Dodaj do ulubionych

Samoopalacz potrzebny od zaraz :)

25.06.07, 12:25
szukam dobrego, ale niekoniecznie bardzo drogiego, samoopalacza (do 100 zl)

mam jasna karnacje i chodzi mi raczej o delikatna opalenizne, nie heban

w tym roku jeszcze zadnego nie uzywalam, ale z lat poprzednich mam zle
doswiadczenia - plamy na nogach, zolty odcien itp.

idealnie gdyby mial tez wlasciwosci nawilzajace

co polecacie???
Obserwuj wątek
    • neoszparka Re: Samoopalacz potrzebny od zaraz :) 25.06.07, 13:00
      Ja troszeczkę obawiam się samoopalaczy. Podobno stosowanie ich zbyt często
      niszczy skórę, ale czy na pewno?
    • majeczka191 Re: Samoopalacz potrzebny od zaraz :) 25.06.07, 13:21
      hejka
      no bo tak jest z samoopalaczami, są bardzo intensywne i robią czasami plamy,
      dlatego ja od jakiegoś czasu używam balsamów brązujących, ostatnio kupiłam dove
      summer glow i szczerze mówiąc to najlepszy balsam brązujacy jaki miałam. polecam
      • krolewna_pieknotka Re: Samoopalacz potrzebny od zaraz :) 25.06.07, 14:33
        o tak - zgadzam się w 100% dove mnie olśnił. Teraz mam cały zestaw: do twarzy,
        na noc i na dzien. polecam :)
        • karuzella23 Re: Samoopalacz potrzebny od zaraz :) 26.06.07, 12:08
          Zgadzam się z poprzedniczkami że samoopalacze potrafią więcej zaszkodzić niż
          pomóc, mam na myśli rzecz jasna kolor opalenizny, mój ostatni samoopalacz
          narobił mi smugi na nogach i zamiast chodzi w nowej spódnicy chodziłam w
          spodniach :((
          Przyjaciółka doradziła mi żebym wybrała się ze dwa trzy razy na solarium i
          kupiła sobie balsam brązujący.I rzeczywiście mam teraz ładny kolor skóry równa
          opalenizna, kupiłam do tego balsam Dove do podtrzymania i pogłębienia koloru.
          Efekty są świetne!! I nie muszę się martwić czy równo rozprowadziłam bo nie
          zostawia smug.
          polecam
    • perelka252 Re: Samoopalacz potrzebny od zaraz :) 25.06.07, 14:36
      nie uzywam samoopalaczy poniewaz boje sie smug i zaciekow, ale kremy stopniowo
      brązujące jak najbardziej stosuję i polecam. Przeczytałam tylko, że trzeba
      innych używać na twarz a inych do ciała:
      www.polki.pl/uroda_i_styl_pielegnacja_cialo_artykul,10003108,1.html
    • mikams75 Re: Samoopalacz potrzebny od zaraz :) 25.06.07, 17:14
      odcien jest sprawa indywidualna i zalezy od wlasciwosci skory - ten sam
      samoopalacz na jednej osobie bedzie wygladal pieknie, na innej pomaranczowo.
      Do ciala mozesz uzywac balsamow opalajacych - na pewno nie przedobrzysz, bo
      "opalaja" delikatnie. Jesli juz masz w domu samoopalacz i jest za mocny to
      mozesz go wymieszac z balsamem do ciala zeby uzyskac delikatniejszy efekt, i
      nawilzal tez bedzie dobrze.
      Ja uzywam do ciala balsam sopot ziaja i jestem zadowolona. Dziewczyny czasem sie
      skarza ze maja plamy - ale wg mnie to kwestia dobrego rozprowadzenia i zrobienia
      peelingu przed smarowaniem.
      Do twarzy mam z wyzszej polki bo zaden inny mi nie odpowiadal. Z drozszych
      polecam shiseido, clarins, dior. Preferuje zelowe, do mieszanej cery i z tych
      jedynie dior mial wlasciwosci nawilzajace. Ale od nawilzania sa tez kremy :-)

• nessie-jp Re: Samoopalacz potrzebny od zaraz :) 25.06.07, 19:19
      Moim "odkryciem sezonu" jest samoopalacz Bielendy.

Nazywa się "Turbo-samoopalacz modelujący owal twarzy" z serii Bikini. Wreszcie,
      po raz pierwszy, mam ładnie, delikatnie 'opaloną' twarz! W dodatku podkład tego
      samoopalacza nie powoduje u mnie wyprysków i wysypu zaskórników, jak to się
      zdarzało po nawet bardzo drogich produktach. No i nie ma po nim żadnych plam ani
      zacieków.

Jedna ważna rada - żeby opalenizna ładnie, naturalnie wyglądała na twarzy, nie
      można wszędzie smarować równomiernie. Więcej samoopalacza musisz położyć na nos,
      kości policzkowe, czoło
      • mrocznaja Re: Samoopalacz potrzebny od zaraz :) 26.06.07, 13:27
        jak kto woli, widze, ze grono fanek dove się powiększa :)
        też używam, kupiłam niedawno balsam do twarzy i gdyby jeszcze były kosmetyki do
        opalania tej firmy, to bym chyba non stop chodziła z dove :D
    • ignorantka11 Re: Samoopalacz potrzebny od zaraz :) 26.06.07, 13:46
      Przetestowałam dużo samoopalaczy i nadal jestem im wierna.Teraz używam głównie z
      wyższej półki,raczej bardzo rzadko pozostawiają smugi,opalenizna jest ładna,
      naturalna,utrzymuje sie ok. tygodnia.Mogę polecić z nieco tańszych:Guinot,Lierac
      ok.80-90zł,z droższych :Dior i Clarins ma świetne samoopalacze i duży
      wybór,Shiseido w żelu także niezły.Obecnie używam Flash Bronzer Lancome w żelu i
      raczej blado wypada w porównaniu z powyższymi.Clinique również mnie nie
      zachwycił.Apteczny La Roche-Posay także całkiem fajny,lecz dosyć mocno
      opala,cena ok.50-60zł.
      • stormy1 Re: Samoopalacz potrzebny od zaraz :) 26.06.07, 20:40
        uzywam dove summer glow, balsamu do ciala i kremu nawilzajaco-brazujecego to
        twarzy. wszystko jest ok, moge spokojnie go polecic
    • kaja.kj Re: Samoopalacz potrzebny od zaraz :) 01.07.07, 11:44
      Wrzucam Ci ranking samoopalaczy z forum, z którego często korzystam. Oprócz tego
      jak ktoś już napisał, trzeba go umiejętnie rozsmarowywać z mniejszą ilością w
      niektórych miejscach www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=60
    • biala_herbata Re: Samoopalacz potrzebny od zaraz :) 01.07.07, 15:03
      L'oreal- Sublime Bronze (w zelu)- REWELACJA!
      • korpulencja Re: Samoopalacz potrzebny od zaraz :) 02.07.07, 11:57
        dove :) do jasnej karnacji i do krem do twarzy - nie ma nic lepszego
        • sfrutta Re: Samoopalacz potrzebny od zaraz :) 02.07.07, 23:06
          no zdecydowanie:) bronzery dove to pierwsze kosmetyki po ktorych nie wygladam
          jakbym sie zatrzasnela w solarium;) oczywiscie uzywam tych do jasnej karnacji:)
    • crrazy loreal sublime bronze! 06.08.07, 13:39
      a ja polecam lekko opalający balsam, a z nazwy - mleczko loreala!
      Jest super, idealnie się rozprowadza i nie śmierdzi w ogóle!!!!!!

no rewelacja!!
    • madfashion Re: Samoopalacz potrzebny od zaraz :) 07.08.07, 02:11
      Uzywwam od zeszlego roku GARNIER - BRONZEUR
      PO 3 zastosowaniach opalenizna BARDZO CIEMNA i naturalna, nie
      zostawia SMUG.

Probowlam tez NIVEA - ale nie polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka