11.04.07, 19:05
Dziewczyny dostalam w prezencie maseczke oraz krem firmy nuxe. Pierwszy raz
spotkalam sie, z ta firma wiec podejrzewam, że to kosmetyki "apteczne". Jakie
sa wasze opinie, moze uzywalyscie jakiegos produktu z tej firmy? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sloneczna.dziewczyna Re: nuxe? 11.04.07, 19:26
      To bardzo dobra francuska firma, używaj bez obaw. :-)
    • grosellina Re: nuxe? 11.04.07, 21:17
      Używam olejków do ciała i balsamu do ust. Dobra jakość. Balsam do ust już
      dołączył do mojego „niezbędnika”. Daje bardzo naturalny efekt:-)
    • kami4 Re: nuxe? 11.04.07, 21:27
      Dziewczyny,jak prawidłowo wymawiać nazwę?
      • klymenystra Re: nuxe? 11.04.07, 21:46
        jesli francauska to [nyks(e)]. u jest takie, jak w niemieckim z umlautem.
    • weronka77 Re: nuxe? 11.04.07, 21:50
      To są genialne kosmetyki.Szczególnie seria Nirvanesque i miodowa do ciała.Ja
      się skusiłam i kupiłam kremy-cudownie pachną i efekt mają znakomity.
      • sigrun Re: nuxe? 12.04.07, 10:01
        Hmm... Mam zupełnie inne zdanie o linii Nirvanesque. Jak dla mnie za dużo tam
        chemii. Co ciekawe na stronie producenta widnieją tylko składniki pochodzenia
        naturalnego, za to na opakowaniach widnieje cały arsenał konserwantów i innych
        "ulepszaczy". To akurat normalne - im więcej składników pochodzenia roślinnego
        czy zwierzęcego, czytaj podatnych na rozkład, tym więcej chemii trzeba stosować.
        Jednak krem nawilżający, "naturalny" z założenia, który ma 65 składników (między
        innymi poliakrylamid i cały wachlarz parabenów) jakoś mnie nie przekonuje. Poza
        tym działanie serii Nirvanesque wydaje mi się przeciętne jak na taką cenę. W
        przypadku kremu pod oczy z tej linii działanie miało wręcz odwrotny efekt
        (podrażnienie). Już nie wspomnę o drażniącym, intensywnym zapachu, który bardzo
        długo utrzymuje się na skórze.
        Jedynym kosmetykiem, który mi sie spodobał pod względem działania i składu (w
        miarę) był Reve de Miel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka