Dodaj do ulubionych

błyszczace włoski...

13.04.07, 13:13
Czy znacie jakies maseczki lub odzywki na włosy zeby ładnie sie błyszczały?
Obserwuj wątek
    • snowbabe Re: błyszczace włoski... 13.04.07, 14:12
      Może napiszesz coś więcej o rodzaju włosów?
      Bez tego raczej trudno coś doradzić.
      Moim lekko przetłuszczającym się najlepiej służy
      maska Johna Friedy z serii Volume, używana zamiast odżywki
      po każdym myciu.
      • malaniunia861 Re: błyszczace włoski... 20.04.07, 21:11
        jedwab i serum do wlosow wg mnie najlepsze;)
    • julka1985 Re: błyszczace włoski... 13.04.07, 14:15
      to co napiszę, nie jest być może zbyt rozsądne, ale RE-WE-LA-CYJ-NE odżywki do
      włosów dodawane są do farb do włosów loreal preference i znam panie, które
      kupują te farby wyłącznie dla odżywek..dziwne, a jednak;)
      z drugiej strony odżywka mimo ze mała (44ml) to starcza na dosyć długo, bo
      wystarczy niewielka ilość (ja kupuję farby, więc mam odżywkę;)), także byc może
      jest to propozycja do rozważenia;)
      pozdrawiam
      j.
      • pluszaczek24 Re: błyszczace włoski... 13.04.07, 14:42
        Zauważyłam właśnie że po farbowaniu włoski sie super błuszcza.Ja farbuje
        garnier brąz.Ale po kilku myciach juz stają się matowe.Włosy mi sie raczej
        przetłuszczaja ,myje co drugi dzien.
    • beti55555 Re: błyszczace włoski... 13.04.07, 15:26
      a jakim kolorem farbujesz na brąz z garniera i czy ładny kolor wychodzi czy
      wpada w czerń ?????
      • pjch Re: błyszczace włoski... 13.04.07, 17:34
        hej dziewczyny, mieszkam w szkocji i te odzywki o ktorych
        piszecie, ze sa dodawane do farb mozna u nas kupic oddzielnie.
        Za 6 tyg wracam do Polski wiec jesli ktoras z was chcialaby
        moge kupic kilka. Widzialam do wlosow brazowych, rudych i blond.

Jesli moge pomoc bedzie mi milo. Cena jednej odzywki to ok 11zl.
        • kalia2010 Re: błyszczace włoski... 13.04.07, 18:54
          A ile by to kosztowało i jakie duże są te odzywki?:)..ja bym była chętna na blond:)
          • kalia2010 Re: błyszczace włoski... 13.04.07, 18:55
            Włąsnie doczytałam że cena jest podana..interesuje mnie więc tylko objętość:)...bo nie wiem ile mam zamówić:P
    • karolcia890 Re: błyszczace włoski... 13.04.07, 18:02
      ja bym chciala ale jak by to mialo wygladac? :)
      • morwa23 Re: błyszczace włoski... 13.04.07, 18:42
        ja też kiedyś słyszałam o tych odżywkach , tylko dlaczego nie sprzedaje sie ich
        osobno - bez farby ?
        no i jak ją uzywać?
        pozdrawiam
        m
        • pjch Re: błyszczace włoski... 13.04.07, 20:55
          hej dziewczyny, odzywki sa dosc male tzn takie
          jak w farbach, podam wam jutro nazwe firmy i objetosc.
          Moge je wam wyslac poczta jesli wczesniej dokonacie
          wplaty na moje konto. Jesli macie jakies obawy prosze
          o maila prywatnego.

Nie kupuje ich na sprzedaz raczej dzieki wam dowiedzialam
          sie ze sa dobre. Jutro kupie 1 na probe to napisze w niedziele
          jakie efekty.

Pozdrawiam
          j.
          • brunetaa Re: błyszczace włoski... 16.04.07, 18:20
            witaj. bylabym zainteresowana odzywka. mozesz dac znac jak to bedzie wygladac?
            dziekuje bardzo:)
    • patrycja.nowa Re: błyszczace włoski... 13.04.07, 20:59

• kalia2010 Re: błyszczace włoski... 14.04.07, 21:09
      Ja bym była chetna:)
    • aniolbezskrzydel89 Re: błyszczace włoski... 15.04.07, 20:41
      Słyszałyście kiedyś o jakimś serum do włosów anty-fizz (chyba tak się to pisze).
      Ostatnio czytałam o tym w gazecie i jest to ponoć odżywka, która pod wpływem ciepła żelazka do włosów, zaczyna się błyszczeć, przez co włosy są: gładkie i przy tym błyszczące :)

Znacie cuś takiego? Jeśli tak to jakiej firmy i gdzie można kupić, za ile?
      Dziękuję ;)
      • pjch Re: błyszczace włoski... 16.04.07, 17:45
        Anty-frizz to preparaty latwo dostepne w Szkocji czy Angli.

Moge wam co nieco przywiezc ale sa do nie zbyt tanie produkty
        od 30zl w zwyz. Poniewaz nie prostuje wlosow nidgy nie stosowalam
        anty frizz. Ale wydaje mi sie ze naklada sie to juz na wyschniete
        i wyprostowane wlosy.
        Produkty takie w swojej ofercie posiada :
        Andrew Colin, Paul Michel, Nicky Clark itp.

• pasadenkaa Re: błyszczace włoski... 16.04.07, 18:45
          podłączę sie pod temat i spytam czy odżywka L'oreal Absolut Repair jest
          rzeczywiscie taka rewelacyjna? i ile kosztuje w salonie?
          • zanetka19 Re: błyszczace włoski... 17.04.07, 11:45
            Ja kupiłam sobie ostatnio maseczke nabłyszczajacą elsev różową i nie jestem
            zadowolona słyszałam ze dobre sa odzywki gliss kur
          • klakierka Re: błyszczace włoski... 22.04.07, 11:09
            absolut reapair jest naprawde dobra :) ja polecałabym szampon i maskę i nie
            kupować w salonie bo po co przepłacać, taniej jest na allegro :)
    • ramonka82 Re: błyszczace włoski... 21.04.07, 09:48
      Polecam krem pielęgnacyjny do włosów z wyciągiem z łożysk zwierzęcych
      KALLOS-Placenta. Można wybrać do włosów jasnych bądź ciemnych i farbowanych,
      cena przy tym nie jest wysoka. Włosy fantastycznie lśnią i błyszczą. Naprawdę
      polecam!!Warto!!!
    • ofelia1982 Re: błyszczace włoski... 22.04.07, 12:46
      ja juz jakis czas temu przeszlam na kosmetyki "profesjonalne" i widze duza roznice.
      Uzywam szamponu Kerastase - cement do wlosow (kapiel) oraz maseczke cement.
      przed suszeniem wlosow wcieram Oleo-Relax Kerastase i potem tez odrobine na
      suche wlosy.
      wlosy mam blyszczace i zdrowe, choc czesto uzywam suszarki, prostownicy i farbuje.
      Moim zdaniem warto zainwestowac w dobra profesjonalna suszarke - jonizujaca i z
      mozliwiscia zimnego i letniego nawiewu (suszenie wlosow konczy sie zimnym
      nawiewem by zamknac luski wlosa).
      Oczywiscie zawsze wlosy sie niszcza przy suszarce, prostownicy i farbie, ale
      mozna te szkody zniwelowac dobra pielegnacja.
      do tego czaem chodze na zabiegi do salonu - np. micro mist.
      no i oczywiscie farbuje w salonie,a nie sama.

wyda wam sie moze ze DUZO PIENIEDZY na to wydaje, ale to niezupelnie tak:
      - suszarka to koszt jednorazowy - kupilam za 230zl i bede miala ja kilka lat zapewne
      - to samo tyczy sie dobrej prostownicy (porzadna juz za 140zł), wydatek na kilka lat
      - kosmetyki profesjonalne maja to do siebie ze sa cholernie WYDAJNE. szampon i
      odzywke Kerastase zuzywam ok 4 m-cy (naprawde! a mam dlugie wlosy i myje co 2
      dni), olejek Oleo-Relax jeszcze dluzej: 6-8 m-cy. oczywiscie koszt zawsze
      wyjdzie wyzszy niz jakbyscie uzywaly Fructisa, ale to jest cos za cos..
      Zawsze tez mozna poszukac czegos na allegro taniej (ale bez przesady - na pewno
      nie kupicie tych kosmetykow za 20zł - to podroby) albo nie celowac w Kerastase
      tylko nizej, np. L'Oreal Professionel
      - zabieg np micro-mist w salonie to ok 50-70zł. Raz na pol roku.

I nieskromnie powiem, ze mam ladne wlosy:)

Pozdr

• morwa23 Re: błyszczace włoski... 22.04.07, 19:02
        no to ja teraz poprosze o nazwy :
        -suszarka - jaka firma?
        -farby jakiej firmy używasz?
        -odżywki konkretnie która linia , bo słyszałam różne opinie o "cemencie"
        kerastase , sama mam maske do włosów słabych i jest ok
        -ten zabieg na włosy jest nawilżający/odbudowujący/rewitalizujący?-jaki?
        w którym salonie
        no to pięknie prosze i czekam na odpowież
        morwa
        • ofelia1982 Re: błyszczace włoski... 22.04.07, 20:01
          - wybor na rynku jest ogromny jesli chodzi o suszarki, wiec wystarczy ze
          wybierzesz profesjonalna z zimnym nawiewem i jonizacja. Ja mam Philipsa:

http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/tree/pl/pl/consumer/personal_care_gr_pl_consumer/pec_haircare_ca_pl_consumer/consumer__rs_use__r_use_drying/ce/_productId_HP4892_00_PL_CONSUMER/Suszarka+HP_4892?proxybuster=2KC5OSOBDDCORJ0RMRCSHQFHKFSESI5P

www.bazarcen.pl/product_377507.html
          - Jesli chodzi o farby to nie farbuje sama, tylko w salonie farbami
          profesjonalnymi, ostatnio na Welli.

- Stosuje cement Kerastase - szampon i odzywka. Zielona linia:
          www.twojaperfumeria.pl/x_C_I__P_54011461-54010001.html
          - Jesli chodzi o zabiegi u fryzjera, to tez jest maaasa do wyboru, wystarczy
          porozmawiac z kompetentna fryzjerka. Ja tak jak powiedzialam polecam wszelkie
          ampulki lub rytualy Kerastase, ale np ostatnio bylam na zabiegu micro mis i
          jestem zadowolona:

"MicroMist (z ang. mist = mgła), jak sama nazwa wskazuje, używa mgły wodnej (nie
          pary) wytworzonej poprzez fale ultradźwiękowe do przeprowadzenia kuracji na
          włosach. Mikroskopijna mgła wytwarzana jest w chwili używania urządzenia i
          dzięki temu jest niezastąpiona we wspomaganiu zabiegów, jakim poddawane są włosy
          w salonie fryzjerskim. Różnica pomiędzy mgłą i parą jest taka, że cząsteczki
          mgły są mniejsze i lżejsze i dzięki temu mogą penetrować włos począwszy od
          naskórka aż do najgłębszej jego warstwy. Oznacza to, iż MicroMist "wpycha"
          produkt użyty do zabiegu najgłębiej tam, gdzie włos tego potrzebuje. Ponadto,
          urządzenie posiada system chłodzący, który służy do wykończenia zabiegu. Poprzez
          ochłodzenie włosów i tym samym zamknięcie łuski włosa, produkt użyty do zabiegu
          zostaje "złapany w pułapkę". Daje to niewątpliwie silniejsze i bardziej
          zauważalne efekty.

System podgrzewający wodę jest również zaprojektowany specjalnie tak, aby
          wytworzyć mgłę, nie parę. Konwencjonalne urządzenia podgrzewają wodę do
          temperatury 100C, aby wytworzyć parę, co z reguły powoduje ogromną szkodę dla
          włosów, zamiast ich naprawy. MicroMist, poprzez wykorzystanie ultradźwięków,
          podgrzewa wodę to takiej temperatury, jakiej wymaga stan włosów objętych kuracją
          oraz używany produkt. Temperatura jest znacznie niższa niż 100C i dlatego też
          nie powoduje żadnych uszkodzeń, a w dzisiejszych czasach, kiedy koloryzowanie
          włosów stało się niemalże obowiązkiem, każdy fryzjer jako priorytet powinien
          postrzegać właśnie zdrowie włosa.

Aby praca z MicroMistem była efektywna i długotrwała, należy pamiętać że do
          wytworzenia mgły stosujemy tylko wodę destylowaną."

Placilam 70zł.

Pozdrawiam,

• madai Re: błyszczace włoski... 23.04.07, 00:38
            Podpisuje sie pod odzywka z farby do wlosow. jest naprawde rewelacyjna i ja
            jestem wlasnie ta jedna z pan, ktora kupuje te farbe tylko dla odzywki. wlosy
            sie pieknie blyszcza. Ale podam wam jeszcze jedno cudo, ktore sprawilo, ze
            wlosy mam zawsze miekkie, sliskie i blyszczace, a przy tym nie sklejone. jest
            to serum Matrix z serii L'oreal professional. Mala pomaranczowa buteleczka,
            starcza na wiele miesiecy. ja ja mam od listopada, a zuzylam moze 1/4, a uzywam
            codziennie, czasem po dwa razy. w salonie zaplacilam za nia 50 zl, ale siostrze
            kupilam po 40 zl w sklepie fryzjerskim.
            • ultima-thule Re: błyszczace włoski... 23.04.07, 14:25
              Ja używam kosmetyków gliss kur i są całkiem niezłe, zwłaszcza serdia Asia. Ale
              hitem jak dla mnie jest odżywka-wosk firmy Wax, dostępna w aptece za 17-20 zł.
              Nakładam sporą ilość na włosy, folia, ręcznik i po 20 min spłukuję. Włosy są
              super nawilżone po same końcówki i pięknie błyszczą. Bardzo polecam!
              • morwa23 Re: błyszczace włoski... 24.04.07, 08:47
                dzięki ofelia1982,czy kazdy większy gabinet wykonuje ten zabieg , bo małe to
                chyba nie?

w których farbach loraala jest ta odżywka , byłam w sklepie ale jest kilka
                rodzajów farby loreal

pozdrawiam
                m
                • ofelia1982 Re: błyszczace włoski... 29.04.07, 11:27
                  Morwa, ja np chodze to Datuna Gonera w Wawie:
                  www.studiogd.pl/Pl/Danuta%20Gonera.html
                  ale jestem pewna, ze inne salon tez robia! zadzwon i zapytaj.

Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka