sylwiq1 18.05.07, 16:25 Nie umiem pozbyć się zaskórników na brodzie.Mam trądzik ale już troche podleczony.Gdyby nie to gó.. to byłoby ok.Używam Duac.Jest dobry, ale nie znikają mi po nim te grudki. Co mogę zrobić żeby się ich pozbyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k-aja Re: Jak pozbyć się zaskórników? 18.05.07, 16:34 sylwiq1 napisała: > Nie umiem pozbyć się zaskórników na brodzie.Mam trądzik ale już troche > podleczony.Gdyby nie to gó.. to byłoby ok.Używam Duac.Jest dobry, ale nie > znikają mi po nim te grudki. Co mogę zrobić żeby się ich pozbyć? Na zaskorniki dzialaja preparaty z kwasem BHA (np. effaclar K) luz azelainowym (np. Acne Derm, Skinoren). Stosuje sie je tylko na noc, na dzien krem z filtrem (wysokim 50+, stabilnym). Jesienia mozna sprobowac kwasow AHA, na lato sa stanowczo za silne i mocno uwarazliwiaj skore na slonce (moga powodowac przebarwienia). Wszystkie kwasy w sumie uwrazliwiaj skore na promienie UV, ale przy solidnym filtrowaniu BHA i azelainowy mozna latem stosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynazbagien Re: Jak pozbyć się zaskórników? 18.05.07, 19:52 ja nie mam zbyt duzych klopotow z cera ale mi zadne kwasy nie pomagaly mialam krem avene jst do du**, dla mnie w kazdym razie mi pomoglo na zaskorniki mycie twarzy platkami owsianymi jedyne co na nie u mnie dzialalo a probowalam tonikow zeli kremow do mycia zwykle platki daly najlepszy efekt ....i buzia po nich gladziutka.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: Jak pozbyć się zaskórników? 18.05.07, 22:40 A po jakim czasie zaskórniki zaczęły zanika przy stosowaniu płatków owsianych? :) Odpowiedz Link Zgłoś
snowflake1 Re: Jak pozbyć się zaskórników? 19.05.07, 01:15 Ja mam teraz taki preperat do mycia twarzy Neutrogena. Napisane jest, ze to 2 w jednym, czyli ze mozna myc nim twarz w zwykly sposob, lub zostawic jako maseczke na 5 min. i on wszystkie zaskorniki wyzera. Pojecia nie mam na jakiej zasadzie, ale dziala. Mnie wyzarl. Tylko nie mam pojecia czy on w Polsce jest dostepny:/ Ale jesli jest to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
limonija Neutrogena Visibly Clear - nie ma w Polsce 21.06.07, 22:00 Seria Neutrogena Visibly Clear nie jest niestety dostępna w Polsce: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=57240764&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynazbagien Re: Jak pozbyć się zaskórników? 19.05.07, 01:35 ja od chwili zastosowania widzialam poprawe.po tygodniu ich liczba zdecydowanie zmalala, po 3 ostaly sie tylko te najstaresze te ktore mialam od zawsze ale znikly te nowe ktore zaczynaly sie wysiewac na policzkach i brodzie. aha mialam neutrogene dla mnie porazka nawt makijazu nie zmywa Odpowiedz Link Zgłoś
ania19771 Re: Jak pozbyć się zaskórników? 19.05.07, 13:12 CZY mogłabys powiedziec cos wiecej o tych płatkach...jak to przygotowujesz? z góry dziekuje za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
sjena1 Re: Jak pozbyć się zaskórników? 19.05.07, 10:18 poza kwasami należy stosować wewnętrznie cynk, omega-3, selen Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Jak pozbyć się zaskórników? 19.05.07, 13:19 ja też mam problenm z zaskórnikami własnie na brodzie, mam skinoren, differin i total turnaround clinique, ale jakoś zawsze brak mi zapału do stosowania ich ;) ale od jesieni rzeczywiście może się za to wezmę. Odpowiedz Link Zgłoś
sophisticated_shrew Re: Jak pozbyć się zaskórników? 19.05.07, 13:26 Na ostatni atak przed kwasami na zaskórniki i ogólnie zanieczyszczoną cerę wybrałam bratek i dobrze zrobiłam bo działa Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiq1 Re: Jak pozbyć się zaskórników? 19.05.07, 17:36 No ja pije bratek już od dłuższego czasu i biorę cynk a zaskórniki dalej są.Może napiszesz jak przygotować te płatki?? polećcie jakiś nie za drogi krem z filtrem nie zatykający porów:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynazbagien Re: Jak pozbyć się zaskórników? 19.05.07, 17:53 2,3 garście płatkow owsianych tylko lepiej takich wiekszych, zwyklych moga byc gorskie, zalewam dosc ciepla ale nie goraca woda przegotowana czekam az zmiekna, czasem wole zeby byly twardsze wtedy tez mam efekt takiego peelingu ale najczesciej czekam az zmiekna i przemywam nimi twarz po myciu zelem, tzn wczesniej juz zmylam makijaz, i tyle.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: Jak pozbyć się zaskórników? 19.05.07, 23:35 sylwiq1 napisała: > polećcie jakiś nie za drogi krem z filtrem nie zatykający porów:) Z tanszych stabilnych filtrow moge polecic emulsje Iwostinu, lub jakies z Garniera lub L'Oreala(tylko nie wiem jak u nich z zapychaniem ,bo nie stosowalam, trzebabt w sklad spojrzec). Potem juz sa drozsze z Avene, La roche posay i vichy. Zalezy jeszcze co Ciebie zapycha, bo kazdego moze zapychac co innego w skladzie kosmetykow. Wiem, ze np. mnie zapychaja trojglicerydy i isopropyle w skladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiq1 Re: Jak pozbyć się zaskórników? 20.05.07, 13:42 Mnie zapychają pafafiny i oleje mineralne.Pozatym mam cerę mieszaną. Odpowiedz Link Zgłoś
jkobuu maseczka ze skorka pomaranczy 20.05.07, 14:14 Hej, ja tez mam zaskorniki. kolezanka poradzila mi maseczke ze skorki pomaranczy. Ja generalnie nie lubie takiego babrania sie,zrobilam ta maseczke raz a skora po niej byla troche lepsza. Zawsze mozna sprobowac, kosztuje niewiele, najwyzej wyrzucisz do kosza :) Wiec trzeba zaopatrzyc sie w skorke pomaranczy, wysuszyc ja i zmielic na mial. Taki pomaranczowy puder (ok 2 lyzeczki zalezy-tak aby starczylo na twarz) zmieszac z zimnym mlekiem aby powstala papka nadajaca sie do wysmarowania buzi. Nalezy wymieszac i zuzyc natychmiast,bo jak sie zostawi na nawet ok 15 min to sie robia takie grudy i maseczka jest za sucha, a jak sie doda wiecej mlkea to znow splywa.. Generalnie bylam dosyc zadowolona z tej maseczki,ale jestem zbyt leniwa aby robic ja 1-2 w tygodniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
polskiprl Re: maseczka ze skorka pomaranczy 20.06.07, 21:58 La Roche-P Effaclar K, emulsja, c.trądz, tl, 30ml, www.ai.doz.pl/produkty/75783/0 dobre to jest? warto kupic? bo mam te zaskorniki w strefie T:) Odpowiedz Link Zgłoś
sophisticated_shrew Re: maseczka ze skorka pomaranczy 21.06.07, 09:57 zażywam bratek w tabletkach juz 3 miesiąc i efekty są świetne :) Odpowiedz Link Zgłoś
polskiprl Zaskorniki 21.06.07, 12:01 Ja powiem ze bratek jest ogolnie dobry, bo codziennie dwie szklanki pije:) Ale zaskoriki dalej mam;( Odpowiedz Link Zgłoś