Gość: monikal IP: 157.25.119.* 22.04.03, 16:00 WIEDZIAŁYŚCIE ???????/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alienor Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: *.crowley.pl 22.04.03, 17:25 Wiedzialam, ale to delikatnie mowiac dziwna nazwa dla polskiej firmy. Pewnie ma sie kojarzyc z Sergio Rossi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWOK Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: 213.241.18.* 22.04.03, 17:50 Wiem od dawna. Od kiedy oddalam do reklamacji pantofle, ktorym po pol dnia noszenia starla sie podeszwa doslownie do grubosci papieru. Z glownej siedziby Gino Rossi otrzymalam pompatyczny list w wyjasnieniem, ze zakupione przeze mnie pantofle sa obuwiem wizytowym i nie nadaja sie do codziennego uzytkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: *.n4u.krakow.pl / 192.168.0.* 22.04.03, 19:04 Tak, wiedziałam od bardzo dawna. Zwykły, przebiegły trik marketingowy - w skrócie - dla Polaka włoskie bbuty = dobra jakość. Usłyszy nazwę włosko brzmiącą wiec dla niego będzie to rownoznaczne z tym że to włoskie buty. Więc gość wpadł na pomysł dlaczego nie nazwać firmy brzmiącej z włoskiego? Nikt mu przeciez nie zabroni. A chwyt idealny. I gość zbił na tym kase. Doskonały pomysł. Gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trishna Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: *.acn.waw.pl 22.04.03, 20:45 Podobnie jak Wittchen, szkoda tylko że ceny też Europejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charissa Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: *.nowiny.net 22.04.03, 20:48 ofcourse :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kula Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: *.pl / 192.168.1.* 22.04.03, 22:32 Wittchen to nazwisko własciciela firmy i NIE MUSI go zmieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trishna Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: *.acn.waw.pl 22.04.03, 23:47 Chodziło mi o to że nie sposób się zorientować że to polska firma bo oprócz obco brzmiącego nazwiska , jakość świetna i ceny wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: 157.25.119.* 23.04.03, 11:25 Szok !!!! przynajmniej wiem, dlaczego aż trzy pary moich butów się delikatnie mówiąc rozwaliły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korka Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: 193.0.117.* 23.04.03, 13:51 Gdyby to była włoska firma rozwaliłyby się szczerze mówiąc jeszcze szybciej. Ciekawy chwyt - dla mnie bardziej odstraszający niż przyciągający do tego sklepu, bo jeśli robią na włoskich podeszwach to nic dziwnego, że badziewie. Wizytowe więc nie na codzień!!!! Śmiechu warte. Pewnie mogłabyś się z nimi wykłócić, bo nie wiedziałaś o ich rzekomym przeznaczeniu, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
krajka Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! 23.04.03, 15:00 Nie wiedziałam, ale mnie nabierali:-( A wiecie, że Reserved (sorki) to też rodzima produkcja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladybird77 Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.03, 15:06 i Andre Renard tez...!!!(chyba tak to sie pisze) Odpowiedz Link Zgłoś
lulka7 Re: GINO ROSSI - POLSKĄ FIRMĄ ! 23.04.03, 15:54 reserved wszystko szyje w Chinach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as nie do końca! następny szok!!! IP: *.szczecin.pl 23.04.03, 19:16 GR to firma która powstała na bazie pracowników z Zakładów Obówniczych Alka w Słupsku. W polsce produkuje tylko męskie obuwie. Obuwie damskie jest importowane z Włoch. I to może być dla was szok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słupszczanka Re: nie do końca! następny szok!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 00:42 Gość portalu: as napisał(a): > GR to firma która powstała na bazie pracowników z Zakładów Obówniczych Alka w > Słupsku. W polsce produkuje tylko męskie obuwie. Obuwie damskie jest > importowane z Włoch. I to może być dla was szok!!! Nie do końca jest tak jak piszesz. "Alka" jeszcze istnieje i to ona produkuje wyłącznie męskie buty, zaś firma Gino Rossi jest osobną firmą (owszem, powstałą na bazie pracowników Alki), lecz z włoskim kapitałem, technologią, stylistyką i komponentami. A nazwa pochodzi od nazwiska założyciela, nie jest wyłącznie chwytem reklamowym. Pozdrawiam.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as do słupszczanki IP: *.szczecin.pl 24.04.03, 19:50 Gość portalu: słupszczanka napisał(a): > Gość portalu: as napisał(a): > > > GR to firma która powstała na bazie pracowników z Zakładów Obówniczych Alk > a > w > > Słupsku. W polsce produkuje tylko męskie obuwie. Obuwie damskie jest > > importowane z Włoch. I to może być dla was szok!!! > > Nie do końca jest tak jak piszesz. "Alka" jeszcze istnieje i to ona produkuje > wyłącznie męskie buty, zaś firma Gino Rossi jest osobną firmą (owszem, > powstałą na bazie pracowników Alki), lecz z włoskim kapitałem, technologią, > stylistyką i komponentami. A nazwa pochodzi od nazwiska założyciela, nie jest > wyłącznie chwytem reklamowym. > Pozdrawiam.:)) ********************************************************** W moim poście nie ma słowa o tym, że Alkę zlikwidowano. Napisałem, że GR powstało na bazie pracowników alki, która pod koniec lat 80tych zatrudniała tysiące ludzi, teraz kilkuset. Na bazie fachowców z alki powstało kilka jeszcze innych firm obuwniczych. Odpowiedz Link Zgłoś