Dodaj do ulubionych

podklady, pudry, fluidy - pytanie do ekspertek:)

06.06.07, 11:13
Dziewczyny, prosze poleccie mi cos: mam cere normalna w strone mieszanej, bez
wiekszych problemow, chcialabym cos na lato (puder, fluid, podklad??szczerze,
za bardzo nie wiem jaka jest roznica i czy np. mozna uzywac tylko pudru bez
zadnego podkladu)co sprawialoby, ze: skora wydaje sie aksamitna i
gladka,wyrownuje kolor, nie swiece sie (zwlaszcza na czole), nie splywa w
upale (mieszkam w Hiszpanii...juz jest 30 stopni), ma filtry i nadaje buzi
ladny brazowawy kolor (mam cere jasna, ale mimo uzywania na codzien kremow z
filtrami i tak sie opale). Co mi polecacie?Dzieki za rady!
Obserwuj wątek
    • 4gni3szk4 Re: podklady, pudry, fluidy - pytanie do eksperte 06.06.07, 11:19
      Sam puder w kamieniu polożony na czystą skórę to strasznie skórę Ci wysuszy. Idź do sklepu z kosmetykami i poproś o lekki podkład i kup sobie gąbeczkę do jego nakładania. Przed podkładem nanieś krem nawilżający potem zwilżoną gąbkę wodą nanoś sobie podkład :) wyrówna fajnie koloryt skóry
      • krolewna2006 Re: podklady, pudry, fluidy - pytanie do eksperte 06.06.07, 11:22
        a jaki podklad polecasz? bo normalnie w ciagu roku uzywam kompakt shisheido z
        gabeczka,ma filtr 15, (nie do konca jednak matuje) ale na lato chcialam cos
        moze lzszejszego i bardziej brazowego
        • 4gni3szk4 Re: podklady, pudry, fluidy - pytanie do eksperte 06.06.07, 11:30
          Ja w Polsce przy niższych temp. Lirene City Matt (matująco - wygładzający). Bardzo jestem z niego zadowolona bo skóre niestety ale mam wrażliwą :)

NIE POLECAM Matującego podkładu kryjącego AA Oceanic :( Boziu jak wspomnę sobie co on ze skórą wyprawiał :( ;)
          • 4gni3szk4 c.d 06.06.07, 11:33
            nie wiem czy podkład Lirene ma jakiś filtr, bo piszą tylko o zawartości Nylonu 12 i mikrogąbeczkach pochłaniających sebum
            Pozdrawiam :)
            • krolewna2006 Re: c.d 06.06.07, 12:01
              a, sprawdze w sklepie...dzieki za rade!nie mam zbyt duzej wiedzy o podkladach
              itd, bo jak pisalam normalnie, na krem, uzywam podkladu w kompakcie shisheido,
              a pudru nawet nie mam...
              • ultima-thule świecąca buzia latem 19.06.07, 12:18
                mam podobny problem do królewny, z tym że mi się buzia świeci jak świeczka, no
                porażka totalna w takie upaly, a w pracy muszę wyglądać ok, stąd moje pytanie o
                fluidy matujące na lato. Kupilam ostatno loreala true match ale to kolejna
                porażka, twarz świeci mi się jeszcze bardziej niż po max factorze colour adapt,
                a tamtem wydawal mi się nie dość matujący. Czy są jakieś sposoby na
                przetluszczającą się skórę latem????
                • m4dzi41 Re: świecąca buzia latem 19.06.07, 13:02
                  Polecam podklad Lancome, Color Ideal. Jak dla mnie jest swietny. Ma filtr 15. A
                  na swiecaca buzie latem polecam BIBULKI matujace!!!! sa swietne! :)) lub
                  zamiast bibulek polecam stosowac zel z Lancome lub Clinique'a na strefe T!!
                  Wyprobowalam ten z Lancome i jest swietny!!!! Po prostu cudownie matuje skore!!
                  Uzywam rano jako baze pod podklad i w trakcie dnia jesli potrzeba zmatowienia!
                  Bo to naprawde niemozliwe aby w upaly buzia nie swiecila sie tylko dzieki
                  zastosowanemu rano podkladowi. W koncu ona oddychac! pozdrawiam!!
    • doda1983 Krolewno... 19.06.07, 13:19
      ...w Polsce ZAWSZE uzywalam podkladu (Translucide Loreal). Jednak w Hiszpanii
      przy upalach ktore, tu na poludniu dochodza w lecie do 50 stopni, po prostu sie
      nie da. Mimo najszczerszych checi.
      Przyzwyczailam sie juz chodzic bez. Uzywam korektora na pojedyncze
      niedoskonalosci. Zeby zmatowic cere (tez mam normalna w kierunku do mieszanej)
      uzywam prasowanego pudru brazujacego. Lekko przyciemnia skore, nie robi maski,
      skora wyglada zdrowiej. Musisz sobie dobrac kolor. Mi odopiwadaja dwa:
      Lancaster z serii slonecznej i taki zwykly z Zary za 9euro. Sprobuj :)
      Buzka
    • perelka252 Re: podklady, pudry, fluidy - pytanie do eksperte 19.06.07, 15:43
      Znalazłam świetne porównanie samych najlepszych podkładów. Sama korzystam i
      znalazłam coś dla siebie i mam nadzieję, że i Ty skorzystasz:
      www.polki.pl/uroda_i_styl_kosmetycznepremiery_makijaz_artykul,10001518.html
      • krolewna2006 Re: podklady, pudry, fluidy - pytanie do eksperte 19.06.07, 16:35
        dzieki!!zaraz sobie popatrze, tak na codzien to tylko krem z filtrem klade i
        jak troche sie swiece to sie nie przejmuje, ale na jakies wieksze wyjscia
        zalezy mi, zeby miec "jedwabista" skore...pozdrawiam
        • ultima-thule Re: podklady, pudry, fluidy - pytanie do eksperte 20.06.07, 12:43
          ale takie bibulki matujące ścierają podklad, więc mam ścierać i znowu się
          malować drugi raz? Chyba nie do końca rozumiem... A puder sypki nie kryje
          wcale. Nie mam wielkich problemów z cerą, ale trochę nierówności jest i
          chcialabym je zakryć. Czy to znaczy, że w upaly nie ma szans na idealną
          cerę? ;)) Albo puder sypki co kilka godzin albo splywający podklad?
          • anna_dab Ja tam ekspertem nie jestem ale... 20.06.07, 16:57
            :) kupiłam ostatnio z serii kosmetyków mineralnych Isa Dora mineral foundation
            powder, bardzo mi pasuje. Jest w formie pudry sypkiego, kryje w zalezności od
            ilości warstw nałożonych pędzlem. Twarz mam aksamitną, lekko rozświetla. Używam
            od 2 tygodni i jestem bardzo zadowolona

www.balticcompany.pl/index.php?ref=%2Fisadora.php
            na tej stronie jest w nowościach

pozdrawiam Ania
            • m4dzi41 :) 23.06.07, 19:04
              BIBULKI MATUJACE nie scieraja podkladu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka