Dodaj do ulubionych

jakich soczewek używacie?

02.01.07, 16:05
Ja używa Optixy i własnie chciałam się zapytac jakich wy uzywacie? i jeszcze
jedno czasem, jak siedze przed komputerem albo jak jestem w jakims Centrum
Handlowym, to pieką mnie oczy może wiecie przez co?
Obserwuj wątek
    • cudak_bozy Re: jakich soczewek używacie? 02.01.07, 16:19
      oczy trzeba od czasu do czasu zamykac, bo inaczej wlasnie pieka. Mam nadzieje,
      ze pomoglem :P
    • feenstra Re: jakich soczewek używacie? 02.01.07, 17:11
      Soczewki powinno się nosić max 8godz dziennie, kolorowe 6 i w zasadzie nie
      powinno się w nich siedzieć przed komputerem. Suchość i pieczenie oczu to mogą
      być objawy "przedawkowania". Polecam krople hylocomod.
      PS: Noszę softlens
      • zosiajaniak Re: jakich soczewek używacie? 02.01.07, 17:25
        Tylko Johnson&Johnson (obecnie Acuvue Advance with HYDRACLEAR). Innych firm
        jakoś mi nie służą.
        • littlefrog Re: jakich soczewek używacie? 02.01.07, 20:53
          o2 optix, najlepsze jakie do tej pory znalazłam :)

pieczenie oczu spowodowane jest wysuszeniem, zbyt rzadko mrugasz zapewne ;) ja
          sobie z tym radze kroplami baush&lomb, choć można też kupić zwykłą sól
          fizjologiczną. a wieczorem przy komputerze staram się siedzieć w okularach.
    • paulinaa Re: jakich soczewek używacie? 02.01.07, 21:00
      j&j acuve2

pieka pewnie od suchego powietrza....
      ja slyszalam ze sa jakies nowe soczewki nawilzajace j&j mam zamiar wyprobowac
      • venn Re: jakich soczewek używacie? 02.01.07, 23:31
        Używam J&J jednodniowe nawilżające (sa świetne), O2Optix firmy Ciba i Night&Day
        tez Ciba. Wszystkie sa super.
      • mendosita Re: jakich soczewek używacie? 03.01.07, 15:11
        Paulina- te nowe j&j nazywają się Oasys i mają one system nawilżający
        uaktywniający się podczas mrugania ;) Są naprawdę świetne, mimo, że właściwie
        nigdy nie narzekałam na suchość oczu (nosiłam dotychczas acuvue 2), to jednak
        czuję zdecydowaną różnicę (na plus oczywiście), gdy noszę Oasys. Polecam na
        10000%
        • zuzia-82 J&J advanced, oasys 03.01.07, 15:47
          tak, ale oasys sa ponoc w jednym rozmiarze 8,4 (chyba?), a advanced sa w dwoch (8,3 i 8,7). Wiec radze na to przy zakupie zwrocic uwage. Advanced sa tez z hydraclear'em - ja osobiscie je uwielbiam, a wczesniej nosilam tylko jednodniowki (te to juz w ogole bomba!)
          • mendosita Re: J&J advanced, oasys 03.01.07, 15:52
            Babka u optyka zapewniała mnie, że rozmiar Oasys to rozmiar uniwersalny i
            pasuje do każdej krzywizny.
            • zuzia-82 Re: J&J advanced, oasys 03.01.07, 16:17
              :)
              Mozliwe ze sa uniwersalne. W moim przypadku nie do konca sie te mniejsze sprawdzily, dlatego przestrzeglam na FU.
              Ponadto dodam, ze Oasys sa troszke drozsze od Advanced (bo sa nowsze, maja wiecej hydraclear). Nie wiem ile konkretnie. Ja za 6szt Advanced place 110zl.

I jeszcze jedno (nie wiem na ile to istotne, ale..). Moja optyczka mi powiedziala, ze dla tych kontaktow z hydraclearem trzeba stosowac odpowiedni plyn - Alcon, Opti-Free. Ja w kazdym badz razie jej sie posluchalam i ten zestaw szczerze polecam. :)
              • mendosita Re: J&J advanced, oasys 03.01.07, 16:37
                Ja używam zwykłego płynu, tzn tego, co zawsze.
                A jeśli chodzi o cene, to faktycznie na Allegro Oasys są nieco droższe, niż
                Acuvue. Ja i tak kupuję zawszę na sztuki (choć to dość nieopłacalne) i płacę
                42zł za parę zarówno Acuvue jak i Oasys.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka