Gość: ciapek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 22:10 Hej weteranki solarium ! Oświećcie mnie proszę dokładnie jak wygląda taka pierwsza wizyta. Proszę po kolei ze szczegółami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gogo Re: pierwszy raz w solarium IP: 213.199.194.* 14.04.03, 22:18 dawno nie bylam, ale to uzaleznia! a reszta zalezy od solarium-stojace -lezace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciapek Re: pierwszy raz w solarium IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 22:20 To które lepsze ? I jak należy się przygotować ? Jestem zupełnie ciemna w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ignacja1 Re: pierwszy raz w solarium 14.04.03, 23:47 Lepsze raczej stojące, bo się człowiek nie przykleja do łóżka, gdy się przypadkiem spoci po takim "naświetlaniu". Nie trzeba sie wcale przygotowywać, wchodzisz, rozbierasz się, wchodzisz w odpowiednie miejsce "nasłoneczniajace" uprzednio załozywszy ochronne okularki, dostępne powinny być w kabinie. Generalnie solarium kojarzy mi się raczej z dużym dyskomfortem - gorąco niezwykle, trzeba stac/leżeć jak kołek, a na dodatek niezdrowe, bo może przyczynić się do raka skóry, wczesniejszego starzenia sie skory, pogarsza trądzik, jeśli takowy jest itp. Lepiej byc nie opalonym, ale mieć bardziej jędrną i zdrowszą skórę. Słońca pewnie i tak latem nałapiesz ;) Ups, przepraszam, ty raczej zamierzasz tam isć, a nie być zniechęcona ? Miłych wrażeń zatem :) pozdrawiam Ignacja (też z Wrocławia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciapek Re: pierwszy raz w solarium IP: 156.17.216.* 15.04.03, 11:13 Wielkie dzięki za rady !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: pierwszy raz w solarium IP: 80.48.119.* 15.04.03, 13:37 hey ja cie rozumiem , ale nie martw sie , idziesz do solarium mowisz ze jestes pierwszy raz , pytasz na ile minut najlepiej wejsc , wchodzisz rozbierasz sie i rekalksujesz . ja nie chodze do solarim , ale wiem ze MOZNA SIE TAM ZRELAKSOWAC I ZE JEST DOBRE NA TRADZIK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: pierwszy raz w solarium 15.04.03, 17:31 No i jeszcze jedno - koniecznie zmyj makijaż. Nie we wszystkich solariach jest mleczko i waciki, więc na wszelki wypadek zabierz z domu. Dobre sa takie chusteczki nasączone mleczkiem, jak dla dzieci - nie trzeba wiele nosić. Co jeszcze... podczas opalania nie leż plackiem, najlepiej przewróć się raz na jeden bok, raz na drugi - żeby Ci się boczki opaliły. I ręce na troszkę załóż nad głowę - bo inaczej piersi z boku zostaną białe. Okularki koniecznie, ale ja na minutkę zdejmuję - oczywiście oczy mam zamknięte, bo inaczej śmiesznie wyglądam z takimi białymi plamami wokół oczu:) No i przyjemności, mi solarium bardzo dobrze działa na cerę, znikają wypryski i przebarwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doris Kto byl najdluzej w solarium IP: *.acn.waw.pl 15.04.03, 20:30 A moze maly konkurs - KTO byl najdluzej na splarium? - Ja jak narazie 28 minut. Efekt rewelacyjny, najpierw troszeczkę piekło, ale później opalenizna utrzymywała się baardzo długo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Kto byl najdluzej w solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 11:56 no to rzeczywiście powód do dumy... zastanów się, zanim napiszesz coś równie inteligentnego nastepnym razem. życzę długo utrzymujących się zmarszczek na starość. Odpowiedz Link Zgłoś
ignacja1 Re: pierwszy raz w solarium 15.04.03, 18:51 Jeśli chodzi o trądzik, to jest tak, ze słońce/solarium jednym pomaga, a innym szkodzi, to zależy...Mnie nie pomogło. I jeszcze jest jednak sprawa, która dla takich, co korzystają, wydaje się oczywista, ale dla początkujących nie jest: TRZEBA ZAMKNĄĆ ŁÓŻKO ;) Ja za pierwszym razem tego nie zrobiłam, podobnież moja znajoma nie wiedziała, ale kobieta obsługująca jej krzyknęła przez ściankę... Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek0 Re: pierwszy raz w solarium 15.04.03, 23:42 I raczej nie idz nadlugo,jak na pierwszy raz(zalezy jaka masz cere)jesli jasna to moze 5 min? i wlasnie musisz pamietac o zmyciu makijazu i lepiej nie perfumuj sie przed opalaniem.i to juz od Ciebie zalezy czy chcesz opalac sie w bieliznie czy bez.jak sie wlacza i wylacza lozko powie Ci pani,ktora tam pracuje(chyba ze samoczynnie sie wylacza).pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciapek Re: pierwszy raz w solarium IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 18:39 A co z tym smarowaniem się ??Czym ? I czy są inne specjalne kremy do twarzy ? I jeszcze jedno : Czy należy zdjąć kolczyki ? WSZYSTKIM DOSWIADCZONYM BAAARDZO DZIĘKUJĘ ZA RADY :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: pierwszy raz w solarium IP: *.gabo.pl 17.04.03, 23:13 sa takie preparaty specjalne ktore mozna kupic w niektorych solariach a wiecie w ogole ze w niekotrych miastach sa kamery w solariach?i mozna ogfladac przez internet ludzi?ja kiedys widzialam na pewnej stronie i humorze..a niedawno nawet na innej ale niestety nie chcialo mi wejsc.. chyba jacys dowcipnisie zakladają kamerki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka a ja wam cos powiem IP: *.gabo.pl 18.04.03, 20:00 jak jest w rosji. Do mojej kolezanki rzyjechala z rosji kuzynka i opowiadala ze tam do 'pokoiku' wchodzi z toba kobieta ktora smaruje ci jakims specjalnym smarowidlem sutki (cialo chyba tez) i czas odlicza sie od samego wejscia czyli nawet jak cie samurje to czas leci tak jakbys sie opalala u nas w polsce acha i ja za pierwszym razem tez nie zasunelam pokrywy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: pierwszy raz w solarium IP: *.kabel.telenet.be 19.04.03, 05:11 Moja pierwsza wizyta w solarim byla naprawde obciachowa bo dostalam do reki "wtyczke" na open, i close ale nie przyszlo mi na mysl , ze trzeba obnizyc gorna scianke :-) Rezultat mozna sobie wyobrazic . Teraz sie z tego smieje i umiem sie zapytac o wszystko bo sa nowe technologie ale nie dziwie sie ludziom co pierwszy raz i nie wiedza o co chodzi. Najlepiej zapytac sie o wszystko pracownicy i powiedziec , ze to pierwszy raz przynajmniej nie straci sie pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
yagunia Re: pierwszy raz w solarium 19.04.03, 12:57 ja na solarkę chodzę dosć rzadko, ale jak juz idę, to nie zakładam okularów. Nie wiem po co. zamykam oczy i tyle. Mam jasną cerę ogólnie, ale za pierwszym razem poszłam na 10 minut, opaliłam sie na brązowo, i bez poparzeń.... nie wiem od czego to zalezy. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
matyldakowalska Re: pierwszy raz w solarium 19.04.03, 15:45 na poczatek 5-7 min na turbo, na slabszym dluzej do 10. rob odstepy 2 dniowe wetdy bedzie efektywniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebiak Re: pierwszy raz w solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.03, 17:20 Maniakiem (i wielbicielem) raczej nie jestem, ale od kilku lat w miesiącu poprzedzającym urlop wpadam do solarium dwa razy w tygodniu, tak na 5-7 minut, żeby na wakacjach, kiedy już założę krótkie spodenki i taką bardziej skąpą podkoszulkę nie wyglądać tak strasznie blado. Nie używam żadnych dodatkowych kosmetyków przed - jedynie wieczorem, po powrocie do domu, coś natłuszczającego. A okularki zakładam, zakładam, ale na minutkę zdejmuję (przy zamkniętych oczach). I zdecydowanie wybrałam stojącą tubę i z niej korzystam; łóżko i do tego zamknięte - choć nigdy z niego nie korzystałam - źle działa na moją wyobraźnię (taka mała fobia). Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciapek Re: pierwszy raz w solarium IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.03, 08:28 Już jestem po tym pierwszym razie... a właściwie już po drugim. Żyję... Dzięki wszystkim za rady ! Rzeczywiście jest to relaksujące, szczególnie dla istot ciepłolubnych. Po drugim razie dostrzegłam równomierną zmianę koloru skóry, ale spokojnie. Mimo to mam jeszcze pewną wątpliwość, czy łózko należy całkiem zamknąć ? Czy jeśli zostawię parę centymetrów szpary, to źle ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yagunia Re: pierwszy raz w solarium IP: *.icpnet.pl 20.04.03, 10:55 TROSZKE MNIE DZIWI TO PYTANIE CIAPKU JAK JA CHODZE BA SOLARIUM, TO ZAMYKAJAC ŁÓZKO, AUTOMATYCZNIE ZOSTAJE OK. 5 CM SZPARY.... MOZE NAWET TROSZKE WIECEJ... HMMMMMMM Odpowiedz Link Zgłoś
matyldakowalska Re: pierwszy raz w solarium 21.04.03, 20:51 niektore zamykaja sie szczelnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciapek Re: pierwszy raz w solarium IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.03, 22:27 Ja po prostu nie próbowałam zamknąć do końca z powodu małego stracha... Ale widać że się da... lub nie czasami, jak stwierdziła ostatnia rozmówczyni... Ja wolę zostawić szparę... Jeszcze jedno... czy odstęp 3 dniowy wystarczy ? Odpowiedz Link Zgłoś