iwionna 20.06.07, 09:02 poleccie perfumy na lato.jakies owocowe zapachy,aby nie wanilia.ja sie gubie w perfumeriach.jak powacham 2 -3 zapachy to juz klapa -koniec wybierania-nos mi odmawia posłuszenstwa :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brawurka75 Re: perfumy 20.06.07, 10:01 polecam na lato wodę toaletową Sunflowers od E.Arden Odpowiedz Link Zgłoś
anka-n1 Re: perfumy 20.06.07, 12:16 O tak, zgadzam się... super zapach na lato :) Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: perfumy 20.06.07, 11:42 Bo nos normalnego człowieka nie może rozróżnić więcej niż 3 zapachów za jednym zamachem, potem wszystkie wydają się podobne :) Gdzieś czytałam, ze po powąchaniu kawy można na nowo wąchać inne perfumy, w jednej drogerii widziałam nawet takie pojemniczki z kawą do wąchania :). Co do zapachu stricte owocowego do Yves Rocher miał kiedyś wodę toaletową o obłędnym malinowym zapachu :) Odpowiedz Link Zgłoś
tonkabean Re: perfumy 20.06.07, 12:01 Co roku Escada wypuszcza letni przeboj zapachowy tro taki orzezwijaco-sodki mix owocowy. W sumie co roku zapach rozni sie pojedynczymi nutami, sproboj: SUNSET HEAT, TROPICAL PUNCH, ISLAND KISS, ROCKIN' RIO, PACIFIC PARADISE. Odpowiedz Link Zgłoś
asiawoodstock Re: perfumy 20.06.07, 12:55 Polecam wodę toaletową Adidas fruity rhythm i wodę toaletową Island Vibe z Avonu. Fajne, owocowe, słodkie zapachy. W sam raz na lato ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: perfumy 20.06.07, 12:56 w tym roku to tylko sunset heat mozna kupic:) a jesli chodzi o perfumy to idz do sephory i popros o kilka probek a wdomu na spokojnie testuj-na pewno cos sobie wybierzesz Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: perfumy 20.06.07, 13:04 To normalne ze po 2-3 zapachach masz juz dosyc, ludzki nos odmawia posluszenstwa, to normalne. A perfum ot tak na forum nie da sie doradzic. Lepiej sie zastanow jakie nuty Ci najbardziej odpowiadaja a potem w perfumerii popros o pomoc, panie powinny umiec sklasyfikowac kazdy zapach. To wcale nie jest takie trudne, by nauczyc sie rozrozniac perfumy wg nut,np tu jest to dosc przystepnie wyjasnione: kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,56373,3039386.html Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
soraya103 Re: perfumy 20.06.07, 14:40 latem tez jestem zwolenniczka Escady...ale tej "zwyklej", klasycznej w czerwonym pudelku (uzywam jej od lat i wydaje mi sie ze nazywa sie po prostu Escada, bez zadnych dodatowych opisow w stylu sun heat etc) Odpowiedz Link Zgłoś
liren1 Re: perfumy 20.06.07, 16:40 każde perfumy mają swój kolor, który odpowiada za zmysły. Czerwony, zielony, niebieski te kolory rządzą Twoimi zmysłami. W zależności od tego które zmysły chcesz uruchomić dobierasz sobie idealne perfumy: www.polki.pl/uroda_i_styl_zapachy_perfumeria_artykul,10003420,0.html www.polki.pl/uroda_i_styl_zapachy_perfumeria_artykul,10003327.html ja jeśli chcę kusić używam cacharela: amor amor działa na facetów piorunująco, jeśli chcę być zwiewna i wiosenna zieloną herbatę Elizabeth Arden albo niebieskiego Ralpha Laurena. Odpowiedz Link Zgłoś