bzr1 23.02.07, 15:36 Jak się pozbyc oponki wokol talii, ktora wychodzi zza spodni? Jakie cwiczenia i jaka dieta? prosze o sprawdzone sposoby, co prawda nie wylewa mi sie dramatycznie, ale ostatnio zaczelam sie czuc zdecydowanie niekomfortowo :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princessa.of.persia Moj sposob:) 23.02.07, 16:09 Tez walcze od jakiegos czasu. Musze przyznac ze nie prowadze zadnej scisłej diety.Powiem Ci jak wyglada moj dzień: Na śniadanie jem tylko jogurt z musli i orzechami lub kefir. Obiad - musze przyznac ze rozne rzeczy. czesto kuskus z warzywami, rozne zupki,kurczak z ryzem itp.Porcja mojego posiłku jest tle ile zmiesci sie na dłoni - to bardzo wazne bo z reguły wszyscy jemy za duzo,wiecej niz potrzebujemy i rozciagamy zołądki. Obowiazkowo do kazdego posiłku jem warzywa w postaci sałatek,warzyw gotowanych na parze itp. I na kolacje czesto pije kefir(szkalnka) lub owoce. Jesli jestem głodna w miedzyczasie jem owoce lub wypijam sok lub wode. W ogóle trzab duzo pic. WYKLUCZYŁAM: 1. pieczywo. Od kiedy nie jem przestałam byc spuchnieta bo podobno skladniki zawarte w bulkach i chlebie strasznie niekorzystnie wpływają na trawienie i jelita. Przyznaje ze czuje sie o wiele lepiej. 2. słodycze w postaci czekolady, batonów, itp. czaem skusze sie tylko na kawałeczek ciasta bo sernik uwielbiam. na poczatku było trudno ale od 2 tyg. zwalczyłam chec na słodycze i po prostu juz nie mam ochoty. Jak robie zakupy to az mnie odrzuca od tych słodkości.ciesze sie za sie tak przestawilam:) No wiec tak to wyglada.Wyglada na mało ale ja nie czuje sie niedojedzona. Duzo zalezy od Twoich preferencji. Ja lubie takie jedzenie wiec dle mnie to nie jest dieta. Od kiedy jem jak wyżej zauwazyłam ze brzuszek przestał byc napompowany i troche sie splaszczł wiec to chyba kwestia czasu kiedy i oponka zniknie:) Ogólnie czuje sie bardziej lekka. Oczywiscie cwiczenia nie zaszkodza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
laher Re: Moj sposob:) 23.02.07, 20:41 Moja siostra ma probelm z bokami, takie duze schaby ma mimo ze jest szczupla, moze schudnac 10 kilo a boki tylko troche mniejsze tylko ze ona zle robi bo od razu przechodzi na diete cud czyli minimum kalorii i malo sie rusza. A tutaj trzeba jesc duzo bialka, malo cukru i duzo cwiczyc Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: oponka :) 23.02.07, 20:54 Ma mnie np działa jak sobie poćwiczę 2h na silowni :D Ale wiem, ze nie wszyscy lubia "meczyc" sie w tym m-cu. Dal mnie to nie męka a czysta przyjemność. Oczywiscie w tym momencie odsatwiam słodycze, ciężkie obiady (dla mnie to takie: mączne, mięsne, itp), bo "wiem" ile wysiłku kosztuje ich spalenie. Poza tym na kazdego działa inny zestaw: jedni tracą "wałeczki" po zastosowaniu diety inni po cwiczeniu, jeszcze inni po cw+dieta. Mnie pomogły tylko cw. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: oponka :) 23.02.07, 21:52 Zla i dobra wiadomosc :) Zla: na boczki nie dziala zadna dieta. Dobra: cwieczenia pomagaja :))) Trzeba wzmacniac miesnie brzucha, szczegolnie skosne, na silce trener Ci bez problemu wskaze odpowiednie maszyny. Domowym sposobem mozesz sobie radzic nastepujaco: poloz sie na podlodze jak do zwyklych brzuszkow, oprzyj kostke prawej nogi o kolano lewej, i rob brzuszki skretne, tj. dociagaj prawym lokciem do lewej kostki, potem odwrotnie. Hula hop tez pieknie modeluje talie i niszczy brzuszki. Absolutnie nie stosuj diety opartej na prawie niejedzeniu + jakas zupka z proszku, bo w ten sposob hodujesz sobie kolejna faldke. Niestety, na tluszcz tylko jedna rada, trza ruszyc d...pe ! Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś