Dodaj do ulubionych

szukam fryzjera - Warszawa

22.06.07, 10:04
Wiem, że jest "biała lista", przekopałam ją, ale wpisy są dośc stare. Szukam
genialnego, rewelacyjnego,z fantazją i pomysłami fryzjera do krótkich
niesfornych włosów.
Bardzo prosze o namiary i ceny.
Chodziłam do Dessange'a w Metropolitanie, ale jednak na dłuższą metę mnie nie
stać.
Chodzi mi tylko o strzyżenie.
Pliiiiiiiiiiis help:)))
Obserwuj wątek
    • ileczka76 Re: szukam fryzjera - Warszawa 22.06.07, 14:36
      hej, znam ten ból, 3 lata temu też miałam ten sam problem aż wreszcie trafiłam
      do swej obecnej fryzjerki, u której nota bene strzyże się połowa moich koleżanek
      z pracy:)
      pracuje w małym salonie przy ul . Wiśniowej- Mokotów, salon nazywa się Zaperty
      Studio, a fryzjerka ma na imię Asia - polecam z czystym sumieniem, nie znam
      osoby, która byłaby niezadowolona z jej strzyżenia, farbowania itp.
      • blackhorse-bh Re: szukam fryzjera - Warszawa 22.06.07, 14:59
        Ja się strzygę w salonie Beauty Secret, ale na Słomińskiego tylko u p. Ewy a na
        Zwycięzców u p. Kasi. Obie są świetne. W tym pierwszym jest jeszcze stylistka p.
        Kasia Gruszka. A teraz akurat mają super promocje na fryzjerstwo.
        • gosia244 Re: szukam fryzjera - Warszawa 23.06.07, 17:12
          wiem ze otworzyli teraz salon, gdzie na woli, za careforem, bo bylam na
          manicure, batdzo mloda i profesjonalna manicurzytska.Troszke ceny wysokie, ale
          standard, wyposazenie, sterylizacja na super poziomie.Tlko ze utwrdzenie
          paznokci zele kosztuje 95 zl, i jego pozniej wypelnienie tyle samo, myslalam ze
          wyplenienia, beda o 50% tansze.
          Jesli chodzi o fryzjerstwo to tez mam z tym kosmzar.Nie moge natrfaic na super
          fryzjera.Bylam u fryzjerki, ktora polecili mi z forum.Maly salonik, dziewczyna
          bardzo mila, ale podciela mi wlosy, wycieniowala, zrobila pasemka, wziela
          130zl.Fajnie bylo po wyjsciu, na drugi dzien, juz tak nie wygaldalam. Bylam
          nbardzo rozczarowana, bo jak za taka cene, to chociaz moglabym byc super
          scieta.A prawidlowe sciecie jest najwazniejsze.Niewazne jak wyglada sie po
          wyjsciu od fryzjera.Wazne zeby nastenego dnia, wlosy sie swietnie ukladaly i
          nie stac przed lustrem 2 godizny.Wiec jesli znacie kogos profesjonalnego, kto
          ma wizje, spojrzy na czlowieka, potrafi dobrac siwetna fryzure, swietnie
          sciac.Prosz episzcie i poelcajcie.Jestem z Warszawy.dzieki.
          • gosia244 Re: szukam fryzjera - Warszawa 23.06.07, 17:20
            dokladnie bylam w salonie na ulicy slominskiego.obsluga bardzo mi sie
            spodobala. Chcialabym sie zapytac, jaka tam jest fryjerka, czy umie sama dobrac
            fryzure? Ile kosztuje sciecie, i farba, ?
        • margolciar Re: szukam fryzjera - Warszawa 12.07.07, 14:16
          Idę we wtorek do p. Ewy. Mam krótkie kudełki, zobaczymy co z tego da się zrobić
          i jakie będą moje doświadczenia z tym salonem. Trzymajcie kciuki
    • kat_ja1 Re: szukam fryzjera - Warszawa 24.06.07, 01:42
      ja mam zawsze problem z włosami. Boję się fryzjera..po prostu...mogę leżeć
      godzinami u dentysty:) chociaż to pewnie słabość zawodowa:), mogę leżeć u
      ginekologa, ale jak mam iść do fryzjera, to jest to straszne..Do rzeczy, od
      prawie dwóch lat, strzygę się u Krzysia, salon Kristof, polecam głównie za to,
      że słucha i rozumie o co się go prosi, nie lubię, kiedy fryzjer ma własna wizję
      i wie lepiej w jakich włosach będzie mi dobrze, a już nie lubię takich, którzy
      strzygą tak, jakby uczyli się w jednej szkole i to tylko jednego cięcia. Polecam
      tylko Krzysia, raz byłam u innego, z tego salonu, nie pamiętam imienia, ale nie
      byłam zadowolona..Obecnie leczę rany po niedawnym cięciu w innym zupełnie
      mieście...chyba chciałam zaoszczędzić i oddałam swoje włosy w inne ręce...i nie
      mogę odżałować....zapuszczam, swoje mam b.gęste, ale wielu fryzjerów za wszelką
      cenę, ujmuje im, tym moim włosom gęstości, tak jakby to było coś, czego trzeba
      się pozbyć....i wyglądam teraz jak większość, czyli mam wycieniowane, na końcach
      wystrzyżone włosy....eh, a wakacje tuż, tuż..
      • gosia244 Re: szukam fryzjera - Warszawa 24.06.07, 12:15
        Gdzie sie miesci ten salon w Warszawie.Czy ten Pan krzysztof , umie np sam
        dobrac fryzure, gdyz ja wlasnie chce takiego fryzjera ktory by mi dobral
        fryzure, ktory by mial wizje.Jesli mozesz napisac namiary bede wdzieczna..Dzieki
        Gosia
        • kat_ja1 Re: szukam fryzjera - Warszawa 24.06.07, 14:24
          Na Krochmalnej 3, za budynkami Atrium. Wiesz, ja zawsze przychodziłam z
          konkretnym wizerunkiem w gazecie:) i mówiłam, że takie coś chcę mieć na głowie:)
          I on zawsze idealnie potrafił odwzorować fryzurę, którą sobie wybierałam. Nie
          wiem, z reguły spotykałam się z czym takim, że ja pokazuję komuś, że to i to
          chcę, a ktoś mi robi zupełnie coś innego. Tak jak ostatnio, kiedy prosiłam
          fryzjerkę, mówiłam, że zapuszczam i proszę o nie ścinanie z objętości, a pani, u
          której wizyty nie mogę odżałować i tak zrobiła po swojemu. I jeszcze na koniec
          zapytała czy jeszcze wypazurkować grzywkę, chociaż prosiłam o to, żeby włosy nie
          były przyklejone do twarzy..

Co do tego, czy Krzyś ma wizję...on zanim zaczyna strzyc, zaprasza na
          rozmowę:)Pyta sie dokładnie co byś chciała osiągnąć i od razu mówi, czy coś
          takiego da się osiągnąć (jakość włosów)i czy będzie to pasowało do twarzy. Jak
          mówiłam, nigdy nie zdałam się na jego wizję, ale jeżeli chodzi o to, co ja
          chciałam, był idealny. No nie wiem, nie chciałabym Cię wprowadzać w błąd, po
          prostu zawsze miałam konkretny pomysł na włosy...Nie umiem chyba ryzykować i
          zdawać się na cudzy gust:) Moje oczekiwania spełnia idealnie, ale tylko on, tam
          pracuje jeszcze taki młody chłopak, sympatyczny, ale ręka już nie ta:) Poza tym
          panuje tam miła atmosfera, Krzyś jest sympatyczny ale wciąż skromny, nie żadne
          gwiazdorstwo, co akurat dla mnie jest ważne. Nie lubię atmosfery nadmuchanego
          ego i pokazania, że zwykły człowiek (nie gwiazda):)),to nie wart poświęcania się
          towar.
          • kat_ja1 Re: szukam fryzjera - Warszawa 24.06.07, 14:32
            Chodziło mi o to, że są w wawie salony, gdzie siedzi się jak przerzucony z
            miejsce na miejsce towar, bo właśnie przyszedł ktoś znany i lubiany....byłam raz
            w takim salonie, gdzie siedziałam parę godzin, bo bardzo znany fryzjer zaczął
            mnie strzyc, potem oddał w ręce asystentki, potem siedziałam sama, bo on zajął
            się "gwiazdą", potem wrócił i zamieszał mi we włosach, zrobił, jeden ruch
            nożyczkami z miną eksperta..i było super, do momentu, kiedy nie umyłam włosów i
            nie okazało się, że część włosów w ogóle nie została "dotknięta", a fryzury nie
            da się odwzorować, choćby nie wiem co. Nie wspomnę już o cenie tego "luksusu"
            • gosia244 Re: szukam fryzjera - Warszawa 24.06.07, 16:40
              Mi chodzi o fryzjera z powołania, który szanuje każdą klientkę, a nie tylko
              gwiazdy. Ktory potrafi sciac, i dobrac fryzure.
              • kat_ja1 Re: szukam fryzjera - Warszawa 24.06.07, 23:50
                To właśnie o takim mówię. Krzyś chyba jest fryzjerem od 18 lat:) Wg mnie on to
                kocha,a nie, że dostrzegł w tym szansę na zaistnienie. Ale nie namawiam, nie
                jest to w moim interesie:) Parę lat temu opisywałam historię, byłam przez ponad
                2 lata klientką bardzo dobrego fryzjera, był świetny, ale w pewnym momencie,
                przestał mi poświęcać czas....tzn poświęcał mi 10-15 min, podczas gdy znam swoje
                włosy i wiem, że niestety, ale z uwagi na dużą gęstość potrzebują dłuższego
                zainteresowania. Przestał dlatego, że w salonie zaczęły pojawiać się znane
                postacie, a ja znana nie byłam. Ja miałam tylko zapłacić i za usługę, kiedy raz
                nawet nie ściął mi końcówek, tylko zrobił jedno cięcie i zaproponował dyfuzor!,
                zapłaciłam 90 zł ponad 5 lat temu...Od tamtej pory "gwiazdorów" unikam...nigdy
                więcej.
                Krzyś jest fryzjerem dla mnie idealnym. Bez manier i gwiazdorstwa, a
                jednocześnie ma dobrą rękę, ale nie namawiam.

Pozdrawiam
                • kat_ja1 Re: szukam fryzjera - Warszawa 24.06.07, 23:56
                  Kiedyś znałam bardzo dobrego fryzjera. Był fryzjerem w tym salonie, w którym
                  miałam niemiłe doświadczenia. Odszedł, a ja nie wzięłam namiaru. Niestety, nie
                  wiem gdzie jest teraz. Nazywał się andrzej bierut. Pamiętam po ośmiu latach:)
                  Niestety, nie udało sie się go odnaleźć:( Szukałam idealnego fryzjera aż
                  trafiłam na Krzysia:), którego też nieraz z różnych powodów "zdradzałam" ale
                  zawsze wracałam skruszona;)
                  • zuza120 a co myślicie o sterfie cięcia? nadal polecacie ? 26.06.07, 08:48
                    szukam fryzjera, który zaproponuje fryzurę dodającą objętości włosom. Moje są
                    ciągle oklapnięte, pianka niewiele pomaga.
                    • gosia244 Re: do katji 26.06.07, 12:58
                      Dzieki Katjo.Wiesz co zaufam Tobie, mysle ze bede zadowolona i zostane jego
                      stala klientka.Juz tyle razy bylam u fryzjera i jeden tylko raz udalo mi sie w
                      zyciu wyjsc zadowolona.Niestety nie bylo to w warszawuie, a tamtego fryzjera
                      Nie ma. Namiary chyba juz podalas teraz tylko zostaje zadzwonic i umowc sie na
                      wizyte. Telefonicznie mam powiedziec ze doo Pana Krzysztofa??
                      wielie dzieki.Juz sie noe moge doczekac.
                      • gosia244 Re: do katji 26.06.07, 13:01
                        A jeszcze moze wiesz czy maja strone internetowa.Krochmalna 3. A jakis telefon?
                        • ewik_75 Re: do katji 26.06.07, 13:32
                          www.kristof.waw.pl/
                          • kat_ja1 :) 26.06.07, 17:17
                            Ja polecam Krzysztofa, tam jest jeszcze jakaś dziewczyna, ale nie byłam, byłam
                            raz u tego drugiego chłopaka, też blondyn tylko młody:), nie pamiętam jak miał
                            na imię, Krzyś miał komplet, a ja potrzebowałam nowych włosów na święta i
                            niestety żałowałam potem. Niby starał się, wszystko ok, ale ja naprawdę bardzo
                            nie lubię tego ścinania z objętości, a on mimo moich próśb zrobił po swojemu,
                            więc myślę, że ma niewielkie doświadczenie:( Mi na szczęście włosy szybko rosną,
                            ale wiecie jak to jest, kiedy się zapuszcza, dba się o każdy kosmyk, a tu
                            ciach!, ktoś jednym cięciem niweczy twoje trwające miesiącami starania:( Tutaj
                            tylko Krzysztof zawsze się sprawdzał, po wyjściu od niego nigdy nie zdarzyło mi
                            się żałować czy płakać, a często tak było, mam w ogóle jakąś obsesję na punkcie
                            swoich włosów.. Jeżeli zdecydujesz się na Krzysia, napisz potem jak wrażenia.
                            Mam nadzieję, że będą tylko pozytywne:) pozdrawiam

• gonzalesik Re: :) 27.06.07, 08:57
                              Witam, nie wiedziałam że tyle z Was korzysta z usług Krzysztofa. Ja chodziłam
                              do niego wiele lat, aż w końcu wymieniłam na innego. Dlaczego? Bo chyba dorby
                              fryzjer nie polega na tym żeby zrobić Ci to co Ty chcesz i na co się uprzesz -
                              to on ma Ci doradzić czy będzie Ci w tym dobrze czy nie. Aja po tych wielu
                              latach wymyslilam sobie rozjasnianie wlosow no i dostalam to co chcialam. Ale
                              stan wlosow po tym zabiegu byl tragiczny! Nie ukrywam że po tylu latach
                              wspolpracy z nim (jeszcze chodzilam do nego jak pracowal na Żelaznej) zrobil mi
                              cos takiego. Poza tym zauwazylam ze juz Pan Krzysztof nie staral sie za bardzo
                              przy mojej glowie, moze z tego wzgledu ze bylam stala klientka i byl pewien ze
                              go nie opuszcze. I tu sie pomylil. Teraz chodze do salonu milek design do
                              wlasciciela i widze ze poki co sie stara.
                              • kat_ja1 Re: :) 27.06.07, 11:09
                                Pan Krzysztof nie staral sie za bardzo przy mojej glowie, moze z tego wzgledu ze
                                bylam stala klientka i byl pewien ze go nie opuszcze. I tu sie pomylil. Teraz
                                chodze do salonu milek design do wlasciciela i widze ze poki co sie stara.

Nie dziwię Ci się, bo sama kiedyś też chodziłam ponad 4 lata do fryzjera, który
                                był świetny...do czasu:( W dodatku zostałam tak potraktowana, że wręcz bałabym
                                się do niego pójść:( No cóż, ja mam właśnie problem, żeby fryzjer "ściął mnie"
                                tak, jak ja chcę i zawsze z tym mam kłopot, że pokazuję co mi się podoba, a ktoś
                                po swojemu. Dlatego akurat z Krzysztofa jestem zadowolona. Wiesz, ja nie chcę
                                nikogo usprawiedliwiać, nie mam w tym żadnego interesu, bo Krzysztof nie jest
                                moim znajomym, ( wówczas, gdy opisywałam parę lat temu historię mojej wizyty u
                                tamtego fryzjera, na forum "siedzieli" ludzie z tego zakładu. Cała ta historia
                                była bardzo przykra) Wydaje mi się tylko, że strzyżenie to trochę co innego niż
                                rozjaśnianie. To już jest ingerencja w strukturę włosa i nie każde włosy się do
                                tego nadają. Moja koleżanka po rozjaśnieniu włosów, tak je sobie spaliła, że gdy
                                za parę dni chciała je podkręcić na lokówce, to jej po prostu odpadły. Nigdy bym
                                w to nie uwierzyła, gdybym tego nie widziała:( Niestety, w tamtej sytuacji, to
                                tylko ona była winna, bo tak bardzo uwierzyła, że mężczyźni wolą blondynki, że
                                postanowiła nią zostać, bez względu na stan włosów:( Chociaż odradzałam jej to
                                od początku. Rozumiem Cię jednak, bo wiem, że jak będę niezadowolona, to też
                                pójdę gdzie indziej. Tak po prostu jest i nikt się chyba nie spodziewa, że
                                będzie inaczej. W maju dałam się skusić na fryzjerkę, z której była zadowolona
                                dziewczyna mojego brata, nie ukrywam, że chciałam sprawdzić jakość usług za
                                mniejsze i do dużo pieniądze, bo było to w ogóle innym mieście, ale wróciłam do
                                domu z płaczem. Teraz jeszcze czekam aż włosy trochę podrosną i wracam do
                                Krzysztofa, ale nie twierdzę, że będzie to "wierność" na zawsze... Może kiedyś
                                odnajdę mojego fryzjera sprzed lat( jeżeli ktoś wie gdzie jest fryzjer o
                                nazwisku andrzej bierut, to proszę o namiary:)
                                • dagi1982 Re: :) 27.06.07, 13:07
                                  "Fryzjernia Evenement Bierut Andrzej"
                                  Sapieżyńska 8
                                  (022)6353669
                                  wpisałam w google,może to ta osoba o którą pytasz...
                                  • kat_ja1 Re: :) 27.06.07, 23:28
                                    dzięki łaskawco!!:) muszę to koniecznie sprawdzić, kiedyś przetrząsnęłam całe
                                    google ale wychodził mi "ten" bierut:), przeglądałam białe i czarne listy
                                    fryzjerów:) Jeżeli to ten, to raczej na pewno znowu "zdradzę" Krzysia, tego
                                    szukam od tylu lat:)dzięki raz jeszcze.
                                    • dagi1982 Re: :) 27.06.07, 23:31
                                      alez prosze:)
                                      daj znac czy to ten;)
                                      bo tez szukam dobrego fryzjera...
                                    • kat_ja1 Re: :) 28.06.07, 13:31
                                      Niestety już dzwoniłam pod ten numer i albo numer jest zły albo nie wiem....wg
                                      tpsa "nie ma takiego numeru":(
                                      • kat_ja1 Re: :) 28.06.07, 13:37
                                        Zadzwoniłam pod inny numer telefonu, na sapieżyńskiej 8 jest jakiś salon
                                        kosmetyczny i pani powiedziała, że tego "evenementu" nie ma już od 1,5 roku,
                                        pytała do kogo chodziłam, ale też nie potrafiła mi pomóc:(
                                        • n_i_n_k_a Re: :) 28.06.07, 13:57
                                          Ja też chodzę na Słomińskiego - do p. Ewy - jest świetna. Dobiera fryzurki do
                                          kształtu twarzy i rodzaju włosów i od razu pyta, czy ktoś chce i ma czas się co
                                          rano męczyc z układaniem, czy fryzurka ma być bezobsługowa. Ceny sa przystępne
                                          bardzo. Telefon 22 789 20 16. Naprawdę polecam.
                                          • gosia244 Re: :)gosia 28.06.07, 20:50
                                            Ni i przeczytalam opinie o tym Krzysiu.Zalezy mi przeede wszytskim, zeby to
                                            fryzjer dobral mi fryzure do twarzy, bo ja sie na tym nie znam, chce tylko
                                            swietnie wygladac.i wspominlaa katia o jakims andrzeju bierucie.
                                            sama juz nie wiem co robic, gdzie sie udac. nie chce tylko plakac.
                                            • kat_ja1 Re: :)gosia 28.06.07, 21:50
                                              Ten andrzej bierut kiedyś był w Effekcie, salon na waliców, ale to było 7 lat
                                              temu i nie odnalazłam go od tamtej pory:( Tam został jeszcze daniel, ale jego to
                                              już tak nie polecam. świetny był Paweł, ale zrobił sie gwiazdor:( i poza tym go
                                              tam już nie ma. Nie wiem, ja nie namawiam, , nie chciałabym, żebyś żałowała:( Ja
                                              byłam zadowolona, ale ja właśnie oczekuję, że fryzjer zetnie mi włosy tak jak ja
                                              chcę i to z tym mam największy problem. Tu Krzysztof sie sprawdzał i jeżeli nie
                                              odnajdę tego bieruta, to będę dalej chodzić do Krzysia. Przeszłam przez wiele
                                              miejsc i rąk fryzjerów i on akurat nigdy mnie nie zawiódł, ale trudno mi
                                              radzić:( a tym bardziej namawiać, bo wiadomo, że i włosy są różne i oczekiwania.
                                              Ja fryzjerów boję się panicznie:) nigdy nie wiadomo z czym człowiek wyjdzie:( A
                                              niestety, nie stać mnie na taką ekstrawagancję, żeby w razie czego, nieudanego
                                              cięcia....maszynką do łysa:) Tym bardziej, że jednak usługi fryzjerskie do
                                              najtańszych nie należą.
                                          • malami66 do ninka 11.07.07, 13:46
                                            Pani Ewa naprawdę jest taka dobra? A Przychodzisz do niej z gotową fryzurką,
                                            czy ona Ci coś proponuje? Pozdrawiam!
                                            • malami66 Re: do ninka 11.07.07, 13:46
                  • margolciar Re: szukam fryzjera - Warszawa 11.07.07, 09:38
                    ktoś o nazwisku Andrzej Bierut był fryzjerem w filmie E=mc2
    • handlarzzludzen Re: szukam fryzjera - Warszawa 28.06.07, 23:09
      a ja polecam pana Leszka , w studiu Prestige na Rondzie Waszyngtona. Przynajmniej 9 dziewczyn z mojej firmy strzyże się i farbuje u niego :)I ja od niedawna też, jest dobry w robieniu bałaganu na głowie :)
      • kat_ja1 Re: szukam fryzjera - Warszawa 28.06.07, 23:21
        U Leszka bywałam, kiedyś też pracował w effekcie:) Z mojej firmy kilka dziewczyn
        jest jego stałymi klientkami. Ja jednak byłam chyba tylko trzy razy. Strzyże
        b.dobrze, ale ja właśnie nie lubię takiego cieniowania z objętości, a on mimo
        moich próśb za każdym razem pozbywał mnie połowy włosów:( Ale moje koleżanki
        były zadowolone:)
    • malenka167 Re: szukam fryzjera - Warszawa 29.06.07, 17:23
      Na ulicy Okopowej CH KLIF , Salon Urody Miodek hair House ale nie on tylko
      Piotr Agnieszczak , prawdziwy fryzjer z powolania.
      • gosia244 Re: szukam fryzjera - Warszawa 29.06.07, 19:51
        Czy CH klif Piotr agnieszczak tak??? salon urody hair Miodek.
        Chodzi mi o fryzjera z powolania, ktory sam dobierze super fryzzurke.Bardzo
        sie boje isc do fryzjera.
        • kat_ja1 Re: szukam fryzjera - Warszawa 30.06.07, 02:43
          Wiesz Gosiu, na Twoim miejscu jednak proponowałabym nakreślić przynajmniej jakiś
          zarys, co chciałabyś osiągnąć. Fryzjer z powołania to jedno, a wizja fryzjera to
          drugie...Ja zawsze miałam problem, żeby fryzjer raczył mnie słuchać i
          przynajmniej próbował zrobić chociaż podobnie, o co proszę, też się boję chodzić
          do fryzjera i tu akurat krzysztof się sprawdza..na razie przynajmniej nigdy nie
          byłam niezadowolona wychodząc od niego, a często płakałam po wyjściu od
          fryzjera. Taka fobia na punkcie włosów:) Ostatnio też, kiedy byłam w tym innym
          miejscu, nawet nie płakałam, a wyłam:) Mówię Ci tylko delikatnie, żebyś nie
          ufała tak do końca fryzjerowi, choćby nie wiem jak był dobry....Czasem wizja
          może bardzo odbiegać od tego co ładne, moja koleżanka skusiła się kiedyś na
          salon Jagi Hupało, no cóż, wyszła z tą charakterystyczną grzywką, za którą
          zapłaciła 300 zł. Grzywka grzywką, tyle, że w jej przypadku, przy jej twarzy,
          ona z tą grzywką wyglądała, delikatnie mówiąc jak osoba ubezwłasnowolniona, z
          dawnych ośrodków dla osób upośledzonych. Nie mogła sobie darować tej
          grzywki....a z tego co czytałam, to Jaga jest fryzjerem z powołania, chyba już
          jako mała dziewczynka "coś tam" strzygła:)
          Inna, była kiedyś u takiego krzysztofa z pantoflowego salonu bodajże hormon?
          Gdzieś na chmielnej, mówię gdzieś bo to był taki salon, gdzie adres i telefon
          przekazywany był pocztą pantoflową:) Rzeczony krzyś, był podobno wręcz
          wizjonerem, pomijam już to, że była tam w różny sposób przekazywana z rąk, do
          rąk, czekała i w ogóle...Była zachwycona atmosferą, luz blues, papuga w kącie,
          cuda niewidy..Co do fryzury, powiem tylko tak, że wizja krzysia wizjonera,
          naprawdę była bardzo odległa od jej wyobrażenia..Do tego, w niedalekim czasie
          ukazał się w prasie artykuł, z owym krzysztofem w roli głównej , który mówił, że
          osoby z tzw, zewnątrz, nie są mile widziane, a najlepszym sposobem na pozbycie
          się ich, jest takie właśnie olewanie, pozostawianie samotnie jakiś czas,
          wracanie, itp..Salon był opisywany jako miejsce, gdzie parafrazując, agnieszka
          włodarczyk leży z nogami na oparciu sofy:) to akurat pamiętam.
          Może spróbuj pójść do jakiegoś salonu, który sobie upatrzysz i spytaj czy możesz
          sobie usiąść i popatrzeć, bo nie do końca jesteś przekonana..Nigdy nie
          próbowałam wprawdzie takiego sposobu, ale może to jest wyjście...I zobacz czy
          osoby wychodzące są zadowolone, jak dany fryzjer dopasowuje fryzurę,nie wiem..
          pozdrawiam
          • sniegotka Re: szukam fryzjera - Warszawa 30.06.07, 11:31
            Kat_ja1 - zgadzam sie z Toba. Z daleka od wszelkich "wizjonerow". Mam raczej
            dlugie, klasyczne wlosy i to jak wygladalam po wizytach u roznych guru
            (polecanych na forum) - przechodzi wszelkie pojecie. Na moj widok znajomi mnie
            przytulali i pocieszali "nie martw sie, wlosy nie reka, odrosna" zanim zdazylam
            cokolwiek wytlumaczyc. Masz moze jakies doswiadczenia z salonem Creative Hair
            na ul. Zgoda? Kupuje tam kosmetyki Joico, bardzo chcialabym zrobic balejaz
            dobra farba, bo to co mam - Welli - szybko traci polysk i sie spiera,pomimo ze
            blond. I wlosy w coraz gorszej kondycji, jakos nie moge zapuscic :(( Tez mam
            swoja ulubiona fryzjerke, ale ona pracuje wlasnie na welli, wlosy do mycia tego
            samego dnia, wyjatkowo nie lubie tych kosmetykow. Pasemka bardzo szybko traca
            kolor, pomimo ze uzywam dobrego szamponu i odzywki. Czy ktos kozystal z
            Creative Hair w warszawie i moze polecic fryzjera (albo odradzic)?????
            • gosia244 Re: szukam fryzjera - Warszawa 30.06.07, 12:32
              Czesc. Powiem tak, zalezy mi na fajnej fryzurze, kotrej nie bede musiala
              poswiecac godzin stania przed lusterem.Wlosy mam do ramion, wiec chcialabym
              zeby po scieciu dalo sie je jeszcze zwiazac. Zalezy mi na jakims nap[rawde
              fajnym scieciu, gdzie wlosy sie same super ukladaja, moze byc jakis kolor.
              Kiedys fryzjer sam mi dobral fryzure i napawde wygladalam swetnie.Od tamtej
              pory, gdzie bym nie trfaila istna masakra.kladaja, modeluja, po wyjsciu jest
              ok.Na drugi dzien klapa, wlosy przyklapniete, i juz ich nie potraie tak
              ulozyc.A wWarszawie jest salonow bardzo duzo.tyle ze wlasnie szukam, kogos
              naprawde polecanego, komu moglabym zaufac, kto by podpowiedzial, spojrzal, na
              twarz, taki fryzjer z powolania.
              • na4 Re: szukam fryzjera - Warszawa 30.06.07, 17:07
                a zna ktoś www.freehair.pl/. Gdzieś znalazłam był fryzjer polecany
                • gosia244 Re: szukam fryzjera - Warszawa 30.06.07, 19:43
                  A ja czekam musze miec 100% pewoosc ze fryzjer jest super.Naparwde zna sie,
                  potrafi dobrac fajan fryzurke, podyskutowac z klientka, poradzic , odradzic, i
                  przede wszytskim super sciac.
    • monia_look Re: szukam fryzjera - Warszawa 02.07.07, 13:36
      Dziewczyny a ja szukam aktualnie fryzjera który robi super ładny baleyage na
      długie włosy. W Wawie.
      Mój fryzjer niestety zniknął gdzieś i straciłam kontakt... Znowu zmiana - nie
      cierpię tego.
      Pomóżcie, proszę.

Z góry dziękuję.
      • amamutek Re: szukam fryzjera - Warszawa 04.07.07, 19:09
        podawac namiary dobrych fryzjerów może jakiś z okolic ursynowa/Wilanowa
        • lajtowa Re: szukam fryzjera - Warszawa 11.07.07, 11:41
          Tu autorka wątku:)
          Dzięki dziewczyny:) Aż za dużo tych namiwrów, co teraz wybrać??:)))
          A tak serio to:
          Krzysia z Kristofa znam, chodziłam do niego jeszcze na Żelazną i potem na
          Krochmalną. Nawet się zakumplowaliśmy trochę;) Fajnie strzygł, znał moje włosy i
          upodobania, ale z czasem popadł niestety w rutynę. Zawsze mam ten sam problem -
          co znajdę 'swojego" fryzjera, to po pwnym czasie już tylko podcina z zamkniętymi
          oczami, a ja lubię zmiany... To samo zresztą zaczyna się dziać z moją aktualną
          babeczką z Dessange'a.
          No nic, spróbuję może tego fryzjera z Ronda Wiatraczna, blisko mam:)
          Jeszcze raz dziękuję za odzew!
    • malami66 do ninka 11.07.07, 13:47
      • blackhorse-bh Re: do ninka 31.07.07, 20:06
        nie wiem jak ninka, ale jak trafiłam do p. Ewy tp najpierw usiadłyśmy z
        katalogiem i coś sobie upatrzyłam potem trochę korygowałyśmy bo nie każdą
        fryzurę się da zrobić z każdych włosów. Jestem bardzo zadowolona i ze
        strzyżenia i z balleyage. Poza tym jest bardzo miła. Ceny normalne jak w
        większości przyzwoitych salonów. A ten jest naprawdę na poziomie
    • kitty4 Re: szukam fryzjera - Warszawa 01.08.07, 11:45
      Skuszona Waszymi bardzo pozytywnymi opiniami o Pani Ewie z salony Beauty Secret
      na Słomińskiego, zapisałam się i poczłapałam. Tak jak pisałam w wątku o w/w
      salonie - bardzo się rozczarowałam. Pani Ewa - owszem bardzo miła i
      sympatyczna. Natomiast strzyżenie - tragedia !!! (jak dla mnie, mojej twarzy i
      włosów). Farba - może być. Salon nowy, pachnący świeżością, przestronny. W
      żadnym widocznym miejscu nie ma wiszącego cennika- co wg mnie jest minusem.
      Dopiero po wyjściu z salonu, uświadomiłam sobie że Pani w recepcji zawyżyła mój
      rachunek , (co prawda o niewiele , o 5 zł) ale jednak to zrobiła.
      A poza tym inne ceny podano mi przez telefon, a a zdecydowanie
      inaczej policzono za usługi. Rachunek od Pani Ewy wyszedł - 205 zł, natomiast
      Pani w recepcji stwierdziła 210 zł i tyle mi ściągnięto z karty. Jak za samo
      strzyżenie, dwukolorową farbę i wysuszenie (bez modelowania) uważam , że
      zdecydowanie za drogo. A tym bardziej, ze nie jestem zadowolona. Bo gdyby efekt
      był świetny, nawet bym nie pomyślała czy drogo czy tanio, ponieważ jak
      wiadomo , dobry wygląd włosów daje dużo. Ja jestem BARDZO rozczarowana i
      zdecydowanie NIE polecam.
      • tora83 Re: szukam fryzjera - Warszawa 01.08.07, 11:47
        Ja sie umowilam na jutro do Filipa Galasa, a konkretniej chyba do Artura. Byla
        ktoras z Was tam moze? Ja zdam relacje jutro :o) Mam juz za soba Macka
        Wroblewskiego, fryzjerow z Avangardy - generalnie wychodzilam bardzo zadowolona
        zazwyczaj, ale wciaz szukam czegos nowego ;)
        • esiaesia Re: szukam fryzjera - Warszawa 01.08.07, 12:13
          Ja też długo szukałam :) Z fryzjerów, u których byłam polecić mogę Łukasza z
          All Hair Studio, choć sama już do niego nie chodzę :( Łukasz jest bardzo
          sympatyczny i sam proponuje fryzury, potrafi doradzić i odradzić :).... jednak
          najlepiej chodzić do niego rano. Popołudniami i w weekendy ma sporo klientek,
          wobec czego zdarzało się że czułam jakby o mnie zapomniano. Byłam bardzo
          zadowolona, niestety nie mogę pozwolić sobie na przychodzenie rano w tygodniu
          ze względu na pracę. Jego namiary można znaleźć w googlach :)
          • blackhorse-bh do kitty4 01.08.07, 17:26
            No tak czasem bywa. Nawet idealny fryzjer może mieć gorszy dzień, tak jak
            ekspedientka, czy lekarz w przychodni. Nie zrażaj sie. Jak pisałam watku o
            salonie jest tam kilka innych specjalistek, a szczególnie zadowolona jestem z
            kosmetyczki p. Ani.
            pozdrawiam
    • juliamolner Re: szukam fryzjera - Warszawa 01.08.07, 17:21
      POLECAM www.milekdesign.pl/
      zwykle chodze do Andrzeja ale generalnie tam jest super i widze jak ludzie
      wychodza ostrzyzeni, kazdy ma super fryzure. Jestem mega zadowolona! :)
      Tam nic nie musze mowic oni wiedza w czym bedzie mi dobrze, trzeba im zaufac.
      :)
      • justynagar Re: szukam fryzjera - Warszawa 01.08.07, 23:22
        pozwólcie że dołączę się do wątku,jako że doświadczeń z fryzurami mam dużo -
        tych pozytywnych i negatywnych...Własy mam średnio długie...bardziej krótkie...

Czytałam ten wątek i dopóki nie weszłam na stronę Kristofa...to byłam
        przekonana że o tym samym myślimy - ja jednak byłam u Krzysztofa, ale niedaleko
        placu Wilsona...byłam raczej zadowolona...ale za dużo wypłynęło z konta..

Od pewnego czasu chodzę do Atelier Stylist przy Rondzie ONZ - najlepiej do p.
        Agnieszki :-)
        • gosia244 Re: szukam fryzjera - Warszawa 02.08.07, 18:20
          Jesli chodzi o polecany salon mikedesign, to chyba sie kusze tylko otiwerajac
          strone nie wiem co to znaczy w cenniku, stylisci i wlascicele, sa roznice
          cenowe miedzy tymi dwoma kategoriami.Czy lepiej sie strzyc u stylistow,
          wlascicieli???????? Prosze poradzcie.
    • aga_aga75 Do Kat_ja1 - Anrzej Bierut 06.08.07, 12:57
      Byłam u niego 3 m- ce temu. O ile nic się nie zmieniło to jego numer to
      502050665. Ja akurat nie byłam zachwycona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka