Dodaj do ulubionych

Owłosiona... POMOCY!

09.06.07, 16:49
szczerze mówiąc czuję się jak małpa - włoski na rękach (w tym dłoniach),
brzuch, dekolt, biust, tyłek, nogi... właściwie wszędzie! drogie koleżanki, co
z tym zrobić? i proszę, nie piszcie, że to normalne, bo nie jest!
Obserwuj wątek
    • niya Re: Owłosiona... POMOCY! 09.06.07, 16:55
      iśc do lekarza i zbadać poziom hormonów a potem dobrać lek
      • anula36 Re: Owłosiona... POMOCY! 10.06.07, 09:28
        nie jest i nazywa sie hirsutyzm. Jest na gazecie forum na ten temat. Wizyta iu endokrynologa na dobry poczatek.
        • pszczolaaa nie jesteś jedyna 10.06.07, 10:35
          Nie martw się, bo nie jesteś sama na tym świecie, ja też mam problem, coś w tym
          stylu. Ja jak na razie próbuje zbytnio nie odkrywać niektórych części ciała, a
          niektóre po prostu golić. Szczerze mówiąc to ja bym się chyba wstydziła pójść do
          lekarza z tym problemem... Zgadzam się że to zależy od hormonów, ja chyba
          odziedziczyłam niektóre po ojcu, bo moja mama niema takich problemów...
          Ja przy okazji chciałabym się spytać czy istnieje takie coś jak depilacja całego
          ciała (no prawie), raz a na całe życie. Chyba nie, a jak jest to bardzo pewnie
          drogie. Nieprawdaż?
          • anula36 Re: nie jesteś jedyna 10.06.07, 12:30
            hirsutyzm jest choroba, a nie fanaberia i moze np byc objawem PCOS czyli choroby jajnikow, ktora nieleczona prowadzi do bezplodnosci.
            Czasami warto przemoc wstyd, zamiast potem gorzko plakac ze sie zaniedbalo wlasne zdrowie.
            • pszczolaaa Re: nie jesteś jedyna 10.06.07, 19:48
              do anuli
              wiesz co chyba trochę przesadzasz. nie wydaje mi się żeby nadmierne owłosienie
              prowadziło do bezpłodności. jeżeli źle cię zrozumiałam to sorry, ale według mnie
              trochę przesadzasz
              • julamimi Re: nie jesteś jedyna 10.06.07, 21:08
                alez nie prowadzi do nieplodnosci, tylko moze byc jedna z oznak, ze cos z
                hormonami moze szwankowac

(btw, jest roznica miedzy bezplodnoscia a nieplodnoscia - tą drugą można w
                rózny sposób wyleczyc)

pozdr
              • anula36 Re: nie jesteś jedyna 10.06.07, 22:09
                nie PROWADZI, moze byc objawem szwankowania rownowagi hormonalnej organizmu, biologia sie klania, poziom szkoly sredniej.To nie jest normalne zeby kobieta miala owlosione dlonie czy piersi. jakby ci zaczely obrastac piersi wlosami potraktowalabys to jako norme?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka