aniak833 07.11.07, 19:44 na czym polega ściągniecie koloru z wlosów, zafarbowalam i nie podoba mi sie- poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: ściąganie koloru z włosów 08.11.07, 10:20 dekoloryzacja wyciąga farbę z włosów, zostają po niej takie żółto- pomarańczowe i zniszczone, trzeba nałożyć po niej farbę w odpowiednim kolorze. jeśli nie musisz, to raczej jej nie rób. Odpowiedz Link Zgłoś
daggg1 Re: ściąganie koloru z włosów 08.11.07, 11:13 nieprawda jest,ze zawsze wlosy dekoloryzacji beda zolto- pomaranczowe..zalezy jaki kolor chcesz sciagnac..ja mialam czarne a po dekoloryzacji rozne odcienie brazow od bardzo jasnego po czekolade..faktem jest ,ze niszczy wlosy, ale jak po zabiegu bedziesz korzystala z dobrych produktow np. profesjonalnych l'oreala czy welli to wlosy szybko dojda do siebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
studioaspect Re: ściąganie koloru z włosów 12.11.07, 22:23 sa teraz doskonale metody sciagania koloru,wiem poniewaz pracuje jako stlista wlosow!!! nie niszcza one wlosow zapraszam do mojego salonu!! na dekoloryzacje:)www.aspectstudio.pl Odpowiedz Link Zgłoś
feel-good Re: ściąganie koloru z włosów 12.11.07, 21:28 Ściągnięcie koloru (inaczej dekoloryzacja) polega na odbarwieniu włosa specjalnym preparatem. Niestety nie oznacza to ściągnięcia koloru ostatnio położonego na włosy lecz całkowite jego odbarwienie (pozbawienie pigmentu). W zależności od nałożonego odcienia farby włos po dekoloryzacji najczęściej przybiera kolor od pomarańczowego po jasno żóły, rzadziej biały. Wskazana jest wówczas ponowna koloryzacja i intensywne zabiegi regeneracyjne, gdyż dekoloryzacja niszczy włosy równie mocno jak intensywne ich rozjaśnianie. Zaleca się dekoloryzację w salonie, gdyż eksperymenty w domu mogą zakończyć się spaleniem włosów lub nierównomiernym odbarwieniem. pozdrawiam Emilia Bylińska Feel Good Odpowiedz Link Zgłoś
studioaspect Re: ściąganie koloru z włosów 12.11.07, 22:27 feel-good napisała: > Ściągnięcie koloru (inaczej dekoloryzacja) polega na odbarwieniu > włosa specjalnym preparatem. Niestety nie oznacza to ściągnięcia > koloru ostatnio położonego na włosy lecz całkowite jego odbarwienie > (pozbawienie pigmentu). W zależności od nałożonego odcienia farby > włos po dekoloryzacji najczęściej przybiera kolor od pomarańczowego > po jasno żóły, rzadziej biały. Wskazana jest wówczas ponowna > koloryzacja i intensywne zabiegi regeneracyjne, gdyż dekoloryzacja > niszczy włosy równie mocno jak intensywne ich rozjaśnianie. Zaleca > się dekoloryzację w salonie, gdyż eksperymenty w domu mogą zakończyć > się spaleniem włosów lub nierównomiernym odbarwieniem. > pozdrawiam > > Emilia Bylińska > Feel Good > > widze,ze malo kto wie czym tak naprawde jest dekoloryzacja- wszyscy tu pisza o rozjasnianiu!!!! to zupelnie cos innego niz dekoloryzacja!!!! dekoloryzacja polega na wyplukaniu z wlosa sztucznego pigmentu nie naruszajac jego struktury! po prawdziwym dekoloryzatorze a nie po rozjasniaczu wlosy sa w bardzo dobrym stanie i nie wymagaja szczegolnej pielegnacji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ko.anka Re: ściąganie koloru z włosów 13.11.07, 13:52 Ja własnie kilka dni temu bawiłam się we fryzjerkę i dekoloryzowałam włosy mojej babci :) jakiś czas temu Babunia zafarbowała sobie włosy na ciemny brąz, odrosty były bardzo widoczne już 2 tygodniach, kolor ją postarzał, więc stwierdziła, że chce jasniejszy, ale nałożenie jaśniejszej farby oczywiście nic nie dało... Kupiłam więc dekoloryzator - firmy Oxy czy jakoś tak (40 zł) i farbę marijel Loreala, którą zawsze mamie farbuję włosy. Dekoloryzacja trwała 20 minut, włosy rzeczywiście wyszły takie marchewkowe, ale nie mogę powiedzieć by były zniszczone - nawet końce nie były przesuszone. Teraz babcia ma na głowie fajny orzech i jest bardzo zadowolona :) Jeśli kupisz profesjonalny kosmetyk, albo wybierzesz się do dobrego fryzjera to włosy nie ucierpią bardziej niż po zwykłym farbowaniu - ja polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewiki76 Re: ściąganie koloru z włosów 15.11.07, 18:44 Jak dekoloryzacja działa na włosy według mnie zależy od rodzaju włosów. Włosy grube - z dekoloryzacją raczej sobie poradzą, w tym sensie, że pomimo nałożenia preparatu struktura włosów nie musi zostać uszkodzona. Gorzej z włosami cienkimi i zniszczonymi - nie polecam dekoloryzacji. To co mogę Ci poradziś -odczekaj trochę zanim położysz kolejną farbę, a do tego czasu myj włosy szamponem przeciwłupieżowym. To działa jak piling, który systematycznie będzie wypłukiwał farbę z włosów. Przy nałożeniu kolejnej - powinno być łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś