Dodaj do ulubionych

GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ !

IP: 157.25.119.* 22.04.03, 16:00
WIEDZIAŁYŚCIE ???????/
Obserwuj wątek
    • masia27 Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! 22.04.03, 16:08
      Tak
    • Gość: alienor Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: *.crowley.pl 22.04.03, 17:25
      Wiedzialam, ale to delikatnie mowiac dziwna nazwa dla polskiej firmy. Pewnie ma
      sie kojarzyc z Sergio Rossi.
    • Gość: EWOK Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: 213.241.18.* 22.04.03, 17:50
      Wiem od dawna. Od kiedy oddalam do reklamacji pantofle, ktorym po pol dnia
      noszenia starla sie podeszwa doslownie do grubosci papieru. Z glownej siedziby
      Gino Rossi otrzymalam pompatyczny list w wyjasnieniem, ze zakupione przeze mnie
      pantofle sa obuwiem wizytowym i nie nadaja sie do codziennego uzytkowania.
    • Gość: syla Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: *.n4u.krakow.pl / 192.168.0.* 22.04.03, 19:04
      Tak, wiedziałam od bardzo dawna. Zwykły, przebiegły trik marketingowy - w
      skrócie - dla Polaka włoskie bbuty = dobra jakość. Usłyszy nazwę włosko
      brzmiącą wiec dla niego będzie to rownoznaczne z tym że to włoskie buty. Więc
      gość wpadł na pomysł dlaczego nie nazwać firmy brzmiącej z włoskiego? Nikt mu
      przeciez nie zabroni. A chwyt idealny. I gość zbił na tym kase.
      Doskonały pomysł.
      Gratuluje
      • Gość: Trishna Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: *.acn.waw.pl 22.04.03, 20:45
        Podobnie jak Wittchen, szkoda tylko że ceny też Europejskie.
    • Gość: charissa Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: *.nowiny.net 22.04.03, 20:48
      ofcourse :)
      • Gość: kula Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: *.pl / 192.168.1.* 22.04.03, 22:32
        Wittchen to nazwisko własciciela firmy i NIE MUSI go zmieniac.
        • Gość: Trishna Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: *.acn.waw.pl 22.04.03, 23:47
          Chodziło mi o to że nie sposób się zorientować że to polska firma bo oprócz
          obco brzmiącego nazwiska , jakość świetna i ceny wysokie.
    • Gość: nika Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: 157.25.119.* 23.04.03, 11:25
      Szok !!!! przynajmniej wiem, dlaczego aż trzy pary moich butów się delikatnie
      mówiąc rozwaliły.

• Gość: korka Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: 193.0.117.* 23.04.03, 13:51
        Gdyby to była włoska firma rozwaliłyby się szczerze mówiąc jeszcze szybciej.
        Ciekawy chwyt - dla mnie bardziej odstraszający niż przyciągający do tego
        sklepu, bo jeśli robią na włoskich podeszwach to nic dziwnego, że badziewie.
        Wizytowe więc nie na codzień!!!! Śmiechu warte. Pewnie mogłabyś się z nimi
        wykłócić, bo nie wiedziałaś o ich rzekomym przeznaczeniu, prawda?
        • krajka Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! 23.04.03, 15:00
          Nie wiedziałam, ale mnie nabierali:-( A wiecie, że Reserved (sorki) to też
          rodzima produkcja?
          • Gość: ladybird77 Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.03, 15:06
            i Andre Renard tez...!!!(chyba tak to sie pisze)
          • lulka7 Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! 23.04.03, 15:54
            reserved wszystko szyje w Chinach
    • Gość: as nie do końca! następny szok!!! IP: *.szczecin.pl 23.04.03, 19:16
      GR to firma która powstała na bazie pracowników z Zakładów Obówniczych Alka w
      Słupsku. W polsce produkuje tylko męskie obuwie. Obuwie damskie jest
      importowane z Włoch. I to może być dla was szok!!!
      • Gość: słupszczanka Re: nie do końca! następny szok!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 00:42
        Gość portalu: as napisał(a):

> GR to firma która powstała na bazie pracowników z Zakładów Obówniczych Alka
        w
        > Słupsku. W polsce produkuje tylko męskie obuwie. Obuwie damskie jest
        > importowane z Włoch. I to może być dla was szok!!!

Nie do końca jest tak jak piszesz. "Alka" jeszcze istnieje i to ona produkuje
        wyłącznie męskie buty, zaś firma Gino Rossi jest osobną firmą (owszem,
        powstałą na bazie pracowników Alki), lecz z włoskim kapitałem, technologią,
        stylistyką i komponentami. A nazwa pochodzi od nazwiska założyciela, nie jest
        wyłącznie chwytem reklamowym.
        Pozdrawiam.:))
        • Gość: as do słupszczanki IP: *.szczecin.pl 24.04.03, 19:50
          Gość portalu: słupszczanka napisał(a):

> Gość portalu: as napisał(a):
          >
          > > GR to firma która powstała na bazie pracowników z Zakładów Obówniczych Alk
          > a
          > w
          > > Słupsku. W polsce produkuje tylko męskie obuwie. Obuwie damskie jest
          > > importowane z Włoch. I to może być dla was szok!!!
          >
          > Nie do końca jest tak jak piszesz. "Alka" jeszcze istnieje i to ona produkuje
          > wyłącznie męskie buty, zaś firma Gino Rossi jest osobną firmą (owszem,
          > powstałą na bazie pracowników Alki), lecz z włoskim kapitałem, technologią,
          > stylistyką i komponentami. A nazwa pochodzi od nazwiska założyciela, nie jest
          > wyłącznie chwytem reklamowym.
          > Pozdrawiam.:))
          W moim poście nie ma słowa o tym, że Alkę zlikwidowano. Napisałem, że GR
          powstało na bazie pracowników alki, która pod koniec lat 80tych zatrudniała
          tysiące ludzi, teraz kilkuset. Na bazie fachowców z alki powstało kilka jeszcze
          innych firm obuwniczych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka