zapach_mimozy Re: nastoletnie rozstępy ;( 28.12.06, 18:34
                            dasz koło 14 zł :)
                            nie gwarantuje, że akurat tyle, bo w jednej drogerii był po 13, w innej po
                            prawie 15...
                            ale coś koło tego, nie wiele więcej w najgorszym wypadku :)
                            • sonyanna Re: nastoletnie rozstępy ;( 28.12.06, 21:17
                              Też miałam któreś z tej serii. Takie, że brało się to pod prysznic, za pomocą
                              gąbki wmasowywało. Być może nie robiłam tego systematycznie (ale i tak ta tubka
                              prędko się kończy), bo wielkich efektów nie zauważyłam. Ale muszę przyznać, że
                              skóra, szzcególnie na pośladkach stała się bardziej gładsza i jędrna. Ale zanim
                              stanie się taka, jaką naprawdę chcemy mieć, to pewnie trzeba takich tubek sporo
                              wykorzystać;)
                              A propos rozstępów, ja mam 16 lat i też je mam, pojawiły się u mnie z półtora
                              roku temu! Akurat wtedy przestałam rosnąć, a jestem wysoka i w miarę szczupła;)
                              Moja mama ma ich dużo, a też gruba nie jest, może to też jakieś uwarunkowania
                              genetyczne? Albo właśnie brak sportu i gimnastyki, a za dużo słodyczy;)
    • yoggi13 Re: nastoletnie rozstępy ;( 29.12.06, 00:39
      Musze cie zmartwic. Będąc w twoim wieku miałam takie same problemy. wydałam mase kasy na różne kosmetyki na rozstepy i nic. Rozstępów istniejących juz nie usuniesz możesz tylko zapobiegac powstawaniu nowych. A jestem cały czas szczupła i nie mam wahań wagi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka