kamila862 31.05.07, 11:30 hej mam zamiar wybrac sie 1 szy raz w zyciu. i nie wiem w ogole jak to dziala. chcialam isc na stojace.... na jak dlugo i ja to sie korzysta? wytlumaczcie jak glupiemu bo pojecia nie mam. tam jest jakies chlodzenie pozniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka-n1 Re: solarium od podstaw 31.05.07, 11:43 Hej. No korzysta się całkiem przyjemnie:) Jesli idziesz pierwszy raz to w zalezności od tego jaką masz karnację czas opalania się wynosi 5-7 minut, może troszkę więcej, też zależy od tego jak silne mają lampy. Chłodzenie jest w kabinach, przeważnie włącza się automatycznie albo można włączyć samemu. Proponuję spytać o wszystko Panią czy Pana który tam pracuje. Wszystko Ci powiedzą, jak się włącza, na ile możesz wejść. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewna_pieknotka Re: solarium od podstaw 31.05.07, 12:28 a nie lepiej użyć jakiś samoopalaczy? Skóra różnie reaguje na promienie z solarium. ja bylam raz, ale zdecydowałam się na balsamy i nie żałuję Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoania Re: solarium od podstaw 31.05.07, 12:42 na pierwszy raz 7 minut to zdecydowanie za dużo bo się przypieczesz. Ja polecam około 3 minut. Jeśli nie można tyle to wyłącz wcześniej lampy bo naprawdę się poparzysz. Zresztą dziewczyna powinna Ci wszystko wyjaśnić. Jest chłodzenie, sama ustalasz jaki chcesz mocny nawiew, jest muzyka. Ja proponuję zakupić preparat, który nawilża skórę i smarowanie się przed opalaniem. Ja wolę kabinę bo na łóżku można sobie spiec pupę ;-) Ja sama korzystam z solarium bardzo okazjonalnie to znaczy jak dotąd w moim prawie 30-letnim życiu byłam tylko przed trzema wydarzeniami. Normalnie używam słońca lub samoopalacza :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoania Re: solarium od podstaw 31.05.07, 12:45 I jeszcze jedno. Ja po kilku minutach zakrywam sobie twarz bo ona i tak się opali od słońca a szkoda mieć zmarszczki za wcześnie. I ostatnia rzecz. Kładę sobie na podłodze w kabinie ręczniczek papierowy (niby dezynfekują ale jakoś nie mogę na boso;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila862 Re: solarium od podstaw 31.05.07, 22:32 dziekuje serdecznie za wszystkie odpowiedzi i za powazne potraktowanie mojego pytania (bo roznie to z tym bywa). mam jasna karnacje wiec rzeczywiscie nie powinnam opalac sie zbyt dlugo. dotychczas tez korzystalam z samoopalaczy lub balsamow brazujacych ale mam juz dosyc zaciekow. drugi powod dla ktorego zdecydowalam sie na solarium to to ze moja twarz duzo lepiej wyglada gdy jest opalona. cera mi sie poprawia. a niestety nie mam zbyt wiele czasu na przebywanie na sloncu... praca a w weekendy studia.serdecznie dziekuje za wszystkie rady. pozdrawiam wszystkie forumowiczki ( i foromowiczow bo juz kiedys upomnial mnie pewian pan :) ). Odpowiedz Link Zgłoś