limonka110 Re: suche włosy :((( 12.01.07, 15:23 niechacay naicsnelam enter ;p Jakie znacie dobre odzywki maski, itp. do suchych rozjasnianych wlosów. Fryzjerka mi powiedziła ze mam strasznie suche przy koncach ;p i najlepiej by bylo jak bym te konce podciela....ale nie nie nie... ja zapuszczam. Moiwla cos o olejkach maskach... powiedzcie co jest dobre. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pikupik Re: suche włosy :((( 12.01.07, 15:34 Myślę, że jeśli końcówki sa bardzo suche, a przy tym zniszczone, to nie ma innego wyjścia, jak po prostu je obciąć. Maski, odżywki etc. to efekt tylko doraźny. Odpowiedz Link Zgłoś
limonka110 Re: suche włosy :((( 12.01.07, 15:38 tez tak myslalam, tylko ze jakby obciac te moje konców to bym została z włosami do ucha:) Bo jestem w trakcie zapuszczania.... Fryzjerka doradzila mi jakies olejki .... ze niby powinny pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
pikupik Re: suche włosy :((( 12.01.07, 15:43 Ja używałam serum do suchych końcówek avonu i cały czas stosuję jedwab w płynie Farouk. Serum miało piękny zapach, ale ciężko powiedziec, żeby naprawdę działało. jedwab ładnie nabłyszcza włosy i też ślicznie pachnie, ale zniewalających efektów nie ma. Niektóre panie jednak chwalą obydwa kosmetyki i twierdzą, że widzą znaczną poprawę, więc możesz spróbować. Serum kosztuje ok. 20 zł Jedwab 8-9zł w salonie fryzjerskim, na allegro możesz kupić za ok. 4zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ratmore Re: suche włosy :((( 12.01.07, 15:44 szkoda , ze nie poprosiłas o konkretna rade fryzjerki, ona widziała twoje włosy i na pewno udzieliłaby konkretniejszej porady, a moze nawet wskazała konkretny kosmetyk Odpowiedz Link Zgłoś
limonka110 Re: suche włosy :((( 12.01.07, 15:58 Tak jak tez uzywalam jedwabiu, i wcale mi on tej nie pomogł. owszem wloski lsnialy ale zeby nawilzal to razczej nie. Tej olejek z avonu uzylam kilkakrotnie bo moja siostra go miala, ale nie wiem czy daje jakies efekty. Fryzjarka wlasnie wspomniala o tym z avonu.... ja ciagle uzywam odzywek regenerujacych.... odzywke wax uzywalam do wlosów blond bylam zadowolona bo calkiem prestaly wypadac moge ja na wypadanie polecic. Chyba sobie kupiej jeszcze jedno opakowanie, i teraz bede mniej wcierac w sore glowy a wiecej w koncówki. Odpowiedz Link Zgłoś
tamarka20 Re: suche włosy :((( 12.01.07, 20:01 Ja polecam odżywkę do włosów Ce-Ce z jedwabiem (w takim niebieskim opakowaniu) można kupić w sklepach fryzjerskich. Używam od jakiegoś miesiąca i jestem bardzo zadowolona. Włosy są nawilżone i miękkie, gładkie i po prostu...piękne. Jest jeszcze z tej serii szampon i maseczka ale jeszcze nie zdążyłam kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
shameeka Re: suche włosy :((( 12.01.07, 20:03 maska Osmo - z algami morskimi- nawilzajaca. a pozatym trzeba podciac same koncowki.. koncowek nie odratujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: suche włosy :((( 12.01.07, 20:07 wiem z doświadczenia,że na zniszczone i suche końcówki nie pomogą ani jedwab ani serum z avonu ani fryzjerskie maski(próbowałam wszystkiego!)....pozostaje jedynie obiciąc.chyba lepiej mniec krótsze i zdrowe i długie siano:)-to tez wiem z wlasnego doświadczenia:)pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
venn Re: suche włosy :((( 12.01.07, 20:45 Podciąć końcówki a maseczka czy może balsam najlepszy jaki miałam to profesjonalna linoa l'oreal do włosów farbowanych. Po kilku tygodniach stosowania stan włosów bardzo się poprawił. Były błyszczące i zdrowe. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pytia74 Re: suche włosy :((( 13.01.07, 09:13 Ja stosuje serum do koncowek Kerastase (jest to wlasnie taki olejek) i cala linie do mojego rodzaju wlosow tej firmy. Wczesniej stosowane szampony nawet te przeznaczone do wlosow suchych i zniszczonych bardzo mi moje wlosy przesuszaly. Oprocz tego raz w tyg. robie sobie oklad z cieplej oliwy albo oliwa+zoltko a potem myje wlosy. Ale i tak musialam wlosy skrocic i to o dobre 3 cm. Wczesniej wszystkie opisane zabiegi byly po prostu bezuzyteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
dziaber1 Re: suche włosy :((( 13.01.07, 17:02 jedwab jedwab i jeszcze raz jedwab obojetne jakiej firmy i maski do wlosow ale ty uzywaj tylko na konce Odpowiedz Link Zgłoś
limonka110 Re: suche włosy :((( 14.01.07, 16:08 uzywalam juz jedwabiu ale jakos mi nie pomagal...ale kupilam dzis jeszcze jedna buteleczke. Odpowiedz Link Zgłoś
dermedek Re: suche włosy :((( 02.02.07, 00:52 Jedwab działa powierzchniowo i najbardziej poprawia wizualny stan włosa. W przypadku przesuszenia, gdy naruszone zostały struktura włosa i równowaga skóry owłosionej głowy zaleca się działanie lecznicze, nie kosmetyczne. Z polskich preparatów (w polskiej cenie) Seboradin Regenerujący - kuracja do włosów zniszczonych farbowaniem i modelowaniem (najsilniej działa lotion - do wcierania w skóre głowy), a w przypadku dodatkowych problemów z wypadaniem (często towarzyszą przesuszeniu, bo zaburzone zostaje mikrokrążenie cebulek włosowych) - 14 dniowa kuracja w ampułkach Seboradin do włosów potrzebujących silnego wzmocnienia i regeneracji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś