Dodaj do ulubionych

styl tipsiary

12.02.07, 13:35
Dziewczyny! Mam problem, ale licze ze mi pomozecie. Otoz wybieram sie na
zabawe, gdzie kazdy losuje za kogo sie przebierze - wylosowalam wlasnie
tipsiare, ale zupelnie nie wiem co mam zrobic z tym dalej - tzn wiem ze
strasznie dlugie sztuczne paznokcie z brakatami i podklad za ciemny w
porownaniu z reszta, ale co dalej? jaki makijaz oka, ust? pewnie tez jakis
samoopalacz by sie przydal, bo na solarium raczej sie nie wybiore - sa takie,
ktory nie zrobi smug (nigdy wczesniej nie uzywalam) no i da sie szybko zmyc?
czy one nie brodza ubran? a jak z ciuchami - duzo roznych cekinow?
Prosze, pomozcie.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • goldioo Re: styl tipsiary 12.02.07, 13:43
      Oko-czarna kreska dookoła lub dla kontrastu(opalenizna):)jasny np.jasnobłękitny
      cień, usta-albo jaśniutko róziowy błyszczyk:)w wersji z konturówką znacznie
      odbiegającą od koloru błyszczyka lub bez.Wszystko w dużej ilości!!!Ma się
      błyszczec!:D
      • othala76 Re: styl tipsiary 12.02.07, 14:11
        a ciuchy różowe oczywiście. Spodnie biodrówki albo mini, i bluzka z odkrytym
        brzuchem. I ma się błyszczeć aż po oczach będzie dawało :-)))
        Udanej zbawy życzę.
        • klara984 Re: styl tipsiary 16.02.07, 14:13
          ...i jeszcze kolczyk w pępku koniecznie z błyszczącą końcówką...
      • k1k2k31 Re: styl tipsiary 13.02.07, 22:09
        goldioo napisała:

> Oko-czarna kreska dookoła

o to ci chodzilo? img413.imageshack.us/img413/4664/ciuch2ag5.jpg
    • inecita Re: styl tipsiary 12.02.07, 14:20
      Obowiązkowe tipsy z ozdobami (cyrkonie)
      Krótka kurteczka z satyny lub futerko
      obcisłe dzinsy biodrówki lub spódniczka (jesli spodnie to z cyrkoniami)
      podrabiana torebka LV
      opalenizna i złota bizuteria
      Buty z czubem
    • inecita Re: styl tipsiary 12.02.07, 14:21
      Polecam wizytę w KDT jeśli jesteś z Warszawy, wystarczy rozejrzeć się wokoł i
      same przykłady poglądowe chodzą...
      • omniabulgari Re: styl tipsiary 12.02.07, 14:23
        i do tego wsyztskiego najlepiej biale kozaki z czarnym obsacem w szpic..
    • bettywaw Re: styl tipsiary 12.02.07, 14:51
      Najlepiej mieć poobgryzane paznokcie z odpryskującym lakierem. REWELACJA
      • slodzik1986 Re: styl tipsiary 12.02.07, 16:16
        zrob sobie przede wszystkim tipsiki:) jasne wlosy blond i ciemna opalenizne,
        oczy podkreslone czarna kredka :) oh slodko moj styl :)
        • paulina.galli Re: styl tipsiary 12.02.07, 17:34
          obowiazkowo BK
          polecam blog : bialekozaczki.blox.pl :) - mnostow inspiracji mozna czerpac :)
          [o ile sie nie mieszka w wawie i do KDT za daleko :)]
          A reszta - jak pisano:
          ciemny podklad (koniecznie szyja juz jasna nie pomalowana !:):):
          blekitne cienie (imho- najlepiej :) + rozowa pomadka z ciemna konturowka
          duuuuzo tuszu na rzesach (najlepiej lekko w grudach i osypujacego sie - tylko
          zebys alergii "ocznej" nie dostala :)
          no i tipsy - wg. mnie stanowczo powinne byc tez rozowe ew. wariacja rozowo-biala
          :)[nie zabij kogos tymi szponami na imprezie :):):)
        • paulina.galli Re: styl tipsiary 12.02.07, 17:38
          slodzik nie zapominaj ze jest wersja white jak i black
          czyli nie tylko blondyneczki ale i kruczoczarne dziewoje o kolorze wlosow w
          bezdennej czerni i zupelnie matowe - cos a'la czarna dziura
          ale moim zdaniem - szkoda wlosow na takie poswiecenia sie :)

ps. zauwazylam jedna rzecz - nie wiem czy to regula ale ten typ panienek przy
          totalnym braku stylu i klasy i gustu - zwykle ma nienajgorsze figurki a jesli
          juz nie do konca figura ekstra to chociaz sa zwykle bardzo szcuple
          rzadko kiedy widze tipsiare-grubaske :)
          • arieska Re: styl tipsiary 12.02.07, 19:14
            paulina.galli napisała:

> slodzik nie zapominaj ze jest wersja white jak i black
            > czyli nie tylko blondyneczki ale i kruczoczarne dziewoje

A widzisz-sa dwie frakcje. Nazywaja sie Barbie i Pocahontas :)))
    • jestem.najlepsza co do tipsiar... 12.02.07, 17:34
      A jak myslicie czy ''tipsiara'' podoba sie przecietnemu meskiemu osobnikowi?
      Nie da sie ukryc ze ''gatunek''ten mnoży sie i rośnie w siłe wiec cos w tym
      musi byc... Pytalam o zdanie brata i kolegow i nie potarafili znalezc
      uderzajacych roznic pomiedzy ''tipsiara'' a zadbana kobieta(jak o soboe
      zwyklysmy myslec).Poprostu interesuje mnie mesie spojrzenie na ta sprawe.
      • jestem.najlepsza Re: co do tipsiar... 12.02.07, 17:35
        *meskie
        • slodzik1986 Re: co do tipsiar... 14.02.07, 19:42
          oj bardzo sie podobaja takie kobietki facetom :) oj bardzo, tylko mowia ze
          takich nie lubia.....i jeszcze takie zadziorne oj oj :)
      • justa_79 Re: co do tipsiar... 12.02.07, 19:01
        myślę, że na pewno podoba się "dresom" ;) może Twoi koledzy nie widzieli nigdy
        zadbanej kobiety?
        • jestem.najlepsza Re: co do tipsiar... 12.02.07, 22:44
          :))) Jednak widzieli.Nawet w typowo''dresiarskim clubie'' znajdzie sie kilka
          takowych .Ale delikatnie podpytujaczauwazyalm,ze ładna ''tipsiara'' spotyka sie
          z lepsza opinia niz przecietne''zadbane dziewcze z klasa''.Ps nie mam tipsow
          nie chodze na solarium i mam jasnobrazowe wlosy.Bez balejazu. :D Pozdrawiam
    • izusiaaa Re: styl tipsiary 12.02.07, 21:44
      hmm tak sie zastanawiam... czy jeśli mam tipsy z cyrkoniami, lubię buty z "czubami" , mini w lecie i chodze dwa razy w miesiącu na solarium to jestem odrazu typem "tipsiary i barbi"?
      • dziaber1 Re: styl tipsiary 12.02.07, 22:08
        gwarantuje ze przecietny mezczyzna rzuci okiem na taka a nie zauwazy ciuchow
        szaro borych z modnych galerii mezczyzna to wzrokowiec i juz
        • omniabulgari Re: styl tipsiary 12.02.07, 22:14
          hmm ja znam akurat innych, chyab na moje szczescie ktorzy z takim typem by sie
          nei pokazali i wrecz sie brzydza tych tandetnych strojow i uswinioonej twarzy,
          a dostrzegaja raczej klasyczne markowe dorbiazgi i kobiety z klasa i stylem....
          • goldioo Re: styl tipsiary 13.02.07, 11:52
            Ja o dziwo też, nareszcie przełom w mysleniu polskich męzczyzn (głownie 20-30
            latków, a i zdarzają się 40-50latkowie z gustem).
            Mój dostaje wysypki na takie cuda:D (podobnie jak 3/4 jego znajomych płci
            męskiej)
          • izusiaaa Re: styl tipsiary 13.02.07, 21:26
            hmm czyli uwazasz, ze np chodzenie dwa razy w miesiacu na solarium( nie napisałam na ile minut, a to znaczaca roznica) daje efekt" uswinioonej twarzy"- widac, ze operujesz stereotypami kobiet, ktore czasami faktycznie przesadzaja (20-30 minut robi swoje), napisałam, ze lubie buty z czubem i mini.. czy dla ciebie długosc spodnicy jest wyznacznikiem : "tandetnych strojow".
            Ciekawe co według ciebie jest wyznacznikiem klasy... ?
            • omniabulgari Re: styl tipsiary 13.02.07, 21:32
              akurat uswiniona twarz to mailam na mysli- wymazana buzie tanim skapujacym
              fluidem. Nie kazda dziewczyna ktora nosi sie wedlug tego co napisalas jest
              tandetna pusta lalka- zgadzam sie aczkolwiek wiekszosc, i tak chyba tez
              wiekszosc osob postrzega dziewczyne zwane tipsiarami. A co do butow mam takie
              zdanie jakie mam- mi si epodobaja i w moim towarzystwei biale lateksowe kozaki
              z czubem nei ciesza sie uznaniem, nei wiem jakie lubisz i nei jest to aluzja do
              CIebei tlyko ogolnie moje postrzeganei tipsiary.
              • izusiaaa Re: styl tipsiary 13.02.07, 21:51
                :) owszem zgadzam sie, ze biały lateks jest lekko tandetny, a mi chodziło np o ciemne,zamszowe kozaczki zakonczone czubem ;) Chciałam tylko powiedziec,ze nie kazda kobieta noszaca tipsy jest "tipsiara", ja z racji problemow z paznokciami nosze tipsy, ktory wygladaja jak naturalne paznokcie, wszystko jest dla ludzi jesli uzywamy tego w odpowiednich proporcjach. Pozdrawiam:)
                • omniabulgari Re: styl tipsiary 13.02.07, 21:57
                  ale ja msyle ze nie bierz tak tego do siebie... To co tu pisza dziewczyny to
                  duze uogolnienie. Ja ma swoje piekne paznokcie ale przez to malo kto wierzy ze
                  w dobie tipsow to sa moje naturalne. No i uzywam samopolacza ale dobrego wiec
                  zaciekow nei ma. Spodnice krotkei latem tez uwelbiam i napewo wiele fajnych
                  dziewczyn mogloby podczepic sie pod opis a jest inaczej w rzeczywistosci i
                  wcale nei sa "tipsiarami" o jakich teraz mowa. Pozatym skoro ktos ma jakis
                  obraz w glowie to nic tego nei zmieni jak widzi pewne sprawy. Pozdrawiam
    • ooo7 Re: styl tipsiary 13.02.07, 09:02
      www.allegro.pl/item165090256_burberry_bezowa_torebka_w_krate_zobacz_.html
      • arieska Re: styl tipsiary 13.02.07, 10:59
        ooo7 napisała:

> www.allegro.pl/item165090256_burberry_bezowa_torebka_w_krate_zobacz_.html

Bomba! Takimi łopatami moglaby mi ogródek przekopac ;)
    • aliennis Re: styl tipsiary 13.02.07, 10:45
      www.allegro.pl/item166026978_super_sukienka_tunika_z_kapturem_extra.html
      przykład tipsiary P
      • eiza.rrasay Re: styl tipsiary 13.02.07, 12:16
        hmm.... dla takiej figury to chyba faktycznie warto byloby zostac tipsiara ;)
        • porto.carras Re: styl tipsiary 13.02.07, 12:51
          żal wam dupy ściska, brzydule?
          • eiza.rrasay Re: styl tipsiary 13.02.07, 12:54
            no nie przesadzaj - zawsze mozna pomarzyc o figurze made by photoshop :P
          • justa_79 Re: styl tipsiary 13.02.07, 12:55
            powaliło cię? za żadne pieniądze nie dałabym się tak oszpecić. ta panna jest
            już dosyć znana w Internecie, tyle, że na pewno nie w pozytywnym sensie.
            • kamisiunia Re: styl tipsiary 13.02.07, 21:12
              Moim zdaniem to całkiem ładna dziewczyna z ładną figurą, niestety z tragicznym
              gustem... Rozumiem, ze jedno się podoba to, drugim tamto, ale borsuk i tona
              makijażu nie jest raczej w dobrym guście :/
              • vanillaice Re: styl tipsiary 13.02.07, 21:31
                Brzydka nie jest, ale niestety troszkę kiczowata. Muszę zresztą uczciwie
                przyznać, że nie zdarzyło mi się spotkać brzydkiej tipsiary, a znam ich trochę.
        • arieska Re: styl tipsiary 13.02.07, 21:32
          eiza.rrasay napisała:

> hmm.... dla takiej figury to chyba faktycznie warto byloby zostac tipsiara ;)

Figura OK, ale "zepsuta" solarka twarz, no i wlosy (zwlaszcza wlosy!)wolaja juz
          o pomste do nieba.
          • laher Re: styl tipsiary 13.02.07, 23:39
            Mysle ze ten post to czysta prowokacja.I nie rozmumie dlaczego mini jest
            bee ??? Mam super zgrabne dlugie nogi jestem mloda i mini bede nosic. To czysta
            kobiecosc. Pozatym mam zgrabna figure to dalczego mam sie tym nie cieszyc kiedy
            jestem mloda i wszystko na mnie dobrzez lezy? Nie rozumie waszych uwag na ten
            temat.jak bede miala 40 lat to juz sie tak ubrac nie bede mogla. I jeszcze o
            wlosach, wiekszosc kobiet farbuje wlosy, wiekszosc modelek, aktorem, co jest
            zlego w pasemkach?
            www.midisite.com/buffy/full/aniston.jpg
            static.flickr.com/43/74889935_b98f76739c_o.jpg
            • arieska Re: styl tipsiary 14.02.07, 06:22
              laher napisała:

> I jeszcze o
              > wlosach, wiekszosc kobiet farbuje wlosy, wiekszosc modelek, aktorem, co jest
              > zlego w pasemkach?
              >
              Nic, ale ta dziewczyna nie ma pasemek tylko jakis bialo-brazowy koszmar i
              wyglada, jak juz ktos napisal, jak borsuk. Nie rozumiem, jak mozna sobie taka
              krzywde zrobic, to nie ma nic wspolnego z pasemkami.
              • aliennis Re: styl tipsiary 14.02.07, 10:55
                Ja noszę mini bo mam długie zgrabne nogi ale wtedy "góra" jest stonowana ,zero
                dekoltów itd. We wszystkim należy znależć umiar. Mam też baleyage (gdzieś mam
                ,ze niby niemodny) ale "borsuk" czyli czarne pod spodem,blond na wierzchu to już
                kicz niestety. Na solarium nie chodzę bo nie widzę potrzeby.
                Tipsiara to jest przerost formy nad treścią i tyle.
    • kkk345yk paznokcie... 14.02.07, 21:40
      heh... Widze że wątek przerodził się w ogolnoforumową dyskusję o stylu ;)

Poradźcie: jaki kolor paznokci? żadne hologramowe naklejki raczej nie wchodzą w
      gre, myślę raczej o czymś jednokolorowym - czy taki krwisto-jaskrawo czerwony
      by pasował?
      • kamisiunia Re: paznokcie... 14.02.07, 21:56
        Czerwony nie, bo to nie kolor tipsiar ;)
        Prędzej róż czy turkus [nie mam nic przeciwko tym kolorom, sama bardzo lubie...
        ale tipsiary tez je lubią ;)].
        Zresztą czasem jak czytam te posty o tipsiarach, to mam wrażenie, że pod nie
        podchodze... ale potem patrzę w lustro i mówię zdecydowane "niieeeee" ;) Co z
        tego, że mam błyszczący [tafla wody, a nie brokat :P] błyszczyk na ustach i
        lubię pastelowe kolory :P To mnie chyba jeszcze nie kwalifikuje, co? :D Zresztą
        ja szpilek nie lubię ;)
        • dziaber1 Re: paznokcie... 14.02.07, 22:51
          gwarantuje ze tipsiary bardziej sie podobaja mezczyznom
          • kamisiunia Re: paznokcie... 15.02.07, 20:38
            Oczywiście, że tak i zawsze tak będzie. Mój facet sam tak przyznał. A z drugiej
            strony jest taki paradoks, że facet woli posiadać kobietę normalną, a nie
            jakiegos wampa czy tipsiarę. Na takie tylko się patrzy.
            • dziaber1 Re: paznokcie... 15.02.07, 20:40
              i to jest sedno brawo
          • arieska Re: paznokcie... 15.02.07, 20:45
            dziaber1 napisała:

> gwarantuje ze tipsiary bardziej sie podobaja mezczyznom

Zwykle jednak takim, ktorzy sa wylacznie w kregu zainteresowania tipsiar (dresy
            itd.), a poza zainteresowaniem innych kobiet. Oczywiscie sa wyjatki, ale one
            tylko potwierdzaja regule. Tipsiara + dresiarz to najczestszy obrazek - swoj
            ciagnie do swego.
            • omniabulgari Re: paznokcie... 15.02.07, 20:49
              jak waszym facetom sie podobaja tipsiary to prosze nie uogolnijcie tego, bo ja
              naparawde w swoim licznym gronei znajomych nei mam takich ktorym sie podobaja
              zapackane marnym fluidem twarze czy zniszczone tlenione kudly i te podrabiane
              gadżety. I to napewno nei jest kwestia tego sie nei przyznaja do tego,
              zapewniam...
              • dziaber1 Re: paznokcie... 15.02.07, 21:10
                ciekawe dlaczego prostytutki preferuja ten stl o naiwna
                • arieska Re: paznokcie... 15.02.07, 21:15
                  dziaber1 napisała:

> ciekawe dlaczego prostytutki preferuja ten stl o naiwna

Bo musza sie rzucac w oczy-niewazne, czy w dobrym czy zlym tego slowa znaczeniu.
                  Prostytutki propaguja akcje "badz widoczny na drodze" heh, inaczej klientela
                  przejdzie kolo nosa.
                  • wytrwala Re: paznokcie... 15.02.07, 21:42
                    dzisiaj na przedstawieniu w teatrze widzialam panne, ktora miala POMARANCZOWA
                    twarz - nie wiem, czy taki byl efekt solarium, pannie sie pewnie wydawalo, ze
                    wyglada super seksi (oczywiscie blondi, obcisle dzinsiki i obcasiki) - ale
                    miala nie opalona, ale naprawde pomaranczowa twarz!! tak sie zastanawiam czy
                    tacy ludzie nie widza, jak naprawde wygladaja ?? nie rozumiem tego. To juz jak
                    dla mnie mniej dziwnie wyglada panna spalona na czekoladowo, ale ta to byla
                    pomaranczowym Ufo. Myslalam ze parskne smiechem jak zobaczylam jej goscia -
                    taka sama, pomaranczowa twarz - chyba nawzajem robia sobie krzywde
                    samoopalaczem (roznica tylko taka, ze ten facet nie byl dresem)
                    • aliennis Re: paznokcie... 15.02.07, 21:47
                      www.ifotka.pl/?Section=Profile&Profil=SABINKA192005&Start=&Photo=06f1269.jpg&Only=0&Tab=MyInfo#show
                      • dziaber1 Re: paznokcie... 15.02.07, 22:55
                        ta fotka to przegecie ale ten styl trzeba tolerowac
                        • laher Obcisle dzinsiki i obcasiki 16.02.07, 04:08
                          wytrwala napisała:

> dzisiaj na przedstawieniu w teatrze widzialam panne, ktora miala POMARANCZOWA
                          > twarz - nie wiem, czy taki byl efekt solarium, pannie sie pewnie wydawalo, ze
                          > wyglada super seksi (oczywiscie blondi, obcisle dzinsiki i obcasiki)

Obcisle dzinsiki i obcasiki ??????
                          A ty szara myszko nie chodzisz w obcasikach?? Jak my kobiety nie bedziemy
                          chodzic w szplilkach to kto bedzie?faceci? Przeciez to sama przyjemnosc.
                          Pamietam jak dzis kiedy bylam mala dziewczynka i probowalam chodzic w mojej
                          mamy szpilkach.CZekalam cale lata zeby kupic sobie pierwsze szpilki.Teraz
                          jestem duza i juz moge i zaden paszkwil nie wmowi mi ze 'obcasiki' sa beee!!!
                          A co masz do bcislych dzinsow?
                          Prawda jest taka ze te 'obcisle dzinsiki' to sie zauwaza na zgrabnej szczuplej
                          pupie ale ze wiekszosc bezksztaltnych kobiet rowniez nosi raczej obcisle dzinsy
                          z racji tego ze sa grube, to nikt na to nie zwraca uwagi, bo kto sie bedzie
                          patrzyl na brzydka dupe?
                          Ja rozumie krytykowanie twarzy spalonej solarium, zniszczonych farbowaniem
                          wlosow czy wystajacych ze spodni stringow, ale mini, dekold, szpilki, obcisle
                          ubrania to kobiece narzedzia jesli chodzi o seksowny wyglad. Oczywiscie
                          wszystko musi byc w dobrym smaku.
                          Do tych co jednak ubieraja mini, obcisle spodnie i nosza szpilki mam tylko
                          pozytywne odczucia, mloda atrakcynja KOBIETA jest sie tylko raz i nalezy sie
                          tym cieszyc!
    • chicarica Re: styl tipsiary 16.02.07, 08:37
      Ogólnie ten styl to po prostu max przegięcie we wszystkim.
      Te same rzeczy, tylko w bardziej stonowanej wersji, będą wyglądać ok i świadczyć
      o zadbaniu.
      Tipsiara ma po prostu wszystko 2x większe, bardziej błyszczące, bardziej
      kontrastowe. Jeśli pasemka, to czarno-biały borsuk. Jeśli blond, to platyna albo
      jajo. Jeśli ciemne włosy, to kruczoczarne. Jeśli makijaż, to gruby i spływający
      z gęby. Jeśli opalenizna, to skwarek. Jeśli tipsy, to gigantyczne łopaty
      ociekające brokatem i diamenciorami. Jeśli biżuteria, to wielka i złota.
      • dziaber1 Re: styl tipsiarybrawo laher 16.02.07, 21:14
        do laher boze nic dodac nic ujac kobieta musi byc kobieca i to dla niej
        wymyslono szpilki paznokcie farby a tych naturalnych i tak nikt nie zauwaza
        • ann.maria Re: styl tipsiarybrawo laher 17.02.07, 11:13
          hmm... bialy kozak to bialy kozak, czub, to czub, nie wloze nigdy;) ale mini?
          co jest zlego w mini? mam ladne nogi, to nosze;)) tipsow nie mam, bo mam swoje
          paznokcie ladne, dlugie i zadbane. na solarium, owszem, chadzam, co 2 tygodnie
          na 10 min i dzieki temu nie jestem blada jak sciana i mowie wam, nie jestem
          tipsiara, bo tipsiarstwo ma sie w glowie, nie na ubraniu

a co do zdjecia tak zywo komentowanej pani o ladnej figurze, to powiem yle ze
          mnie sie ta bluzeczka podobala;) nie jako sukienka oczywiscie, ale jako taka
          bluzko - tunika z jakims grubym skurzanym, pasem bylaby calkiem, calkiem!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka