oxy_gen_86 04.07.07, 09:00 wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=9187 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna_zaobraczkowanna Re: "Mania opalania" 04.07.07, 19:20 pokazac Wam tanorektyczkę? www.jamajka158.sympatia.pl naprawde szkoda dziewczyny :( Odpowiedz Link Zgłoś
tamarka20 Re: "Mania opalania" 04.07.07, 21:50 Heh dziwne troche: "Sztuczne opalanie jest jak najbardziej dozwolone, jednak - według lekarzy dermatologów - przez nie więcej niż w sumie 12 godzin w roku. Można sporadycznie odwiedzić solarium, by cera nabrała ładnego koloru albo dla poprawienia nastroju." 12 godz w roku to 6 10-minutowych wizyt na solarium w miesiącu... Jak dla mnie to bardzo dużo. I to ma byc sporadycznie?? Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_zlosnica Re: "Mania opalania" 05.07.07, 12:34 Jak można sobie tak niszczyć skórę zdrowie i życie? ja jakoś tego nie rozumiem. Przecież to nie wygląda ani ładnie ani apetycznie..Poza tym jest teraz przecież tyle specyfików które nadają skórze ładny kolor, że nie trzeba się masakrować na solarium. Ja używam balsamy brązujące ostatnio Dove bo ma zróżnicowane produkty w zależności od karnacji i czy chcesz na dzień czy na noc. No i czasami posiedzę na słoneczku, oliwkowa opalenizna jest dla mnie wystarczająca. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: "Mania opalania" 05.07.07, 13:04 problemem balsamów opalających czy brązujących jest: nierówne schodzenie/zmywanie; często trudności w aplikacji - "mazy" wokół kostek, etc; zapach, jaki nadają skórze. Mnie to na przykład zniechęca do tego rodzaju opalenizny. Solarium jednka mówię stanowcze NIE Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: "Mania opalania" 05.07.07, 15:53 przy odrobinie wprawy dochodzi sie do perfekcji i jesli sie uzywa "oszczednie" to skora nabiera ladnego kolorytu nie dajac wrazenia mocno opalonej. Ostatnio sie usmialam bedac w brazylijskiej restauracji - niektorzy kelnerzy byli z brazylii i mieli ciemna karnacje, ale jedna kelnerka - polka, ufarbowana na kruczoczarny kolor i wysmarowana przesadnie samoopalaczem w ciapki wygladala okropnie. Ale zeby uzyskac taki ciemny kolor to trzeba smarowac sie wielokrotnie samoopalaczem i stad taki efekt. Jak ktos nie zna umiaru i chce na sile wygladac jak z Brazylii to bedzie wygladal smiesznie, a nie jak ladna naturalna mulatka. Odpowiedz Link Zgłoś