Dodaj do ulubionych

dobry krem na rozstepy??????

17.04.03, 19:40
Czy wiecie jaki jest najlepszy krem na rozstepy?? uzywalam avonu,ale te zlote
drobinki w srodku chyba maja zamydlic mi oczy... zebym rozstepow nie
widziala!! ;)) ktory polecacie?? i jakies inne sposoby???pozdrawiam!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ula Re: dobry krem na rozstepy?????? IP: *.rasserver.net 17.04.03, 19:56
      nie wazny krem kazdy sie nadaje byle mial dobry poslizg, moze byc i oliwka
      najwazniejszy jest masaz. Nada sie i krem na cellulit czy na rozstepy kazdy z
      nich dziala tak samo, napina wygladza skore jesli lubisz takie efekty.
      • Gość: kulka Re: dobry krem na rozstepy?????? IP: *.gabo.pl 17.04.03, 20:10
        pisze to chyba juz 10 raz
        taa..na rozstepy ogolnie sposobu nie ma,oprocz laseru ktoru jest piekielnie
        drogi(nie wiem dokladnie,ktos tu pisal ze 120zl za 1cm2 skory)
        najbardziej skuteczne jest scieranie naskorka ponoc strasznie !!! bolesne.Tak
        napislaa tu kedys jedna z forumowiczek,dodała rowniez ze gdyby wiedziała jak to
        boli nie zdecydowałaby sie na to)
        potem kremy,niestety moga one tylko rozjasnic rozstepy.dobry jest krem na
        rozstepy avonu no i penaten.

• Gość: aga Re: dobry krem na rozstepy?????? IP: *.chello.pl 17.04.03, 23:58
          Kuleczka chyba miała na myśli ten wątek:)Ku przestrodze(odszukałam i ponownie
          wklejam).
          Opis zabiegu usunięcia rozstępów jednej z forumowiczek. Przeczytałam ten post
          pół roku (obecnie rok)temu ale tak bardzo mną wstrząsnęło postępowanie pani
          dr,że postanowiłam odszukać wątek ku przestrodze. Sama nieomal mogłam tak
          skończyć. Pozdrawiam aga

Probowalam roznych rzeczy, m.in. wszelkich mozliwych kosmetykow (np lierac,
          gernetic i mase polskich) a pol roku temu w Viva Dermie poddalam sie pilingowi.
          Zabieg byl bardzo bolesny. Najpierw panie scieraly mi skore na biodrach
          sterylnym papierem sciernym do pierwszej krwi (bez znieczulenia), potem
          polozyly na starte miejsca gaze, ktora na kilka doslownie chwil nasaczyly
          jakims srodkiem znieczulajacym. Potem maczajac bagietki w kwasie
          trojchlorooctowym (bodaj 70%) smarowaly mi te miejsca. Bol byl taki, ze
          myslalam, ze popuszcze. Panie komentowaly, ze niektore klientki nawet mdleja...
          Po zabiegu, ciagle jeszcze w szoku przy pani doktor zalozylam na rany rajstopy
          i poszlam do domu. Po trzech dniach mialam bakteryjna infekcje. Skora pekala i
          ropiala. Pojechalam na kontrole polecono mi stosowac pantenol. Okazalo sie, ze
          jestem na niego uczulona, wiec aby przerwac bol porownywalny z byciem zjadana
          przez jakies robaki-wykapalam sie mimo zakazu w zimnej wodzie, zeby to z siebie
          zmyc.Po 5 dniach z goraczka i nie wierzac juz w rady specjalistek pojechalam do
          znajomej chirurg plastyk po rade. Przypadkiem byla u niej przejazdem kolezanka-
          dermatolog. Od owych dwoch pan dowiedzialam sie, ze nie wolno stosowac na
          poraniona skore zadnego pilingu, ze powinnam miec zalozony jalowy kompres na
          rany po "zabiegu" i, ze prawdopodobnie zostana mi blizny, bo kwas wzarl sie
          zbyt gleboko.Przez trzy tygodnie od zabiegu rany pekaly, nie moglam chodzic
          (kazdy ruch powodowal rozciaganie sie tego, co zostalo z mojej skory) takze do
          pracy. Moje biodra wygladaly jak psujaca sie wolowina. Z pomoca dwoch lekarzy i
          mojej wspanialej kosmetyczki mam tylko dwie podluzne blizny (w miejscu, gdzie
          strup wielokrotnie mi pekal) i odbarwienia jak w przebiegu bielactwa. Kolejny
          chirurg plastyk uprzedzil mnie, ze pozostana kilka lat, byc moze na
          zawsze.Rozstepy rzeczywiscie sie zmniejszyly

• Gość: monia76 Re: dobry krem na rozstepy?????? IP: *.u.mcnet.pl 18.04.03, 15:34
      przeczytalam ten cytowany post i niemal zemdlalam. czy to mozliwe?????????
      bylam w viva dermie (w innym celu) i gabinet zrobil na mnie mile wrazenie. czy
      ta dziewczyna poszla z cala sprawa do sadu? wiecie jak to sie skonczylo??
      • Gość: vts Re: dobry krem na rozstepy?????? IP: *.chello.pl 18.04.03, 16:02
        Gość portalu: monia76 napisał(a):

> przeczytalam ten cytowany post i niemal zemdlalam. czy to mozliwe?????????
        > bylam w viva dermie (w innym celu) i gabinet zrobil na mnie mile wrazenie.
        czy
        > ta dziewczyna poszla z cala sprawa do sadu? wiecie jak to sie skonczylo??

Nie mam pojęcia jak to się skończyło,dziewczyna już nic więcej nie napisała ale
        kiedy pierwszy raz przeczytałam ten post (chyba jeszcze na forum dermatologia)
        nie mogłam uwierzyć, że w tak renomowanym salonie i tak znana p. dermatolog
        mogła dopuścić do takiego niedbalstwa i to za ciężkie pieniądze. Dlatego
        przekopiowałam ten wątek na urodę, tak ku przestrodze wszystkich
        zainteresowanych gabinetem i samą p. Cyrańską-Walkiewicz.
      • Gość: snow.white Re: dobry krem na rozstepy?????? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 17:17
        Gość portalu: monia76 napisał(a):

> przeczytalam ten cytowany post i niemal zemdlalam. czy to mozliwe?????????
        > bylam w viva dermie (w innym celu) i gabinet zrobil na mnie mile wrazenie.
        czy
        > ta dziewczyna poszla z cala sprawa do sadu? wiecie jak to sie skonczylo??

jejku,ja tez nieomal padlam,a myslalam,zeby sobie cos takiego zafundowac... to
        juz wole moje rozstepy....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka