Gość: ktos80 IP: *.goja.org 11.06.03, 20:17 ktoś polecił mi chrom aby troszkę schudnąć czy on działa czy ktoś go stosował pozdrawiam papa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrupt_angel Re: chrom 11.06.03, 22:06 Uwarzam, że chrom spośród tych wszystkich drogich specyfików na odchudzanie jest najlepszy. Co więcej, owe specyfiki WOGÓLE nie działają, a wypróbowałam chyba już wszystkiego, począwszy od BioSlim, po Herbalife. Oczywiście nie należy się spodziewać po chromie cudów. Ja biorę jedną tabletkę dziennie od paru tygodni. Dzięki tej witamince przechodzę obojętnie obok półek ze słodyczami, ale za to jem więcej białka. Chociaż ogólnie jem mniej :) To coś dla tych, co tyją od słodyczy i ogólnie od węglowodanów (pieczywo, makaron, itd). Podobno działa tylko wtedy, jak ktoś ma niedobory chromu w organiźmie... a ma ich podobno ponad 80 % ludzi. Ja bym poleciła, ale jak wcześniej pisałam... nie spodziewaj się cudów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: chrom IP: *.BMJ.net.pl 11.06.03, 22:31 chrom jest SZKODLIWY!!! i ma niebawem zostać wycofany!!! także nie radzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwi Re: chrom IP: 213.77.32.* 12.06.03, 08:55 Ja tez niedawno nawet ogladalam jakis program w telewizji na temat szkodliwosci chromu, tak, ze lepiej z nim chyba uwazac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienor Re: chrom IP: *.crowley.pl 12.06.03, 11:46 W moim przypadku chrom okazal sie skuteczny, dzieki niemu apetyt na slodycze znacznie u mnie zmalal. Bralam jedna tabletke dziennie w czasie odchudzania, a teraz kiedy sie juz nie odchudzam lykam czasem rano, kiedy czuje rosnaca chec na cos slodkiego. Jezeli chodzi o szkodliwosc, czytalam (w Samym Zdrowiu), ze chrom przez wiele lat byl uwazany za szkodliwy, ale okazalo sie, ze pewna ilosc chromu jest organizmowi potrzebna, mysle wiec, ze mozna lykac, nie przekraczajac dawek podanych na opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: chrom IP: *.dialup.tiscali.it 13.06.03, 18:42 Okazalo sie wlasnie ostatnio, ze jest szkodliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: chrom IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 19:19 chrom nieorganiczy jest szkodliwy- to wiedziano od lat. Natomiast ostatnio badania na muszkach owocowych pokazały, że pikolinian chromu (ten właśnie związek zwykle jest w "odchudzaczach") powoduje u muszek zmiany w DNA. jeśli chrom, to najlepiej z naturalnego źródła, np. droźdży Odpowiedz Link Zgłoś
corrupt_angel Re: chrom 15.06.03, 22:16 Ja zażywam chrom organiczny Naturell i nie jest szkodliwy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienor Re: chrom IP: *.crowley.pl 16.06.03, 10:23 Zaniepokojona Waszymi postami znalazlam na sieci te informacje o badaniach na muszkach (technopolis.onet.pl/0,673957,informacje.html). Brzmi niepokojaco, choc to jeszcze nie potwierdzone na ludziach. Bede lykac, ale tylko w okresach wzmozonego apetytu. Dzieki za ostrzezenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszkak Re: chrom IP: 217.153.152.* 16.06.03, 11:31 Nie polecam preparatów BIODIET, WYCIĄGU Z ANANASA ani BIO.CLA, Nic nie schudłam ! Odpowiedz Link Zgłoś