Dodaj do ulubionych

JAK ZROBIĆ SAMEMU MYDŁO

IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 20:53
ostatnio mam klimat na robienie sobie samej kosmetykow, moze wiecie jak mozna
zrobic samemu mydlo? wiem ze podobno nie jest to zbyt trudne. macie moze
jakies fajne przepisy?
Obserwuj wątek
    • xbubu Re: JAK ZROBIĆ SAMEMU MYDŁO 22.07.03, 21:41
      > jak mozna zrobic samemu mydlo?

Obejrzyj "Fight Club" - dobry film instruktarzowy ;-)
    • Gość: justy Re: JAK ZROBIĆ SAMEMU MYDŁO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 23:57
      a masz dostęp do składników? np. do zasady sodowej lub potasowej?
      • Gość: tati Re: JAK ZROBIĆ SAMEMU MYDŁO IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 15:59
        podobno mozna robic mydlo domowym sposobem gdzie nie sa potrzebne skladniki,
        ktore sa niedostepne dla przecietnego czlowieka - olejki itp,
        • Gość: . Re: JAK ZROBIĆ SAMEMU MYDŁO IP: *.tnt40.mia5.da.uu.net 23.07.03, 16:52
          potrzebe ci sa detergenty bez tego nie bedzie mylo, poza tym o jakie mydlo
          chodzi w kostce, tutaj potrzebne jest o wiele wiecej, czy w plynie tutaj
          bedzie nieco latwiej, ale nadal potrzeba ci wiele skladnikow ktore w Polsce
          dla normalnego czlowieka sa nieosiagalne, poza zagranicznymi sklepami
          internetowymi, przy czym nie zawsze jest mozliwa przesylka do Polski i
          wychodzi to drogo, osob mieszkajacym zlwaszcza w USA jest latwiej.
      • Gość: sada Re: JAK ZROBIĆ SAMEMU MYDŁO IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.03, 16:25
        ostatnio w siegrani widzialm taka , ksiazke.. same zdjecia byly ciekawe.popytaj
    • Gość: ... Re: JAK ZROBIĆ SAMEMU MYDŁO IP: 213.241.28.* 23.07.03, 17:14
      Poczytaj "Medaliony" Nałkowskiej
    • Gość: Pauli Re: JAK ZROBIĆ SAMEMU MYDŁO IP: *.chello.pl 23.07.03, 23:39
      Przepis na mydlo znajdziesz nawet w ksiazce do chemii, ale czy na pewno chcesz
      takowego uzywac? Teoretycznie domowe lepsze, bo bez calego zestawu chemii, ale
      nie bedzie mialo ani super zapachu, ani porywajacej konsystencji - nic, bedzie
      tylko sie pienic. Ja robilam mydlo na studiach na labolatorium z chemii, wiec
      wiem, co wychodzi:) nikt nie chcial nawet kawalka dla siebie:))
      pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka